Rada
Moderátor: Moderators
znizit hlavu o 0,5mm (to nie je maximalny rozmer, ale niekde viac uz moze bit moc, ale ak je to cina tak kludne 0,7-0,8)
vylesti saciu cast karb (cast kde este nieje benzin a zlicovat prechod karb do priruby a potom do hlavy (ale nevilestit do zrkadlova tu cast kde sa uz nachadza benzin)
kukni ci vnutorny priemer vyfuku nieje uzsi ako v hlave valca. ak je tak by bola nutne s vyfukom nieco porobit.
daj iridiovu sviecku a jej cislo daj o jedno vecsie ako je origo (tepelnu hodnotu mam na mysli)
zavodnu fajku s hi-tech kablom a silnejsju cievku.
odlachci zvon zapalovania (cca 200-300g)
..........
vylesti saciu cast karb (cast kde este nieje benzin a zlicovat prechod karb do priruby a potom do hlavy (ale nevilestit do zrkadlova tu cast kde sa uz nachadza benzin)
kukni ci vnutorny priemer vyfuku nieje uzsi ako v hlave valca. ak je tak by bola nutne s vyfukom nieco porobit.
daj iridiovu sviecku a jej cislo daj o jedno vecsie ako je origo (tepelnu hodnotu mam na mysli)
zavodnu fajku s hi-tech kablom a silnejsju cievku.
odlachci zvon zapalovania (cca 200-300g)
..........
tak jak napisal geetee. Ale začal by som variom-valčeky-remen-kontrastka, tam je najvacsia slabina čina skutrov. sviečku by som za studenšiu menil až pri kite alebo znížení hlavy o tých 0.5mm, inak bude jej výmena zbytočná. Tých 0.5mm je tak akurát, radsej menej ako viac, aby si potom nakoniec nemusel kupovať aj programovatelnu CDI aby si zmenil čas zápalu. Dalej výmena karburátora za vacsí alebo rovnaký ale od lepšieho výrobcu, tie origo membranové su robené so strašnou toleranciou, nedajú sa poriadne nastaviť a hlavne su stavané na blokovaný motor takže pri odblokovaní nestíhajú plniť a nepustia motor do vyšších otáčok.
Btw. čo to máš za skutra? Matrix?
Btw. čo to máš za skutra? Matrix?
Ak máš toho Matrixa 150, skus pozrieť toto. Je tam kopa vecí kt. sa daju na tom skutriku urobiť
http://www.scootdawg.com/page38.html
http://www.scootdawg.com/page38.html
Keeway, Yuki alebo boh vie čo ešte....Maju iba iné mena a plasty. Všetky 150ccm 4T su motorovo rovnaké lebo pochadzaju z tej istej produkcie.Bacil-BA napísal:Heh, ale toto nie je Keeway Martix, je to presne ten typ skútra ako môj YUKI HAWK, len objem je 150ccm. Díky za tip, ten variátor s tými hranatými valčekmi vyzerá zaujímavo, ak ten karburátor s priemerom 30mm mi tam bude presne pasovať...
škoda, že je to až v amerike, lebo na nemeckých shopoch dostaneš tiež vela vecí na čínske a taiwanské 4T motory ale len do obsahu 125ccm.Bacil-BA napísal:Veľmi zaujímavá stránka a aj odkazy na ďalšie linky. Konečne tuningové veci na čínu: Variátory, nastaviteľné športové spojky bez rozoberania, CDI jednotky, kity na zvýšenie objemu, ostré vačky, štvorventilové hlavy...paráda.
Ja som tak tiež kupoval kit na moje JL a pasuje na všetky čínske a taiwanské 50ccm 4T motory. Takže ked mi niekto povie, že kymko vyrába motory vlastnej koncepcie, iba sa pousmejem.
Našiel som a v rámci možností preložil jeden článoček o historii tychto motorov.
Ak vlastníte scooter alebo ATV pochádzajúci z číny a taiwanu o obsahu 50, 125, 150 alebo 170ccm je to pravdepodobne GY6 motor. Nové 250ccm motory už nie su založené na koncepcii GY6.
GY6 je motor kt. bol Hondou navrhnutý v polovici 80tich rokov.
Detaily su nejasné, ale zdá sa, že Honda vstúpila do obchodu s čískym Lifan aby tam vyrábala motory. Taktiež sa zdá, že Lifan, má podiel na vývoji a časom neváhal mať z toho vacsí prospech. Lifan a Honda preto niekolko rokov bojovali na sudoch o patent na tento motor.
Teraz je v číne a taiwane viac ako 20 spoločností vyrábajúcich tento motor. Tento motor je rokmi osvedčený a je jediný scooter motor tejto velkosti ktorý je aktuálne dovážaný z číny do USA. V USA je tento motor velmi populárný pre použitie v ATV. Motor je vyrábaný s 50cc, 125cc, 150cc a 170cc s velkými vrtaním. Výrobci scootrov a ATV ako Vento, Strada, SYM, TGB, United Motors, Kymco a Lifan, používajú tento motor priamo vo svojich scootroch alebo využívajú aspon základnú koncepciu tohto motoru.