Vadí Vám samosklápací bočný stojan??
Moderátor: Moderators
- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
- Skúter: neuvedený
Vadí Vám samosklápací bočný stojan??
Ja si to neviem vynchváliť, že sa o to nemusím starať, ale vo všetkých časopisoch na to nadávajú. Vám ostatným to prekáža, alebo vyhovuje?
podpis som si este nenastavil
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Je to blbosť!!!! odlahčíš scooter bočák sa zaklopí a si v prdeli teda vlastne scooter !!! na žiadnej normálnej moto sa nazaklápa sám od seba , ale ak tam nieje vypínač tak to pozichroval konštruktér takto.Neviem či sa to dá zabudnúť zklapnúť pred jazdou mne sa občas stane že idem štartovať a nejde pretože je bočák vysunutý a dojde mi to až potom ale asi to je len o zvyku A mne síce vadí ten vypínač na zapalovanie pretože ak chcem na chvíku dať scootra na stojan a nevypnúť motor tak musím na hlavný! ale zas viem že je to lepšie ako keby sa mal niekam rozbehnúť do záhuby sám od seba a preto už ani neuvažujem nad tým odpojiť ten spínač. Bezpečnosť je prvoradá. :PA možno by som aj zabudol ho sklopiť???? neviem ! vyskúšam? uviodím 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- Jostobb
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Okt 13, 2006 7:01 pm
- Kontaktovať užívateľa:
ja to na mojom nemám
...a takto som si už zvykol že vždy keď sa pohýňam tak tam nohou jemne buchnem či je hore
...a ten samosklápací by som nechcel už len preto že mne by to tri krát spadlo kým by som to naň poriadne dal
sedel som na takých scootroch čo to majú a nepáči sa mi to

-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
aj mne to strasne vadilo, preto som to prerobil a uz sa sam nezatvara, musim ho sklopit ja, teraz je to o vela lepsie, este idem robit na spinaci, aby sa vypol motor, ked pouzijem bocny stojan (vlastne este vaham, ale asi to spravim), inak prerobenie bocneho stojana, aby sa sam nezatvaral je otazka max. 5 minut a suma do 2 Sk
- VLADY
- spammer
Kašli na ten spínač..bude Ta to obmedzovať ako mňa. dojdem do garage a mám ho na bočáku a nemôžem ho naštartovať dopredu než si nasadím blembák a rukavice atď.a dávať ho na tú chvílku na hlavný sa mi moc nechce. ja viem že za tú minútku čo by vrčal na hlavnom stojane sa moc ten motor nezohreje ale aspoň niečo... asi to odpojím. a spravím si tam na to len kontrolku mám tam nevyužitú jednu LEDku .Na klasickej mašine je to jednoduchšie tam to blokuje motor až po zaradení 1ky.Na scootri treba mať nastavený dobre volnobeh aby to ani nastudeno zo sytičom neťahalo spojku a tým pádom zadné koleso...ja to tak mám síce mi to potom dakedy po chvílke skape nastudeno ako zavre sytič a motor nieje ešte uplne zohriaty ale je to tak lepšie ako keby malo spojku drať alebo nedajboh zoskočiť z bočáku...Idem to odpojiť ten spínač už som sa rozhodol!!!! scootru zdar!!!A ozaj k tej úprave aby sa nezatváral sám od seba ja som na to pozeral na nejakom scootri a stačilo by odrezať ten šroub na ktorom sa otáča samotný stojan a zo zadu je taký predlžený koniec bez závitu ktorý zasahuje do dráhy tej pružiny aby sa nepreklopila cez stred??? Dobre som to pochopil alebo sa to dá aj nejak inak?

- VLADY
- spammer
Sa ti zmení hladina v plavákovej komore..... tým naklonením...asi. Ja s tým dúfam že problém nebudem mať, ešte som to nemal ako vyskúšať lebo je tam ten spínač.A to že či to dakomu vyhovuje alebo nie alebo používa alebo nepoužíva je aj tým že dakto parkuje vonku dakto v garáži dakto po sebe musí zavreť bránu ako napríklad ja ak idem z roboty a vtedy ma jeduje dávať ten scooter na hlavný stojan lebo za prvé to ide o dosť ťažšie ako to šupnúť len na bočák a tam mi to zas skape motor a to už mám pustené aj svetlá takže sa zbytočne ničí žiarovka a aj to že musím znova zbytočne zapínaž štartér ... a ten ak sa raz kvôli zäčšenému počtu zbytočných štartovaní raz pototok tak nenakopnem lebo nemám čím..tak aj preto nad tým uvažujem....Už to mám vyhútané...spravím obvod ktorý ak bude na bočáku tak bude odpájať zapalovanie po prekročení cca 2000-2500 otáčok spojka mi zaberá až okolo 3000 takže na volnobeh to pojde a ak by dakto len tak z prdele pridal plyn alebo sa stalo dačo že sa zvýšia otáčky tak ich aj tak neprekročí aby sa rozbehol lebo ho blokne ten obvod.Niečo podobné sa používalo na karbecových motoroch v autách pri brzdení motorom že to odpájalo volnobežný ELM ventil . Napríklad sa to amatérsky dorábalo do škodoviek 105-120 a žigul od 2105 to mal sériovo.
A bude to dokonalé... aj nezabudnem sklopiť lebo ak áno tak sa nepohnem a aj na bočáku môžem naštartovať...

