NIKASIL...
Moderátor: Moderators
- konti
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Mar 09, 2006 5:17 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
NIKASIL...
Čawwte... chcel by som sa spýtať, či náhodou nevie niekto z Vás, ako sa robí nikasil do valcov, aký je postup, čo na to treba atď... Poprípade by som uvítal aj nejaké obrázky.. ale to ush by som asi veľa xcel 

- lil_b
- moderátor
- Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
ked maš NiSi valce, to znamená že nemaš ocelovú vložku ale valec je z hliniku a na nom je vrstva NiSi, nemysli si že je to nejaký modrý džem, to je kov. a ked sa ti to po rokoch zedere, alebo zadre, daš naniesť nové (pri ocelových sa mení vložka, napr.)
NiSI ozdnova stojí tak 2litre.
vyhody: nezabehávaš.
podpis som si este nenastavil
:scratch: brano brano, si nepresny jak japonske masiny, dovzdelavat prosimlil_B napísal:ked maš NiSi valce, to znamená že nemaš ocelovú vložku ale valec je z hliniku a na nom je vrstva NiSi, nemysli si že je to nejaký modrý džem, to je kov. a ked sa ti to po rokoch zedere, alebo zadre, daš naniesť nové (pri ocelových sa mení vložka, napr.)

zalezi s akou presnostou sa to spravi, vedcinou velkoseriove sa zabehavat musia(napr ked si kupis AL 70ccm kit) ale na zavody urcene valce s uplnou presnostou bez tolerancii, proste nakopnes a jak zohrejes mozes tlacit plnyt kotol(vedcsinou vidrzia tak 10-20hodin tieto racing kity)
- konti
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
ešte dačo
Nooo... to je všetko pekné, len toto som vedel aj ja
Mňa by skôr zaujímalo, čo by som potreboval, aby som si napríklad vedel opraviť nicasil doma, aké zariadenie, poprípade, akým princípom sa to robí (počul som niečo o zváraní) ale neviem to nikde nájsť... skúste mi dajak pomôcť... obrázky by bodli 

- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:

ale ked chces robit doma...tak si kup tri smirgle...400/800/1200...potom si kupis pol kila kremika v prasku,tak isto niklu a vapnika...hodis do misky dobre zamiesas....vybrusis z vnutra valec...posypes z vnutra praskom a das do truby zapiect...ked sa to specie mas new nicasil

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- konti
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Super alcatelko
Fakt bomba
ďakujem
Ush by si mi to mohol len tak trošku zhrnúť (bez irónie, lebo nad tým ozaj uvažujem) a prípadne nejakú firmu, kde by sa to všetko dalo zaobstarať... alebo nejakú stránku, ja neviem,,, skúšal som to hladať, ale našiel som veľké h......

Ush by si mi to mohol len tak trošku zhrnúť (bez irónie, lebo nad tým ozaj uvažujem) a prípadne nejakú firmu, kde by sa to všetko dalo zaobstarať... alebo nejakú stránku, ja neviem,,, skúšal som to hladať, ale našiel som veľké h......
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
co myslis preco to na slovensku robi jedna max dve firmy? asi to nie je jednoduche...myslis ze je jednoduche nakupit vybavu a ist to robit? a myslis ze je tu na to trh aby vznikla dalsia firma? ...skus kontatkovat motoservis petra v lovcici trubin (ak chces dam ti na nich cislo)...mozno ti prezradia kde sa ta vybava da zohnat...inac len google...mozno nemcuri volakde maju predajcu technologie...ked uz ser na zastarali nicasil a kup si plazmovu nastrekovacku keramiky...budes moct aj new supersporty opravovat...a budes jediny u nas 

............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
- konti
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
to alcatelko
Hej hej... rovno 2 si kúpim
A skús hodiť ten kontakt... google som ush skúšal, ale zatiaľ bezvýsledne... Prípadne nepoznáš niekoho v tom servise, ty si tu taký všeobecne známy... že by si mi to nejak pozisťoval (len sa pýtam)... aspoň firmu čo to vyrába, alebo newem... keby to bolo v nemecku, tak to ush si aj ja nejak pozisťujem, prípadne obvolám... Dík za pomoc zatial

- konti
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
to aumirek
Nooo... tak výhoda jasná pri liatinovom valci... nikasil sa nedá brúsiť... A ceny za opravu nikasilu resp. kúpa nového valca... tam už nieje tak veľký rozdiel...
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
Re: to aumirek
samozřejmě mám na mysli litinu u nikasilu tam ani nevím jestli to má cenu ale vše má své plus a minus dle mne je blbost koupit novej válec pokud je litinovej u nicasilu je to už jiné navíc u toho výbrusu si troufnu tvrdit že je lepší než novejk_o_nti napísal:Nooo... tak výhoda jasná pri liatinovom valci... nikasil sa nedá brúsiť... A ceny za opravu nikasilu resp. kúpa nového valca... tam už nieje tak veľký rozdiel...
- konti
- st. skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
nicasil
Takže nicasil sa už vyriešil, teraz ďalšia otázka...
Neviete niekto nejakú firmu, kde sú schopní vyrobiť novú vložku do valca + ju vymeniť... (je to 2t, čiže by bolo treba aj okná na časovanie také ako na pôvodnom)
Neviete niekto nejakú firmu, kde sú schopní vyrobiť novú vložku do valca + ju vymeniť... (je to 2t, čiže by bolo treba aj okná na časovanie také ako na pôvodnom)
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Re: nicasil
pametas si co som ti posielal kontakt na firmy co to robia??? tak presne tam ti to spraviak_o_nti napísal:Takže nicasil sa už vyriešil, teraz ďalšia otázka...