Hlavny stojan

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
scrat

Hlavny stojan

#1 Príspevok od užívateľa scrat » Ut Dec 05, 2006 11:01 pm

Po nahodení podložky pod tlmič mi zadné kolo pri státi na hlavnom stojane klesá až na zem a cítim, že moto už nemá takú dobru stabilitu. Čoho sa však najviac obávam, že ked sa do skutra oprie vietor alebo sa stojan v dôsledku letných teplôt breborí do asfaltu, budem môcť prinajlepšom lakovať plasty.
Prosim o rady a nápady ako to vyriešiť. Dik.

Užívateľov profilový obrázok
alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Dec 05, 2006 11:05 pm

navar predlzenie stojana...ten isty problem som mal (a mam) na puchu...ale ten je len ohnuta trubka tak som tie bocne vycnelky sklepal aby smerovalo dole a tym som ho predlzil o cca 2cm...ale aj tak stoji len na asfalte aj to dokonale rovnom...alebo zozen stojan na 12palcove kola co ti sadne :)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený

#3 Príspevok od užívateľa Scarp » St Dec 06, 2006 8:43 am

Kamarat menil zadnu tlmiacu pruzini lebo ju mal makku a ked zobral ladvinku tak mu koleso islo na doraz na blatnik a ako prehodil novu uz moto ani neda na hlavny lebo nema vobec stabilitu
podpis som si este nenastavil

FastHaly

#4 Príspevok od užívateľa FastHaly » St Dec 06, 2006 12:07 pm

kup si bocny stojan a este nieco ja viem bolo to tu pisane ale ta podlozka k comu pomoze lepsie sa ovlada scooter??

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa dr.snake » St Dec 06, 2006 12:28 pm

podlozka je na nic...okrasny detail...cize na nic :D

scrat

#6 Príspevok od užívateľa scrat » St Dec 06, 2006 3:06 pm

FastHaly napísal:kup si bocny stojan a este nieco ja viem bolo to tu pisane ale ta podlozka k comu pomoze lepsie sa ovlada scooter??
bočák mám seriový a tá podložka je skôr okrasa, aj ked píšu, že má vplyv na lepšiu stabilitu pri prejazde zákrutami

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Dec 06, 2006 3:22 pm

podlozka ma za nasledok ostrejsi uhol prednej vydlice a tym "rychlejsie" riadenie...skratka je citlivejsia...ale tym padom aj mensia stabilita pri rovnej jazde a citlivost na nerovnosti (rozkmitaju riadidla) :) a tym ze sa ti zodvihne sedadlo mas viac vahy na predku tym padom lepsie rozlozenie hmotnosti :D
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

G

#8 Príspevok od užívateľa G » St Dec 06, 2006 10:09 pm

ja som mal tiez podlozku na neoskovi a riesil som to tak, ze v garazi som skuter opieral o stenu a inac som ho staval na bocny stojan....ten bocak toho dost znesie, tak sa velmi toho neboj...pri najhorsom opries skuter o mur...

tottito

pruzina

#9 Príspevok od užívateľa tottito » Po Dec 11, 2006 10:41 pm

No, ja mam problem s pruzinou na hlavnom stojane, nejak mi povedla :lol: a pri jazde to dava supy..Neviete kde by sa dala zohnat nahrada? RMS na SF1 predava len cely stojan...dik (rozmery: cela dlzka 12cm, pruzina 6,5 cm)
Obrázok

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Dec 11, 2006 11:00 pm

da sa kupit...v nejakom obchode ako spojovaci material a pod. niekde maju aj pruzinky...a nejaka ti sadne lebo by mala byt normalizovana...

geetee

Re: pruzina

#11 Príspevok od užívateľa geetee » St Dec 13, 2006 4:15 pm

tottito napísal:No, ja mam problem s pruzinou na hlavnom stojane, nejak mi povedla :lol: a pri jazde to dava supy..Neviete kde by sa dala zohnat nahrada? RMS na SF1 predava len cely stojan...dik (rozmery: cela dlzka 12cm, pruzina 6,5 cm)
Obrázok
kunem moj sojan niekde a ti ich stiahnem dole

tottito

Re: pruzina

#12 Príspevok od užívateľa tottito » Št Dec 14, 2006 12:21 pm

geetee napísal:
tottito napísal:No, ja mam problem s pruzinou na hlavnom stojane, nejak mi povedla :lol: a pri jazde to dava supy..Neviete kde by sa dala zohnat nahrada? RMS na SF1 predava len cely stojan...dik (rozmery: cela dlzka 12cm, pruzina 6,5 cm)
Obrázok
kunem moj sojan niekde a ti ich stiahnem dole
Geetee, to by bolo supr...len mozno nebudu pasovat lebo ja tam mam len tuto jednu...

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#13 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Dec 14, 2006 5:34 pm

Skúsil by som v nejakej klasickej mototechne napr pružinu zo zadnej bubnovej brzdy z osobáku čo sťahuje k sebe brzdové pakne alebo tak niečo...Inak ja mám na mojom to vyriešené dosť zaujímavo mám tam dve pružiny jednu väčšiu a v nej strčenú jednu menšiu takže takto to vyriešil čínsky konštruktér asi bola tá jedna slabá a na dve nebolo dosť miesta... :shock:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

scrat

#14 Príspevok od užívateľa scrat » Št Dec 14, 2006 6:17 pm

VLADY napísal:Skúsil by som v nejakej klasickej mototechne napr pružinu zo zadnej bubnovej brzdy z osobáku čo sťahuje k sebe brzdové pakne alebo tak niečo...Inak ja mám na mojom to vyriešené dosť zaujímavo mám tam dve pružiny jednu väčšiu a v nej strčenú jednu menšiu takže takto to vyriešil čínsky konštruktér asi bola tá jedna slabá a na dve nebolo dosť miesta... :shock:
ja mám to isté

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#15 Príspevok od užívateľa dr.snake » Št Dec 14, 2006 6:30 pm

abo opri o stenu :D

scrat

#16 Príspevok od užívateľa scrat » Št Feb 08, 2007 4:33 pm

dnes som nahodil stojan z modelu s 12" kolami (520,-) a je po problemoch...

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 08, 2007 5:29 pm

esteze si tam nemal 17tky lebo z 18tky by si tazko zhanal :)

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Feb 08, 2007 5:33 pm

ked sme pri tom theruck uz mas pruzinky na stojane?ci ho stale tahas za sebou :lol:

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 08, 2007 5:38 pm

mam tam origo pruziny medzitym som tam mal taku myslel som si ze dost silnu a predlzenu som ju mal s ocelovym lankom ale aj to prdlo ale teraz je to uz ok
inak ja som tiez skusal podlozku pod tlmic a na stojane to stalo stabilnejsie lebo stalo to aj na prednom aj na zadnom kolese este aj na stojane :) ale dal som to dole lebo sa mi to zdalo prilis vela ta zmena toho uhla tlmica tak reku si ho nezlomim kvoli podlozke...

scrat

#20 Príspevok od užívateľa scrat » Št Feb 08, 2007 6:34 pm

theruck napísal:...ale dal som to dole lebo sa mi to zdalo prilis vela ta zmena toho uhla tlmica tak reku si ho nezlomim kvoli podlozke...
tak hej ale ty máš 100kg za to ja ledva 65 :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"