Sent from my iPhone using Tapatalk
vyber Prilby
Moderátor: Moderators
- SnoopyBA
- moderátor

- Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
- Skúter: Honda Vision 110
Re: vyber Prilby
Louis mas najblizsie vo Viedni..

No to som sa dočítal. Dúfal som, že je aj niekde bližšie
Inak moje okolie je TN, NM, PN atď 
- Damo555
- motorkár

- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Takže dnes som mal aj ja to šťastie sa vysypať a prilba hneď prehovorila o kvalite ako na tom videu čo dal alči...
Išiel som do obchodu pekne pomaličky lebo mam zase suchu nádrž tak 40km/h pozerám po krásnych slečnách ktoré sú na prázdninách a zrazu iba mi v zákrute utieklo zadne koleso lebo zase nejaký *** vozil na traktore piesok a ***** celu cestu blatom a pieskom a *** ani za sebou nepoupratoval ***.... Zadne koleso mi v zákrute utieklo a ja som **** na chrbát a riadne som ***** s hlavou... Prilbu mi vyzulo z hlavy to čínske umele zapínanie normálne odlomilo ja sa postavím pozerám skúter pri ceste v tráve tomu sa ako zázrakom nič nestalo no horšie skončila moja čínska prilba, ale keby nebola ani ta ako som jazdil niekedy tak hlava by nebola v poriadku ...
Išiel som do obchodu pekne pomaličky lebo mam zase suchu nádrž tak 40km/h pozerám po krásnych slečnách ktoré sú na prázdninách a zrazu iba mi v zákrute utieklo zadne koleso lebo zase nejaký *** vozil na traktore piesok a ***** celu cestu blatom a pieskom a *** ani za sebou nepoupratoval ***.... Zadne koleso mi v zákrute utieklo a ja som **** na chrbát a riadne som ***** s hlavou... Prilbu mi vyzulo z hlavy to čínske umele zapínanie normálne odlomilo ja sa postavím pozerám skúter pri ceste v tráve tomu sa ako zázrakom nič nestalo no horšie skončila moja čínska prilba, ale keby nebola ani ta ako som jazdil niekedy tak hlava by nebola v poriadku ...
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- PeterZ
- motorkár

- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
Damo Damo Ty nemáš sebaúctu k tomu kokosu čo nosíš na hlave... Takéto niečo si naň dať a ešte sa aj popritom po slečnách obzerať a nie piesku na ceste sa venovať.... No toto no toto... 
- optik
- st. skútrista

- Dátum registrácie: Ne Máj 06, 2007 4:34 pm
- Skúter: Keeway Focus - custom tuned, Gilera Ice - racing scooter
- Kontaktovať užívateľa:
To mi neda nereagovat kedze som videl ten "kladivovy test" na prilbach
Alci keby sme jazdili v takychto prilbach preteky, aka by bola ich spotreba... 
podpis som si este nenastavil
- Damo555
- motorkár

- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Skôr ta spotreba hlav
(teraz nemyslím na hlavu valca)
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
Ďalšia vec, ktorá ma posunula k novej prilbe. Najviac sa mi páči tá čo ma Bratko a teda Nolan N44. Len sa tu písalo, že nemá byť z termoplastu tak neviem...
-
Bacil-BA
- motorkár

- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Ono to že sa zlomila nemusí byť vôbec zlé, proste absorbovala ten náraz, ak by to bola pevnejšia prilba, mohol by sa ten tlak preniesť na lebku.
Čo je lepšie keď pukne prilba, či lebeňa?
Čo je lepšie keď pukne prilba, či lebeňa?
Tak už zasa nič.
- mucow
- motorkár

- Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
- Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
- Kontaktovať užívateľa:
Každopádne je lepšie mať na lebeni aspoň takúto prilbu, ako nič.
Koľký si povedia: "áá len tu do obchodu idem, netreba mi prilbu"
No a keby Damo nemal aspoň toto na hlave, už by sme mu niesli
do PO na traumatológiu džúsik a ovocie... tak si to odniesla len prilba
Koľký si povedia: "áá len tu do obchodu idem, netreba mi prilbu"
No a keby Damo nemal aspoň toto na hlave, už by sme mu niesli
do PO na traumatológiu džúsik a ovocie... tak si to odniesla len prilba
Spoiler: ukázať
-
Mitko
- motorkár

- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
...podla mna je to blbost co pises ze by mali prilby praskat....
...to sa Ti potom lahko moze stat ze pri pade napr. na dialnici ti pri pade praskne prilba a potom sa suchas a nasledne mozes narazit na zvodidla a to uz by si mal prasknutu prilbu. ktora by ti prvotne praskla pri pade na asfalt...
...pozeravam dost casto moto GP ale este som nikomu po pade nevidel ze by mal prasknutu prilbu....
podla mna samotna prilba ma absorbovat naraz a rozlozit ho do materialov z ktorych je cela prilba zostavena.
verim tomu, ze rossimu keby si po prilbe buchol kladivom a mal ju na hlave tak takmer nic neuciti okrem zatazenia krku, ale na to pouzivaju nakrcniky....
...to sa Ti potom lahko moze stat ze pri pade napr. na dialnici ti pri pade praskne prilba a potom sa suchas a nasledne mozes narazit na zvodidla a to uz by si mal prasknutu prilbu. ktora by ti prvotne praskla pri pade na asfalt...
...pozeravam dost casto moto GP ale este som nikomu po pade nevidel ze by mal prasknutu prilbu....
podla mna samotna prilba ma absorbovat naraz a rozlozit ho do materialov z ktorych je cela prilba zostavena.
verim tomu, ze rossimu keby si po prilbe buchol kladivom a mal ju na hlave tak takmer nic neuciti okrem zatazenia krku, ale na to pouzivaju nakrcniky....
- mucow
- motorkár

- Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
- Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
- Kontaktovať užívateľa:
No ale zas tu neporovnávaj prilbu na hlave Rossiho a prilbu na hlave Dama.
Pointa je v tom aby si (sme) mali na hlave aspoň niečo... Nemá každý plno vela € na kvalitnú
špičkovú prilbu...
Pointa je v tom aby si (sme) mali na hlave aspoň niečo... Nemá každý plno vela € na kvalitnú
špičkovú prilbu...
Spoiler: ukázať
-
Mitko
- motorkár

...to nebolo na Tvoj prispevok, ale na prispevok nad Tebou ohladom praskania prilieb a rossiho prilba bola priklad...
Kua už neviem koľko každý deň čítam niečo o prilbách a čím viac čítam, tým viac som z toho blbý. Čítal som skúsenosti aj na tú Nolanku N44 a viacero ľudí písalo, že bezpečnosť nie je jej zrovna silná stránka a ľudia si ju kupujú hlavne vďaka vetraniu a peknému talianskemu designu. Tak fakt neviem. Ak nemá byť bezpečnejšia tak to si rovno môžem nechať tú čo mám
Už mám z toho hlavu v smútku a neviem čo ako. A tú Nolanku som rozmýšľal, že pôjdem pozrieť do Styxu v vrábloch...
-
Mitko
- motorkár

..tu maš nejaké testy, bezpečnosť sa posudzuje tak ako u aut podla počtu hviezd,aspon podla toho co pisali o prilbach na motoride ceskom http://sharp.direct.gov.uk/
ked som zadal parameter 5hviezd naslo mi tychto 46 prilieb roznych vyrobcov http://sharp.direct.gov.uk/testhelmetli ... ontinued=1
ked som zadal parameter 5hviezd naslo mi tychto 46 prilieb roznych vyrobcov http://sharp.direct.gov.uk/testhelmetli ... ontinued=1
- Luthar
- motorkár

- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
Ja mam Kaberg Konda a ma 5 hviezd tak som spokojny, inak aj prilba je to velmi dobra za tu cenu
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
-
Mitko
- motorkár

