Aká prilba?
Moderátor: Moderators
Aká prilba?
Je podla vás hlúposť nosiť uzavretú prilbu na skútri? Viem že je to blbá otázka, ale mne sa tie ostatné otvorené prilby nepáčia
- Keejwak
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Nov 23, 2013 7:39 pm
- Skúter: -
Re: Aká prilba?
Nieje to hlupost 

Gilera Runner SP 70 - Valec Malossi Sport 70cc ,Tecnigas TREK vyfuk, Malossi multivar 2000 vario + 7,2gr, Malossi MHR klapky, Malossi red sponge filter, Malossi fly clutch spojka ,Stage6 "WingCooler" zvon, Malossi X-special belt lang remen ...
- dreamer
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Feb 12, 2014 8:44 pm
- Skúter: Aprilia SR MAX 300
Preco by to mala byt blbost? Ja na skutri sice radsej nosim otvorenu jetku a iba na dlhsie trasy a vyssie rychlosti mimo mesta davam uzavretu, ale je to kazdeho osobna vec co mu vyhovuje.
Aprilia SR MAX 300

ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207

ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207
- speedway
- cyklista
- Dátum registrácie: Ut Máj 15, 2012 6:40 pm
- Skúter: piaggio x8 200
Ja bez zavretej prilby ani meter.A to len chvoli zubom a prievanu.Ja osobne som pred rokmi zacinal otvorenou prilbou a potom som sedel tyzden co tyzden v cakarni u zubarky.Tolko mojavskusenost.
driver
- JohnnyMnemonik
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: St Okt 03, 2012 12:44 pm
- Skúter: Suzuki Burgman 400 2001
Asi tak, ja mam otvorenu lebo nosim okuliare. Ked som behal na jawke tak to bolo odusu furt vyberat brile a pak davat prilbu dole a naopak. Ale mylsim ze prejdem na vyklapacku, predsa len nefuci do nej tak ako do otvorenej.
Ked neodpisujem tak tu niesom, alebo som a neodpisujem.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Treba ísť do Grécka.....tam väčšina ľudí prilbu vôbec nerieši....bežne ciga v rypáku , pravá ruka na plyne a v druhej ruke mobil pri uchu.....klídek pohoda .....a VB som tam videl len raz....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- PeterZ
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
Však nech aj v plavkách jazdia ak nemáš rád krv tak neklikaj na odkaz http://kingmagic.files.wordpress.com/20 ... =466&h=327
- dreamer
- st. skútrista
Jaaj, noze pohladaj este nejake fotky co sa moze stat ked sa napr. potknes a spadnes zo schodov... chlapci, kedysi sme toto neriesili, v USA som jazdil na moto bez prilby, kym to zakon umoznoval a miliony skutristov v Azii jazdia bez prilieb a oblecka kazdy den. To len dnes su ludia akysi viac precitliveli. Sadnut na moto je uz riziko same o sebe a je jedno co budes mat na sebe a na hlave, ked to do teba napakuje blbecek z protismeru, pretazenie ti odtrhne vnutornosti skor ako sa dotknes zeme.
@PeterZ: Ked mas teda taky silny zaludok, povedz mi, aka prilba a oblecko by pomohli tomuto skutristovi?
POZOR! Naozaj len pre silne zaludky, neklikajte na link ak ho nemate!
Ak obrazok porusuje nejake pravidla, prosim adminov o zmazanie, dakujem.
http://www.snopes.com/photos/gruesome/g ... tweak7.jpg
@PeterZ: Ked mas teda taky silny zaludok, povedz mi, aka prilba a oblecko by pomohli tomuto skutristovi?
POZOR! Naozaj len pre silne zaludky, neklikajte na link ak ho nemate!
Ak obrazok porusuje nejake pravidla, prosim adminov o zmazanie, dakujem.
http://www.snopes.com/photos/gruesome/g ... tweak7.jpg
Aprilia SR MAX 300

