Výfuk a čo sním?

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

Re: Výfuk a čo sním?

#26 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Júl 06, 2010 4:14 pm

ak by to bolo aj bez zvodu, nemusel by to byt v mojom pripade nejaky problem, i moja terajsia koncovka je odpojitelna od zvodu, takze snad sa rata s tym, ze zvody su kompatibilne... :) Ale ak by sa to dalo zohnat so zvodom za rozumnu cenu, bol by to len a len plus, nakolko terajsi zvod i vyfuk mi uz zacina chytat hrdzu... :)

Obrázok

edit: polsky clanok o tomto vyfuku, a podla neho ceny u zapadnych predajcov zacinaju na 299€, tak ja som nasiel asi zazracnu stranku s cenou 175.20€ :)
edit2: tu je link na spominany Arrow Reflex pre Hondy SH a PS, cena je rovnaka ako v mojom pripade: kliknut sem
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#27 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Ut Júl 06, 2010 4:44 pm

Momentálne som si to ešte raz prečítal a zrejme to bude tak ako napísal deltoro, predsalen je niekedy lepšie použiť vlastnú hlavu ako google Translate.. :oops:
V laickom preklade mi vyšlo takéto niečo:
Povolené pre UE a Singapurské cesty. Môže byť prerobený na závodný
pre použitie len na trati.
Kovové telo a zadná časť. (Tu bude ten zádrhel, nikde sa tu nespomína zvod, resp. collector)
Pre použitie s "reflex" zvodom.

Z toho mi vyplýva, že kompletný výfuk stojí 239,20€ a NIE JE použiteľný na cestných komunikáciách. Je tomu tak iba v prípade, že sa použije zvod zo starého laufu.. :pardon:

Tak sa ospravedlňujem, ak som niekoho uviedol do omylu. :sorry:

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#28 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Júl 06, 2010 4:47 pm

tak ja viem, ze s decibell killerom su vyfuky certifikovane pre cestnu premavku a bez neho nie su... nevedel som, ze zvod tiez moze sposobit, ze vyfuk nie je certifikovany na cestnu premavku, ale v podstate je to jedno, pretoze v takom pripade vyrobca musi ratat s tym, ze zakaznik pouzije povodny zvod (seriovy) a v mojom pripade by to nemal byt problem... :) Takisto bratov Xciting ma koncovku (tlmic) odpojitelny od zvodu, takze mozno predpokladat, ze je to standard u maxiscootrovych vyfukov a ze vyrobca s tym pocita... :)

Povedal by som, ze dokupitelny "reflex racing collector" je specialny ladeny zvod... a to by nevylucovalo, ze sa vyfuk dodava s "obycajnym" reflex zvodom... :) Ale pravdepodobne sa dodava len koncovka (telo vyfuku, tzv. tlmic) a zvod sa pouzije povodny...

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#29 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Ut Júl 06, 2010 4:53 pm

Ani ja som to netušil ale podľa toho čo píšu to tak zrejme bude.. :pardon: Je to aj celkom logické, keďže sa tým rozširuje použiteľnosť výfuku skoro na všetky maxíky. Zmena je vlastne skoro vždy len v zvode/kolene takže ak sa používa vždy to pôvodné, tak je to jedno..

EDIT k EDITU: Usudzoval som tak len z toho, že by tam boli napísali "Steel body and collector." ale zase nevieme čo rozumejú pod pojmom "and bottom" :) Takže je to začarovaný kruh. :D

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Júl 06, 2010 4:56 pm

rozdiel je isto v uchyteni, ale objednava sa to pre ten ktory model, takze uchytenie by malo byt riesene tak, aby sa koncovka dala pouzit na danom scootri s danym seriovym zvodom... :)

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Júl 06, 2010 6:29 pm

tu je cennik (strany 6 a 7 su maxiscootre) nemeckeho predajcu (cena je tomu zodpovedajuca, 289€ za koncovku), ale ide o to, ze je to cena samotnej koncovky, zvod sa prikupuje osobitne... Zvod nie je urceny do cestnej premavky (teda rovnako mimo zakon ako vyfuk bez decibel killera). Ladeny zvod stoji cca 99€, na niektore scootre predavaju aj homologizovane zvody za mastnu cenu 215€.

