Vaše názory na výber
Moderátor: Moderators
Vaše názory na výber
Rozhodujem sa medzi:(kedze som sa rohodol robit si vodicak)
1:Honda PCX 125 (maju novy motor 125ESP) -je to uz made in Italy, cena je 2390,-
Výhody: velke kolesa, kvapalinou chladene, pekny dizajn, stop and start, udavana spotreba 1,77l
Nevýhody: tenke kolesa, maly ulozny priestor, koli dizajnu menej miesta na nohy,servis po 4tisic km, nema olejovy filter ?
2: Honda PCX 150 (novy motor 150ESP)-vykon 10kw, cena 2490,- inak vsetko rovnake ako u PCX 125
3:Piaggio Fly 125 3V(tiez novy motor)-je to asi made in Vietnam, akciova cena 1999,-
Výhody: hrube kolesa, velky ulozny priestor pod sedadlom, viacej miesta na nohy, cena, lepsi vykon nez PCX125, servis po 10tisic km (doma po 5tisic km), predne aj zadne brzdy kotucove, podla recenzii ma dobre odpruzenie
Nevýhody: mensie kolesa, vzduchom chladene
Toto je asi take moje porovnanie ale aky je vas nazor sedel uz niekto na jednom znich ale aj na oboch ? Kvalita si myslim ze je dobra u oboch len tá akciova cena Piaggia ma velmi láka a servisny interval.
1:Honda PCX 125 (maju novy motor 125ESP) -je to uz made in Italy, cena je 2390,-
Výhody: velke kolesa, kvapalinou chladene, pekny dizajn, stop and start, udavana spotreba 1,77l
Nevýhody: tenke kolesa, maly ulozny priestor, koli dizajnu menej miesta na nohy,servis po 4tisic km, nema olejovy filter ?
2: Honda PCX 150 (novy motor 150ESP)-vykon 10kw, cena 2490,- inak vsetko rovnake ako u PCX 125
3:Piaggio Fly 125 3V(tiez novy motor)-je to asi made in Vietnam, akciova cena 1999,-
Výhody: hrube kolesa, velky ulozny priestor pod sedadlom, viacej miesta na nohy, cena, lepsi vykon nez PCX125, servis po 10tisic km (doma po 5tisic km), predne aj zadne brzdy kotucove, podla recenzii ma dobre odpruzenie
Nevýhody: mensie kolesa, vzduchom chladene
Toto je asi take moje porovnanie ale aky je vas nazor sedel uz niekto na jednom znich ale aj na oboch ? Kvalita si myslim ze je dobra u oboch len tá akciova cena Piaggia ma velmi láka a servisny interval.
Naposledy upravil/-a arpi666 v Ne Mar 17, 2013 2:50 pm, upravené celkom 1 krát.
podpis som si este nenastavil
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Vaše názory na výber
S krajinou pôvodu si sa netrafil ani pri jednej....
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
Ja by som siel do toho new fly, vcera som nanom sedel v inchebe a parada, pohodlnejsie nez pcx 
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Tie Hondy sa mne osobne páčia, ale nieje to klasika scootroidný tvar, skorej to je taká polomotorka.....dizajnovosa mi to síce pozdávaa je to pekné , ale to je tak celé, a ak sa tam dá dozadu kufor tak sa to na 99% pokašle....takže Ja by som sa priklonil k tomu Piaggiu.Je to Talian a oni vedia robiť scootre....Tie tenké kolečka na tých Hondách sú asi aj kvôli tej vychvaľovanej malej spotrebe....A myslím že pri scootrovaní a jazdení ozaj tak ako sa má že srdcom ti môže byť jedno, či budeš jazdiť za zátračných 2,0 na Honde alebo za 2,8L na Italovi...A inak dosť mi to pripomína Hondu PS-ko tým hore umiestneným svetlom ....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

Damo555 napísal:S krajinou pôvodu si sa netrafil ani pri jednej....
aha teda Piaggio je made in Vietnam to som sa pomylil hned to opravym ale Honda aspo tie nove co su je naozaj made in Italy maju novy motor vatsi chladic a iny ram maju aj nieco na brzdych maju zmenene a su aj tazsie o 4kg. http://www.pcxclub.cz/Produkty.htm
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Ja by som si určite priplatil 100 € za 150ccm motor u hondy pokiaľ na to máš vodičák. Nízku spotrebu oceníš a to že to nemá olejový filter nieje žiadny problém skôr výhoda ušetríš asi 8 € pri výmene oleja. Tenké kolesá aj mne spočiatku vadili na cbf-ke ale časom som si nato zvykol a neskôr som to už vôbec neriešil.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- VLADY
- spammer
Presne tak...síce finančne je to zajedno, lebo čo ušetríš na filtri minieš na častejšiu výmenu oleja, ale zas motor bude mať nový lepší a čistejší olej častejšie ako keby tam bol filter.... 