- PeterZ
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Nemôžem súhlasiť s Tvojím názorom a je proti teoretickej šanci prežiť pri páde z hocičoho, ale každý je hádam svojprávny.
P.S. nepoznáme sa osobne a neber to ako niečo osobné proti tebe, mám už kadečo aj v iných oblastiach úrazov z priemyslu zažité a keď budeš mať toľko dopredu na scootri najazdené ako ja nacúvané potom si porovnáme skúsenosti
P.S. nepoznáme sa osobne a neber to ako niečo osobné proti tebe, mám už kadečo aj v iných oblastiach úrazov z priemyslu zažité a keď budeš mať toľko dopredu na scootri najazdené ako ja nacúvané potom si porovnáme skúsenosti

- dreamer
- st. skútrista
@PetoZ: Tiez to neber osobne, len si vymiename nazory a kazdy mame ten svoj. Jazdim uz 33 rokov, takze s tym cuvanim bacha
Prepac, ale s akym mojim nazorom nesuhlasis? Ze mam pravo na slobodne rozhodnutie ako sa budem na moto obliekat? Ja nikoho nepresviecam o nicom, len nemam rad, ked si ludia robia posmesky z mojho slobodneho rozhodnutia nosit taku, alebo onaku prilbu ci oblecenie na moto. Pokial neporusujem zakon, tak neviem preco to treba riesit a prikladat fotky tych ktori nemali stastie (alebo si zranenie privodili vlastnou jazdeckou chybou napriklad). Z nas vsetkych si verejnost robi posmesky typu "darcovia organov" a podobne, naco sa musime este aj my navzajom podpichovat podla toho ako sa kto na moto oblieka. Mojim prispevkom som sa len snazil ilustrovat, ze svet nie je cierno-biely a su situacie, pri ktorych ti nepomoze nic, nechcel som tym nikoho urazit.

Prepac, ale s akym mojim nazorom nesuhlasis? Ze mam pravo na slobodne rozhodnutie ako sa budem na moto obliekat? Ja nikoho nepresviecam o nicom, len nemam rad, ked si ludia robia posmesky z mojho slobodneho rozhodnutia nosit taku, alebo onaku prilbu ci oblecenie na moto. Pokial neporusujem zakon, tak neviem preco to treba riesit a prikladat fotky tych ktori nemali stastie (alebo si zranenie privodili vlastnou jazdeckou chybou napriklad). Z nas vsetkych si verejnost robi posmesky typu "darcovia organov" a podobne, naco sa musime este aj my navzajom podpichovat podla toho ako sa kto na moto oblieka. Mojim prispevkom som sa len snazil ilustrovat, ze svet nie je cierno-biely a su situacie, pri ktorych ti nepomoze nic, nechcel som tym nikoho urazit.
Aprilia SR MAX 300

- potapac
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Máj 15, 2014 11:35 am
- Skúter: Honda GW1800
tazko diskutovat k takejto teme...
ja som na aute najazdil uz vyse 2 mil. km a povazujem sa za skuseneho sofera.
Napriek opatrnosti a neviem comu vsetkemu ma trafil na dialnici z protismeru blazon
a dodnes mam z toho nasledky. Bol som priputany a mal som airbagy.. tak isto
moj spolujazdec, ale tomu pas naopak viacej ublizil ako pomohol.
Aj prilba ak je velka, nevhodne zapnuta atd. moze skor dolamat vazy ako ochranit hlavu...
Jednoducho legislativa urcuje tak si treba vybrat taku ktora je najpriemnejsia a robi co najmenej
problemov..
Co sa tyka oblecenia tak aj ja sa sem tam preveziem v kratasoch a tricku .. ale ked ze uz mam
na krku 5krizikov, ked teplota poklesne alebo idem rano /aj ked ma byt cez den 33/ zoberiem
gate a bundu... preds len vstavat rano z postele na vsetky 4 nie je nic prijemne
Je to kazdeho volba..
Skor mi pride prakticke mat rukavice aj ked pojdem 20kmh... pri pade idu ruky prve na zem, pred tvar atd..
ja som na aute najazdil uz vyse 2 mil. km a povazujem sa za skuseneho sofera.
Napriek opatrnosti a neviem comu vsetkemu ma trafil na dialnici z protismeru blazon
a dodnes mam z toho nasledky. Bol som priputany a mal som airbagy.. tak isto
moj spolujazdec, ale tomu pas naopak viacej ublizil ako pomohol.
Aj prilba ak je velka, nevhodne zapnuta atd. moze skor dolamat vazy ako ochranit hlavu...
Jednoducho legislativa urcuje tak si treba vybrat taku ktora je najpriemnejsia a robi co najmenej
problemov..
Co sa tyka oblecenia tak aj ja sa sem tam preveziem v kratasoch a tricku .. ale ked ze uz mam
na krku 5krizikov, ked teplota poklesne alebo idem rano /aj ked ma byt cez den 33/ zoberiem
gate a bundu... preds len vstavat rano z postele na vsetky 4 nie je nic prijemne

Je to kazdeho volba..
Skor mi pride prakticke mat rukavice aj ked pojdem 20kmh... pri pade idu ruky prve na zem, pred tvar atd..
SW-T 400 -
radšej stratiť 5 min. života čakaním,
ako stratiť život pre 5 min.
Relax, kľud, pohoda..
SW-T 400 -

- PeterZ
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Konečne sa to tu na fóre rozprúdilo
už to vyzeralo, že uhorková sezóna a rieši sa "iba" zraz ...
Chalani čo pretekársky jazdia na motocykloch vedia, že koľko veľa xx pádov som už nafotil a zažil v priamom prenose pred očami. V živote som si už niekoľko svojich anjelikov aj minul a chvalabohu stále som tu a netrávim čas ako veľa tých čo to šťastie nemali a sú na Kováčovej kde ich učia znovu žiť ... Každý má svoju hlavu a je to jeho rozhodnutie čo si dá na seba. Ak bola pôvodná otázka "Aká prilba?" , tak odpoveď je, že nič iné ako dobre sediacu integrálu by som si na hlavu nedal hoci aj keď pôjdem len 30 km/hod rýchlosťou.

Chalani čo pretekársky jazdia na motocykloch vedia, že koľko veľa xx pádov som už nafotil a zažil v priamom prenose pred očami. V živote som si už niekoľko svojich anjelikov aj minul a chvalabohu stále som tu a netrávim čas ako veľa tých čo to šťastie nemali a sú na Kováčovej kde ich učia znovu žiť ... Každý má svoju hlavu a je to jeho rozhodnutie čo si dá na seba. Ak bola pôvodná otázka "Aká prilba?" , tak odpoveď je, že nič iné ako dobre sediacu integrálu by som si na hlavu nedal hoci aj keď pôjdem len 30 km/hod rýchlosťou.
- andy4
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Št Máj 16, 2013 6:37 pm
- Skúter: chesseBURGER125
Ja som to vyriešil kompromisom. Ak idem do Tesca na rožky, a nechce sa mi tak si ten chránič nedávam, ale 95% jázd ho mám nasadený. Mám sa skrátka rád.

Idem si svoje.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Otvorenú prilbu si dá na hlavu len ten, čo v živote nemal styk s vozovkou...po takej skúsenosti zrejme každý prehodnotí názor...lebo väčšina pádov bude zrejme len že hlavou dopredu a papulou nadol. Aj otvorená výklopka je zradná ...a predsa to občas risknem...hlavne po meste v malej rýchlosti sa mi to ešte ako tak javí ako celkom prijateľný hazard ale mimo mesto by som to nerobil už vôbec
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
uz som to viac krat pisal...kvalitna helma mi uz dva krat zachranila zivot...cinsky smejd by bol na viac kuskov...a nikto nkdy nevie kto ho kde sepali...bez helmy mas istotu ze to bude kratke...s helmou mas sancu na pezitie x-krat vecsiu...je na kazdom aku mieru rizika chce akceptovat...niekto da na modu a pohodlnost iny na bezpecnost hoc nech vyzera ako idiot... na race nosim ako jeden z mala hrudny hranic...minuly rok som vdaka tomu nemal polamane rebra...po salte cez riadika ma presiel este vlastny skuter...okrem skrabancov a zlomeneho palca na nohe bez ujmy...helma na odpis, suchal som sa hlavou napred po chrbte...keby mala cinsky remienok tak mi ju vyzuje z hlavy (konecne viem co je to maroshin M.A.R.O. system
)
takze zhrnutie...nie je blbost ani ked sa oblepis vankusimi dookola...hlavne ze sa citis bezpecne o co ide hlavne...

takze zhrnutie...nie je blbost ani ked sa oblepis vankusimi dookola...hlavne ze sa citis bezpecne o co ide hlavne...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov