kymco s8 150
Moderátor: Moderators
kymco s8 150
zdravim,
mam otazku ohladom s8 150 rad by som vedel ze aky je dobry olej pre tento model?
mam otazku ohladom s8 150 rad by som vedel ze aky je dobry olej pre tento model?
podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Re: kymco s8 150
Každy jeden, ktory je pre 4t. motor. A ktorý sa Ti bude páčit cenovo...ja používam Mobil...
ps: a málo je tu toho popísaného o olejoch....
ps: a málo je tu toho popísaného o olejoch....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- VLADY
- spammer
Tak asi ..... ja neviem či je to ozaj 4T motor ,ale čo tak matne tuším tak Kymco také veľké 2T nerobilo asi....Ak by si si dal do popisu niečo viac ohľadom toho Tvojho scootra tak by som nemusel hádať ....

no ja mam tento scooter http://www.bikez.com/motorcycles/kymco_ ... 0_2010.php
- VLADY
- spammer
No totóóóó je teda technika ...on je v USA a píše na SK forum....to za mojich mladých čias také nebolo..... 
Pekne tam môžeš dať aj olej čo sa dáva do auta, nemusíš dávať len motocyklový olej ,a viskozitu zrejme 10W40 je taká bežná na bežné klimatické podmienky....ak by si bol dakde na Floride kde je velice moc teplo, tak asi skorej potom 10W50 alebo 15W50 . A ak dakde kde je zimno tak aj 5W40 alebo 5W30 ten je zas redší a lepšie by mazal za studena....

Pekne tam môžeš dať aj olej čo sa dáva do auta, nemusíš dávať len motocyklový olej ,a viskozitu zrejme 10W40 je taká bežná na bežné klimatické podmienky....ak by si bol dakde na Floride kde je velice moc teplo, tak asi skorej potom 10W50 alebo 15W50 . A ak dakde kde je zimno tak aj 5W40 alebo 5W30 ten je zas redší a lepšie by mazal za studena....

heheh tak tak no hej pisem lebo som pisal aj tu v usa ale moc odpovedi som nedostal heheVLADY napísal:No totóóóó je teda technika ...on je v USA a píše na SK forum....to za mojich mladých čias také nebolo.....
som v nj takze je tu tak ako tak,, takze pojdem z 10W40

co hovoris na tento???
http://www.cyclegear.com/spgm.cfm?L1=&L ... UC_98-0027
je to 10W50 ale ze je synteticky a kvalitnejsi,,
http://www.cyclegear.com/spgm.cfm?L1=&L ... UC_98-0027
je to 10W50 ale ze je synteticky a kvalitnejsi,,
- VLADY
- spammer
Ja som kupoval napr. tento:http://olejposta.sk/r_4996.html
alebo http://olejposta.sk/r_3985.html
Ten Tvoj odkaz mi nejde otvoriť lebo mi dajako blbne pripojenie .....skúsim neskôr
alebo http://olejposta.sk/r_3985.html
Ten Tvoj odkaz mi nejde otvoriť lebo mi dajako blbne pripojenie .....skúsim neskôr

aha ok cize ktory je lepsi synteticky ci polo synteticky,, lebo a aky je rozdiel medzi 10W40 a 10W50?
http://www.chaparral-racing.com/Product ... -0005.aspx
http://www.chaparral-racing.com/Product ... -0005.aspx
- VLADY
- spammer
W-čka je viskózna trieda a určuje sa tým pri akej hraničnej vonkajšej teplote je olej použiteľný a zabezpečí bezproblémové mazanie motora.Je na to taká tabulka ,istotne ju nájdeš aj dakde na internete. A všeobecne syntetický olej by mal byť kvalitnejší ako polo...ale to je tiež len v určitých podmienkách a pri určitej náročnosti toho ktorého motora. Takže do bežného scootra kde sa nejazdí závodne a pod stačí aj tá plosyntetika . Ale to zas máva scooter v knihe a návode napísané aký olej požaduje - výkonnostné normy sú udávané pomocou dvoch písmen napr. SJ alebo CF alebo potom rôzne normy podla typu a značky vozidla.
A ja zas zastávam názor, že načo budem liať do motora olej za 15E ak tam stačí podľa špecifikácie aj za 8E. A možno ho radšej vymením po menej Km a motoru spravím len dobre tým že bude mať nový čistý olej ako to, že bude mať starý a síce akože kvalitnejší a natočím na ňom raz toľko Km. Na životnosť to má aj tak nepatrný dopad...skorej mu vadia studené štarty a vytáčanie nastudeno . A vôbec ak mám mať scooter aj trebarz 6-8 rokov a urobiť na ňom 50-60 000km tak je jedno či tam budem liať lacný olej a ten motor vydrží 150 000km, alebo že z drahším olejom by ten motor vydržal 180 000km a

A ja zas zastávam názor, že načo budem liať do motora olej za 15E ak tam stačí podľa špecifikácie aj za 8E. A možno ho radšej vymením po menej Km a motoru spravím len dobre tým že bude mať nový čistý olej ako to, že bude mať starý a síce akože kvalitnejší a natočím na ňom raz toľko Km. Na životnosť to má aj tak nepatrný dopad...skorej mu vadia studené štarty a vytáčanie nastudeno . A vôbec ak mám mať scooter aj trebarz 6-8 rokov a urobiť na ňom 50-60 000km tak je jedno či tam budem liať lacný olej a ten motor vydrží 150 000km, alebo že z drahším olejom by ten motor vydržal 180 000km a

Oh wow diky moc za vysvetlenie!!no ja nemam k tomu knizku cize som len nasiel ze kedy menit olej a za by tam mal byt 10w40 ale bol som vcera v jednom shope a ten predavac povedal ze ten 10w50 je lepsi ale drahsi...tak sa snazim naist spravne riesenie
diky

- VLADY
- spammer
Ono zas ak je motor vzduchom chladený napríklad tak máva aj vyššiu pracovnú teplotu a tam sa odporúča potom olej napr. 15W50 alebo až 20W50 ale záleží to aj od celkovej koncepcie motora kedy bol vymyslený a skonštruovaný ...A inak knižku by nemal byť problém vygoogliť dakde užívateľský návod býva bežne dostupný....

No ked jazdim citim dost teplo z motora no je to 09 model no a knizku nenasiel som iba model 50 pre super 8 150 nie je...VLADY napísal:Ono zas ak je motor vzduchom chladený napríklad tak máva aj vyššiu pracovnú teplotu a tam sa odporúča potom olej napr. 15W50 alebo až 20W50 ale záleží to aj od celkovej koncepcie motora kedy bol vymyslený a skonštruovaný ...A inak knižku by nemal byť problém vygoogliť dakde užívateľský návod býva bežne dostupný....
- VLADY
- spammer
No šak to nevadí že na poldecák...ten je dobrý čo sa týka ovládania a takých tých vecí okolo karosérie a pod. a na motor za snejaký návod z nejakej 150ky kymkáča ....tie motory sú rovnaké ak pozrieš napríklad Kymco People alebo dačo také...

Ok diky moc hej pre 50 ku mam manualy no pozrem to ale people je uz viacej nez 150 ci ako je to..ozaj ked prsi a nezakryjem scooter vadi tomu?
- VLADY
- spammer
Tak určite že ak to bude dlhodobo, tak to bude potom na tom scootri vidieť že parkuje vonku...Ale aspoň nejaká plachta by pomohla ...je to vždy lepšie ako nič.