Tak ako na Piaggio by som menil olej po 5tisic km ale do servisu by som nosil len po 10tisic km.Ja len laicky premyslam ze ked tam neni filter tak castice ostavaju v oleji a to nemyslim ze je idealne vzhladom na zivotnost. A ano je pravda ze radsej 150PCX nez 125PCX ale to je oproti Fly 490eur rozdiel. 150PCX ma vykon 10kw a 125Fly ma 8,9kw je to rozdiel urcite.Láka ma velmi PCX ahlavne to LC a dizajn ale na druhej strane ma laka Fly odkladaci priestor(na 2prilby) a nema ten streny tunel co vyzera dobre ale moze niekomu zavadziat. Len neviem co je pohodlnejsie pre dvoch?
- Wasi
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 05, 2012 6:10 am
- Skúter: Jawa 353, Vespa GTS300
A co taky 2T nema ziadny filter a brusi si jedna radost
..Mozno ten interval 5000km uplne staci na "preplach".
Ja som vzdy toho nazoru, že nikto si nezoberie na krk konstrukcne riesenie ktore by firme sposobilo mozno aj milionove straty.

Ja som vzdy toho nazoru, že nikto si nezoberie na krk konstrukcne riesenie ktore by firme sposobilo mozno aj milionove straty.
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
ber piaggio. ten aj za 10 rokov bude vyzerat ako pekny skuter na rozdiel od tej hondy co bola skareda uz na papieri. je to aj praktickejsie lebo v priestore medzi nohami odvezies hocico a cudoval by si sa co sa tam vsetko zmesti
http://www.reachtoteachrecruiting.com/i ... cooter.jpg
http://www.reachtoteachrecruiting.com/i ... cooter.jpg
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Honda síce nemá olejový filter, ale je tam také sitko čo sa čistí raz za 8 tisíc km. To len pre info.
Send from International Space Station
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
ono to sitko tam ma aj Piaggio + filter, zatial vsetko nasvedcuje (blizko je aj servis) pre piaggio ale kludne sa necham prehovorit.deltoro5784 napísal:Honda síce nemá olejový filter, ale je tam také sitko čo sa čistí raz za 8 tisíc km. To len pre info.
- VLADY
- spammer
Pozri sa na to aj tak...že ani takové moje predošlé GD 250 nemá normálny olejový filter a len to sítko a jazdí veselo a jazdí ich po svete hafo takých motorov aj (XC malo ten istý motor) a jazdia veselo bez príznakov opotrebenia...skrátka je tam menší nájazd km na jednu výmenu oleja a tým sa to kompenzuje. Takže to by som ozaj riešil jak posledné...prvoradá je u scootra praktičnosť a tá je u rovnej podlahy ne nezaplatenie...síce to možno dizajnovo horšie vypadá ale zas sa do takého scootra aj šikovnejšie nastupuje...v staršom veku to odceníš... 

- SnoopyBA
- moderátor
- Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
- Skúter: Honda Vision 110
vyprdni sa na celé sitko a filter za pár šušňov. choď popozerať oba skútre (150 a fly), povoz sa a uvidíš.. je síce pravda že rovná podlaha je fajn, no ja som ju minulý rok využil až raz, na prevoz minerálok..
P.S. ja mám síce Hondu, som spokojný no to piaggio je tiež celkom zaujímavé..
nezabúdaj že TY sa na tom budeš voziť..

- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:
divne... podla servisneho manualu 125ka a 150tka dink mali aj olejove filtre... a 250tka nema? :-OVLADY napísal:Pozri sa na to aj tak...že ani takové moje predošlé GD 250 nemá normálny olejový filter a len to sítko a jazdí veselo a jazdí ich po svete hafo takých motorov aj ...
- Prílohy
-
- GD125_150 cap 04 (mazací systém).pdf
- (681.39 KiB) 124 stiahnutí
- mucow
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
- Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
- Kontaktovať užívateľa:
Aj Leonardo 125-150 (Rotax) majú filter, a 250 (Yamaha) nemá...
Spoiler: ukázať
- VLADY
- spammer
Raplík....ten motor je inakší u 125 a 150 ako u 250ky...buď je novší alebo vychádza z inej konštrukcie neviem či to je nejaká kópia licencia alebo vlasný vývoj...neviem čo a prečo ale je to tak...250ka čo som mal ja alebo Doktor alebo Bobo mali len to sítko na spodku...na boku žiadna vložka nebola...Tú mám až teraz na B-čku

-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Tie rovno podlahové sa zasa zvyknú viacej krútiť a vlniť. Piaggo určite menej, ako môj bývalý číňanko, ale zasa určite viac, ako skúter s priestorovým rámom a stredovým tunelom.
Tak už zasa nič.
Arpi aj si niečo kúpil? Ja som sa tiež pozeral po oboch a nakoniec som si vybral...
- BrAtKo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Mar 31, 2013 11:46 am
- Skúter: Honda PCX 150
Inak kde si videl Fly za 1999EUR ? (aha chapem v tom case bolo v akcii) a SHcko si tam vobec nedal do vyberu. Fly bol aj moj favorit, keby bol za tych 1999EUR tak by som ho zobral namiesto Visiona.