..tam Ti aj zobrazuje ked vojdes napr. do tej Caberg aj hlavu a mieru chrany vrchu hlavy, bokov, zadnej casti.
Caberg ma vsetko v zelenom a navyse aj pekna prilba.
...tak isto aj ta Marushin carbon ma 5 hviezd...len je kus slabsia v bocnom naraze nema zelene ale zlte hodnotenie...
...mna prekvapila tato prilba za 70 euro: http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/nitro-aikido
Caberg ma vsetko v zelenom a navyse aj pekna prilba.
...tak isto aj ta Marushin carbon ma 5 hviezd...len je kus slabsia v bocnom naraze nema zelene ale zlte hodnotenie...
...mna prekvapila tato prilba za 70 euro: http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/nitro-aikido
Konečne nejaká pekná tabuľka. Škoda, že tam nie je tá Nolanka N44, resp. testujú sa tam len integrálky a vyklápačky. Ale aj tak fajn. Niektoré prilby a ich ceny ma fakt prekvapili
5* a super cena...
- alert_01
- kolobežkár

- Dátum registrácie: Ut Máj 14, 2013 6:03 am
- Skúter: Honda Forza 125
pekna linka..dik.. mna prekvapila aj moja LS2 FF370
4* co nie je az take zle na modularnu prilbu za 80E..
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/ls2-ff370
mne sa najviac pacia prilby BANDIT, dalsiu si urcite kupim od nich
http://www.bandithelmets.com/
http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/ls2-ff370
mne sa najviac pacia prilby BANDIT, dalsiu si urcite kupim od nich
http://www.bandithelmets.com/
Honda Forza 125 2018-
Keeway Silverblade 125 EFI 2015-2016
Keeway Silverblade 125 EFI 2015-2016
- THeBaNDiT
- moderátor

- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
dik za uznanie a prejavenu doveru, snazim sa robit kvalitnu a najma originalnu pracu 
Dnes mi prišiel nový darček
Po videách a radách tunajších členov som si dával riadnu námahu nájsť nejakú poriadnu prilbu. Avšak po kúpe skútra, kvalitného zámku som sa celkom aj vyhádzal a tak som prizeral aj na cenu avšak chcel som niečo, čo je naozaj bezpečné, funkčné a pekné. Páčila sa mi moc Nolan N44 avšak nebudem klamať a poviem, že sa mi to zdalo veľa v momentálnej situácii a tak som hľadal niečo podobné za lepšiu cenu. Narazil som na značku Grex (Nolan Group), ktorú teda vraj vyrábajú v IT a je to lacnejšia no nie na úkor bezpečnosti Nolan prilba. Jet model J2 získal v testoch 5* v porovnaní s ostatnými testovanými JET prilbami, ale ja som chcel "transformera"
a tak som našiel model J2 PRO Kinetic bielej farby (Vychádza z prilba Nolan N43). Vychádza z bežného modelu a v testoch, ktoré som našiel získala 5* za bezpečnosť. Má homolog. aj ako JETka aj ako integrálna. Som spokojný. Absolvoval som dnes asi 30 km a musím povedať, že je to veľký rozdiel. Kto by váhal, určite odporúčam. Cena bola 136 €.
- BrAtKo
- st. skútrista

- Dátum registrácie: Ne Mar 31, 2013 11:46 am
- Skúter: Honda PCX 150
Rob0 supis tak nech sluzi k plnej spokojnosti. Ti co sa len rozhodujete, tak za skoro rovnaku cenu maju v akcii u Louisa aj Nolan N43 ale len ciernu.
Myslím, že aj bude
Vyšla mi z toho všetkého najlepšie. Možno časom kúpim aj takú, čo máš ty, lebo ma zaujala, ale momentálne mi naozaj vyhovuje. Keď chodíš častejšie do Louisa, tak by som ti možno dal niečo kúpiť
Ak by to teda nebol problém. Ale v dohľadnej dobe nič neplánujem 
-
Bacil-BA
- motorkár

- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Kde si kúpil? Cez net? Len tak bez vyskúšania? Stále hľadám, len N43 mi nejako nesadla na palicu, ani o číslo väčšia, ako normálne, ktovie, či má Grex inak tvarované vnútro.Rob0 napísal:Dnes mi prišiel nový darček
Tak už zasa nič.