defekt yamaha xMax

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
mkari
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: Po Máj 04, 2015 9:55 am
Skúter: bez skutra :-)

defekt yamaha xMax

#1 Príspevok od užívateľa mkari » Št Jún 18, 2015 8:17 pm

nazdar priatelia.
kedže som novačik tak sa idem radšej pýtať... dostal som defekt na zadné koleso mojej kolobežky. samozrejme chcem to dať opraviť v servise ale koleso by som si najradšej zmontoval sám(lebo to by som zvládnuť mal a chcem vidieť čo a ako :) . kedže to nejde ako na bicykli( rýchloupinak a ine srandičky..),musím demontovať viacero skrutiek. a nakolko nechcem rozobrať polovicu kolobežky preto sa pýtam čo všetko musím demontovať... alebo stačia len "označené" skrutky? díky za odpovede :)
Prílohy
20150618_163533.jpg
20150618_163548.jpg
20150618_163559.jpg
še ušmej
Suzuki V-strom 650 , Yamaha Xmax 125

Keejwak
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Nov 23, 2013 7:39 pm
Skúter: -

Re: defekt yamaha xMax

#2 Príspevok od užívateľa Keejwak » Št Jún 18, 2015 8:36 pm

Ved to skus pokus-omyl sam a uvidis :) priblizne vidis co asi treba dat prec aby si sa dostal ku kolesu ... aj ked vysrubujes o 1-2 sruby viac ...nic tym nepokazis a viac sa naucis tak ako keby ti tu niekto vypisoval ktore sruby povolit .... nic v zlom no za ten cas co si to fotil a tu pisal si to uz aj mohol mat zhodene :wink: :friends:
Gilera Runner SP 70 - Valec Malossi Sport 70cc ,Tecnigas TREK vyfuk, Malossi multivar 2000 vario + 7,2gr, Malossi MHR klapky, Malossi red sponge filter, Malossi fly clutch spojka ,Stage6 "WingCooler" zvon, Malossi X-special belt lang remen ...

Dusan
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Feb 21, 2014 2:16 pm
Skúter: TGB Bullet 125 RS

#3 Príspevok od užívateľa Dusan » Št Jún 18, 2015 8:40 pm

Najpr odmontujes vyfuk z ramu aj od motora, odmontujes tlmic co je na vidlici, potom povolis tu velku maticu v strede kolesa, a povolis vsetky skrutky co drzia vidlicu kolesa, asi aj brzdovy strmen musi dole,odskrutkujes tu velku maticu, stiahnes vidlicu dole, a teraz pride ta tazka cast stiahnut dole koleso z 1000hranu bez toho aby si nieco rozbil v prevodovke, vela stastia :)

mkari
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#4 Príspevok od užívateľa mkari » Št Jún 18, 2015 8:43 pm

nemohol lebo ked som si to pozeral hral som sa aj s mobilom :) a je tam napojená aj brzda... a tu odpájať neviem. :) a presne pokus a omyl robiť nechcem aby sa mi nejake šruby a matice nezvyšili ked to cele poskladam.. :D
še ušmej

Keejwak
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Nov 23, 2013 7:39 pm
Skúter: -

#5 Príspevok od užívateľa Keejwak » Št Jún 18, 2015 8:46 pm

Jasne chapem :) ja ti teda nepomozem no Dusan ti to pekne rozpisal :)
Gilera Runner SP 70 - Valec Malossi Sport 70cc ,Tecnigas TREK vyfuk, Malossi multivar 2000 vario + 7,2gr, Malossi MHR klapky, Malossi red sponge filter, Malossi fly clutch spojka ,Stage6 "WingCooler" zvon, Malossi X-special belt lang remen ...

mkari
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#6 Príspevok od užívateľa mkari » Št Jún 18, 2015 8:50 pm

Dušan, keď som na to tak pozeral vyzerá to že to musím urobiť ako si písal. ( dufal som ale že to cele robiť nebudem musieť :( ) ale aspon viem že moja prvá komplikovanejšia alternatíva je ta správna. ...bohužial

ps, budem velmi nadávať ak budem ťahať koleso dole z 1000hranu ? :D

Keejwak: pohoda, nič sa nedeje. :) ak by som mal chuť tak to rozoberiem do šrubky ale posledne dni som lenivý a toto mi bolo jednoduchsie :D
še ušmej

Dusan
st. skútrista
st. skútrista

#7 Príspevok od užívateľa Dusan » Št Jún 18, 2015 8:52 pm

Odpojit nie, len odskrutkovat z vidlice, kapalinu nevypustat ani nic take, ale inak vsetky skrutky co chces povolit sa dotahuju momentovym klucom predpisanym momentom, mas momentak?

