z motora Leonardo vyteká olej
Moderátor: Moderators
-
- chodec
- Dátum registrácie: St Apr 14, 2010 10:27 am
- Skúter: Aprilia Leonardo 125, 150
z motora Leonardo vyteká olej
Zdravím všetkých. Mám problém z mierne vytekajúcim olejom z motora Leonardo 150. V prednej časti motora pod valcom na bloku je olejový filter, vedľa ktorého je v bloku motora pod valcom asi cca 4mm dierka, z ktorej vytŕča asi 2cm kolík s dierkou ( pierko ) okolo ktorého vyteká síce málo oleja, ale vyteká. Neviem čo s tým... či to pierko náhodou netreba zatlačiť dnu, alebo ??? olej a olejový filter je vymenený.. Dííík
podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Re: z motora Leonardo vyteká olej
Daj sem dajaké fotky nech sme v obraze....možno bude stačiť odmastiť a zasilikonovať.Aj tak ma nič nenapadá na čo by to tam slúžilo nejaká dierka a v nej pero...že by s ním bolo dačo zaistené alebo ako vodítko dačoho? Alebo ako poloha pri skladaní? ale potom by tam mali byť slepé diery a nie že z toho tečie olej....a nemohlo sa stať, že pri výmene oleja a fitra natiekol dakam olej kde nemá byť a teraz to tade nejak vyteká? Ja osobne si ani neviem vybaviť ten motor ....je to taký aký používa aj yamaha maxter???
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

-
- chodec
Urobím nejaké foto ak sa k tomu dostanem najskôr ale zajtra. Zatiaľ dííík.
Olej bol naliaty do motora a tento problém začal neskôr a postupne raz vytekal potom nie a teraz už často vyteká ale hovorím nie je to moc, ale nerád vidím pod motorkou kvapku oleja.... pozetali na to aj nejakí maníci, ale nevedeli na čo tam ten kolík je. Bolo by hádam dobré niekoho kto má taký istý motor Leonardo 150 a či tam aj on má taký vytŕčajúci kolík.. nerád by som ho zatlačil dnu a niečo poškodil. Aj keď som to zľahka skúšal, ale nejde možno pod tlakom by išiel, ale to skúšať nechcem. Dííík
Olej bol naliaty do motora a tento problém začal neskôr a postupne raz vytekal potom nie a teraz už často vyteká ale hovorím nie je to moc, ale nerád vidím pod motorkou kvapku oleja.... pozetali na to aj nejakí maníci, ale nevedeli na čo tam ten kolík je. Bolo by hádam dobré niekoho kto má taký istý motor Leonardo 150 a či tam aj on má taký vytŕčajúci kolík.. nerád by som ho zatlačil dnu a niečo poškodil. Aj keď som to zľahka skúšal, ale nejde možno pod tlakom by išiel, ale to skúšať nechcem. Dííík
- VLADY
- spammer
Dobre uvažuješ..vidím že najprv rozmýšlaš než dačo ideš robiť.
...lebo je jednodoché zobrať kladivo a nabúchať ho tam bez rozmyslu,a potom.... 

-
- chodec
Tak už mám nejaké fotočky len nič moc, lebo to bolo fotené s mobilom a tie stiesnené priestory.,,,, hádam tam niečo uvidíš. Z pod toho kolíku vytláča olej... Dííík

http://uploading.sk/obrazek/7wrzht5/1.jpg
http://uploading.sk/obrazek/za12m09/2.jpg
http://uploading.sk/obrazek/os9uh74/3.jpg

http://uploading.sk/obrazek/7wrzht5/1.jpg
http://uploading.sk/obrazek/za12m09/2.jpg
http://uploading.sk/obrazek/os9uh74/3.jpg
- VLADY
- spammer
Aj vidím aj som sa zorientoval....ale nič rozumné ma nenapadá.....Asi by nebolo od veci, ak nebude vedieť nikto poradiť, zohnať dakde servisný návod, tam býva rozkreslený motor a asi by sa dalo zistiť čo a načo tam ten kolík vlastne je...alebo ho skúsiť vybrať a zistiť ako hlboko má byť a či sa nič nepoškodí ak sa tam nabúcha nazad...ale podla mňa hen tak vonku zrejme trčať nemá ....