V ponuke maju tento vyfuk aj pre Keeway Outlook 150 (ako jediny Keeway). :)

Tak ci tak plati, ze vyfuk ako taky je co do vykonu nevyhodna kupa (vidim, ze snejk sa prihlasil a tak ratam s tym, ze o chvilu pusti nejaku hlasku o tom, ze ladak su vyhodene peniaze, co je ohladom zvysenia vykonu v podstate pravda). Ako tuning zvukovy resp. opticky, ci dokonca ako nahrada za rozpadavajuci sa seriovy vyfuk, to v principe nie je zla kupa, ak sa peniaze najdu a nebudu chybat... :)

deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

#32 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ut Júl 06, 2010 6:45 pm

V niektorých prípadoch môže tuningový výfuk aj ubrať z výkonu, hlavne u striekačiek. Ide o to že centrálna jednotka je naprogramovaná na sériový výfuk, ktorý vďaka katalizátoru a rôznym prepážkam má určitý odpor. Keď tam hodíme laďák, ktorý je vlastne vo vnútry bez prekážok, zmenia sa celkové tlaky a motor má zmenenú charakteristiku. Dokázal to aj nedávny test na motorovej brzde čo som čítal na http://www.motorkary.cz kde bol badateľný pokles výkonu u výkonných motoriek aj o niekoľko koní. Na druhej strane sa väčšinou zlepší krútiaci moment a motorka je živšia od nižších otáčok.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

mino2
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Máj 18, 2007 9:10 am
Skúter: neuvedený

#33 Príspevok od užívateľa mino2 » Ut Júl 06, 2010 8:49 pm

No aspon niečo sa vykoumalo. A potešilo ma že Outlook je maxík. :-)
Honda PS 150i

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#34 Príspevok od užívateľa VLADY » St Júl 07, 2010 9:04 am

Neviem presne či mne laďák aj ubral z výkonu ,alebo pridal dačo a motor ťahá lepšie od spodku ale viem naisto, že na voľnobeh mi to občas skape...len tak, z ničoho nič.A to nerobí ak tam dám sériový výfuk...Takže je to na uváženie....Leo tam je len kvôli tomu , že to má lepší zvuk a aj dojem zo scootra je lepší...a samotný výfuk je ľahší možno o polovicu ako séria.A za daľšie dostal som ho ku scootru, ale ak by som ho mal kupovať za nejakých 300E,tak to asi nie.... :fool:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#35 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » St Júl 07, 2010 10:47 am

Vlady, to podľa mňa bude tým, že LeoVince má väčšiu priepustnosť a tým pádom nestačí tá zmes ktorá je dodávaná na základný. Na karbeci to dostavíš, no striekačku by si musel asi prestaviť na Kontrolnej jednotke v servise. :pardon:

A ešte sa vrátim k tomu Arrow Reflex - napísal som im mejla ohľadom toho zvodu a dnes prišla odpoveď (moju angličtinu si nevšímajte :oops: ):
Q:
Hi,
I have a question for you. Is this exhaust sillencer delivered with the collector? I not think the racing collector, i think the homologated serial collector.
The Code is 53509ST.

Thanks for the request.
A:
Hi,
No, it isn't sorry.
We've got racing collector only.

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#36 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Júl 07, 2010 2:20 pm

tak tak, ako som videl v zozname scootrov a jednotlivych cisel tohto vyfuku, ku kazdemu modelu tohto vyfuku sa da doobjednat racing collector (ladeny zvod), ale k niektorym sa ponukaju aj homologizovany zvod, z coho mi vyplyva, ze sa inac dodava tento vyfuk bez zvodu... :) Momentalne vsak uvazujem nad Malossi Multivarom, takze vyfuk ma nepali... :) A aby som za vyfuk dal 300€, to by ma musel riadne nervovat svojim rezonovanim... :) Tych 175€ (resp. 200€) je omnoho krajsia cena... :)

Davidian
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
Kontaktovať užívateľa:

#37 Príspevok od užívateľa Davidian » Št Mar 24, 2011 6:24 pm

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"