Aprilia vs. Derbi vs. Yamaha

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
shobull
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 9:12 am
Skúter: neuvedený

Re: Aprilia vs. Derbi vs. Yamaha

#51 Príspevok od užívateľa shobull » Ne Máj 17, 2009 8:32 am

No este by som pouvazoval o yamahe - a to hlavne z hladiska servisu. Kedze si z vychodu, tak sa ti asi tazko bude chodit na servis ku BA. Yamaha ma kvalitnu overenu predajnu so servisom v PO. Aprilia sa predava asi aj v KE, ale donedavna to tak nebolo, tak neviem. To plati hlavne, ked ides kupovat novu. Ked ides kupovat ojazdenu, tak je to v podstate jedno.

Inak som trocha prekvapeny z tvojho pristupu k vyberu - ze ides hlavne po maximalke. Predsa len vychodniarske cesty - :bad: :%) . Lebo niekedy treba ukludnit rychlostne jazdecke hormony po 18 - uz bolo takych... a nie vzdy to skoncilo stastne. Ale dufam, ze to nebude tvoj pripad.
podpis som si este nenastavil

miiireeec
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Máj 26, 2008 12:13 pm
Skúter: Yamaha XT 660 X

#52 Príspevok od užívateľa miiireeec » Ne Máj 17, 2009 8:51 am

Rips. napísal:125ccm budu škrtené kvôli A1 ktori je do 11Kw :P
lol čítaj som to napísal 3 príspevky nad tebou :D
Yamaha - ride the right bikes

Rips.
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Jan 26, 2009 3:21 pm
Skúter: Kawasaki er6n 2010

#53 Príspevok od užívateľa Rips. » Ne Máj 17, 2009 11:39 am

Lenže si napísal 25Kw :P keby toľko môžem tak nejazdím na 125ccm :ROFL:

miiireeec
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Máj 26, 2008 12:13 pm
Skúter: Yamaha XT 660 X

#54 Príspevok od užívateľa miiireeec » Ne Máj 17, 2009 12:19 pm

ešte vyššie pozri :D
Yamaha - ride the right bikes

Rips.
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Jan 26, 2009 3:21 pm
Skúter: Kawasaki er6n 2010

#55 Príspevok od užívateľa Rips. » Ne Máj 17, 2009 12:20 pm

Tak sry :-) musim viacej a pozornejšie čitať :D :D

Dido
chodec
chodec
Dátum registrácie: St Feb 18, 2009 8:22 pm
Skúter: Kymco Agility 50

#56 Príspevok od užívateľa Dido » St Júl 08, 2009 5:50 pm

A ta Yamaha sa neda potom nejako otvorit na 25KW ci ako to je da sa daco s nou spravit ?
na yamahu existuje chip-tuning...zvysi ti to kw a malo by to tahat asi jak ta aprilia, ale musis myslet na to ze secko stoji peniaze...

aprilia-co viem tak sa da s predajcom dohodnut ze v TP budes mat do 11kw (staci skupina A1) a potom ju otvoria na 25kw ci kolko..

aprilia je 2T-cize vacsia pravdepodobnost ze sa ti skorej zadre motor, viac smrdi a ma to zvuk jak fčelka mája...samozrejme vacsia spotreba

malorazka od yamahy je 4t- mensia spotreba, krajsi zvuk, dlhsia zivotnost, taha do max.130km/h, da sa na to zohnat aj nejaky lauf od LV tusim...+ ten chip-tuning, vzhlad R-kovej serie...kvalitny podvozok

aprilia je proste motorka stavana na zavody...ja by som siel do tej yzf-ky...ked si este nesedel na nejakom jogurte alebo silnejsej motto tak je to najlepsie s cim zacat.

alebo teraz je novinka yamaha WR 125X, je to supermotorad, cize ked robis rad vylety aj do prirody tak je to parada, motor je zhodny s tym z yzf-ky, takze to mas do 11kw :)

m@jlo
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 9:49 am
Skúter: Yamaha yzf-r125

