skútre v Taliansku

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#26 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Pi Aug 15, 2008 2:03 pm

mno ale mozem ja zato ze je taka pekna :lol: mno ae ok uz klud nechcem sa tu s nikym pohadat 8)

viper
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
Skúter: Kawasaki Versys 2009
Kontaktovať užívateľa:

#27 Príspevok od užívateľa viper » Pi Aug 15, 2008 2:13 pm

Co? Kde?Kto?S kym?
Ja sa radsej do debaty nezapojim :)
Kawasaki Versys Touring Edition
Obrázok

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#28 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Pi Aug 15, 2008 2:30 pm

mno ved debata sa uz skoncila co uz :lol:

doktor
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: St Júl 25, 2007 3:53 pm
Skúter: Kawasaki W 650

#29 Príspevok od užívateľa doktor » Pi Aug 15, 2008 4:14 pm

Vipera neserte, on je vrah a nasilnik, tak som ho vlastne aj spoznal ked sedel v justicaku a ja som tam nosil lieky pre muklov tak vypomahal na osetrovni a tam sme sa dali do reci, on ma tu aprilku teraz len preto aby ho furt nezastavovali chlpaty, preto ma 500ccm aby to nejako jazdilo, tak pozor nanho Bamma boy, to je len priatelska rada :!:
Inac on by vam vedel porozpravat o talianskych skutroch ked tam chodi s Alim z medera kontrolovat tie slapky co tam pre nich funguju :D
Co?Jaky podpis zase?Uz nejsom chlouba wehrmachtu....ale teraz ho mam leskly motorka

Mayulik
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Júl 06, 2008 9:39 pm
Skúter: neuvedený

#30 Príspevok od užívateľa Mayulik » Pi Aug 15, 2008 4:39 pm

Doktorko, si ciste hovado :gt1:
Kawasaki ER-6f
Obrázok

Obrázok

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#31 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Aug 15, 2008 4:59 pm

Jáááj som sa nasmal....A hovado čistotné to teda JE..... :D :3some: :3some:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

kika
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Pi Mar 03, 2006 6:12 pm
Skúter: Gilera Runner 125 ST

#32 Príspevok od užívateľa kika » Pi Aug 15, 2008 9:56 pm

doktor uz neber tolko tych liekov :D sak tu vsetci umreme od smiechu :lol:
podpis som si este nenastavil

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#33 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Pi Aug 15, 2008 10:46 pm

Doktor, odlož niečo z toho aj mne, mám depky, pretože som dlho nejazdil.. :D
Tak už zasa nič.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#34 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Aug 15, 2008 11:00 pm

A jaké chceš pirule modré alebo červené alebo zelené?...žlté už nemá a ani nebudú....Ale tie zelené sú dobré pomáhajú... :D
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

supwor
chodec
chodec
Dátum registrácie: Ut Aug 31, 2010 8:02 am
Skúter: malaguti

Re: skútre v Taliansku

#35 Príspevok od užívateľa supwor » Ut Aug 31, 2010 4:26 pm

Čo ja viem tak najväčšie motocyklové veľmoci v EU sú Taliansko, Francúzsko, Španielsko, Portugalsko. Tu je viac motorkárov ako na Slovensku "podnikateľov". Súhlasím s tým že je tam iná mentalita. Vidieť manažéra v saku ako uháňa ráno do roboty je úplnou samozrejmosťou. Taktiež babenky tam jazdia o dušu - mali by sa čo učiť akože "motorkáry" na Slovensku. Ubehala by ho hociaká 15-ka-myslím na motorke. : ) Ozaj mám foto kde je na jednej križovatke v Miláne asi 10 motoriek - ak to niekomu ukážem na Slovensku tak si myslý, že mu ukazujem zábery s nejakého motozrazu. V centre Milána nie je problém vidieť 60 ks motoriek-prevažne skútrov odparkovaných pred nejakým podnikom. Oni nepoznajú sezónu tam sa jazdí celý rok. Dnes už vyrábajú aj špeciálne zimné zmesy na skútre takže žiadny problém. Verím že sa aj u nás dopracujeme k inému pohľadu na motorky ako je to teraz. Dnes sa na teba pozerajú ako na zeleného ak máš moto v Taliansku ak nemáš.
Takže poďme to zmeniť !!!

supwor
chodec
chodec
Dátum registrácie: Ut Aug 31, 2010 8:02 am
Skúter: malaguti

#36 Príspevok od užívateľa supwor » Ut Aug 31, 2010 4:31 pm

Ešte k cenám neviem ako ostatné značky ale Malaguti keď som si ja kupoval zač. roka 2010 tak bola na Slovensku cena najnižšia ako v okolitých štátoch a konkrétne aj v Taliansku - tak neviem o čom !

11erzo11
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Aug 23, 2009 3:07 pm
Skúter: Aprilia SR 50 LC Light Tuning 2004
Kontaktovať užívateľa:

#37 Príspevok od užívateľa 11erzo11 » Ut Aug 31, 2010 4:32 pm

tam sa ceny pohybuju tak asi ako aj u nas....lenze tam ani tuning moc nepoznaju :D secko serie

Mitko
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
Skúter: Aprilia sr street

#38 Príspevok od užívateľa Mitko » Ut Aug 31, 2010 5:53 pm

ešte taký detail, o tych cenách....nebol by problem kupiť aj novy skuter , ale ked na nom možeš jazdiť tak 3-4 meisace v roku a zvyšok je v garaži tak je to u nas luxus.
je ťažko porovnavať Španielsko alebo Taliansko ked tam na juhu ani nevedia ako sneh vyzera. na takej Ibize alebo Sicilii može chalan na skute behať 9 mesiacov v roku v pohode.
neviem skus si v zime vybrať skuter ked je od novembra do marca sneh a minusove teploty a chod sa povoziť...
bohužial u nas je proste pol roka skuter mimo prevadzky...preto je to u nas skor považovane za luxus mať motorku alebo skuter. a ked si zoberieš ako sa kazi počasie stale len prši tak je to ešte horšie.
tu u nas nie je nič nezvyčajne ked prši aj tyžden v kuse.
dažd v Taliansku je tak maximalne hodinu a zase svieti slnko.

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Dátum registrácie: St Máj 14, 2008 4:26 pm
Kontaktovať užívateľa:

#39 Príspevok od užívateľa geetee =) » Ut Aug 31, 2010 6:06 pm

a preco vo finsku maju 4,5mil obyvatelov a preda sa tam 3xkrat viac motociklov a scootrov ako na slovensku? maju tam hawaii? to len na slovensku panuje mentalne postihnutie obyvatelstva ze scooter/motorka je luxusny doplnok, ale vsade vo vyspelich krajnach to pouzivaju ako dopravny prostriedok (tiez nechodis von na ulicu ked je zima? kapris celu zimu doma? alebo co? keby ze sa obleces ako mas tak sa da jazdit na juhu slovenska 300dni vroku bez pouzitia zimnych pneu
( ja som raz jazdil asi tak mesiac v snehu na beznych, ale potom som to v zakrute na lade supol o zem :-D )

a inak vam nehrabe, ved slovensko je raj surferov :-) cekujte videa :-D http://www.rajsurferov.sk/
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

Mitko
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
Skúter: Aprilia sr street

#40 Príspevok od užívateľa Mitko » St Sep 01, 2010 8:14 am

no neviem geetee Tebe asi je prijemne sa voziť v daždi alebo chcel by som ta vidieť ked napadne 30-40cm snehu ako ideš na skutri....:)
ako trošku to už prehanaš podla mna s tym optimizmom...:)
a potovnavať Finsko a Slovensko to už chce tiež odvahu...
si si to asi pomylil so snežným skutrom.
možno sa tam preda 3x viac skutrov...ale podla mna tam maju aj 3x väčšie vyplaty čiže ked mu aj stoji skuter v garaži je mu to jedno lebo ma v garaži dalšie tri autá..:)
a s tými vyspelými krajinami maš pravdu....ja Slovensko nepovažujem za "vyspelu" krajinu.
sme na predposlednom mieste v životnej urovni v únii tak sa nečuduj , že skuter a motorka je tu považovana za luxus.

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#41 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » St Sep 01, 2010 8:32 am

Mitko to vystihol s tým Fínskom. Keby aj u nás bola minimálna mzda 1600 € a priemerná okolo 3000 € mesačne ako vo Fínsku tak aj tu by bolo veľa motoriek a skútrov.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Dátum registrácie: St Máj 14, 2008 4:26 pm
Kontaktovať užívateľa:

#42 Príspevok od užívateľa geetee =) » St Sep 01, 2010 10:22 am

lenze tam stoji keeway pixel 1299€ a u nas ho ludia nekupuju ani za 800 takze asi tak,
a ked nemam porovnavat finsko zo slovenskom tak preco ho porovnavate s talianskom? kazdy sa stazuje ze taliani preto jazdia na skutroch lebo je tam teplo, som chcel poukazat ze na vozenie sa na skutri nieje treba teplo (finsko)
a kym si slovak v bazari kupi 20rocne auto co zere 10litrov aby sa vozil sam do roboty a do obchodu miesto toho aby chodil na skutri ktori ma PZP za 16,70€ (napriklad u nas sa da vybavit taka poistka na 50ccm keby niekto protestoval) zere do 5litrov, zaparkuje to hocikedy a hocikam, preleti mestom ci je spicka alebo nie, tak dovtedy budeme len zaostali narod pretoze miesto roboty budeme sedet v aute a cakat v kolone

ked som siel po technicak do samorina tak som siel na runnerovi 180 4T a s centra-samorin-centrum s tym ze o 17:00 som akurat stihol dojst do samorina po technicak som to dal v dopravnej spicke za 38min. autom sa nedostanes s centra do rovinky za 38min.
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

grizlly
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: So Mar 27, 2010 11:00 pm
Skúter: Piaggio NRG

#43 Príspevok od užívateľa grizlly » Ut Sep 14, 2010 9:41 pm

miiireeec napísal:Ahojte vsetci..momentalne sa nachadzam v Taliansku koknretne v oblasti Bolzana v dedine Leifers,,mozno to niketorí poznate ale vacsina nebude...neda mi nespomenut mnozsstvo skutrov ktore sa tu cez den prehana....cely den nepocujem nic ako zvuk 50-tok a 125-iek...od phantomy cez sr-ka az po runnery a nrg-cka....vsetko tu je ...je to nadhera ked to vidite...je to uplne ine ako u nas na SVK

Tak som sa z nudy vybral na stranky predajcov skutrov..zeby tu bolo tolko skutrov preto ze su take lacne..??...tak napriklad aerox v zakladnej verzii tu vijde 2330 eur co je v prepocte (30,126) 70 190 SK, 2008 SR-ka R street vyjde 2550 eur co je 76 820 SK viac sa mi asi zistit nepodari pretoze neviem po taliansky... :D...no aj tak sa stadeto oplati vozit skutre..na stranke ebay.it si kliknite motori..napisete skuter a uvidite co sa da....proste mi to neda sa tu pozerat na to...preco to tak nieje aj u nas..?? :(
Ak uvidis niekde skuter na obrazku SPZ KK-492AC tak mozes zamavat,jazdim sem-tam aj cez Leifers

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#44 Príspevok od užívateľa theruck » Št Sep 16, 2010 10:31 pm

geetee =) napísal:lenze tam stoji keeway pixel 1299€ a u nas ho ludia nekupuju ani za 800 takze asi tak,
a ked nemam porovnavat finsko zo slovenskom tak preco ho porovnavate s talianskom? kazdy sa stazuje ze taliani preto jazdia na skutroch lebo je tam teplo, som chcel poukazat ze na vozenie sa na skutri nieje treba teplo (finsko)
a kym si slovak v bazari kupi 20rocne auto co zere 10litrov aby sa vozil sam do roboty a do obchodu miesto toho aby chodil na skutri ktori ma PZP za 16,70€ (napriklad u nas sa da vybavit taka poistka na 50ccm keby niekto protestoval) zere do 5litrov, zaparkuje to hocikedy a hocikam, preleti mestom ci je spicka alebo nie, tak dovtedy budeme len zaostali narod pretoze miesto roboty budeme sedet v aute a cakat v kolone

ked som siel po technicak do samorina tak som siel na runnerovi 180 4T a s centra-samorin-centrum s tym ze o 17:00 som akurat stihol dojst do samorina po technicak som to dal v dopravnej spicke za 38min. autom sa nedostanes s centra do rovinky za 38min.
ta vyspelost spociva v tom ze v taliansku si mozes ist na plaz a nechat si skutra odparkovaneho len tak 100metrov niekde a nestarat sa. skus to u nas niekde pri rimavskej sobote alebo v seredi :) a ruku na srdce kolki z vas uz povedali svoje 'nie" niecomu co vam niekto ponukol a vedeli ste ze je to kradnute (trebars aj obycajne mydlo alebo hocico)

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm

#45 Príspevok od užívateľa jean » Pi Sep 17, 2010 12:19 pm

Napr. ja. Neviem, prečo by som mal podporovať zlodejov, vedome kradnuté veci nekupujem.

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
Skúter: Bianchi

#46 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » Pi Sep 17, 2010 4:30 pm

kazdi z Vas ma v niecom pravdu. ci uz Theruck s parkovanim v Taliansku kde si ludia fakt nechavaju prilby len tak na motorke a nestaraju sa. Nekradne sa tam ako u nas...
GeeTee vtom ze Slovaci maju odstup od motoriek a pritom prinasaju vyhody ktore uz stihol vymenovat
Mitko v tom ze chudoba je velka... vyplaty su smiesne a kupit si motorku alebo skuter je fakt luxus...
Slovaci nie su moto narod a este dlho potrva (ak vobec) kym sa tak stane
Obrázok

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#47 Príspevok od užívateľa theruck » Pi Sep 17, 2010 7:51 pm

snad to bude skor ako ty zistis ze mas podpis dlhsi ako vacsina ludi prispevky...

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm

#48 Príspevok od užívateľa jean » So Sep 18, 2010 12:24 pm

Tu je skôr otázka, či sú Slováci vôbec národ, alebo sme len banda blbcov, ktorí na všetko kašlú. Viď čo sa tu posledných 20 rokov deje :(

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"