Gilera DNA 50 ... čo vy na ňu???
Moderátor: Moderators
- pallo537
- trojkolkár
- Dátum registrácie: St Jún 06, 2007 10:07 am
- Skúter: malaguti f15 gilera DNA
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Gilera DNA 50 ... čo vy na ňu???
dobry den, nechcem zakladat novu temu tak sa opytam tu ked to nevadi. mam gileru DNA. :otazka ohladom svetiel , su tam 2x HS1 (p43t) 35/35w ,HS1 je 2 vlaknova ziarovka ale napojena je len jedno vlakno , takze stretavacie svetla na jednom svetle a dialkove na druhom, otazka preco su tam potom 2 vlaknove ziarovky? momentalne tam mam jednu H4 co ma 55/60w ale svieti horsie ako ta 35w ,to bude asi ze H4 ma vetsi odber? a napadla ma vec keby som kupil HS1 ledkovu (myslim ze maju maly odber ) a zapojil ich paralelne.
podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Led bude najskorej svietiť o dosť slabšie. Ak LED tak prerobiť celé svetlo že kúpiť nejaký 10W chip. Ale tam zas treba poriadne chladenie. Skrátka Na také že kúpiš čínsku žiarovku za 10 dolárov a dáš ju tam a bude to svietiť lepšie ako halogenka zabudni. Alebo potom skúsiť tam xenon a ale aj s tým je dosť problém kvôli usmerneniu ,nakolko do svetla ide strieda
vý prúd...už to tu bolo riešené x krát .Zväčša to malo vždy zlý koniec.Alebo potom to riešiť nejakým systémom že dorobiť tam napájanie toho druhého vlákna žiarovky cez extra spínač a napájať to od baterky s tým že nie na dlhodobé svietenie ale len také to krátkodobé prisvietenie ak je treba. Skrátka ten alternátor má malý výkon aby svietili obe žiarovky naraz čo je 70w. Lebo ak to aj zapojíš od baterky a natrvalo cez nejaké relé aby to svietilo furt po naštartovaní motora, tak ju nebude stíhať dobíjať.

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Stanleey
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Sep 11, 2012 4:29 pm
- Skúter: Yamaha Aerox R YQ50 & Husqvarna SMR 511
Ako písal Vlady, LED-ky nemôžeš zapojiť na pôvodné napájanie (to jest z cievok, ale na zdroj z batérie), lebo to neprežijú! Viem o čom píšem... Viac sa dočítaš tu.
Naviac ani svietivosť takto dostupných LED žiaroviek sa nedá zrovnávať s klasickými žiarovkami. Možno práve LaCostov plán v mojej téme spôsobí revolúciu v systéme osvetlenia, len to chce čas!
Treba na neho tlačiť, nech sa rozhýbe, ale psssssssst....! Odo mňa to nemáte!
Naviac ani svietivosť takto dostupných LED žiaroviek sa nedá zrovnávať s klasickými žiarovkami. Možno práve LaCostov plán v mojej téme spôsobí revolúciu v systéme osvetlenia, len to chce čas!

Treba na neho tlačiť, nech sa rozhýbe, ale psssssssst....! Odo mňa to nemáte!

Yamaha Aerox R YQ50
S6 Sport PRO vario
S6 Sport PRO spojka, S6 R/T zvon
S6 PRO Replica
Dellorto PHVB 22, S6 V-Force3, S6 OF
S6 Sport PRO vario
S6 Sport PRO spojka, S6 R/T zvon
S6 PRO Replica
Dellorto PHVB 22, S6 V-Force3, S6 OF
- pallo537
- trojkolkár
- Kontaktovať užívateľa:
dakujem za odpovede ,ja vlasne ani tak neriesim zatial silnejsie svietenie ale preco vyrobca navrhol svetko s 4 vlaknamy a zapojil 2 ?ved potom mohol narhnut xyz inych jednovlaknovych riaroviek. moto nieje nova tak som sa chcel uistit ci to nejaky "elektrikar" nezapajal podla seba.
- VLADY
- spammer
Pozri sa, dakedy konštruktér rieši vec univerzálne alebo podla zadania ktoré je aké je...možno sa tie svetlá používajú aj dakde inde ako zdvojené...a teda že spolu svietia dve a dve vlákna že sa to montuje na scootri kde je silnejší motor napríkad na nejakej 125ke. Alebo že výrobca scootra mal dobrú cenu na nákup práve tých žiaroviek ktoré tam používa ako prvomontáž ...a teda tam sa ráta každý ušetrený cent...
Ja mám na mojom B400 napríklad tak riešené svetlá že jeden je čisto tlmený kde je H7 a druhý čisto dialkový a tam je osadená H4 ktoré má zapojené len to dialkové vlákno.....nemá to moc logiku. Ale tým pádom som mohol ľahko vyriešiť lepšie osvetlenie pri tlmenom svetle kde som si pridal to nevyužité vlákno z tej H4 cez vypínač . Takže cez deň bežne svietim H7 a ak je tma a noc pridám si to druhé a mám to 2x55w....zároveň pri vypálení tej tlmenej H7 ju nemusím meniť dakde na ceste.
Ja mám na mojom B400 napríklad tak riešené svetlá že jeden je čisto tlmený kde je H7 a druhý čisto dialkový a tam je osadená H4 ktoré má zapojené len to dialkové vlákno.....nemá to moc logiku. Ale tým pádom som mohol ľahko vyriešiť lepšie osvetlenie pri tlmenom svetle kde som si pridal to nevyužité vlákno z tej H4 cez vypínač . Takže cez deň bežne svietim H7 a ak je tma a noc pridám si to druhé a mám to 2x55w....zároveň pri vypálení tej tlmenej H7 ju nemusím meniť dakde na ceste.

- pallo537
- trojkolkár
- Kontaktovať užívateľa:
ahojte ,potrebujem doliat motorovy olej ale neviem aky tam je .kupil som castrol actevo 2t ale co daval byvaly majitel neviem.mozu sa zmiesat.dakujem
- VLADY
- spammer
Ak máš vyjazdené že je tam ostalo v nádržke deci - dve tak kľudne...ale miešať sa môže bez obáv