#57 Príspevok od užívateľa m@jlo » So Jan 23, 2010 6:23 pm

Ja by som chcel len tolko ja som mal tu istu dilemu sa rozhodnut medzi yamhou, apriliou a hondou mne sa taktiez zapacila yamaha sice je to 4T ale ide to celkom slusne (mne to staci) inak ani aprilie nie su skarede len ten zvuk sa mi akosika nepaci :) aprilie sa daju normalne odblokovat na 25kW pretoze su to 2T a tam sa da viac veci vymenit na vykon a ked sa odblokuju idu okolo 160km/h :) yamaha sa da taktiez trosku upravit ale nie na tolko ako aprilia max tak do 18kW ale to stoji strasne vela penazi :D ja som kupil yamahu a raz som sa v tej zime bol odviest a v pohode mi to stacilo nakolko mam len 16 rokov a nemam peniaze na pokuty tak max rychlost na yamahe tych 130km/h mi staci 8) rozmyslal som aj nad hondou CBR ale akosika sa mi nepacia rozmery =) akasika uzska je =) a aj guma v zadu ale gumu nie je problem vymenit a honda je omnoho lacnejsia ked som sa ja bol pytat na ceny pred vianocami honda vychadzala 85 000sk aprilia 150 000sk a yamaha 110 000sk kebyze som sa mal rozhodnut motorku na imidz tak yamahu (pekna na pohlad a hlavne ticha co ma u mna +) a na vykon apriliu (pekny vzhlad len ako som spomynal sa mi ten zvuk nepaci a este + moznost upravy) :roll: a okolo derby nic netusim to som ani nezistoval ........................je to na tebe pre co sa rozhodnes ci imidz ci vykon a aky zvuk chces mat :lol: :ROFL:

matrixko

#58 Príspevok od užívateľa matrixko » So Jan 23, 2010 6:52 pm

dido napísal:na yamahu existuje chip-tuning...zvysi ti to kw a malo by to tahat asi jak ta aprilia, ale musis myslet na to ze secko stoji peniaze...
malo by to tahat tak ako aprilia?len to ze das akoze nejaky chip a ide to ako aprilia chlapce ty si asi spadol na hlavu aleboco.

### opravena citacia - THeBaNDiT

m@jlo
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 9:49 am
Skúter: Yamaha yzf-r125

#59 Príspevok od užívateľa m@jlo » So Jan 23, 2010 7:02 pm

mne sa to akosika nezda ked ides 130km/h a mas trebarz 10 000 ot/min a max je 10 500 ot/min ako sa to da ciptuningom spravit mozno vykon ze inak bude vdtrekovat palivo ale daco podobne ako ciptuning na aute ale max rychlost nepojde hore skor vyfuk atd. ale to spravy taktiez asik len vykon :)

### citacia vymazana, posledny prispevok sa necituje - THeBaNDiT

Naghost15
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Feb 03, 2009 5:33 pm
Skúter: Suzuki GSX-R 600
Kontaktovať užívateľa:

#60 Príspevok od užívateľa Naghost15 » Po Jan 25, 2010 11:27 am

Ja by som bral KTM exc 125ccm.. je to podla mna delo ...super na vyšantenie a je pekná, a vravíš že do 200 litrov si môžeš vybrať tak ja by som pozrel aj Apríliu RX/SX 125ccm...

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#61 Príspevok od užívateľa Damo555 » Po Jan 25, 2010 3:34 pm

Rips. napísal:Pokial mas 18 co predpokladam , že máš tak nie nieje iba ak chceš jazdiť na spotrebu :D mal som možnosť ísť na tej aprilke a je to neporovnatelne trebars z CBRkou alebo moj scoot je 4takt viem že je to scoot ale aj tak 2-takt je lepšii na týchto malich obsahoch a maš tam karbec a nei blbu striekačku :wink:
No tak ja si mislim že vstrekovanie je lepšie ako karburator vyhody maš napr. menšia spotreba , bezproblemove štartovanie.... a k tym 4T a 2T jednoznačne vezmi 4T lebo 2T to je žroch hovorim z vlastnej skusenosti 50ccm 2T mi žrala viacej ako 150ccm 4T a Ešte aj ten olej ved za tyžden som mal prazdnu nadržku a 2l oleja 2.50,-E 2T sa ti oplati iba na zavody a tak
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

matrixko

#62 Príspevok od užívateľa matrixko » Po Jan 25, 2010 3:41 pm

inak chalani ked niekto viete potreboval by som radu ze ci je v ten novej aprilii rs r.v 2007 tej isty motor co aj v novej derbi gpr 125 2007.

