Parkovania v panelaku (v pivnici)

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Martin34
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: So Jún 30, 2007 6:40 pm
Skúter: bolo Manet Korado, Hero Puch Winner, a...dalej ?

Parkovania v panelaku (v pivnici)

#1 Príspevok od užívateľa Martin34 » So Júl 07, 2007 12:53 pm

Ahojte chlapi. Tak ma zaujima ci niekto z vas parkuje v pivnici v panelaku ? Lebo ja to mam cca 9 schodov a asi 1.5m previsenie. Ak ano ako to riesite ? Pripadne co za masinu tak parkujete? Dakujem.

Užívateľov profilový obrázok
viper
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
Skúter: Kawasaki Versys 2009
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa viper » So Júl 07, 2007 1:40 pm

Nebyvam v panelaku,ale starom tehlovom dome.Pocet schodov do pivnice neviem,ale previsenie mam okolo 3 metrov.Zohnal som si dosky a pouzivam ich ako plosinu.Je to ostara sa stym natahovat,preto v pivnici parkujem mimo sezonu,alebo ked idem nadlhsie prec.
Kawasaki Versys Touring Edition
Obrázok

struter
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Mar 27, 2007 10:58 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa struter » So Júl 07, 2007 5:53 pm

A trošku nešťastne umiestnena tema....ale k veci: ja som parkoval v pivnici v paneláku asi jeden týždeň...v tych malych priestoroch kym som sa s tym vymeral na tu dráhu pre kočiare a potom vytlačil cca po 15tich schodoch,tak to dalo trocha zabrať a okrem toho mi to zabralo nejakych 10minut...tak som sa nato vysral a hodil som scoot do garaže a tam bez problemov.../najprv som ho nechcel davať do garaže,pretože je trocha od ruky,ale radšej sa prejdem ako šaškovať v pivnici 10 minut a zapotiť sa ako pri hodinovom behani :) /
podpis som si este nenastavil

Smulo
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Št Okt 12, 2006 9:27 pm
Skúter: Quanťung

#4 Príspevok od užívateľa Smulo » So Júl 07, 2007 7:26 pm

omg tato tema je super umiestnena neviem co ma spolocne z motorom .... ps : parkujem v rodinnom dome no problemo
/

Martin34
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#5 Príspevok od užívateľa Martin34 » So Júl 07, 2007 7:59 pm

Ok chlapi tak ako ju premiestnim? Alebo ak to spravca moze nech ju presunie.

optik
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 06, 2007 4:34 pm
Skúter: Keeway Focus - custom tuned, Gilera Ice - racing scooter
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa optik » Ne Júl 08, 2007 11:18 am

Parkujem v panelaku v pivnici, respektive v chodbe co je pred pivnicou. Mam tam 4 schody a uz mi pekne lezu na nervy - uz sa dohadujem zo susedmi ze tam vybetonujem najazdy... ved ani oni nebudu musiet dvihat bicykle :D :roll: :D

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa kukolarik » Ne Júl 08, 2007 10:53 pm

Ja som to dlho riesil pred kupov scoota. Byvam v panelaku na 5tom poschodi, vytah maly, nosenie nehrozi.
Upratal som teda kocikarena poinformoval som sa o predpisoch. Zaklad je mat vacsinovy suhlas vlastnikov/nie najomnikov/ bytov.Cize jeden formular s textom, ze suhlasia a ich podpis.
Druha vec su poziarne a bezpecnostne predpisy. Tie hovoria nieco take, ze v nebytovych priestoroch mozno skladovat horlaviny takto:
20litrow - plechova nadoba
10litrov - plastova nadoba
5litrow sklenena nadoba

Tie cisla nie su presne, no zhruba to sedi. Nadoba musi byt schvalena a na to urcena. Logicky z toho vypliva, ze scoot ma cca 8L nadrz, plechovu a je urcena priamo na horlavinu, cize benzin, a teda sa to tak moze. Netreba ziadne dalsie povolenie, zakon, ci predpis ci co hovori dost jasne.

Co sa tka manipulacie, mam zvysene schodiste, cize z jednej strany 9 schodov, z druhej 6. No ale panelka nie je na stracej nozke, takze je tam taky mierny svah zo zeminy, po ktorom vybehnem povedla schodov a uz sa len natocim do schodista. mam to dobre nacvicene, takze mi to nerobi ziaden problem.

Co sa tyka zabezpecenia, v kocikarni je nejake potrubie, o to mam primknute zadne koleso scoota retazou, cely je zakyty plachtou a mam spusteny dvojcestny alarm, teda ked nejaky otras, pipa mi pager. Zatial pipal len zo dva razy falosne, a par krat sused daco tam riesil, tak zavadil o neho. Inak sa mi ho za pol roka nik nedotkol, susedia respektuju, ja ho necham vzdy vychladnut, ze by nesmrdel... Manipulacia je prijatelna, do 100 sekund ho mam vonu, co je pohoda.

Proste neriesim vyriesene. Keby niekto mal problem, ako parkovat v panelaku, lebo echt kkti susedia, lebo to smrdi vybuchne a tak, nech si ho tam kludne da a nech sa odvola na spravcu budovy a na zakon a protipoziarne bezpecnostne predpisy a bude secko OK:

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#8 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Júl 08, 2007 11:35 pm

mám domek s garáži takže nemám co řešit ale ohledně toho parkováni v kočárkárně netvrdím to nejsem si tak jistej ale tech 20 litru benzínu to platí v v garáži to vim určitě nesmí tam bejt více a v kočárkárně to je zase něco jiného ale to už nevím netvrdím to a navíc předpisy se mění.Ale do garáže nám chodily hasiči a nesmělo tam bejt mimo nádrž více jak těch 20 litru

Martin34
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#9 Príspevok od užívateľa Martin34 » Po Júl 09, 2007 7:01 am

Co sa tyka predpisov v pivnici ma podla mna kazdy farby a najake to riedidlo
takze ja to vidim ako alibizmus nemozes mat motorku ale farbu, riedidlo gumy na auto ano :(

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa kukolarik » Po Júl 09, 2007 7:58 am

Jasne Martin, ako vravis. No a nebytove priestory su garaz, kocikaren, schodiste, pivnica... proste asi 20L tam mozes mat, scoot ma nadrz 8, teda ani polovica, takze pohoda, niet co riesit, mozu prist kontrolovat

Martin34
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#11 Príspevok od užívateľa Martin34 » Po Júl 09, 2007 8:24 am

Tu pivnicu uz neriesim. Mam samostatnu murovanu s oknom na ulicu takze vetranie nie je proble.Tuto temu som tu otvoril preto lebo chcem kupit aj podla vasiel pomoci :) ARNko a terajsie Korako 60kg som dal mrtvim tahom a slapol schody:) no neforemnych 110kg to je ina kava....nie je to cinka :)) budem to riesit doskou. Len ma zaujimalo ci sa to da potlacit v pohodke a ci to tu niekto riesi tak ista. Tak zatial vdaka.

bbnation
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Pi Máj 11, 2007 10:22 pm

#12 Príspevok od užívateľa bbnation » Po Júl 09, 2007 8:39 am

Ja tiez byvam v panelaku, ale nastastie tento problem nemam. Mame kocikaren, do ktorej je pristup z vonku (z boku baraku). Je tam 9 schodov, ale aj betonova plosinka na bicykel/kocar/motorku. V planoch domu je ta miestnost vedena ako "motorkaren", takze ci tam mozem parkovat scoot, alebo nemozem riesit nemusim. Od miestnosti maju kluc este 3 susedia, s ktorymi vychadzam dobre, tak zamykam iba riadidla a ked vychadzam z pivnice, tak ho normalne nastartujem a vytlacim s pomocou motora.
BTW: V kazdom baraku by mal byt domovy poriadok, v ktorom je uvedene co sa nemoze skladovat v pivnici...

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#13 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Júl 09, 2007 8:57 am

kukolarik napísal:Jasne Martin, ako vravis. No a nebytove priestory su garaz, kocikaren, schodiste, pivnica... proste asi 20L tam mozes mat, scoot ma nadrz 8, teda ani polovica, takze pohoda, niet co riesit, mozu prist kontrolovat
určitě je jinej předpis v garáži a jinej kočárkárna a pod to by podle tebe znamenalo že i do garáže bys nesměl dát auto s plnou nádrži v garáži je jasně dáno 20 litru mimo nádrž ele něco jiného je skutečnost a předpis

struter
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa struter » Po Júl 09, 2007 1:03 pm

bludy,aj tak to nikto nikdy neskontroluje a nikoho take hluposti aj tak netrapia... :)

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#15 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Júl 09, 2007 1:13 pm

struter napísal:bludy,aj tak to nikto nikdy neskontroluje a nikoho take hluposti aj tak netrapia... :)
tak bludy to určitě nejsou a bavíme se o o tom jak to má bejt praxe je samozřejmě jiná a s tou kontrolou k nám na podnik chodily pravidelně každej rok a v garáži jsem nesměl mít více jak ten 1 kanystr a v paneláku také občas přišla kontrola ale je pravda že se vždy ohlásila dopředu takže se to honem dalo dopřádku a pak už zase byl klid.

struter
skútrista
skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa struter » Po Júl 09, 2007 1:25 pm

firma je niečo ine,sukromnikom stupaju po krku často :D ale fakt si neviem predstaviť nejaku kontrolu v panelaku...nabehne komisia do kočikarne,najdu tam 50 litrovy kanister s benzinom a čo spravia?nikto sa potom neprizna,že ano,to je môj kanister....tak nejako som to myslel...a okrem toho som ešte nepočul že by niekde v panelakoch nejake kontroly vôbec boli a to nemyslim len túto konkrétne...ale nechajme to tak,si myslim že je to debata o ničom...

jeffo
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 07, 2006 9:47 pm
Skúter: Honda PCX 150

#17 Príspevok od užívateľa jeffo » Po Júl 09, 2007 4:30 pm

...keby vznikol v pivnici poziar...vybuchlo by to tam tak neviem ci by sa to nechalo len tak. pricina preco to vybuchlo co tam bolo da sa to zistit...urcite su odbornici co vedia podla rozsahu poziaru co to mohlo horiet a kolko toho bolo a neostalo by to len tak bez povsimnutia...

duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

#18 Príspevok od užívateľa duky5 » Ut Júl 10, 2007 12:14 am

struter napísal:bludy,aj tak to nikto nikdy neskontroluje a nikoho take hluposti aj tak netrapia... :)
tak to by si sa divil, ake problemy dokazu urobit hlupi susedia. len tak z principu, z nudy, z komunistickej vychovy, z mala vlastnych problemov...

Jostobb
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa Jostobb » Ut Júl 10, 2007 10:02 am

Ja to parkujem v paneláku mi tu máme kočikáreň a dieľnu a ku žiadnej s nich nie sú schody takže NO problemo ...mám ho v dielni nikoho som sa nič nepýtal kedže v našom paneláku si každý robí čo chce .. tam sú tri okná takže smrad zo scootra necítiť...takže nikomu nemôže nič vadiť :wink:

kekso

#20 Príspevok od užívateľa kekso » So Sep 01, 2007 10:47 pm

no ja mam tiez skuter w piwnici ....mam tam mreze .....dwere....zablokowany wolant ....aaa retaz o radiator aby ho nenalozili :)

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#21 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Sep 02, 2007 12:43 am

jeffo napísal:...keby vznikol v pivnici poziar...vybuchlo by to tam tak neviem ci by sa to nechalo len tak. pricina preco to vybuchlo co tam bolo da sa to zistit...urcite su odbornici co vedia podla rozsahu poziaru co to mohlo horiet a kolko toho bolo a neostalo by to len tak bez povsimnutia...
JAsné a keď tam má dakto 10kilo všelijakých farieb a riedidlá a benzín v bandaske plus gumy na auto tak to je bezpečné ....nehorlavé... scooter sa z ničoho nič len tak z dlhej chvílky málokedy zapáli sám od seba... to skorej mu dakto pomôže tomu požiaru napríklad dementný večne naslopaný sused odhodí špaka dakam na hromadu bordelu čo patrí zasa nejakému poriadkumilovnému obyvatelovi domu.... :oops:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

miso

#22 Príspevok od užívateľa miso » St Sep 05, 2007 9:28 pm

ja to mam v pohode parkujem v garaži takze si nerobim starosti :wink:

Stando
cyklista
cyklista
Dátum registrácie: St Júl 19, 2006 2:57 pm
Skúter: Honda NC700 Integra

#23 Príspevok od užívateľa Stando » Ut Sep 11, 2007 2:32 pm

V kocikarni u nas parkuje sused. Taky starsi pan, tam ma nejakeho cinanka (jinlun, alebo fighter???). Kocikaren vsak mame bez schodov co je velke "+".

Ja som radsej za garaz, aj ked mi to zaberie viac casu, je to pohodlnejsie, mavam tam v bandaske aj benzin, robim si tam servis... A nemusim sa hasterit so susedmi...
Yamaha NMAX 125 -2018 ->
HONDA NC700 Integra -2016 ->
Gilera Nexus 500i MK1 - 2010 -2016
Keeway Focus 50 - 2006-2013

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Sep 11, 2007 2:37 pm

jj ja sa tiez radsej prejdem do garaze...v panelaku co nebolo priviazane zmizlo aj zo zamknutej miestnosti...akurat ze garaz mam tak 3km :(
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#25 Príspevok od užívateľa VLADY » Ut Sep 11, 2007 6:47 pm

Ak máš ísť pešo pre scooter 15-20minút tak to dosť zdržuje a ak je to aj viacej tak to je nedobré.... potom jedine na noc parknúť do garage a cez deň len tak pri dome
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"