Ahoj,
tak už mám skútra doma ze scootlandu a konečně jsem se dostal k tomu, abych vám tu napsal, co a jak.
Přikládám graf výsledného výkonu na zadním kole - 4 koně. V únoru tam měli o trochu novějšího Zipa, úprav měl míň, než ten můj a na grafu má 5 koní a maximálku 82 km/h... o tom se mi může jen zdát...
Dělali s tím co mohli a víc než 54km/h z toho nevymáčkli. Nakonec změřili kompresi a zjistili, že je cca 5-5,5. Zatímco by prý měl mít cca 7. Měli sundaný válec, jestli není přidřený, měřili dilatačku a vše je v pořádku, ale komprese malá. Takže jediná možnost je to, že je to nekvalitní druhovýroba - je to ta nejlevnější varianta od Motoforce - komplet sada válce za 1300,-kč.
Subjektivně jede docela pěkně - za studena je několik prvních rozjezdů po zadním kole, jakmile se prohřeje spojka, tak už jsou vlažnější, ale pořád dost rychlé. Na maximálku se dostane celkem rychle, s tím jsem spokojenej, ačkoliv vždy to může být i lepší

. Ale ta maximálka je prostě malá.. Ve městě se na tom dá jezdit, ale potřeboval bych alespoň o 10 km/h víc.
Jinak restrikce ve výfuku by být neměla - výfuk jsem kupoval jetý ze skútra, který lítal 90km/h, žádné restrikce jsem si při montáži nevšiml a navíc ve scootlandu měli výfuk sundaný a pochybuju, že by tam nějakou restrikci nechali, když jsme bojovali o každou desetinku koně.
Tím CDI by to taky nemělo být, protože i Alcatelko říkal, že ten jeho byl omezený jen tím malým karburátorem a navíc i mechanici v Piaggiu mi říkali, že sice takhle starýho Zipa tam ještě neviděli, ale že ani ty noví Zipové nejsou omezený pomocí CDI, takže ten starý by taky neměl být.
Jediný co mě ještě napadlo je ta škvíra v airboxu (na druhý fotce), ale na druhou stranu plocha tý škvíry bude srovnatelná s průřezem kolínka airboxu.
Tak už mě napadá jen, že by tam byl nějaký krátký převod, protože se mi zdá, že to běží v dost velkých otáčkách a vyšší už by to asi dlouhodobě nesneslo.
Jinak, ne že bych chtěl dělat nějakou reklamu, ale přístup lidí z pražského Scootlandu je víc než ukázkový a s lepším jsem se zatím nikde nesetkal.
PS: pomohly by mi v něčem nějaké lepší klapky? Někde jsem tu četl, že snad Alcatelko vyvinul nějaké téměř zázračné

- airbox - restrikce???

- graf po "úpravě"