Naghost15
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ut Feb 03, 2009 5:33 pm
Skúter: Suzuki GSX-R 600
Kontaktovať užívateľa:

#63 Príspevok od užívateľa Naghost15 » Po Jan 25, 2010 5:01 pm

Damo555 napísal:
Rips. napísal:Pokial mas 18 co predpokladam , že máš tak nie nieje iba ak chceš jazdiť na spotrebu :D mal som možnosť ísť na tej aprilke a je to neporovnatelne trebars z CBRkou alebo moj scoot je 4takt viem že je to scoot ale aj tak 2-takt je lepšii na týchto malich obsahoch a maš tam karbec a nei blbu striekačku :wink:
No tak ja si mislim že vstrekovanie je lepšie ako karburator vyhody maš napr. menšia spotreba , bezproblemove štartovanie.... a k tym 4T a 2T jednoznačne vezmi 4T lebo 2T to je žroch hovorim z vlastnej skusenosti 50ccm 2T mi žrala viacej ako 150ccm 4T a Ešte aj ten olej ved za tyžden som mal prazdnu nadržku a 2l oleja 2.50,-E 2T sa ti oplati iba na zavody a tak
ked si kupuješ scooter kôli spotrebe tak si kúpiš sériu a s karburátotrom to má minimálnu spotrebu 1 l oleja približne 700 km ov...a ked ta prestane bavit že chodis pomali tak 2 takt kludne môžeš vytunovať takže si mislím že ked kupujes scooter tak radsej 2 takt ..ten kto si schuti chce zajazdit ked sa mu zachce tak nebude prvoradá spotreba si mislím....a Damo 2T neni iba na závodi lebo potom každí starký a dôchodca by stál na štarte :beer:

ice_cream71
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Okt 31, 2009 9:57 pm
Skúter: Malagutti f15 firefox :P
Kontaktovať užívateľa:

#64 Príspevok od užívateľa ice_cream71 » Po Jan 25, 2010 5:48 pm

Damo inac ked davas m2t do scootra tak jasne ze toho zere nvm kolko za 2.5e 2l oleja? ty kokso ja kupujem 0,7l oleja za 16
Mozem oŠtat cely podpis :)

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#65 Príspevok od užívateľa theruck » Ne Jan 31, 2010 11:51 am

matrixko napísal:inak chalani ked niekto viete potreboval by som radu ze ci je v ten novej aprilii rs r.v 2007 tej isty motor co aj v novej derbi gpr 125 2007.
The engine in the Derbi is sourced from Yamaha. This engine was used in the Yamaha DTR125 Dual Sport and TZR125 sport bike.

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Dátum registrácie: St Máj 14, 2008 4:26 pm
Kontaktovať užívateľa:

#66 Príspevok od užívateľa geetee =) » Ne Jan 31, 2010 12:54 pm

Aprili a derbi su vlasne tie iste masiny len ine kapotaze, ak kupujes tie novsie tak sa priprav ze ked das ladak tak budes muset oblbnut riadiacu jednotku, na zahranicnom fore som to aj dakde vydel jak, treba spojit kablikom dva kontakty a je, inak to nepojde do otacok, ale nam sa potom na tej derbine stavalo ze obcas vzpadol prud z pristrojovky a musel si vypnut a znova zapnut zapalko, ale potom to slo jak utrtkane (ale pri spotrebe 12L)
a yamaha je ovela kludnejsia ale ked ju budes nahanat aby si aspon tolko nezaostaval za aprilkou a derbinou seriovou tak aj tak sa nedostanes pod 6litrov, ale zas ked das ladak tak bude mat silny zvuk :-)
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Dátum registrácie: St Máj 14, 2008 4:26 pm
Kontaktovať užívateľa:

#67 Príspevok od užívateľa geetee =) » Ne Jan 31, 2010 12:59 pm

[quote=\"theruck\"][quote=\"matrixko\"]inak chalani ked niekto viete potreboval by som radu ze ci je v ten novej aprilii rs r.v 2007 tej isty motor co aj v novej derbi gpr 125 2007.[/quote]
The engine in the Derbi is sourced from Yamaha. This engine was used in the Yamaha DTR125 Dual Sport and TZR125 sport bike.[/quote]
neviem ktory rocnik to bol ale ta hranata a davali na to kit na apriliu 125 od polini v madarsku lebo to chalan zadrel,tak som s toho dedukoval ze by to moho bit ten isty motor
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

matrixko

#68 Príspevok od užívateľa matrixko » Po Feb 01, 2010 7:40 pm

geetee:dik za info.

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"