divny rozbeh
Moderátor: Moderators
divny rozbeh
Zdravim mam taky problem na mojom keeway matrixe ktory ma trapi uz dva dni, je to tim ze rano idem do skoly na skutry nastartujem necham ho dve tri minutky trosku zohriat a idem, leze hned ako sa rozbieham mtor dusi jak hovado a dymy, a nejde mi viac ako 13 kmh furt ho trha asi po 20 sekundach uz ale ide v pohode. neviete co s tim moze byt? za odpovede vopred dakujem
Re: divny rozbech
hento robi studeny motor po 3 minutach zohriatia na mieste?uz pocas tich troch minut dymi jak hovado
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
jj, tak sa tvari studeny motor resp. nezahriaty na prevadzkovu teplotu... hovori sa, ze vzduchac jazdi bud podchladeny (ked je zima) alebo prehriaty (ked je horuco), ale na tvoj dotaz ti mozem povedat, ze ked je rano chladnejsie, tak mu trva dlhsie, kym sa zahreje na prevadzkyschopnu teplotu, preto prve metre nie su nic moc - a zaroven plati,ze sa pocas roka menia vonkajsie podmienky (teplota vzduchu, vlhkost vzduchu a pod.) a to suvisi s bohatostou zmesi... preto mozu byt starty/zahrievania obtiaznejsie, niekedy staci zodvihnut volnobezne otacky, inokedy sa treba pohrat s nastavenim bohatosti zmesi na volnobehu...
cize nemusim sa bat ziadna vada hej? inac tusim ze mas aj pravdu cez leto ked bolo este fkat ako teplo tak som s tim problem vobec nemal.
ps:prepacte este som zabudol aby bolo jasno ked ho nastartujem tak mi vyletia otacky na 3500 za minutu a po chvilicke ma take male otacky ze mi az skape
ps:prepacte este som zabudol aby bolo jasno ked ho nastartujem tak mi vyletia otacky na 3500 za minutu a po chvilicke ma take male otacky ze mi az skape
- PeterZ
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
Re: divny rozbeh
To je automatickým sytičom ( má v sebe elaktricky vyhrievaný element a je na karburátore )stará sa o to aby po naštartovaní boli otáčky vyššie a zmes bohatšia kvôli studenému motoru.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
To je tým že elektrický sytič sa moc skoro zatvorí....asi by to chcelo dačo pošpekulovať dať tam možno nejaký predradný odpor aby mal menšie napätie a prúd a tým by sa zatváral pomalšie alebo tam dať natvrdo vypínač a ten zapnúť až po pár minutách aby sa až potom začal sytič zatvárať keď mu s vypínačom pripojíš napájanie....Je to tak, že motor nemá žiadnu termoreguláciu typu termostat a tak je to že v zime je podchladený pretože je chladený furt rovnako vzduchom bez rozdielu teploty ... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
najjednoduchsie je prestavat na manual a zapne vypne len ked treba 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov