Lacny benzin
Moderátor: Moderators
- XAWIER
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Jan 21, 2006 10:59 am
- Skúter: Kymco XC 300i
Re: Lacny benzin
Dnes, 3.1.2011, stoji benzin na Shelke v SB 1,41 € = 42,48 Sk. Asi to nepotrebuje komentar... 

Kymco Xciting 300i
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Na Jurki v SB nevieš aka je cena ? od kedy išiel benzín hore tankujem Jurkiho a take sračky 

Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- XAWIER
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Jan 21, 2006 10:59 am
- Skúter: Kymco XC 300i
Tak o par centov menej. Presne neviem. Ale aj na Jurki je to dost. Do auta davam Shell, do mojej ciny Jurki ako ty.
Kymco Xciting 300i
- BF999
- skútrista
- Dátum registrácie: So Nov 22, 2008 9:39 pm
- Skúter: Keeway ARN 125
Keď si zoberiem, že máme auto na benzín so spotrebou 12-18litrov na 100km tak ma asi draho bude vychádzať prevezenie sa na ňom 
Aspoň že tie nafťáky tolko nežerú...

Aspoň že tie nafťáky tolko nežerú...
podpis som si este nenastavil
- ice_cream71
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Okt 31, 2009 9:57 pm
- Skúter: Malagutti f15 firefox :P
- Kontaktovať užívateľa:
lpg je parádne vec keď si brat kúpil 3.0 alfa romeo 230 koni tak ani neváhal hneď ho išiel dat namontovať do talianska a ptm to spriemeroval a na chatu sme isli radsej s nim ako s bratom co ma audi a3 1.9 tdi ktora zere 5.5 litra 

Mozem oŠtat cely podpis 

- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Lpg tiež poriadne stúplo tuším o 10 centov a CNG išlo až o 20 centov. A cena ropy na svetových trhoch stále stúpa takže zdražovaniu nieje koniec. Ja tipujem cenu 95 tky niekedy v lete okolo 1,50 €
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
mne to je tak jedno
ta cena je proste umelo udrziavana, ropy je dost len arabi a spol to nepustia a cely tento ropny priemysel, inak by sa uz daaaaaavno jazdilo na alternativne paliva. napr u arabov je voda drahsia ako benzin a my jej tu mame tolko ze z tym nevieme ani poriadne nalozit. cize aky znie verdikt ?
dame vam vodu vy nam ropu!

ta cena je proste umelo udrziavana, ropy je dost len arabi a spol to nepustia a cely tento ropny priemysel, inak by sa uz daaaaaavno jazdilo na alternativne paliva. napr u arabov je voda drahsia ako benzin a my jej tu mame tolko ze z tym nevieme ani poriadne nalozit. cize aky znie verdikt ?
dame vam vodu vy nam ropu!

- shadow_j
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Po Máj 31, 2010 10:19 pm
- Skúter: Peugeot Vivacity silversport
- Kontaktovať užívateľa:
Luthar ja som toho isteho nazoru cena ropy je udrziavana kebyze chcu tak o pol roka sa vsetci vozia na vodu alebo nejake alternativne palivo.Je to na

- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:
Lacny benzin
FYI: V Dubaji Ta vyjde plna na 6 slovom šesť €. Asi tak...
Hovorim o aute.
Hovorim o aute.
- BF999
- skútrista
- Dátum registrácie: So Nov 22, 2008 9:39 pm
- Skúter: Keeway ARN 125
Tak ale na naše auto LPG schválené neni, v tom prípade by to išlo na čierno a to sme nechceli. Nuž, keď chce mať človek 300 koní pod kapotou, musí za to patrične zaplatiť 

- 11erzo11
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Aug 23, 2009 3:07 pm
- Skúter: Aprilia SR 50 LC Light Tuning 2004
- Kontaktovať užívateľa:
LPG je dobra vecicka.Vobec nezadrzuje vykon ako niektori ludia hovoria.Vobec to neni pravda.Aj ked mas auto co ma priemerku nejakych 20litrov na 100km ale daj si 20 litrov benzinu a 20 L plynu.Aj ked je plyn drahši ako jakub spominal al vzdy vide o dost lacnejsie ako benzin.Iba že montaž stoji 1000 €
ale ono sa to vrati

-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
Damo aj dobre za 1000eurami su ceny montaže LPG
na Thaliu je cena 1400ečok
na BMW od 2000ečok až po 3300ečok na Q7
passat a golf obdobne.
to už nie je ako na faforitoch niekedy alebo na Feldách....
plyn sa oplati ale ak maš auto čo beha dlhe trate a zaraba Ti peniaze ako taxik alebo ak maš firmu svoju.
spotreba je vyššia ja som mal na troch autach plyn a spotreba bola o cca 1,5L až 2L väčšia ako na benzine. čiže navratnosť tam je ale je z dlhodobého hladiska. popripade ak nabehaš vela km za rok.
na Thaliu je cena 1400ečok
na BMW od 2000ečok až po 3300ečok na Q7
passat a golf obdobne.
to už nie je ako na faforitoch niekedy alebo na Feldách....
plyn sa oplati ale ak maš auto čo beha dlhe trate a zaraba Ti peniaze ako taxik alebo ak maš firmu svoju.
spotreba je vyššia ja som mal na troch autach plyn a spotreba bola o cca 1,5L až 2L väčšia ako na benzine. čiže navratnosť tam je ale je z dlhodobého hladiska. popripade ak nabehaš vela km za rok.
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:

Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Bohuzial naftu aj benzin potrebujem, nemam pocit, ze kvoli cene obmedzim jazdenie. Na aute idem kedy potrebujem a to je casto a na motorke zas pojdem ked budem moct, cize mi nic ine neostava a tankovat tak ako predtym. Este ze mi auto zerie menej nafty ako niekomu skuter benzin 

- 11erzo11
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
no vidis to damo to som povedal este aj malo.moj znamy montuje LPG do aut a viem ze okolo 1000€ sa to toci + - podla typu auta..tak zase taku Q7 som neratalDamo555 napísal:1000€ až nie

- Frosty
- skútrista
- Dátum registrácie: Po Okt 26, 2009 7:48 pm
- Skúter: Benelli QuattroNove X
- Kontaktovať užívateľa:
Ja len toľko, že alternatívnych zdrojov je už dosť si myslím. Napríklad v takej Amerike už vyše dvoch rokov jazdia aj na elektriku. Napríklad taká spoločnosť americká Tesla Motors vyrába autá na elektrický pohon.
Toto auto má dojazd 250 míľ = cca 402 km na jedno nabitie, čo je slušné si myslím. Odhadovaná spotreba 1 cent/1 míľu...wow
A akcelerácia tiež nieje zlá, veď pozrite...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BFfOQ4oc40A[/youtube]
Tu sme ale na Slovensku a realita je iná...tu sa ešte rozkráda diaľnica...
Toto auto má dojazd 250 míľ = cca 402 km na jedno nabitie, čo je slušné si myslím. Odhadovaná spotreba 1 cent/1 míľu...wow
A akcelerácia tiež nieje zlá, veď pozrite...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BFfOQ4oc40A[/youtube]
Tu sme ale na Slovensku a realita je iná...tu sa ešte rozkráda diaľnica...
Naposledy upravil/-a Frosty v Po Jan 03, 2011 11:33 pm, upravené celkom 1 krát.
- 11erzo11
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
kokos ten zvuk.ale nato ze to je elektrika to ide pekne.a estte je tachometer aj v milach
- shadow_j
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Po Máj 31, 2010 10:19 pm
- Skúter: Peugeot Vivacity silversport
- Kontaktovať užívateľa:
presne ten zvuk z toho nemozem
ale ide to celkom slusne

-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
ale comu sa cudujete ? Ved je to elektrika, tak to ma zrychlenie. Aj trolejbus ma perfektne zrychlenie. Neustali by ste to v nom len tak jednoducho
- Stando
- cyklista
- Dátum registrácie: St Júl 19, 2006 2:57 pm
- Skúter: Honda NC700 Integra
Ja jazdim na LPG od cca 94ho, vtedy benzin stal 16 az 20 sk a plyn sa taknkoval z PB flias na kila. Prve cerpacky ho ponukali po 8-9sk. Na Skode 105L 33kw bol citit ubytok vykonu. Pri dalsom aute 50kw uz to necitit... spotreba realne je tak max 1l naviac... Ale stale je to lacnejsie ako trolejbus 
Cena plynu kolise za tie roky od 9 do 22sk niekedy tusim v 2002. Hore a dole. Tych par centov co teraz zdrazeli je stale pod 22. A stale je to polovica benzinu. ALe pokial chcete plyn, treba vela jazdit... Plyn ma vsak par nevyhod, kontrola kazdy rok, zakaz vjazdu do podzemnych garazi (Europa v BB, nakupne centra...), miesto pre rezervu, znizenie uzitocnej hmotnosti.... A EHK vymyslela novinku! Po 10tich rokoch treba dat preskusat nadrz do statnej skusobne najblizsie v Prahe, alebo kupit novu... V oboch pripadoch je to investicia naviac!!! Mne konci na buduci rok
Teraz jazdim na aj na naftu, je to o dost hlucnejsie, ale vyborny dojazd a vyborny krutiaci moment... Ale keby som mal kupit auto znovu, slae vakam nad LPG...
Uz aby blolo leto. SKUTRIK JE SKUTRIK

Cena plynu kolise za tie roky od 9 do 22sk niekedy tusim v 2002. Hore a dole. Tych par centov co teraz zdrazeli je stale pod 22. A stale je to polovica benzinu. ALe pokial chcete plyn, treba vela jazdit... Plyn ma vsak par nevyhod, kontrola kazdy rok, zakaz vjazdu do podzemnych garazi (Europa v BB, nakupne centra...), miesto pre rezervu, znizenie uzitocnej hmotnosti.... A EHK vymyslela novinku! Po 10tich rokoch treba dat preskusat nadrz do statnej skusobne najblizsie v Prahe, alebo kupit novu... V oboch pripadoch je to investicia naviac!!! Mne konci na buduci rok

Teraz jazdim na aj na naftu, je to o dost hlucnejsie, ale vyborny dojazd a vyborny krutiaci moment... Ale keby som mal kupit auto znovu, slae vakam nad LPG...
Uz aby blolo leto. SKUTRIK JE SKUTRIK

Yamaha NMAX 125 -2018 ->
HONDA NC700 Integra -2016 ->
Gilera Nexus 500i MK1 - 2010 -2016
Keeway Focus 50 - 2006-2013
HONDA NC700 Integra -2016 ->
Gilera Nexus 500i MK1 - 2010 -2016
Keeway Focus 50 - 2006-2013
- Frosty
- skútrista
- Dátum registrácie: Po Okt 26, 2009 7:48 pm
- Skúter: Benelli QuattroNove X
- Kontaktovať užívateľa:
Zvuk jak stíhačka
Ale na youtube je veľa videí si pozrite. Zvonku ho ani nepočuť. Mne sa strašne páči.
Stando vláda si vždy vymyslí. A aj keď sem príde éra elektrických áut v plnom prúde, vláda si namiesto emisnej kontroly určite dačo vymyslí...

Stando vláda si vždy vymyslí. A aj keď sem príde éra elektrických áut v plnom prúde, vláda si namiesto emisnej kontroly určite dačo vymyslí...
- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
elektrika je najlepsia! len cely problem je v bateriach v nicom inom ... je to len otazka casu kedy budu vykonnejsie a lahsie (dufam)
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Elektrický pohon má isto budúcnosť. Ale ešte bude potrebné vyriešiť množstvo problémov. Najhlavnejší je krátky dojazd. Potom dobíjanie. Si predstavte že máte dojazd dajme tomu 250 km a vy chcete ísť 400 km. Teraz musíte po ceste nájsť dobíjaciu stanicu a tam si počkať pár hodín kým môžete pokračovať. Zatiaľ tieto autá majú opodstatnenie jedine v mestách. Taktiež problém je v ekológií. Síce to vyzerá že aké sú to ekologické autá keď nemajú žiadne emisie. Opak je však pravdou. Tú elektrinu treba nejako vyrobiť a taká tepelná elektráreň vyrobí toľko emisií, že klasický spaľovací motor sa môže schovať. A to nehovorím o druhotnom odpade z použitých batérií. Taktiež na výrobu batérií sa používajú škodlivé látky. Takže pokiaľ sa nevymyslia veľkokapacitné batérie takmer s doživotnou životnosťou a elektrárne na termonukleárny pohon problém s ekológiou nezmizne.
A s elektrickým pohonom nastane ešte jeden veľmi závažný problém. Doteraz si štát uplatňoval tzv. daň s motorových palív. Keď prejdú autá na elektrický pohon štát o tieto peniaze príde a bude sa ich snažiť získať tým že zavedie túto daň na elektrickú energiu. Lenže to už budeme platiť daň aj za inak spotrebovanú energiu ako do áut.
A s elektrickým pohonom nastane ešte jeden veľmi závažný problém. Doteraz si štát uplatňoval tzv. daň s motorových palív. Keď prejdú autá na elektrický pohon štát o tieto peniaze príde a bude sa ich snažiť získať tým že zavedie túto daň na elektrickú energiu. Lenže to už budeme platiť daň aj za inak spotrebovanú energiu ako do áut.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010