Burgman 400 - rada pri kúpe
Moderátor: Moderators
- kontext
- Dátum registrácie: St Mar 04, 2009 8:30 pm
- Skúter: Burgman 400 K2
- Kontaktovať užívateľa:
Burgman 400 - rada pri kúpe
Zdravím, prosím o radu. Dnes som bol pozrieť jedného burgmana 400 K2. Je v dobrom stave, so servisnou knižkou nehavarovaný, sem tam dajaký škrabanček. Avšak ked to rozbehnem a pustím volant tak ťahá doprava a volant sa rozkmitá. Majiteľ tvrdí, že to je nevyváženým kolesom, alebo zlou pneu. Čím by to mohlo byť? Krivý rám? vybité ložisko? poraďte prosím
podpis som si este nenastavil
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Burgman 400 - rada pri kúpe
Kludne to moze byt to, co si myslis. Povedz mu, nech to da vyvazit a ak to prestane, tak nech ti zavola
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Tak tak, nech vymení gumu a vyváži koleso a potom vyskúšaj....nekupuj v nie 100% stave....
-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Takéto "javy" spôsobuje aj TopCase, ak je na moto. Ak bol pri skúšobnej jazde nasadený, daj ho dolu a vyskúšaj bez neho.
Pokiaľ nemám spolujazdca, alebo nie som plne naložený, že nemám kam dať veci, tak TopCase mám zvyčajne odmontovaný.
Pokiaľ nemám spolujazdca, alebo nie som plne naložený, že nemám kam dať veci, tak TopCase mám zvyčajne odmontovaný.
Tak už zasa nič.
- kontext
- Dátum registrácie: St Mar 04, 2009 8:30 pm
- Skúter: Burgman 400 K2
- Kontaktovať užívateľa:
Ano bol tam TopCase. Ale toto by ma nenapadlo tak fakt Ďakujem za rady 

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
JA tomu TOPCASE aj tak neverím lebo osobne nemám takú skúsenosť, mne sa všetky scootre správali vždy rovnako bez ohladu na to či som ho tam mal alebo nemal namontovaný....a vôbec si myslím, že pár kilo plastového kufra nemôže predsa ovplyvniť 200kilo scootra... Ak nevadí ak veziem za sebou dakoho kto má aj 70-80 kilo ako môže vadiť možno 4 kilá plastu ktorý je nacvaknutý na jednom mieste a ani sa nehýbe a ani nijak nemení polohu ani hmotnosť voči scootru. Jednoducho ak je nevyvážené koleso hlavne predné ,tak to je cítiť a kmitajú riadidlá ale ak moto ťahá do boku tak je dačo celé zle ...neverím že je to zjazdená guma....nemá sa prečo zjazdiť tak, aby moto ťahala do boku ...to by sa ozaj muselo jazdiť štýlom že plochá dráha a zatáčať furt len do jednej strany .Ale môže ísť aj o technickú závadu že je len dakde dačo na podvozku zlé..silentblok, predná vidla alebo ložisko v krku riadenia a pod....Nemusí byť hneď moto po búračke a skrivený celý rám...
Ale to je len môj názor a nemusí byť správny....

A tak isto si myslím, že sa to môže objaviť ale len na určitom type moto a určitom type kufra ale nie že by sa to dalo paušalizovať že kmitá mi riadenie dám dole kufor a všetko je OK. Tam skorej ide asi o viac náhod a pri určitých okolnostiach môže byť namontovanie kufra spúšťačom problémov ....
A dakedy je na vine aj sklon vozovky že sa zdá že moto alebo aj auto ťahá do boku ale je to dané tým že cesta je moc nakrivo vyspádovaná ku krajnici a normálne to človek nevníma alebo vyjazdené koľaje od kamiónov....
Ale to je len môj názor a nemusí byť správny....

A tak isto si myslím, že sa to môže objaviť ale len na určitom type moto a určitom type kufra ale nie že by sa to dalo paušalizovať že kmitá mi riadenie dám dole kufor a všetko je OK. Tam skorej ide asi o viac náhod a pri určitých okolnostiach môže byť namontovanie kufra spúšťačom problémov ....
A dakedy je na vine aj sklon vozovky že sa zdá že moto alebo aj auto ťahá do boku ale je to dané tým že cesta je moc nakrivo vyspádovaná ku krajnici a normálne to človek nevníma alebo vyjazdené koľaje od kamiónov....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
s tym kufrom je to take zaujimave - ja som to na Aprilke otestoval, ked som nahadzoval novy kufor... bez kufra nekmita, s kufrom pri 50-60km/h kmita... jednoznacne overene. Proste ten kufor svojou pritomnostou podnecuje vznik vibracii v danom rozpati rychlosti...
...kebyze to robi iba mne, tak beriem, nieco moze byt v neporiadku. Ale kedze je (trebars aj na motoride.sk) plno inych, ktori maju rovnaku skusenost, tak tazko predpokladat, ze vsetci mame motorky v neporiadku.
...tejto sezony prezuvam prednu pneu, ktora ma uz 30tisic km nabehanych (a aj tak este nie je na kontrolnych bodoch
a drzi pritom na ceste vyborne, ale tak nebudem novu (taku istu) susit v garazi a jazdit na starej), mozno sa novou gumou to kmitanie spravi... 
...kebyze to robi iba mne, tak beriem, nieco moze byt v neporiadku. Ale kedze je (trebars aj na motoride.sk) plno inych, ktori maju rovnaku skusenost, tak tazko predpokladat, ze vsetci mame motorky v neporiadku.

...tejto sezony prezuvam prednu pneu, ktora ma uz 30tisic km nabehanych (a aj tak este nie je na kontrolnych bodoch

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Prikláňam sa k názoru že to mohlo spôsobiť Top case. Mám to odskúšané na mojej motorke. S kufrom pri cca 60 km/h pri pustení riaditok sa nenormálne rozkmitá volant (keby ho hneď nechytím tak určite spadnem). Pri tej istej rýchlosti bez kufru môžem ísť bez držania koľko chcem a niesu tam žiadne vibrácie.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- gianmarco1
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
- Skúter: Bianchi
predpokladam spravne, ze to rozkmitanie robi obtekajuci vzduch? narza do Top Case-u ?
nieco podobne bolo v mythbusters, kde dodavka s korbou ktora bola zaplachtovana mala mensiu spotrebu ako korba bez zaplachtovania. vzduch vytvaral obrovske "turbulencie". graficky to bolo krasne znazornene.
nieco podobne bolo v mythbusters, kde dodavka s korbou ktora bola zaplachtovana mala mensiu spotrebu ako korba bez zaplachtovania. vzduch vytvaral obrovske "turbulencie". graficky to bolo krasne znazornene.

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Predpokladám že to spôsobujú turbulencie. Vzduch ktorý obteká jazdca sa spája presne za jazdcom a naráža na kufor, ktorý musí znova obtekať do strán. To by mohlo spôsobovať hádzanie na obe strany. Ešte taký postreh, keď mám aj ladvinku a kufor tak tento jav nieje taký výrazný, čiže to tiež podporuje túto teóriu spomenutú vyššie.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Ja mam tiež kufor aj keď taky menši (taky aký ma deltoro na profilovke (na svojom byvalom focusikovy)) a nerobi mi to žiadne problemy.... Pri 60km/h pustím riaditka a ani jeden kmit s volantom 

Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
je to zrejme vec aerodynamiky, ktora je u kazdeho scootra, jazdca a kufra ina, u niekoho to moze byt pri 40, u niekoho pri 60, i niekoho pri 80km/h a u niekoho nikdy, lebo je siroky, alebo jeho scooter je aerodynamicky lepsi... 

- Lapko
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Apr 08, 2008 7:40 pm
- Skúter: Suzuki Burgman 400 K7 / Suzuki V-Strom 650 K7
Ja mam tiez skusenost s kmitanim, prednou gumou, a kufrom. Doteraz som stym nemal problem. Jazdim skoro stale s kufrom. Na jar som zacal pocitovat kmitanie riaditok a patral som. Naozaj ked som zhodil dole zadny kufor tak to kmitanie sa skoro stratilo alebo bolo velmi velmi slabe. Opat nahodeny kufor a zas sa to vratilo. Mal som nachystane komplet nove gumy a po prezuti a vyvazeni sa uz kmitanie zas neobjavuje. Takze u mna to bolo prednou uz starou gumou, hrubka dezenu este ako tak bola v norme ale bola tam od vyrobi uz piatym rokom. Po prezuti uz necitim kazdu jamku, jednoduchu nova nieje vysusena a ztvrdnuta.
- capitan94
- skútrista
- Dátum registrácie: Št Apr 22, 2010 4:50 pm
- Skúter: Aprilia Atlantic 250
Aj mne to niekedy robí že to kmitá.. mám tam kufrík a v predu ešte stále čínsku gumu ale nie je to nič strašné a bez kufríka som to neskúšal
Keeway Arn 125
24 5000Km - No Problem (r.v. 2008) Maximálna spokojnosť PREDANÉ
Aprilia Atlantic 250

Aprilia Atlantic 250