Pomoc s vyberom smartfonu.

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
myso
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Feb 26, 2008 3:39 pm
Skúter: Gilera Nexus500

Pomoc s vyberom smartfonu.

#1 Príspevok od užívateľa myso » Ut Aug 16, 2011 11:55 am

Caute, prestudoval som hadam co sa dalo o vsetkych kandidatoch, ale osobne skusenosti su na nezaplatenie.

Ktory by som si mal vybrat, co myslite ?
Podla poradia maju moje sympatie.

Nokia N8
HTC Desire
SE xperia x10
Samsung Galaxy S

Na kazdom je nieco plus a nieco minus. N8 -odradza ma symbian. Desire - odradza ma to ze je az prilis dokonaly (mozno design a fotak je minus), SE odradza ma velkost. Galaxy je uplne super, no bez LED na fotaku..... ako ju tam nemohli dat?

Pls napiste mi kto tie fony mate, co vas na nich irituje. Mam HTC wildfire a chcem nieco s vacsim disp, a rychlejsim na PDFka. Som neskutocne zvyknuty na HTC sense, takze co by mi mohlo na n8 vadit napriklad?

Na 4ku ufona nemam prachy a 3ka nefoti, to mozem rovno kreslit, takze Apple mi neradte :D

Velmi pekne dakujem. Uz som precital aj kopec mobilovych for, ale nechcem sa tam registrovat a tu urcite niekto z vas ma taky fon.
Cause scooter is always in the right gear.... Obrázok

Davidian
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pomoc s vyberom smratfonu.

#2 Príspevok od užívateľa Davidian » Ut Aug 16, 2011 12:11 pm

Nokia - urcite nie, to je uz bohuzial skrachovana firma, ktora ma najlepsie za sebou..
HTC Desire - Moze byt, kludne by som siel aj do Wildfire S
Sony Ericsson - neviem, ale Sony a kompatibilita s inymi zariadeniami a hlave Pamatove karty je pre mna - NO! NO!
Samsung Galaxy S - Nejako tym mobilom neviem prist na chut, ale kolega ho ma a pochvaluje si.. povedal by som ze aj tento by mohol byt

osobne mam HTC Desire HD, a nemam tomu telefonu okrem vydrze baterie co vytknut, oproti iPhonu je to PAN Telefon. A uz som nasiel aj 2500 mAh baterku, tak snad sa aj tato vytka coskoro pominie.. :ROFL:

ujopato
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: Št Jan 20, 2011 5:04 pm
Skúter: Yamaha Neos

#3 Príspevok od užívateľa ujopato » Ut Aug 16, 2011 12:13 pm

HTC Desire
Gilera Runner SP 50

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
Skúter: Bianchi

#4 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » Ut Aug 16, 2011 12:21 pm

mal som nokie N95, N97mini a neviem ake ešte ale oproti HTC Desire čo mam teraz sa to neda porovnať. konečne rychle reakcie,velký kapacitny displej, vela aplikacii zadara, fotak som zazil uz aj lepší, baterka pri plnom vyuziti prístroja vydrži deň a vidieľnosť na slnku je slabšia. ale oproti Nokii je to nebe a dudy. Samsung je niečo podobné.
hlavne nemrzne ako nokia.
Obrázok

Davidian
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pomoc s vyberom smartfonu.

#5 Príspevok od užívateľa Davidian » Ut Aug 16, 2011 12:23 pm

Ked mu uz niekto radite, ze preco sa ma pre nejaky fon rozhodnut, tak mu napiste aj dovod, preco tak ma spravit, podobne ako gianmarco napisal.. :P

myso
skútrista
skútrista

#6 Príspevok od užívateľa myso » Ut Aug 16, 2011 12:26 pm

:D pekny preklep ...

U mna na nokii jednoznacne vedie HD video a fotak. Velky doraz kladiem prave na kvalitu fotiek, lebo nebudem so sebou cely zivot vlacit digital. Su urcite chvile a momenty, ktore si vzdy rad cvaknem a mobil mam po ruke vzdy. Fotky su pre mna spomienky .

Desire je u mna takmer favorit a odkedy je sportstracker pre android, zase ma navrch nad nokiou. Len som pocul ze zle foti a design je taky nijaky.
Wildfire S nema ovela vacsi diplay od Wildfire, ci ?

A ten SE okrem kariet ma este nieco co vytknut ?

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#7 Príspevok od užívateľa rspeed » Ut Aug 16, 2011 12:35 pm

... Nokia - neprekonatelna vydrz baterie .... moja stara Tube(5800) aj po mesiaci v pohotovostnom rezime ide - na nabku som ju daval 2x do mesiaca ...

