Zimne pneumatiky na auto
Moderátor: Moderators
- BrAtKo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Mar 31, 2013 11:46 am
- Skúter: Honda PCX 150
Re: Zimne pneumatiky na auto
dtest.sk pani je web kde je vela skvelych testov a kedze si ho platim uz nejaky ten rocik k plnej spokojnosti, viem o com to je, bol to len tip, kto chce najdes si co potrebuje a ak kupujem nieco za stovky ci tisice eur tak par korun za pristup k testom je na mieste
- SnoopyBA
- moderátor
- Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
- Skúter: Honda Vision 110
Vredestein SnowTec3.. Ma niekto skusenost s tymi gumami? Ď.
- mucow
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
- Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
- Kontaktovať užívateľa:
Snowtrac
Brat to mal na Ochtafke bol s nimi spokojný...
čo by Ťa zaujímalo? opýtam sa ho.
Ja som si dnes objednal Debica Frigo 2
Už bolo načase...
Som v práci na aute, vonku fujavica jak... ráno bude veselo

čo by Ťa zaujímalo? opýtam sa ho.
Ja som si dnes objednal Debica Frigo 2

Som v práci na aute, vonku fujavica jak... ráno bude veselo

Spoiler: ukázať
- SnoopyBA
- moderátor
Sorry Rastik, ale dnes som ich uz tolko prestudoval ze sam neviem ako sa volam
V podstate nic konkretne, len ci je s nimi spokojny. Hlavne na snehu, v poladovici atd.. 

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
na jednom aute mozu byt dobre na druhom na nic. staci aj zle nafukat alebo mat nahovno tlmice a uz mas negativnu recenziu na svete. v tomto je ozaj lepsie ist po nejakych oficialnych testoch. zaklad je ze na lade nedrzi nic tak to mozes mat zrovna letne. na snehu zalezi od vzoru ale ak jazdis dalnicu tak tam toho snehu moc nebyva tak to ries radsej hlucnost a take veci. do mesta to mas skoro jedno by som povedal. tam by som isiel po cene alebo po taxiku ak mas dat za gumy 600 euro
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Väčšina ľudí je spokojná s tým čo má....lebo zas nemá moc ako porovnávať.
Alebo zas opačný prípad že sa porovnáva neporovnateľné. A vznikajú fámy že tá a tá guma nedržala a bola naprd. A kúpil som takú a hentakú a bolo to 100 a 1. Ale už si neuvedomia, že staré nedržali lebo mali 2,5-3mm a 8 rokov a tie nové držali super špica bomba ,lebo boli skrátka nové a 8mm....čo už si môže človek pamätať ako držali tie akože zlé ak boli nové....Takže kup si na čo máš groše a nerieš. Do mesta je to ako už dakto spomenul úplne šumafuk. Už som mal aj Debicu, aj Matador aj Barum a jazdiť sa s tým dá. Manželka má Michelin Alpin a že by to bola nejaká výhra s porovnaním s tými Barum.Ale zas iné auto . Continental Wintercontakt je tiež čo som počul celkom OK.Kúpil som ich fotrovi.Ale zdali sa mi že majú moc tenké boky.
Alebo zas opačný prípad že sa porovnáva neporovnateľné. A vznikajú fámy že tá a tá guma nedržala a bola naprd. A kúpil som takú a hentakú a bolo to 100 a 1. Ale už si neuvedomia, že staré nedržali lebo mali 2,5-3mm a 8 rokov a tie nové držali super špica bomba ,lebo boli skrátka nové a 8mm....čo už si môže človek pamätať ako držali tie akože zlé ak boli nové....Takže kup si na čo máš groše a nerieš. Do mesta je to ako už dakto spomenul úplne šumafuk. Už som mal aj Debicu, aj Matador aj Barum a jazdiť sa s tým dá. Manželka má Michelin Alpin a že by to bola nejaká výhra s porovnaním s tými Barum.Ale zas iné auto . Continental Wintercontakt je tiež čo som počul celkom OK.Kúpil som ich fotrovi.Ale zdali sa mi že majú moc tenké boky.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Tak tak, ja som kúpil najlacnejšie aké boli a nečakal som od nich nič, nakoniec ma príjemne prekvapili a kľudne ich kúpim znovu 

- SnoopyBA
- moderátor
Tak som nakoniec objednal Dunlop SP wintersport 4D. Tak uvidas.. 

- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
Presne tak Vlady. Ja som minulého roku ešte jazdil na starých 8 ročných gumách na ktorých to v zákrutách pri vyšších rýchlostiach šmýkalo a pohýnanie v kopci na snehu bolo o držku. Ale tak zistil som čo si môžem s nimi dovoliť a tomu som aj prispôsobil jazdu.
Tuto zimu už mam obuté nove Barumky Polaris 3 a bol som prekvapený keď som včera na parkovisku skúšal čo dokážu.
Ale tak predsa sú to nove pneumatiky a nemôžem ich porovnávať s týmy s ktorými som jazdil minulý rok lebo tie mali 8 rokov a keď boli nove tak možno mali také vlastnosti ako teraz barumky.
Tuto zimu už mam obuté nove Barumky Polaris 3 a bol som prekvapený keď som včera na parkovisku skúšal čo dokážu.
Ale tak predsa sú to nove pneumatiky a nemôžem ich porovnávať s týmy s ktorými som jazdil minulý rok lebo tie mali 8 rokov a keď boli nove tak možno mali také vlastnosti ako teraz barumky.
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- mucow
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
- Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
- Kontaktovať užívateľa:
Na Scénicu som mal doteraz obuté Kleber Krisalp HP tam bola spokojnosť úplne vo všetkých podmienkach.
Na LR Freelander mám obuté ňáke Goodride, za mokra šmýkajú, ináč sú O.K. ale je to štvorkolka takže tam je to iné
Na LR Freelander mám obuté ňáke Goodride, za mokra šmýkajú, ináč sú O.K. ale je to štvorkolka takže tam je to iné

Spoiler: ukázať
- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
tie mam aj ja na alfeSnoopyBA napísal:Tak som nakoniec objednal Dunlop SP wintersport 4D. Tak uvidas..

- Luthar
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
- Skúter: Derbi GP1i 250
Hlavne vela zalezi aj od rozmeru pneu, kym rovnaka znacka pneu v rozmeroch 185/65 r15 moze byt super, ale pri rozmere 215/45 r17 uz nie.
Ja mam napriklad na Alfe: Good Year ultra grip 7
Ja mam napriklad na Alfe: Good Year ultra grip 7
- SnoopyBA
- moderátor
Zimne pneumatiky na auto
Adamko vdaka za doplnujucu informaciu..

Btw tie Dunlopy v mojom rozmere dopadli lepsie ako tie Vredesteiny, tak o 4-5 priecok, myslim.
Edit: takze opat zmena, tie 4D boli z roku 2011 tak mi ujo ponukol dunlop sp winter response 2, o euro drahsie, ale 2013ky. Je to vraj "nastupca" 4D. Tak snad mi uz nejake dojdu..
Btw cudujem sa ze ma ujo telefonicky informoval..

Btw tie Dunlopy v mojom rozmere dopadli lepsie ako tie Vredesteiny, tak o 4-5 priecok, myslim.
Edit: takze opat zmena, tie 4D boli z roku 2011 tak mi ujo ponukol dunlop sp winter response 2, o euro drahsie, ale 2013ky. Je to vraj "nastupca" 4D. Tak snad mi uz nejake dojdu..

- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
sak predal ti to co potreboval on a nie to co si chcel ty takze si spokojny zakaznik 

- davtex
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
- Skúter: Yamaha FZ6N
Tak ku nam do NR cestari moc nechodia, cize to myslim ani riesit netreba. Ja mam na aute ContiWinter a je to podla mna este horsie ako letne. Na mokrej ceste (70% zimy) mi subjektivne drzia lepsie letne, sneh sa vsak skor roztopi ako je odpratany a tam je to uz myslim jedno. Pred ContiWinter tam boli nejake smejdy, myslim Avon a rozdiel som teda necitil ziadny.
podpis som si este nenastavil
-
- Dátum registrácie: Pi Dec 20, 2013 5:19 pm
- Skúter: neuvedený
No neviem kámo, ja mám kontíky a plná spokojnosť. Mal som pred tým Nokianky ktoré boli absolútne famózne na snehu, ale na našich super cestách som ich úplne rozmlátil. Normálne sa mi spravili bubny na 2 gumách. Hučali, auto viac žralo ako pri kontíkoch a v podstate toho moc nevydržali. Predtým celkom lacné Kleberky, síce som im nemal nič extra čo vytknúť, ale boli to také tie gumy na ktorých si radšej šiel riadne opatrne. Tieto kontinentalky sa mi raz osvedčili v hraničnej situácii a vtedy som pochopil rozdiel, že pri prudšej zmene smeru jazdy chytili stopu. Jasne, v bežných podmienkach to človek nemôže príliš porovnať, ale povedať že sú horšie ako letné je celkom silná káva. Možno sa ti zdá že na suchu idú letné lepšie, ale skús zabrzdiť. Neviem či môže niekto takéto niečo vôbec brať vážne.
Druhá vec je, že si bohvie kde si ich kupoval. Kamoš kupoval gumy z dákeho pochybného eshopu a stále mal pocit ako keby mal bubon, potom šiel do servisu a povedali mu že mal pokryvenú kostru pneumatiky, lebo ich mali niekde nahádzané na sebe a boli riadne zostarnuté. Ja by som to moc z hocijakých eshopov nekupoval. Ak si z NR, oplatí sa kupovať zimáky cez net tu a chod si potom pre ne. máš to lacno a môžeš si tie gumy pred kúpou normalne pozreť, oni by mali garantovať dáke bezpečné skladovanie. Alebo chod normalne do dakeho pneuservisu kde to poznáš a garantujem ti, že ak sú tie gumy skladované ok, tak budú 100x lepšie ako letné.

- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
... ja jazdim uz 16 zim na WR od Nokianu - nikdy nesklamali a na nase podmienky su ako usite ... zacal som este na toyote celica,mal som ich aj na firemnej felde aj fabii, poaledne neako neviem zodrat - akurat mi kamos v pneuservise povedal ze starnem - este ze je mierna zima lebo terajsie mam este zo slusnym dezenom 5. zimu - a nezda sa mi zeby zmes neako stvrdla a kedze som detailer tak ani praskliny sa neobjavuju (stale su nakonzervovane) ....
- davtex
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
- Skúter: Yamaha FZ6N
Tak som celu zimu prezil na letnych a usetril som teda 2x za prezutie 

podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
A ešte si ušetril aj za blatníky a prednú masku...Ale to len kvôli tomu že si mal šťastie...
A celú zimu...si myslím,že zima ešte neskončila.
A celú zimu...si myslím,že zima ešte neskončila.

- myso
- skútrista
- Dátum registrácie: Ut Feb 26, 2008 3:39 pm
- Skúter: Gilera Nexus500
Ja som jazdil dlho na Matadoroch a Barumkach ale zeby som mal chut ich odporucat to ani nahodou. Akoze na normalne flakanie sa po meste niesu zle, no su vyrabane tak nejako pre Slovaka. Aby ich kazdy nezodral za dve zimy maju tvrdsiu zmes ako ine znacky a zvycajne hlboky a riedky vzor, aby aj po 5 rokoch mali stale 3mm
. Teda pre deda s fabiou uplne super, no ja by som ich nedaval. Na mokrej ceste sa mi dost casto smykal zadok a nemal som z nich dobry pocit. Mozno este ked boli nove.
Teraz na aute sice nemam tiez ziadny zazrak, nezvysilo mi penazi a kedze najmensie kolesa na auto mozem dat 17" musel som vyberat z lacnejsich. Mam obute tie kazdym ohovarane ciny Nankang SV-2 a som s nimi spokojny. Mam skoro 500Nm stvorkolku a zatial som sa s nimi do nejakeho problemu nedostal. Zmes maju makku ze by sa dala takmer nechtom rypat. Uvidim ako dlho vydrzia. Zatial maju 4 tis km a moc to na nich nevidno. Kazdopadne ich nejako nechvalim, ale ani nahorsie na svete niesu. Za mna su len lespsie ako Matador...

Teraz na aute sice nemam tiez ziadny zazrak, nezvysilo mi penazi a kedze najmensie kolesa na auto mozem dat 17" musel som vyberat z lacnejsich. Mam obute tie kazdym ohovarane ciny Nankang SV-2 a som s nimi spokojny. Mam skoro 500Nm stvorkolku a zatial som sa s nimi do nejakeho problemu nedostal. Zmes maju makku ze by sa dala takmer nechtom rypat. Uvidim ako dlho vydrzia. Zatial maju 4 tis km a moc to na nich nevidno. Kazdopadne ich nejako nechvalim, ale ani nahorsie na svete niesu. Za mna su len lespsie ako Matador...
- VLADY
- spammer
Všetko je podvod... jak sa spíva v pesničke od Slobodnej Európy.
Dnes je doba , že sa pomali nedá veriť ani sám sebe sám...
Dnes je doba , že sa pomali nedá veriť ani sám sebe sám...