Clanok antimoto
Moderátor: Moderators
- kukolarik
- moderátor
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
- Skúter: nemam moto
- Kontaktovať užívateľa:
Clanok antimoto
Davam do pozornosti link:
http://pavel.blog.sme.sk/c/104252/Idiot ... rkach.html
na ktorom je toto:
Idiotom na motorkách
Je len otázkou času, kedy vás budú vysokotlakou hadicou omývať z cesty. Prečo sa však do toho snažíte zatiahnuť mňa?
Napriek názorom viacerých diskutujúcich, ktoré očakávam pod týmto článkom, sa považujem za tolerantného človeka. Ak sa vám chce vyvaliť pol melóna za kraksňu na dvoch kolesách, prosím, poslúžte si. Dokonca môžem povedať, že ten-ktorý model sa mi občas aj zapáči.
Prvú nechuť vaším smerom som pocítil vtedy, keď ste rok čo rok po celé leto dokazovali okoliu, ako rýchlo dokážete spraviť Legionársku od Račka po Krížnu. Neverili by ste, ako brutálne dokáže zvuk tých vašich kraksní rezonovať o druhej ráno v bytoch v okolitých domoch. A domyslite si, koľko negatívnej energie vám denne posielali ľudia, ktorí to v tých bytoch museli noc čo noc a stále dokola strpieť.
Docela mi prekáža aj spôsob, akým jazdíte. Ste hovädá na dvoch kolesách, ktoré vyrevujú na všetky strany, ako vás šoféri automobilov prehliadajú a ohrozujú na živote. Jazdíte pritom po uliciach tak vysokou rýchlosťou, že vám v prípade zaváhania menej zdatného šoféra auta a následnej kolízie nepomôžu ani tie večne vyhulené diaľkové svetlá, ktorými nám svietite do očí. Ako vypatlaný môže byť človek, ktorý sa naháňa po dedine, kde na každom kroku jazdia babky na bicykloch a behajú deti? (hovorím o vás, čo takto jazdíte po Vajnoroch a po Čiernej Vode)
O vašej zbabelosti hovoria aj otočené ŠPZ, alebo značky, cez ktoré máte obtiahnuté použité tangáče. Predpokladám, že vám ich nechali tie pipenky, čo sa počas vašej jazdy na zadnom sedadle po***li od strachu.
Včera ma jeden z vás obehol sprava. Ja som sa rozbiehal za hraničným prechodom a vôbec mu neprekážalo, že ma obehol vo chvíli, keď som mal vyhodenú smerovku a uhýbal som mu vpravo. Chlapec tak zrýchlil, že nestihol ani pohnúť riadidlami motorky, aby sme sa nezrazili. Ak by som teda nezareagoval ja, bol by som ho zostrelil. Čo na toto povedať? Asi len to, že plne naložené auto akceleruje o trošičku pomalšie, ako nabitá motorka s vypatlaným jazdcom.
Dnes mi však okrem všetkých chlpov zostal stáť aj rozum.
Blížim sa ku križovatke, kde zvyčajne odbočujem doľava. Keďže to tam každý kalí, zvyknem už 150 m pred križovatkou vyhodiť blinker a natlačím sa na stredovú čiaru. Oproti sa rúti motocykel, ktorý rozhodne predpísanou deväťdesiatkou nejde. Odhadnúť jeho rýchlosť a tým aj šancu, či bezpečne odbočím je nemožné, preto radšej zastavujem. Stojím v križovatke, stále mám vyhodený blinker, v protismere je konečne voľno. Zaradím jednotku, pomaly púšťam spojku a šiesty zmysel mi hovorí, aby som sa pozrel do spätného. V tej chvíli sa okolo mňa zľava prerúti hovädo na motorke. Stačilo jediné, pustiť rýchlejšie spojku, neobzrieť sa v spätnom za seba a preletel by mi autom.