- citajuci
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: So Jún 09, 2007 11:10 am
aj na mojom adamsovi sa vypne motor pri odklopení bočáka...a tiež ma to hnevá...dôvod presne ten istý ako Vlady... Odomkni garáž..daj zo stojana...vytlač von...daj na hlavný stojan....naštartuj...daj prilbu(zohreje sa motor zatial) dovez sa k bráne domu...daj na hlavný stojan...otvor bránu...vytlač von...daj na hlavný stojan...zatvor bránu... vrát sa ku skútru a chod jazdit... prídem do mesta, a mám svalovicu 

- marko358
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 19, 2007 7:42 pm
no to by aj mne vadilo ale ked ho mam na hlavnom stojane v garazi tak ho len dam dole stlacim dialkove ovladanie vyjdem von nastartujem a ficim takze taky problem nastiastie nemamcitajuci napísal:aj na mojom adamsovi sa vypne motor pri odklopení bočáka...a tiež ma to hnevá...dôvod presne ten istý ako Vlady... Odomkni garáž..daj zo stojana...vytlač von...daj na hlavný stojan....naštartuj...daj prilbu(zohreje sa motor zatial) dovez sa k bráne domu...daj na hlavný stojan...otvor bránu...vytlač von...daj na hlavný stojan...zatvor bránu... vrát sa ku skútru a chod jazdit... prídem do mesta, a mám svalovicu
- marko358
- st. skútrista
ak ho tam nedas tak tam ten vypinac nebus mat a stym karburatorom mas pravdu ale na yamahach to neni problem skor na cine je dost problematicke nastavit volnobezne otackymomoo napísal:co myslite ... ked si chcem dat na roxa bocak ... lenze ja tam nebudem mat ten vypinac ... cize ...nemalo by mi to zdochynat ze?? a pohnut by sa nemal pokial je dobre nastaveny karbec
- marko358
- st. skútrista
tazko povedat ja cinu niekedy necham aj tyzden na bocaku ked je zapratana garaz a nic sa nedeje ale niekto pise ze mu to robilo problemy a poznam dvoch ludi co maju iba bocaky a vobec sa nestazujumomoo napísal:a ten problem s tecucim benzinom s karbecu budem mat problem??
- VLADY
- spammer
Ak je karbec a hlavne plavák v poriadku a hladina je tak ako má byť tak problém nebude... to nieje tak veký sklon aby sa to prechlastalo alebo dačo podobné..to by potom robil aj v zátačke v náklone ten je dakedy väčší ako na bočáku. . 

- ondris
- cyklista
- Dátum registrácie: Ut Jún 05, 2007 9:55 pm
- Skúter: Honda Dominator 650
- Kontaktovať užívateľa:
ja mam samo zaklapaci a v pohode, inak si to neviem ani predstavit,dalsia robota naviac pred vystartovanim ci je zasunuty alebo nie, nikdy sa mi nestalo ze by mi spadol z neho,v pohode to nastartujem na bocaku,neskapina ide pekne jak ma.ked to niekomu spadne z bocaku tak to je jeho vina a nie vina skutra alebo bocaku,ked je niekto dreweny tak musi opravovat plasty 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Lenze v zatacke v naklone posobia aj odstredive sily a pod., a vtedy Ta tlaci do sedadla (ved podla toho a preto sa tak naklanas), takze v podstate ako keby scooter stal na hlavnom a bola vacsia gravitacia...VLADY napísal:...to nieje tak veký sklon aby sa to prechlastalo alebo dačo podobné..to by potom robil aj v zátačke v náklone ten je dakedy väčší ako na bočáku. .

Ale mas pravdu, ze na bocaku to nie je ziaden velky naklon, pokial sa teda nejedna o bocak v zmysle nemeckych tuningovych moto...

- wilili
- skútrista
- Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 1:09 pm
- Skúter: keeway focus , piaggio beverly 500
aj mne to strašne vadilo . Dam keeway na bočak otvaram zamok pod sedadlom a scot sa vyrovna stojan zapadne no proste mi to vadilo . tak som ho dal dole a použival hlavny. no časom som ho dal späť a odrezal taky vyčnelok aby sa to nevracalo naspäť . dôležite je . kedze tam nie je snímač aby som ho nezabudol sklopiť. Zatial sa mi to nestalo.