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista

#8 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » Ut Aug 16, 2011 12:43 pm

Desire natača videa v rozlišeni 1280x720 čo nieje najhoršie. nieje to full HD ale videa su celkom v pohode. Fotky nie su tragediou, len ti bude asi chybat spušť fotoaparátu ako ma nokia. zaostruješ podržanim prsta na dislpeji. nič hrozne, apple to ma rovnake. trochu ma problem s Makrom, Nokia bola na tom oveľa lepšie. na momentky, zrazy, vylety, bude bohate stačiť. nad nokiou vedie v konštrukcii. nikde nič nevrzga a navyše nabijačka je spoločna s USB kablom. z nabijačky odpojiš kabel a maš USB kabel ktorý mobil po pripojeni do PC nabija.
Obrázok

Archie
Dátum registrácie: Po Aug 15, 2011 1:41 pm
Skúter: Yamaha Neo´s 50

#9 Príspevok od užívateľa Archie » Ut Aug 16, 2011 12:48 pm

Som len bežný užívateľ Nokie N8, ale zatiaľ úplná spokojnosť. Drobné nedostatky - niekedy by mohla reagovať rýchlejšie, batéria dlho nevydrží; vážnejší nedostatok - navigácia mi pokyny cez BT do komunikačného neposiela. A kiežby bola na 2 SIMky... :-)
Naposledy upravil/-a Archie v Ut Aug 16, 2011 12:54 pm, upravené celkom 1 krát.
podpis som si este nenastavil

myso
skútrista
skútrista

#10 Príspevok od užívateľa myso » Ut Aug 16, 2011 12:51 pm

jj to s nabijackou, je velke plus. Na wildfire to mam rovnako. Co sa Makra tyka odfoti A4ku citatelne napriklad pri nie moc dobrom svetle vsak ? To casto vyuzivam.

Ako si nokia rozumie s google apps ? Kedze mam HTC uz 2hy po sebe, tak bez neustalej synchronizacie, ktoru nemusim ovladat sa nezaobidem.

wirer
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: Ut Máj 31, 2011 10:45 am
Skúter: Yuki 50 Rally 2T
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa wirer » Ut Aug 16, 2011 1:18 pm

ber HTC...u Nokie by sa ti to nemuselo podariť nastaviť...ak si zvyknutý na HTC-čka a Google synchronizáciu, nemáš veľmi čo váhať. fotky ti aj Desire urobí, HD video to isté...počet Mpix? mám 14 megový a aj tak radšej fotím na 8-čke...

ja mám momentálne C7-00, ale na Nokiu a Symbian som zvyknutý. tiež sa rozhodujem či kúpiť Wildfire S s Androshitom, alebo ostať pri Nokii, konkrétnejši E7-00...vyhráva zatiaľ E7-čka
Yuki 50 Rally 2T - séria okrem výfuku
Fabia III Combi - Ambition Plus 2016, 1.2 TSI 81kW

duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

#12 Príspevok od užívateľa duky5 » Ut Aug 16, 2011 1:20 pm

Davidian napísal: A uz som nasiel aj 2500 mAh baterku, tak snad sa aj tato vytka coskoro pominie.. :ROFL:
2500? urcite?
ja som kupil 1550 mAh z dealextreme, je to to iste ako original 1230 mAh bateria...beriem ju iba ako nahradnu bateriu.
viem ze este od mugen je 1800 mAh, ale to uz je maximum, jedni ju chvalia, druhi vravia ze je to +- to iste ako origos...

ale 2500 mAh v rovnakom tele? tomu moc neverim, teda vobec neverim, tak dufam ze ju budes mat a poreferujes :)
lebo bateria je naozaj jedine minus DHDcka :)

sory za OT
jazdim za Obrázok, dlhodoby priemer za cca 50 000 km
moje vylety na http://www.motoduky.blogspot.com

myso
skútrista
skútrista

#13 Príspevok od užívateľa myso » Ut Aug 16, 2011 1:28 pm

mal som nokiu c5-03, ci tak nejako sa volala ako druhy tel. Neskutocne pomala, stale otravovala so zapnutym wifi, ktore som nevede vypnut aj ked som dal nevyhladavat. Kazda jedna sprostost si vyzadovala vyber spojenia na net. Galeria neskutocne pomala, fotak mizerny, pri posuvani v menu som vzdy nieco spustil len tak. Asi po mesiaci boja som ten boj prehral a dostal ju brat. Ked ma N8 nieco spolocne s touto tak rovno idem kupit Desire.