Keď chcete, aby z vás ostala kopa mäsa, aby sa váš mozog rozprskol po ceste a vaša uslzená matka chodila do konca života zapaľovať lampáš z Ikei kdesi k ceste, prosím.
Ale mňa do toho neťahajte!!!
Poznámka na záver: Vy, čo si jazdu na motorke užívate a jazdíte ohľaduplne, asi viete, že o vás dnes nepíšem. Ušetrite si preto svoje komentáre, nerozčuľujte sa zbytočne v diskusiách, na ceste vás rešpektujem. Viem, že to tak mnohí šoféri nerobia a ohrozujú vaše životy. Bohužiaľ, je vás málo a idioti, ktorých spomínam vám robia veľmi zlé meno. Peace!
Marián Pavel, pondelok 16. júla 2007 22:31
http://pavel.blog.sme.sk/c/104252/Idiot ... rkach.html
na ktorom je toto:
Idiotom na motorkách
Je len otázkou času, kedy vás budú vysokotlakou hadicou omývať z cesty. Prečo sa však do toho snažíte zatiahnuť mňa?
Napriek názorom viacerých diskutujúcich, ktoré očakávam pod týmto článkom, sa považujem za tolerantného človeka. Ak sa vám chce vyvaliť pol melóna za kraksňu na dvoch kolesách, prosím, poslúžte si. Dokonca môžem povedať, že ten-ktorý model sa mi občas aj zapáči.
Prvú nechuť vaším smerom som pocítil vtedy, keď ste rok čo rok po celé leto dokazovali okoliu, ako rýchlo dokážete spraviť Legionársku od Račka po Krížnu. Neverili by ste, ako brutálne dokáže zvuk tých vašich kraksní rezonovať o druhej ráno v bytoch v okolitých domoch. A domyslite si, koľko negatívnej energie vám denne posielali ľudia, ktorí to v tých bytoch museli noc čo noc a stále dokola strpieť.
Docela mi prekáža aj spôsob, akým jazdíte. Ste hovädá na dvoch kolesách, ktoré vyrevujú na všetky strany, ako vás šoféri automobilov prehliadajú a ohrozujú na živote. Jazdíte pritom po uliciach tak vysokou rýchlosťou, že vám v prípade zaváhania menej zdatného šoféra auta a následnej kolízie nepomôžu ani tie večne vyhulené diaľkové svetlá, ktorými nám svietite do očí. Ako vypatlaný môže byť človek, ktorý sa naháňa po dedine, kde na každom kroku jazdia babky na bicykloch a behajú deti? (hovorím o vás, čo takto jazdíte po Vajnoroch a po Čiernej Vode)
O vašej zbabelosti hovoria aj otočené ŠPZ, alebo značky, cez ktoré máte obtiahnuté použité tangáče. Predpokladám, že vám ich nechali tie pipenky, čo sa počas vašej jazdy na zadnom sedadle po***li od strachu.
Včera ma jeden z vás obehol sprava. Ja som sa rozbiehal za hraničným prechodom a vôbec mu neprekážalo, že ma obehol vo chvíli, keď som mal vyhodenú smerovku a uhýbal som mu vpravo. Chlapec tak zrýchlil, že nestihol ani pohnúť riadidlami motorky, aby sme sa nezrazili. Ak by som teda nezareagoval ja, bol by som ho zostrelil. Čo na toto povedať? Asi len to, že plne naložené auto akceleruje o trošičku pomalšie, ako nabitá motorka s vypatlaným jazdcom.
Dnes mi však okrem všetkých chlpov zostal stáť aj rozum.
