Čistá fušerina!
Moderátor: Moderators
Čistá fušerina!
Asi pred mesiacom som doviezol svoj skuter zo servisu kde bol na výmene klukovky. Už cestou do práce sa mi niečo nezdalo, slabí výkon, motor nechcel isť do otáčok. Dával som to do súvislosti s rozladen. karbikom a tým, že je nová kluka tak si to potrebuje iba sadnut. Dnes som však isiel meniť Vzduchový filter tak som zhodil karbik a len čisto zo zvedavosti odpojil aj sacie koleno. A tu bol pes zakopaný. Tesnenie medzi kolenom sania a hlavou motora bolo opačne nasadené. Kedže otvor na hlave nie je vycentrovaný so šrobami, nie je jedno ako je tesnenie otočené. Neviem či si to mechanik všimol alebo mu to bolo jedno ale opačne nasadené tesnenie zakrývalo takmer tretinu sacieho kanalu. Po tejto chybe som sa preto hneď pustil do kontroly celeho motora. A hned dalsia chyba. Chýbal jeden vymedzovací valcek na "klaviri". No to najvacsie prekvapenie ma este len čakalo. Napriek tomu, že som ich upozornoval, že je v skutriku 80cc valec, dementi použili nové plechové tesnenie hlavy válca z 50tky, ktoré je viditelne mensie a zasahuje až do spalovacieho priestoru. Následkom toho došlo samozrejme k jeho poškodeniu a kus z neho spadol do valca. Kedže som chýbajuci kus nenasiel domievam sa, že bol vyfuknutý výfukovým kanálom cez výfuk fon. Nechcem si vsak predstaviť, čo by sa stalo ak by sa dostal medzi piest a valec.
Este ma čaká rozobrať vario tak som zvedavý aké prekvapenia na mna čakajú tam. Snažil som sa skontaktovať s majitelom a vysvetlit mu, že ak necháva svojho syna robiť stroje zákazníkov mal by nanho dohliadnut, aspon po dobu než sa to chalan naučí. Je vsak na dovolenke, no kedže mám u nich este jedno koleso na výmenu ložisiek budem požadovať aby mi vrámci odškodnenia urobili tuto zákazku zadarmo. Pre mna je to ponaučenie, že ani zvučné meno v oblasti motocyklového športu nie je zárukou kvalitnej práce.
Este ma čaká rozobrať vario tak som zvedavý aké prekvapenia na mna čakajú tam. Snažil som sa skontaktovať s majitelom a vysvetlit mu, že ak necháva svojho syna robiť stroje zákazníkov mal by nanho dohliadnut, aspon po dobu než sa to chalan naučí. Je vsak na dovolenke, no kedže mám u nich este jedno koleso na výmenu ložisiek budem požadovať aby mi vrámci odškodnenia urobili tuto zákazku zadarmo. Pre mna je to ponaučenie, že ani zvučné meno v oblasti motocyklového športu nie je zárukou kvalitnej práce.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Ale šak občas sa nezadarí každému z nás.....ale hentoho tam bolo trocha moc naraz...taký mechoš si poredsa musí všimnúť že tam je väčší valec keď to má rozobraté aj bez toho aby si mu to hlásil a nie že tam dá menšie tesnenie pod hlavu a tvári sa že všetko je OK

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

tak som to cele poprezeral a žiadnu dalsiu chybu som nenasiel. Teraz sa trápim s tými GeeTeeho 12" kolami. Vojdu tam krasne bez nejakých vacsich uprav ale v piatok sme zistili, že nesedí tisíchran (potrebujem menší) a este je aj krátky (asi o 1cm). Uvidíme, ťi sa to bude vôbec dať zrealizovať, teda zamenit ho z niečoho ineho. Velmi by ma mrzelo keby nie