Kto má čínu alebo mal vstúpte prosím....

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Snoophy
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Po Jún 14, 2010 8:07 pm
Skúter: Tauris Cubana 50 2T

Kto má čínu alebo mal vstúpte prosím....

#1 Príspevok od užívateľa Snoophy » Pi Jún 18, 2010 8:44 pm

Sem píšte akú čínu ste mali kolko km ste urazili na nej a to najdôležitejšie vaša spokojnosť (nespokojnosť) zo skútrom, servisom atd.

Prosím zdržte sa blb.. komentarov

Nikoho tu neurážajte prosím....

Všetci vieme že Aprilia, Piaggio, Vespa, atd su fajn značky a su určite lepšie ( kvalitnejšie) ako čína, ale sú fakt tak zlé tie východne presúvadla?
Nechceme tu nikoho zhadzovať ani vychvalovať - chceme faktické reálne skúsenosti.

Myslím že tejto téme sa poteší nejeden nováčik ( alebo sklame ked si to prečíta).
Skúste písať nejako prehladne aby to malo hlavu aj pätu.
Ďakujem za každý príspevok čo sem napíšete.... :crazy:
Naposledy upravil/-a Snoophy v Pi Jún 18, 2010 9:18 pm, upravené celkom 1 krát.
podpis som si este nenastavil

mafo2253
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: Ne Máj 10, 2009 7:40 pm
Skúter: adly twister 50 ccm

Re: Kto má čínu alebo mal vstúpte prosím....

#2 Príspevok od užívateľa mafo2253 » Pi Jún 18, 2010 8:50 pm

síce ja mám Adly a to je Honkong,v dobe výroby to bola britská kolónia
ale pred 2 rokmi kamoš kúpil zázrak menom Adamoto a každý týžden ku mne chodil s neakou závadou,napr.zlomený zad.tlmič
zodratý rychlopal lebo bol celý z plastu a pod. možno za dva roky kvalita týchto strojov je na inej úrovni

NITRO
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 2:11 pm
Skúter: Vespa PX 80

#3 Príspevok od užívateľa NITRO » Pi Jún 18, 2010 9:11 pm

Tak začnem ja :)
Môj otec kúpil pred 8 rokmi skúter značky ADLY 100ccm 2001 mal najazdené 600km. Nastriekal do na strieborno (predtým červený), časom to prihlásil na špz. Teraz momentálne má skúter 8000km. a stále funguje (pár vecí sa tam pokazilo: variátor som dával nový a komplet všetky hadičky od karburátoru, a nové pneumatiky).
Skúter ide 90km/h (tacho). MAXIMÁLNA spokojnosť.
Pôvod skútra: Na Slovensko bolo privezených pár týchto kusov v Bratislave sa to skladalo (prišlo to do BA rozobraté). ADLY bol vyrobený v Taivane pre Nemecký trh. Čítal som aj to že firma Bombardier si dala tieto skútre vyrábať na zákazku do Taivanu.
Takže nie je čína ako čína.

PS: ADLY je TAIVAN nie HONGKONG aspoň tento môj.
Piaggio Ciao
Piaggio Vespa Cosa
Piaggio Vespa PX 80
Piaggio Vespa GTS 250
Piaggio Vespa GTS 300 Super

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa Damo555 » Pi Jún 18, 2010 9:31 pm

Yamasaki YM 150 T
zatial 2300 Km
Zatial uplna spokojnosť výkon ktorý som ani z daleka neočkoval (7Kw 10k)
čo sa tyká kvality tak si myslím že to nie je až take najhoršie (až na ten ram je ako z blata už asi 3 zaviti v rame zodrate narezal som nove tak uvidime :) )
A čo sa tyka plastov tak tam davam 100 bodov aj su pevne, krasne nastriekane a čo je hlavne nerozchadzaju sa na skutri.
Skuter som v jeden den pekne oskušal 80Km bez zastavenia v kuse ale to bol samy breh (pre nevychodniarov: samy breh znamena samy kopec, pozn. THeBaNDiT :D) nič mu nebolo iba trocha smrdela spojka :D
Tlmiče su vyborne zadne bi mohli biť trocha mekšie.
Zatial iba taky jeden problem zo zadnou bubnovou brzdou(už čakam iba za novým obložením)
Keď budu prachy tak bi som tam narval nieaky tuningovy variator ak nebudu peniaze tak iba dokončim to audio,podsvetenie, a vymenim valčeky za ľahšie keďže maximalny vykon je pri 7 000ot/min a remenice motor držia pri zrychĺovani pri 5 000 ot/min a moźno aj kontrasku lebo keď som vo dvojici a stojim v brehu tak pri zrychľovani remeň trocha presmykne a potom ešte nieaky vetrak a náhon vzduchu pre lepšie chladenie a potom sa už iba voziť a voziť a potom keď budu prachy tak s toho urobiť poriadny stroj alebo predať a kúpiť niečo vecšie
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#5 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Jún 18, 2010 9:59 pm