Blížim sa ku križovatke, kde zvyčajne odbočujem doľava. Keďže to tam každý kalí, zvyknem už 150 m pred križovatkou vyhodiť blinker a natlačím sa na stredovú čiaru. Oproti sa rúti motocykel, ktorý rozhodne predpísanou deväťdesiatkou nejde. Odhadnúť jeho rýchlosť a tým aj šancu, či bezpečne odbočím je nemožné, preto radšej zastavujem. Stojím v križovatke, stále mám vyhodený blinker, v protismere je konečne voľno. Zaradím jednotku, pomaly púšťam spojku a šiesty zmysel mi hovorí, aby som sa pozrel do spätného. V tej chvíli sa okolo mňa zľava prerúti hovädo na motorke. Stačilo jediné, pustiť rýchlejšie spojku, neobzrieť sa v spätnom za seba a preletel by mi autom.
Keď chcete, aby z vás ostala kopa mäsa, aby sa váš mozog rozprskol po ceste a vaša uslzená matka chodila do konca života zapaľovať lampáš z Ikei kdesi k ceste, prosím.
Ale mňa do toho neťahajte!!!
Poznámka na záver: Vy, čo si jazdu na motorke užívate a jazdíte ohľaduplne, asi viete, že o vás dnes nepíšem. Ušetrite si preto svoje komentáre, nerozčuľujte sa zbytočne v diskusiách, na ceste vás rešpektujem. Viem, že to tak mnohí šoféri nerobia a ohrozujú vaše životy. Bohužiaľ, je vás málo a idioti, ktorých spomínam vám robia veľmi zlé meno. Peace!
Marián Pavel, pondelok 16. júla 2007 22:31
podpis som si este nenastavil
- matio
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
- Skúter: Motorro Polly 50
- Kontaktovať užívateľa:
Pekny nazor a aj clanok
Nalejme si cisteho vina, motorka a adrenalin je ruka v ruke a kto vravi, ze este nikdy nezablbol, tak klame
Ale inak ujo moc stresuje, su aj horsie veci. A ak sa nejaky motorkar aj o neho rozplacne, myslite, ze to daju jemu za vinu? Ved policajti nie su az taki blbi a vedia ako jogurtaci jazdia. Tak pekny vecer a zajtra brmbrm brrrrrrrr 

- kukolarik
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
nic, nasiel som clanok, co sa tyka motoriek, tak som ho sem supol, nech si kazdy precita... neutralne...mPershing napísal:Kuko a co tym chcel basnik (ty) povedat?
Vseobecne hovorim na clanok OK, len jednu vec by som chlapcovi vysvelil:
Citat: "Zaradím jednotku, pomaly púšťam spojku a šiesty zmysel mi hovorí, aby som sa pozrel do spätného"
takze chlpacovy siesty zmysel vravy, ze skor ako kryzujem cestu, pozrem do zrkadla... to by mu mal ten nulty hovorit podla mna. Pretoto som mal buracku, lebo niekdo sa nahodou (ne)pozrel do zrkadla, lebo siesty zmysel pri 1,7 promile akosi chyba... Tak podla mna je to automaticka povinnost priorita NO.:1 ze ked odbocujem, checknem minimalne vsetky 3 spetaky a hlavou otocim, aby som aj mrtvy bod videl...
Inka OK, pravdu ma chlapec
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
clanok je to dobry, ja s nim suhlasim... cital som aj prvu stranu 6-stranovej diskusie a ktosi tam pisal, ze motorky su stvorene pre obratnejsi presun... no ale zasa by to nemalo znamenat, ze si to poniektori, o ktorych ten clanok je, fikaju mestom 140tkou... U nas na severovychode je velkych motoriek zatial malicko, nemame tu take problemy, ale uz su u nas zo dvaja jedinci, ktori po meste doslova lietaju...
V tej diskusii sa jeden plechovkar dokonca pozastavoval nad tym, preco by sa mal motorkar presuvat na semaforoch dopredu... a dostal odpoved, ze cyklisti to bezne robia, tak preco by motorkari nemohli, ked je miesto...