mkari
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#8 Príspevok od užívateľa mkari » Št Jún 18, 2015 9:02 pm

jj kvapalinu by som nevypustal, jedine ze omylom :D :D :D
momentovy kluč nemám... jedine že na aku skrutkovači ak sa počíta aj to :p
še ušmej

hipi
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Po Mar 17, 2008 7:10 pm
Skúter: Kymco downtown 300i-predane, honda integra 750

#9 Príspevok od užívateľa hipi » Št Jún 18, 2015 10:09 pm

mas velku tu dieru? Neda sa to poriesit knotami?

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#10 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Jún 18, 2015 10:18 pm

Tak presne knôty ...akurát že mne raz knôt povolil...na dovolenke v Chrobácku - fúkol som tam defektsprej nakoľko kompresor som nemal, a tlačiť scooter 10 km na pumpu som nemal odvahu v 35 °C. No ale potom zas držal až do zodratia gumy.Je to na zváženie.
Ale inak na autách som knôty aplikoval zopár raz a bez problému.
Ak nemá opravnú sadu knôtov tak ťažko to bude riešiť samodomo.
Máš bezdušovku vydíš že je tam dakde dačo vrazené ? Ak je tam nejaký malý klinec alebo šroub , tak ho nevyťahuj, dofúkaj a choď do najbližšiejho pneuservisu. Alebo ak chceš silou mocou dávať dole koleso je možné že s tým bude oštara dať dole všetko prípadne poškodíš tesnenie na výfukovom zvode ak tam je alebo zakapeš na kolese samotnom že nepôjde stiahnuť z osky . A budeš nadávať a skladať všetko nazad len akože si si nacvičoval rozborku scootra?
Inak momenťák Ti netreba ak máš cit v ruke a nerobíš to prvý raz nejakú takúto mechanickorozoberaciuskladaciu prácu. Ja som momenťák zatial na scooter nikdy nepoužil a jazdí mi to celkom dobre. A to som mal dole už obe kolesá viacnásobne aj s kotúčmi a brzdičmi.
Ja tvrdím, že ak je niekto majster že nemá cit v ruke a treba mu na bežné veci momentový kľúč , tak nech sa radšej do ničoho nepúšťa. Na hlavu valca a pod veci je to iné ale aj tam to nieje nevyhnutnosť...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

mkari
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#11 Príspevok od užívateľa mkari » Št Jún 18, 2015 10:29 pm

Ja si to knotom opravit neviem respektive nikdy som to nerobil. Cize tak. Na aute mam v jednej pneumatike uz 2takto opravene diery a drzi to v pohode takze stazovat sa nemozem.

Ps:mam tam vrazeny klinec s priemerom cca 2mm. Ak dofukam pneu tak drzi to ale ci vydrzi aj pockat 8hodin v robote? :-D

Kazdopadne ak sa to da opravit aj bez demontaze kolesa bolo by to fajn lebo nemam na to ani cas ani chut. no na druhej strane niekedy to koleso demontovat budem musiet :-)
Ps: doma sem tam nieco robim takze lavy niesom ale podarilo sa mi uz aj najst ten moment, ked to zavit nevydrzal :-D (stara hrdzava matica) :-D
še ušmej

Dusan
st. skútrista
st. skútrista

#12 Príspevok od užívateľa Dusan » Pi Jún 19, 2015 7:34 am

Daj tam knot, aj tak zivotnost takej pneu na skutri je 10tkm tak ze dva roky vydrzi

mkari
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#13 Príspevok od užívateľa mkari » Pi Jún 19, 2015 8:47 am

Dobre chlapi, diky za rady :-) ohladom demontaze alebo najjednoduchsieho riesenia :-)
še ušmej

mkari
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#14 Príspevok od užívateľa mkari » Pi Jún 19, 2015 4:54 pm

dali sme tam knôt. 60tka klinec tam bol!
ps, chlapi nevyvážena pneu sa prejavuje rovnako ako na aute ? tzn hádzanie volantom?
še ušmej

bruno62tuci
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Pi Apr 18, 2014 11:36 am
Skúter: SYM Joyride 125 Evo

#15 Príspevok od užívateľa bruno62tuci » Pi Jún 19, 2015 5:06 pm

Kamo nahod knot a sup do pneu servisu ked namas naradie tak akurat ... si hodne veci.
Pokial mi chutna je to O.K

VLADY
spammer
spammer

#16 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Jún 19, 2015 5:50 pm

Nevyvážené guma hádže aj na scootri. Mne hádže okolo 60km/h. Začne cca pri 65 a pri 55 končí . Ale to robia všetky gumy na scootri ak sú už zjazdené a teda súce na výmenu. Takže treba to buď dať prevážiť alebo kúpiť novú .

hipi
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: Po Mar 17, 2008 7:10 pm
Skúter: Kymco downtown 300i-predane, honda integra 750

#17 Príspevok od užívateľa hipi » Pi Jún 19, 2015 9:42 pm

tak tak, bude ti hadzat riaditkami, ale nemalo by to byt nejake tragicke, iba ked ich pustis.
mne knot vydrzal az do konca zivotnosti pneu. Tiez som chytil klinec a debil, na pumpe som ho vytiahol, nastastie som siel okolo pneuservisu, kde mi to zaknotovali, ani nic za to nechcel, tak som mu vnutil vtedy este 200Sk a som mu vdacny dodnes, nenaslo sa vela ludi, co by mi spontane pomohlo....
btw, odporucam kupit sadu knotov, raz mi poradil miky1 celkom dobru aj som ju kupil, mala aj bombicky na nafukanie kolesa... len v tom shope ju uz nemaju, treba pohladat. U mna to uz je zakladna vybava aj na skutri a aj na autach. A na youtube budu urcite aj navody ako to aplikovat

edit, nasiel som video do minuty, ale neradim to rozpolovat ako ten cech, navyse je k sade knotov aj lepidlo. Ale princip je rovnaky.
https://www.youtube.com/watch?v=BdxLRflcnd4
Naposledy upravil/-a hipi v Pi Jún 19, 2015 9:56 pm, upravené celkom 2 krát.

mkari
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#18 Príspevok od užívateľa mkari » Pi Jún 19, 2015 9:50 pm

@vlady : no guma zjazdená ešte nie je ale to hádzanie, no musím sa na to fakt zamerať či to nieje vozovkou alebo to ozaj robí zle vyváženie. robí to pri nižšej rýchlosti.. .

apropo, všimol som si že ak pustím volant tak ma ťahá do pravej strany. to by asi nemalo že ? viem že to ovplyvnujem aj tým ako sedím alebo náklad na strane motorky( v kufri) alebo medenáky vo vrecku :D ale ak to všetko vylúčim do ideal stavu, aj tak ma to tahá do pravej strany.... Nápady ?
še ušmej

mkari
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#19 Príspevok od užívateľa mkari » Pi Jún 19, 2015 9:54 pm

to hádzanie nieje tragické ale do teraz som to nejako nesledoval len ako som siel cez HU na Domicu tak som si vsimol že to sem tam zatrasie takže si to chcem odsledovať najbližšie dni. či len blbá vozovka na nejakom mieste alebo to bude vo vyvážení...

ku knôtom. asi by to nebolo odveci... teraz ked som siel na Domicu a niekde by mi vyfučalo koleso asi by som mal problém.... servis som žiaden nevidel a madarsky neviem.. :-/
še ušmej

VLADY
spammer
spammer

#20 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Jún 19, 2015 11:35 pm

Ak ťahá do boku tak to vyvážením kolesa nebude....Ak je istota že scooter nebol búraný a teda nemal by byť krivý rám, tak môže byť niečo s geometriou napríklad silentblok na zadnej vidle a kolesá nejdú v jednej stope, prípadne pridretý teleskop a pod....viac ma nenapadá možno dakto poradí lepšie...Ono môže na to mať vplyv aj sklon vozovky zvyčajne je to spádované ku kraju ...

mkari
st. kolobežkár
st. kolobežkár

#21 Príspevok od užívateľa mkari » So Jún 20, 2015 10:46 pm

k hádzaniu. dnes som si to sledoval tak ono to trošku hádže ale len v prípade že volant držím jednou rukou. nie je to nejaké silné hádzanie alebo čo ale spozoroval som to.. pri cca 50-60km/hod .... k tomu tomu ťahaniu na stranu. pokial viem tak skutrik nebol búraný ale raz naň na nejakom motozraze padla nejaká vedla nešikovne pristavená motorka. inak všetko fakčí ako má... tlmiče pracuju na plný úväzok, geometria sa zdá byť v pohode lebo to by som si všimol pri jazdení... snáď :D neviem možno by som to dal niekomu skúsiť aký ma z toho dojem niekto iný.
še ušmej

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"