Neviem nakoľko sa dá KYMCO pokladať za čínu...ja som ho za čínu ale nepokladal, bolo to made in taiwan a spokojnosť a bezporuchovosť za celý čas ...V podstate len som menil olej a iné spotrebné diely z dôvodu bežného opotrebenia....Mal som ho 3 sezóny a asi 18 000km. :good:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Pi Jún 18, 2010 10:03 pm

Mal som Keeway Focus 2T. Čo sa týka spolahlivosti bolo to celkom fajn až na pár drobností. Prvé čo sa od novoty začalo kaziť boli strašne nekvalitné plasty. V podstate to od novoty neskutočne praskalo a lámalo sa. Motoricky to bolo veľmi slabučké, ale vďaka tomu že to bol 2T tak som poriešil tuning a bol z toho veľmi slušný skúter, ktorý ma odviezol aj na ďaleké výlety. Čo sa týka servisu u nás v ZM to bola katastrofa, tý ľudia o tom nevedeli vôbec nič akurát zato brali neskutočné peniaze. Všetko som sa naučil z internetu a myslím že by som ich v pohode schoval do vačku.
Poradím ti len jedno. Ak už teda sa rozhodneš pre čínsky skúter tak jednoznačne ber 2T. Má síce vyššiu spotrebu a je hlučný, ale jednoducho na 50 cc je tam ten výkon o dosť lepší ako na čínskom 4T. Alebo ak môžeš kúp aspoň 4T 125 cc
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

m@jlo
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Júl 27, 2009 9:49 am
Skúter: Yamaha yzf-r125

#7 Príspevok od užívateľa m@jlo » Pi Jún 18, 2010 10:15 pm

Ja mam zasa tu supu z forstingeru :D ale zatial mam 8100km a stale ide rovnako dobre neodblokovaval som ho nijako ide stale 55km/h jedine co je fakt na figu su plasty setky mam polepene sekundovym lepidlom :crazy:

BF999
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: So Nov 22, 2008 9:39 pm
Skúter: Keeway ARN 125

#8 Príspevok od užívateľa BF999 » Pi Jún 18, 2010 10:20 pm

Tak ja mám Keeway ARN a už to má 3 roky, čiže po záruke a najazdených 10 400km. A spokojnosť dobrá :good: . Jediné, čo sa mi tam pokazilo, tak to bola spojka a to mechanikovou vinou. Inak všetko fájn :) . Momentálne si to servisujem sám a všetko v poriadku.

matrixko

#9 Príspevok od užívateľa matrixko » Pi Jún 18, 2010 10:44 pm

tak sa pochvalim aj ja keeway matrix najazdene 8700 km s jednou poruchou inak sluzi dobre ked sa tam da to vario malossi ma to krasny tach hned odspodu az po maximum.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Jún 18, 2010 11:56 pm

nejdem pisat co som uz s cinakmi zazil...skoda slov...ked to vidim tak sa mi jezia chlpy...su veci ktore dokazu len cinania...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

kiwi
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Mar 27, 2010 7:55 pm
Skúter: Yamaha AEROX-RR
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa kiwi » So Jún 19, 2010 12:14 am

Noo mam doma yuki shotgun,dostal som ho cisto novy od zaciatku sa kazil jak divi,najprv zlomeny tlmic,puknute rameno,cdi odpalene spojka pískala atd...ale mozem povedat ze za 2 roky najtvrdseho pouzivania(Ma cca 5500km a z toho 4900km po polnych cestach lesoch a inom tereene)vydrzal podla mojho nazoru dost..len raz som zvaral uchyt motora a pukol predny okular inak nic a o plastoch radsi nic nebudem hovorit to je des a hroza...na motor nemozem pol slova povedať sluzil doteraz upplne v pohode ked som mu supol 80ccm kit tak aj vykon ma uz uspokojivy :D gumi ma asi neznicitelne brzdy ted aspon predna mi neskutocne brzdi a zadna noo jak keby nebola...viem mal som si kupit radsej krosu ...:crazy: ale zhrniem to takto som snim spokojni nikdy ma nikde nenechal nikdy som donho neinvestoval teda az teraz za ten kit a vymenu oleja a vydrzal aj nemozne a dufam ze aj este dlho vydrzi...ten YUKI sa nezdaa :D
Yamaha Aerox RR- By KIWI

m4rk0
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 9:21 pm
Skúter: Gilera Runner 70 SP Replica Simoncelli
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa m4rk0 » Ne Jún 20, 2010 8:49 pm

kamarat ma nieco co vizera ako CPI popcorn...stale to je v servise a ma to niak 6000km trhaju sa mu remene a vlni sa to cele..plasty cele polepene lebo mu dopukali
Runner 70 sp simoncelli
viac tu --- >http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =42&t=8232

capitan94
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Št Apr 22, 2010 4:50 pm
Skúter: Aprilia Atlantic 250

