vario: Malossi Multivar alebo Hebo s predlzenym remenom?
Moderátor: Moderators
vario: Malossi Multivar alebo Hebo s predlzenym remenom?
Zdravim vas mam na vas taku otazocku, chcel by som vymenit teraz cez zimu variator remen a spojku. samozrejme vsetko doladit spojku chcem jednoznacne stage 6 asi viete kvoly comu.Ale zaujimalo by ma aky mam dat variator chcel som najprv malossi multivar ale potom som si precital jedno forum a hovorily ze ked sa pouzije vario hebo s predlzenim remenom hebo ze sa este o nieco zvysi maximalka. co vy na to je to tak alebo nie? dakujem za rady.
### dovolil som si upravit nazov, aby bol vypovedajucejsi - THeBaNDiT
### dovolil som si upravit nazov, aby bol vypovedajucejsi - THeBaNDiT
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Re: variator
variator Hebo sa tu na fore nespominal uz velmi dlho, mam ten pocit... ono sa najma hovori(lo), ze variator Hebo je vypracovanim o dost horsi nez Malossi... Malossi je osvedceny, a Hebo sa vraj na (niektorych?) cinach neda vyladit k spokojnosti, ma vraj na nich vzdy diery vo vykone... ak sa mylim, poopravte ma. 

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
Re: vario: Malossi Multivar alebo Hebo s predlzenym remenom?
hebo pokial nedas ladak tak good...ked das ladak tak uz neodladis (2g valceky sa bezne nerobia)...spracovanie je u vela kusov strasne (opadava povrchova vrstva)
malossi je lepsie laditelny variator...zatial som videl len jeden "vadny" kus aj to doteraz nechapem ako to bolo mozne...na roznych forach som uz videl prasknute pritlacne taniere ale bolo to vyhradne u zavodakov...a vecsina ludi aj tak od heba odide k malossimu...
malossi je lepsie laditelny variator...zatial som videl len jeden "vadny" kus aj to doteraz nechapem ako to bolo mozne...na roznych forach som uz videl prasknute pritlacne taniere ale bolo to vyhradne u zavodakov...a vecsina ludi aj tak od heba odide k malossimu...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- PesFilipes
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Pi Okt 03, 2008 4:07 pm
- Skúter: moto-Honda hornet cb600 f
ja môžem povedať že som podla mna dosť dobre vyladil moje hebo vario ale musel som skúšať kombinovať rozoberat skladať nadávať ale nakoniec sa mi to podarilo, ibaže neviem ćím to je no strašne rýchlo sa derú valčeky ale neskutočne rýchlo, no scooter má dobrú maximálku a tiež sa zberá na zadné dobre
no nabudúce vyskúšam malossi
no nabudúce vyskúšam malossi
podpis som si este nenastavil
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Ja som zatial na Hebo variator nepočul moc dobré veci. Pár skútristov čo ho malo tak chcelo jednoznačne zmeniť za malossi. Jediný o kom viem že sa podarilo dobre vyladiť je Anubis a to tak že vybrúsil valčeky na super lahké. Takže ak chceš mať pokoj s ladením keewayu tak jednoznačne malossi.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- viper
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
- Skúter: Kawasaki Versys 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Ja som tiez nemal problem s Hebom.Pokial na skutri bol seriovy valec a mal som tam Hebo vario + predlzeny remen a Hebo vyfuk nebol problem.
Potom bola komplet vymena vnutornosti(valec,kluka,spojka atd) a Hebo islo dobre len so seriovym vyfukom.
Po nahodeni ladaku problem s vyladenim - Alci by vedel rozpravat
Takze dovtedy spokojnost.
Potom bola komplet vymena vnutornosti(valec,kluka,spojka atd) a Hebo islo dobre len so seriovym vyfukom.
Po nahodeni ladaku problem s vyladenim - Alci by vedel rozpravat

Takze dovtedy spokojnost.
Naposledy upravil/-a viper v Ne Nov 08, 2009 11:28 am, upravené celkom 1 krát.
Kawasaki Versys Touring Edition

-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
Kašli na Hebo....koli "možno" efektu vyššej rychlosti ak teda vobec k narastu rychlosti pride si ušetriš starosti a nervy s ladenim Heba....kup osvedčenu kvalitu x skutristami a to malossi vario. s tym nikdy nič nepokaziš...
- skaza
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 3:40 pm
- Skúter: Keeway Focus
mal som hebo+remen aj malossi na cine takze viem porovnat a s malossi som bol o dost spokojnejsi.next generation akosi som mu nevedel prist na chut 

no tak asi zoberem malosi potom a este jedna otazka malossi ma tiez predlzeny remen alebo nie?
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
nema...resp mozes mat ak das aj vecsiu zadnu remenicu aby mal remen kam vyliezt...hebo remen je dlhsi lebo je aj uzsi
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
no dobre takze to bude malosi a alcatelko ta spojka stage6 torque control ci ako sa vola je dobra? alebo mam radsej pouzit malossi?
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
s6 sa najlahsie nastavuje...akurat je dobre vymenit s6 pruzinky za malossacke...
- Naghost15
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Feb 03, 2009 5:33 pm
- Skúter: Suzuki GSX-R 600
- Kontaktovať užívateľa:
kamos má čínu a Mal v tom Hebo a potom dal radsej naspet základné vario s tím mu to ide lepšie...
a este by ma zaujimalo ci mate niekto skusenosti s variatorom polini speed control.
- Naghost15
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Ja som to mal na scootri a poviem ti je to paráda...bol som spokojní..
-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
no "Naghost" je to parada len Ty si ho mal na novom piaggiu s polini Corsou valcom čo ma 10-14 koni a nie ako chalan čo to chce dať na seriu 50ccm činu....chalan asi viac špekuluje ako znesie jeho skuter sa mi tak zda(nič v zlom ja som nebol inakši ked som mal činaka a ani pri aprilke to nie je velmi lepšie...o tom by alcatelko vedel hovoriť ake dokažem mať napady...) nešpekuluj s variatormi vsad na klasiku overenu časom a počtom skutrov a nielen činskych....
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ked o tom seriovom variu...sranda ze na morini (70ccm valec, 21mm karb...no proste komplet tuning) s dlhymi prevodmi to slo so seriovym vario neporovnatelne lepsie ako s malossi...malossi malo na tie dlhe prevody moc razantny nastup...seriove vario nemlo tak ostre drahy valcekov a s prevodmi si perfektne rozumelo...zrychlenie o dost sviznejsie a maximalka rovnaka
- Naghost15
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
neviem ako je to s Pollini u cínanov...ale na začiatku som ja nemal valec iba som mal vario + yasuni výfuk to bolo všetko ale to bola riadna zmena velmy som cítil rozdiel aj hore kopcom uplne iné...Mitko napísal:no "Naghost" je to parada len Ty si ho mal na novom piaggiu s polini Corsou valcom čo ma 10-14 koni a nie ako chalan čo to chce dať na seriu 50ccm činu....chalan asi viac špekuluje ako znesie jeho skuter sa mi tak zda(nič v zlom ja som nebol inakši ked som mal činaka a ani pri aprilke to nie je velmi lepšie...o tom by alcatelko vedel hovoriť ake dokažem mať napady...) nešpekuluj s variatormi vsad na klasiku overenu časom a počtom skutrov a nielen činskych....