Cakal som (uz z nazvu clanku), ze sa bude kydat hnoj na vsetkych, co jazdia na dvoch kolesach, ale nastastie autor pekne vymedzil cielovu skupinu, a tym padom s nim suhlasim. Ale musim dodat, ze aj kopa plechovkarov su svine... supne sa mi z vedlajsej pred nos, nastastie nie kriticky, len tak normalne... potom sa vlecie 40, takze ho dobehnem... po chvili si poviem, ze ho obehnem, kedze nezrychluje... a ako ho tak obieham, prida a ja mam potom problem sa zaradit... to sa mi stalo asi 3x, radsej som uz opatrnejsi... (GeeTee taketo situacie riesil klucikom, maloval plechovkarom na dvere Vinyly z NeedForSpeed
)
V tej diskusii sa jeden plechovkar dokonca pozastavoval nad tym, preco by sa mal motorkar presuvat na semaforoch dopredu... a dostal odpoved, ze cyklisti to bezne robia, tak preco by motorkari nemohli, ked je miesto...
Cakal som (uz z nazvu clanku), ze sa bude kydat hnoj na vsetkych, co jazdia na dvoch kolesach, ale nastastie autor pekne vymedzil cielovu skupinu, a tym padom s nim suhlasim. Ale musim dodat, ze aj kopa plechovkarov su svine... supne sa mi z vedlajsej pred nos, nastastie nie kriticky, len tak normalne... potom sa vlecie 40, takze ho dobehnem... po chvili si poviem, ze ho obehnem, kedze nezrychluje... a ako ho tak obieham, prida a ja mam potom problem sa zaradit... to sa mi stalo asi 3x, radsej som uz opatrnejsi... (GeeTee taketo situacie riesil klucikom, maloval plechovkarom na dvere Vinyly z NeedForSpeed

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Taký článok by sa dal lahko aj naopak napísať teda proti plechovkárom ...ja netvrdím že nieje na tom kus pravdy a zrejme má na mysli strelcov ktorý nemajú problém lietať po meste 1-2 plný na 100 a viac koňovom superšporte a tváriť sa pritom že nim sa nič nemôže stať... ale hádzať všetkých do jedného vreca, to je dosť zjednodušené...nechápem prečo by som mal čakať na križovatke a neisť dopredu keď tak sa jazdí všade vo svete čo je na tom divné...?každý kto bol vonku tak vie ako sa jazdí na scootroch inde a nikto sa tam nad tým nevzrušuje!!!!je to závisť z jeho strany, ak by som sa s ním stretol tak by som sa ho velmi rád opýtal prečo si nekúpi aj on scooter a nejazdí po meste a nemusí zaberať miesto celým autom na ceste ak tam cestuje sám jeden v tom aute...možno presne viem čo by mi povedal: je to nebezpečné a môže ma dakto z autom zostreliť...a už zas by nebol pre neho nepriatel číslo 1 motocyklista ale autošofér čo tak isto dlabe na predpisy a robí kopec iných činností len nie to čo má!!!!! venovať sa riadeniu vozidla!!!! Podla mňa je to človek ktorý má na očiach klapky a nevidí ďalej na dva metre od seba a rieši svoj nejaký problém na nesprávnom mieste....alebo sa len potreboval zviditelniť alebo vykecať.....Si myslím že pre neho sme všetci hazardéri a magori lebo on je ten dokonalejší lebo má viacej rozumu a preto nejazdí na moto......Ale možno že na aute nejazdí tak isto lebo aj na aute je to nebezpečné alebo sa to nevedel naučiť.... alebo....alebo....
A ešte jedno: aj nejakému Chelemendikovi či ako sa volá ten dotyčný pánko dokonca je vraj poslanec
sa zdalo divné ako môže dakto jazdiť na bicykli..... no čo už každý sme nejaký....

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Jostobb
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
- Skúter: neuvedený
- Kontaktovať užívateľa:
presne Vlady tento článok by mohol byť nasmerovaný kľudne aj na plechovkárov lebo aj tý sú niektorý strelci
stalo sa mi už viac krát že som išiel po meste normal 60 a predbiehal ma plechovkár dobrou 90tkou cez plnú a ešte sa na mňa díval asi že čo ho brzdím
.... takto je to...... ono vždy sa nájde človek čo chce jazdiť za každú cenu rýchlo ..a to je jedno či mu dáme do ruky ferarri alebo mu dáme do ruky embas alebo supersport !!! vždy bude s toho tlačiť čo najviac ...a o alkohole motorkárov pri riadení moto ani nehovorím
... posledná nehoda tu v BB bola taká že chlapec na superšporte yamaha 600 (19) prišiel po babu s nejakého zrazu ( 28 ) a on jej dal svoju prilbu a išli ....a asi 1km od toho miesta kde ju naberal havarovali baba mŕtva a chlapec prežil a teraz leži v nemocnici zo zlomenými nohami a ešte nejakými inými poraneniami...... takže takýmto ľuďom by som Nikdy nedal nič čo má motor do rúk !!!

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
ja byvam v petrzalke v slepej ulici a o jednej vnoci tam nepocujem ziadnu motorku iba fanusikov filmu fast and furious... samu ladeny vyfuk na rozbitych fabiach golfoch meganoch atd. je tam zona 30 a z oboch stran naparkovane auta ale kazdy tam musi ist aspon 70 na jednotke aby to malo ten efekt. kazde druhe rano o 6:15 pridu smetiari a aj ked mam rad industrial toto je na mna v danu dobu fakt moc
nekdo holky jiny vdolky
chalanovi sa asi ulavilo ked si mohol vyliat zlost - ano aj takuto prospesnu sluzbu nam Internet poskytuje. vysledok je diskusia pod tym clankom. otazne je ci to stalo za to lebo ten dement co mu jazdi vnoci pod oknom urcite nebude browsit po nociach na Internete aby si precital jeho stupidny clanok zakopany niekde v riti na jednom z miliardy blogov ale radsej sa bude dalej vozit
nekdo holky jiny vdolky
chalanovi sa asi ulavilo ked si mohol vyliat zlost - ano aj takuto prospesnu sluzbu nam Internet poskytuje. vysledok je diskusia pod tym clankom. otazne je ci to stalo za to lebo ten dement co mu jazdi vnoci pod oknom urcite nebude browsit po nociach na Internete aby si precital jeho stupidny clanok zakopany niekde v riti na jednom z miliardy blogov ale radsej sa bude dalej vozit
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
- Skúter: neuvedený
Plně souhlasím co napsal jostoob a vlado jen bych dodal že to není o motorkách ale o lidech co to řídí a muže to bejt nákladák osobák nebo to moto.Záleží na slušnosti a rozumu toho člověka.Ale ta motorka i když je menší je více vydět teda slyšet.Také se mi nestává běžně že mne auto předjede kdekoliv z prava jako motorka a nemá také zakrytou značku.No a ruku na srdce mnozí z vás tak nejezdí jen proto že ta 50 tka to prostě tak neumí.Co se děje na cestách je hruza mnozí jezděj jak chcou je prostě demokracie a nikdo si neuvědomí že i při té 60 tce potřebuje zhruba 50 metru na zabrždění.Všichni jen nadáváme na druhé ale začít bychom měli u sebe.Snažím se jezdit dle předpisu ale samozřejmě také ne vždy.A nejhorší je vezu li nějakého paloně a ten sedne do auta a řekne za 4 hod mi odlétá letadlo tak se starej potom i moje předsevzetí je mi na houbec.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Tak v tomto máš na 1000% pravdu! (No a ruku na srdce mnozí z vás tak nejezdí jen proto že ta 50 tka to prostě tak neumí.Co se děje na cestách je hruza ....) Ale nieje všetko len o prísnom dodržiavaní nejakej nezmyselnej napríklad 40ky na rovnom prehladnom úseku ktorá je tam asi ozaj len na to vyberanie pokút ... Ja chodím bežne rýchlejšie ako sa má ale nevletím do križovatky aj keď som na hlavnej bez toho že spomalím alebo že nepozrem či sa tam nerúti nejaký iný borec ...a to robím vždy či už som na hlavnej alebo mi svieti na semafore zelená...nikdy nemáš istotu že Ti tam niekto nevletí..tak isto neidem tesne za autom pred križovatkou alebo kludne spomalím aj na 20-30 ak nemám istotu že ma auto ktoré mi má dať prednosť registruje atď..... Ale posledná nehoda pri Technopole je len dôkaz o tom že nie každý takto jazdí...Ale aj tak mám dojem že sa to tu už písalo a je to furt dokola....takže škoda klávesnicu drať, dávajme si všetci pozor a jazdime tak aby sme na to mohli spomínať aj v dôchodku.... 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- kukolarik
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
potvrdzujem Vladyho sposob jazdy a snazim sa od neho co najviac naucit ...
z vlastnej skusenosti pridavam fakt, ze ked idem brzdit na cervenu v kolone za autom, nechavam si dstup, aby som mohol na viackrat brzdit a svetlo vzadu mi viackrat zasvietilo, lebo to auto co ide za mnou aby si malo cas vsimnut a ked si nevsima, aby som v spetakoch to vcas zbadal a mal sancu pridat a takto predist tuknutiu od zadu...
Nasledne zastavim na semafore tak, ze mam pred sebou asi 2 metre auto, ked to za mnou definitivne zastavi, potiahnem meter a pol dopredu, aby ked kkta tuknu odzadu, tak aby to nenapalil do mna, ale bol medzi nami aspon meter rozdiel, co snad staci...
ked nie, je to nepredvidatelna situacia, nehoda... teda predvidat sa da vsetko, teda zaklad predvidania je, ze nestoj na semafore tak, aby nejake auto vobec malo sancu sa zaradit blizsie ako 500m za teba...
z vlastnej skusenosti pridavam fakt, ze ked idem brzdit na cervenu v kolone za autom, nechavam si dstup, aby som mohol na viackrat brzdit a svetlo vzadu mi viackrat zasvietilo, lebo to auto co ide za mnou aby si malo cas vsimnut a ked si nevsima, aby som v spetakoch to vcas zbadal a mal sancu pridat a takto predist tuknutiu od zadu...
Nasledne zastavim na semafore tak, ze mam pred sebou asi 2 metre auto, ked to za mnou definitivne zastavi, potiahnem meter a pol dopredu, aby ked kkta tuknu odzadu, tak aby to nenapalil do mna, ale bol medzi nami aspon meter rozdiel, co snad staci...
ked nie, je to nepredvidatelna situacia, nehoda... teda predvidat sa da vsetko, teda zaklad predvidania je, ze nestoj na semafore tak, aby nejake auto vobec malo sancu sa zaradit blizsie ako 500m za teba...
- kika
- skútrista
- Dátum registrácie: Pi Mar 03, 2006 6:12 pm
- Skúter: Gilera Runner 125 ST
to mas na kazdej krizovatke pred sebou dvojmetrovy odstup?kukolarik napísal:Nasledne zastavim na semafore tak, ze mam pred sebou asi 2 metre auto, ked to za mnou definitivne zastavi, potiahnem meter a pol dopredu, aby ked kkta tuknu odzadu, tak aby to nenapalil do mna, ale bol medzi nami aspon meter rozdiel, co snad staci...
inak ten clanok je samozrejme scasti pravdivy ale mam pocit ze autor vnima 99% motorkarov ako magorov a mozno to 1%su pre neho normalni jazdci, ale ti mozno pre neho ani neexistuju.viem ze strelcov tu jazdi dost, ale ti si tento clanok isto citat nebudu.