Chcel by som sa, aj ked neskoro, vratit k tej duskusii na 1. strane.
Davidian: Ja mam na to nazor na ten prechod taky, ty taky. Vidis. Mimochodom, za svojou reakcnou dobou si stojim

.
To dolezite. Ja som v tom mojom prispevku uviedol porovnanie s autami. Islo mi o to, ze zdravy clovek na Porsche moze jazdit bezpecne 30 rokov a niekto sa moze zmasakrovat na Fabii. Obidvaja mozu chodit predpisovo. Ak su obidvaja mentalne zdravi, dostanu sa vsade rovnako rychlo. Akurat majitel Porsche bude stastnejsi, pretoze ma vacsi komfort, klimu, akceleraciu. Snazim sa povedat, ze aj ked to Porsche ide max. 300, da sa na nom ist aj pomalsie.
Ja, narozdiel uz od pomaly beznej predstavy mna ako pretekara tu na fore, jazdim takmer predpisovo. V meste max. 55, mimo mesta tych 100 s tym, ze na rovinke si trosku pridam, raz som v noci na dialnici skusal maximalku. Inak dodrziavam vsetky predpisy. V meste z principu, na dlianicu nechodim a na tychto nasich cestach sa aj tak rychlo chodit neda. Ja som si tu moto kupoval s neskutocnym repektom a prvych par km som sa vazne bal. Motor funguje rovnako ako pri aute. Porovnam napr. so starym rodinnym Opel Vectra, 100 konove TDi. Clovek si jazdi mesiac kludne po meste v nizkych otackach, no potom niekde cestuje a pri obiehani prida trosku viac, ozve sa turbo a uz leti. Rovnake je to pri motorke. Skratka, ak clovek nema v hlave doslova nasrate, moze si sadnut na akukolvek moto. Kedze na moto sa da chodit pomaly rovnako ako na aute. Minimalne ja na tej svojej si viem dat pozor na rychlost. Zo zaciatku: WOW, 600ccm Teraz: sakra, preco su tie kufre take drahe?