#13 Príspevok od užívateľa capitan94 » Ne Jún 20, 2010 9:30 pm

ja mám keeway arn zatial len 2500 km ja som najazdil len 700 takže vela nemožem hovoriť o spolahlivosti ale zatial som spokojný len tie plasty trocha vrzgajú a hrkocu ináč pohodička... myslím že ten motor nie je vôbec zlý ...
Keeway Arn 125 :-) 24 5000Km - No Problem (r.v. 2008) Maximálna spokojnosť PREDANÉ

Aprilia Atlantic 250

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa theruck » Ne Jún 20, 2010 10:20 pm

Snoophy napísal:Sem píšte akú čínu ste mali kolko km ste urazili na nej a to najdôležitejšie vaša spokojnosť (nespokojnosť) zo skútrom, servisom atd.

Prosím zdržte sa blb.. komentarov

Nikoho tu neurážajte prosím....

Všetci vieme že Aprilia, Piaggio, Vespa, atd su fajn značky a su určite lepšie ( kvalitnejšie) ako čína, ale sú fakt tak zlé tie východne presúvadla?
Nechceme tu nikoho zhadzovať ani vychvalovať - chceme faktické reálne skúsenosti.

Myslím že tejto téme sa poteší nejeden nováčik ( alebo sklame ked si to prečíta).
Skúste písať nejako prehladne aby to malo hlavu aj pätu.
Ďakujem za každý príspevok čo sem napíšete.... :crazy:
tu mas link na konkurencne forum tam najdes vsetko podstatne http://scooter-forum.pover.sk/viewforum.php?f=8

majo1357
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Máj 02, 2008 8:22 pm
Skúter: aerox

#15 Príspevok od užívateľa majo1357 » Ne Jún 20, 2010 11:24 pm

asi zalezi na kazdom kuse ako sa vydari , ja som cinu nemal a pravdepodobne ani mat nebude ale :
1.kamarat= cina 2t , 140 km najazdenych , zazil 3 poruchy s poslednej sa scoot neprebral
2.kamarat= cina 4t , zopar tisic km , bez poruchy a tuningu , na rozky mu to staci , najdlej bol na nom 20 km od domu
3.kamarat = cina 2t , 6000 km , spokojnejsi ako ja
4. a zopar nespokojnych z fora
ale co mas spravit cinsky 2t motor ked ho ma 15 rocny chalan a ide v kuse naplne , obcas tam da olej
taky keeway arn 150 musi pri prav. servise co to vydrzat
aerox70, 307hdi , možná dohoda na všetkých inzerátoch

Martin091
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Aug 09, 2008 2:26 pm
Skúter: Keeway Arn 125

#16 Príspevok od užívateľa Martin091 » Po Jún 21, 2010 6:19 am

Keeway arn 125 , v july to bude 3 rok co vlastnim tuto masinku, k dnesnemu dnu mam najazdenych
30 900km . Chvalabohu bez zavady, takze spokojnost maximalna. Akurat mi vadi umiestnenie bocneho stojanu, a hrdzavenie vyfuku vratane srobov na vyfuku. Kvoli korozii sa mi nedaju povolit sroby a dat dole ten kryt, lebo mi rezonuje, tak dnes pekne karbobrusku bude treba pouzit :D

co sa tyka servisu, vsetko spravim doma :)

tengo
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: So Júl 19, 2008 10:48 pm
Skúter: predaný
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa tengo » So Júl 03, 2010 2:16 am

Yamasaki 150 - r.v. 2007; najazdených 9975 km
Servis v garáži, alebo u Martina; ináč v prípade núdze chodím do servisu v Boldogu ;-) -
Spokojný s kursaki som bol iba rok-dva, čím ďalej je to s ňou horšie.
Zatiaľ jedna porucha; btw remeň odišiel po cca 9500km, žiarovka S1 tiež.

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
Skúter: neuvedený

#18 Príspevok od užívateľa jean » So Júl 03, 2010 9:38 pm

Uf, ja mám skúter z tesca a takéto horory som veru nezažil. 3 roky a 10000 viacmenej spokojných km. Samozrejme po výstupnej kontrole DoDo. Problém JMstar nie je v kvalite materiálu, ale v kvalite roboty. Po podoťahovaní šróbkov, vyhodení blbostí ako EGR ventil už do toho lejem len benzín. Najhoršia porucha bolo zaseknuté štartovacie relé, to ma domov brali na vozíku. Pritom stačilo skratnúť dva káble a bol by som naštartoval... Spotreba niečo nad 3 litre, max. po rovine cca 90 podľa GPS (95 s vetrom v chrbte).

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"