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista

#14 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » Ut Aug 16, 2011 1:29 pm

ja som našiel na moj Desire 2400 mAh. samozrejme aj s novým zadnym krytom nakoľko ta baterka bude vačšia. ale neviem aku doveru ma mať človek v čislach nalepených na baterke, či to naozaj predlži životnosť stroja na jedno nabitie a ako dlho bateria vydrži...
http://www.batteryupgrade.com/shopBrows ... d/70418404
Obrázok

myso
skútrista
skútrista

#15 Príspevok od užívateľa myso » Ut Aug 16, 2011 1:35 pm

Ak vydrzi od rana do vecera staci mi to. HTC Tattoo co som mal vydrzalo tak 24 hodin, tak som ho vzdy na 30% nabijal. Resp. akzdy vecer. Tento wildfire vydrzi podla toho ako ho vyuzivam od 12 - 40. Da sa vybit ale aj skor ako za 12 :P. Som zvyknuty a riesim to nabijanim z roznych zdrojov. Napriklad stara baterka z ntbku prevodnik na 5V, USB zasuvka a je to. Mozem ist na turu kludne na cely den a GPS nonstop. 11V 4700vku len tak nieco nevytlcie ;)

shobull
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 9:12 am
Skúter: neuvedený

#16 Príspevok od užívateľa shobull » Ut Aug 16, 2011 1:37 pm

Brat ma Galaxy S - ja mam dva tyzdne Galaxy S2 - su to super telefony, a amoled je nadherny. a tym ze ich ma vela ludi - tak bude dlho podpora, nove romky, programy a vychytavky.
ale osobne by som pockal na september - pride novy apple, google nexus, kopec novych samsungov - a ked ti nebudu vyhovovat, tak je jasne, ze pojdu dole ceny tych modelov, ktore su v ponuke teraz.

Inac co sa tyka baterky - tak u smartfonov treba pocitat, ze su to jednodnove telefony - ked ich plne vyuzivas - tak inak to ani byt nemoze, su to predsa take male telefony] - *oprava. myslel som POCITACE.

HTC Desire - ked myslis povodny desire (bez HD) - tak ten je uz dnes trocha zastaraly. Ale keby bol za dobru cenu a v dobrom stave, tak preco nie. Ale su modely s Amoledom a s LCD. Moj znamy ho ma, ale ked videl galaxyS tak ziral :-)
SE X10 - ericson uz nie je to co byval - zaspali. Takisto aj v androidoch - pekny telefon, ale podpora takmer ziadna.
N8 - nepoznam osobne, ale presiel som zo symbianu na android - a je to neskutocna zmena, spat by som sa nevracal ani nahodov. To je ako prejst z 50ky na maxika. Sranda moze byt s oboma - ale je to predsalen rozdiel. (hlavne dokopca :-) )
Naposledy upravil/-a shobull v Ut Aug 16, 2011 2:15 pm, upravené celkom 1 krát.

myso
skútrista
skútrista

#17 Príspevok od užívateľa myso » Ut Aug 16, 2011 1:43 pm

to si pekne prirovnal. JJ myslel som bez HD, da sa kupit za 200eur v pohode, rovnako ako aj vsetky ostatne spominane.
Tej nokie je skoda..... To co dokaze s USB je uplna pecka a pripojit externy disk...... Ale nejako si zvyknem. Na S2 uz niejsu prachy, jedine ze by som fakt pockal. September je uz skoro tu...

btw a co tak HTC 7 trophy s win7 ???

shobull
st. cyklista
st. cyklista

#18 Príspevok od užívateľa shobull » Ut Aug 16, 2011 2:22 pm

Windows Phone 7 - no platforma zaujimava - ale ma to strasne malo ludi, nie je to lokalizovane, a nie su na to miestne sluzby a aplikacie. Preto taka dobra cena zariadeni. Mozno ked pride WP7 mango - tak to bude lepsie, ale vtedy uz bude to zariadenie zastarale, a ty budes cakat rok-dva, kym platforma mikrosoftu bude stat za nieco, a samozrejme dovtedy sa android a ios posunie zasa dopredu.

Mozes porozmyslat napr. aj nad novymi HUAWEI alebo ZTE - je to sice cina (ale to je aj HTC - taiwan) a ich nove android telefony su skvelo hodnotene a vybavene a za zlomok ceny. Cca tyc 200€

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Ut Aug 16, 2011 3:01 pm

shobull napísal: Mozno ked pride WP7 mango
Keď príde? veď už tu dávno je.. vývojari už dávno majú v rukách RTM s RUU a dokonca už prvú betu 8200 Tango :good:
7720 Mango RTM už je leaknutá dávno, za chvíľku môžeme očakávať update aj pre BFU (bežný fero user :) )

Inak, podľa môjho názoru je WP7 najlepší OS aký je na trhu
- rýchly boot
- v živote sa mi nestalo, že by to zatuhlo
- virtual keyboard 100x lepšia ako u droidu..
- synchronizácia cez Zune

ale nie, nechce sa mi to tu všetko rozpisovať, kto chce, všetko si nájde..

shobull
st. cyklista
st. cyklista

#20 Príspevok od užívateľa shobull » Ut Aug 16, 2011 3:18 pm

Samozrjemne nechcem vyvolavat nijaky flame - snazim sa veci objektivne brat - nie fanboyovsy.
WP7 telefon som nemal - a moze to byt super telefon aj OS. Rad by som skusil.

Ako som spomenul - nie je lokalizacia, nie su lokalizovane sluzby (v amerike to funguje, u nas nie), a ani lokalizovane aktualizacie.
Ja len to ze zatial sa predalo malo telefonov - tusim kolo miliona - a teda nie su ludia - nie su aplikacie a vyvoj, i ked urcite MS do toho bude tlacit neskutocne prachy - no uvidime casom (hlavne ked MS kupi NOKIU ;-) ). Ja len ze kazdy si musi dat do rebricka priority - a mozu byt rozne. Ja hovorim, ze to moze byt suprovy ekosystem - len treba pockat, a naco cakat, ked tu su alternativy, a su vyborne.

myso
skútrista
skútrista

#21 Príspevok od užívateľa myso » Ut Aug 16, 2011 4:06 pm

teraz v tom mam este vacsi bordel ako predtym. ake huawei ??? Co si mam teda kupit, lebo zacinam mat pocit ze chcem n8 s androidom :D. Co je ako Desire a nieje to desire, lepsie to foti a kupim to do 250 eur pouzivane ???

Davidian
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa Davidian » Ut Aug 16, 2011 4:22 pm

Ako mat Microsoft este aj v mobile, musel by som byt blazon!! :o :fool: :fool: :fool:

duky5 napísal:2500? urcite?
ja som kupil 1550 mAh z dealextreme, je to to iste ako original 1230 mAh bateria...beriem ju iba ako nahradnu bateriu.
viem ze este od mugen je 1800 mAh, ale to uz je maximum, jedni ju chvalia, druhi vravia ze je to +- to iste ako origos...

ale 2500 mAh v rovnakom tele? tomu moc neverim, teda vobec neverim, tak dufam ze ju budes mat a poreferujes :)
lebo bateria je naozaj jedine minus DHDcka :)

sory za OT
tak 2430mAh, trosku som to zaokruhlil hore: http://cgi.ebay.de/HTC-DESIRE-HD-A9191- ... 340wt_1139

heh puntika mame, aj hd mame, haluz..

Yamhonsuz
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Ut Aug 09, 2011 10:11 pm

#23 Príspevok od užívateľa Yamhonsuz » Ut Aug 16, 2011 5:42 pm

Vsetko okrem nokii :D Ale pravda asi najskor to HTCcko :D

mucow
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa mucow » Ut Aug 16, 2011 5:56 pm

Ja sa tiež po niečom obzerám a zatiaľ mi to vychádza tiež že sa chytím HTC ale ešte neviem ktorého typu.
Spoiler: ukázať
Aprilia Leonardo150
http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =42&t=9961
Suzuki DR 600 & Yamaha Neos 50.

shobull
st. cyklista
st. cyklista

#25 Príspevok od užívateľa shobull » Ut Aug 16, 2011 6:06 pm

To huawei som myslel len ako take rozsirenie obzoru napr. tento stoji cca 200€ novy http://www.svetandroida.cz/recenze-huaw ... nik-201106. Nehovorim zeby som ho kupoval, ale je to zaujimava ponuka. Ako som povedal, pockal by som minimalne do septembra - kedy vyrobcovia "nakotia" nove telefony pre predvianocny trh a trh s telefonmy sa zase pohne dopredu a ceny dole, kedy budu notoricky vyberaci noviniek menit mobily :-) a jazdenky pojdu dole.

Inac, ked budes kupovat pouzivany - pozor na sedivy dovoz so zahranicnou zarukou - mam s tym skusenosti.

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"