- viper
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
- Skúter: Kawasaki Versys 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Skus si pozret tento manual,mozno tam nieco bude co ti pomoze
http://rapidshare.com/files/375870017/A ... __1999.pdf
http://rapidshare.com/files/375870017/A ... __1999.pdf
Kawasaki Versys Touring Edition

- davtex
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
- Skúter: Yamaha FZ6N
Podla mna to je cislo teploty motora, u mna to vyzera rovnako.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
mas na mysli "čidlo"?davtex napísal:...cislo teploty motora...
- Petom
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Máj 06, 2009 1:58 pm
- Skúter: BMW K1200 LT
cidlo je jasne, ale kolik je za nim vpravo horedavtex napísal:Podla mna to je cislo teploty motora, u mna to vyzera rovnako.
aj mne sa zda, ze to nema trcat, ale co by to mohlo byt netusim aj som pozeral na nahradne diely
http://www.ultimateparts.net/aprilia/p. ... ine-&i=413
Mne sa stratil podpis, aj vám?
- VLADY
- spammer
To čidlo nieje na teplotu , ale na tlak oleja..... na teplotu býva hore v hlave valca ako je termostat alebo dakde v chladiči hore ako je vstupná trubka a nie na bloku motora kde vôbec nieje chladiaca kvapalina ...čo by tam aj robila kvapalina obieha v hlave valca a vo valci...A nikde ale som nenašiel ten kolík čo hladáme ....Idem pozrieť ten manual z Rapidshare. Ale napadlo ma že či to nieje len prepad od priestoru za guferom ako hriadelka na vodnú pumpu tá ide v tých miestach...tak to býva robené kvôli ložiskám aby sa nestalo že ak púšťa gufero troška kvapaliny k ložisku aby sa neznehodnotilo ..tak to potom vyteká vonka a môže sa to javiť ako olej ale je to taký sajrajt vazelína z ložiska plus chladiaca zmes....Inak pozrel som aj ten servisný manual a na nič som neprišiel sorry.... 

-
- chodec
Vidím Vlady že sa vyznáš... Ja som tak trochu počítal s tým, že poradiť len tak z hlavy narýchlo bude ťažké, ale skôr som očakával, že by sa tu niekto našiel, kto má taký motor 15O a keby sa pozrel ako to vyzerá na jeho mašinke. Ja mám ešte Leonardo 125, ale tam ten kolík nie je je tam len dierka upchatá nejakou vazelinou, alebo je to prach s olejom. Keď som tam strčil drôtik, kúsok išiel ale aj tak by som si najskôr chcel zistiť načo tam vôbec tá " dierka" je.. a potom budem pokračovať. No budem sa snažiť niečo zisťovať.. zatiaľ dík za ochotu
-
- chodec
inak vyteká z tadiaľ olej aspoň sa mi tak zdá že je to len olej, keby to bol olej s vodou, bolo by to také dobiela.... našťastie to vyteká len trošku ale aj tak ma to hnevá.
dík za snahu ak niečo zistím dám vedieť...
dík za snahu ak niečo zistím dám vedieť...
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
komik, napis spravu a opytaj sa clena aprilia150, ma A. Leonardo 150 a chodi sem teraz casto...
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
a hneď mu povieš kolko ti to ide max lebo on ma problém s maximalkou ide mu to tych 90 a neviečći je niekde problém alebo to ide iba toľko keď to už nevyriešil a on ti poradí že čo a ako s tým vytekajúcim olejom ći to robi aj jemu

Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
-
- trojkolkár
- Dátum registrácie: Št Mar 24, 2011 8:43 pm
- Skúter: Aprilia Leonardo 125
mne to robi tiez a hlavne ked bolo chladnejsie cez tu dierku mi vytekalo netieklo ale potroške tlacilo von nieco ale olej to nebol bola to chladiaca kvapalina aspom taku farbu to malo... potom ked sa uz motor zohrial som popridaval tak to prestalo ... vzdy mi to spravilo iba ked bolo chladnejsie pocasie ... bude to ako pisal VLADY... a ten kolik to asi niekto pred tebou tam uz napchal ale nie som si isty ...