Vyklapacia prilba

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
matio
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
Skúter: Motorro Polly 50
Kontaktovať užívateľa:

Vyklapacia prilba

#1 Príspevok od užívateľa matio » St Feb 13, 2008 8:53 pm

Ahojte vo spolok, tak snad ma nezlincujete za zle zalozenu temu, ale tak dajme tomu. :D

Chcel by som si kupit vyklopnu prilbu, napr. dobra znacka je AIROH, mal som aj taku jednu zapozicanu od jedneho velmi dobreho cloveka z tohto fora :) (qyxza) no a co vlastne chcem? poradit dobry kompromis pomer cena a kvalita :) mam teraz jednu integralku, ale vyklopna je vyklopna :) no a za kolko maximalne? Tak 3000 dam. Ale aj za 2000 by potesilo. 8)

A este jedna otazka. Nema niekto pristup do velkoskladu? Alebo neviem kam? Lebo mne to pride hrozne predrazene kupovat u koncoveho predajca. Typujem, ze maju aspon 100 percentny rabat.

Vopred dakujem za pozitivne aj negativne odpovede :D 8)
PS: google viem pouzivat, som IT-ckar, chcem skor radu z fachu
PS1: chcem novu prilbu
Naposledy upravil/-a matio v St Feb 13, 2008 9:01 pm, upravené celkom 2 krát.
podpis som si este nenastavil

jeffo
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 07, 2006 9:47 pm
Skúter: Honda PCX 150

#2 Príspevok od užívateľa jeffo » St Feb 13, 2008 8:57 pm

ja mam tez airohu vyklapacku...ale model mozem dopisat neskor...musim to pozret...stala ma 3490,- no tak a pre mna je vyhoda ze nemusim si dat prilbu dole a mozem tahat cigaretu 8) a nevyhoda...je hlucnejsia ako klasicka...aspon ta moja ale mam pocit ze to bolo kdesi rozoberane ze su vseobecne hlucnejsie

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#3 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Feb 13, 2008 10:06 pm

tu mas test vyklapaciek, aj ked v takej cene, o akej pises, tam asi prilby nie su... ale dobre citanie o vyklapacich prilbach a ich vlastnostiach.
http://www.varadero.cz/testy/prilby.pdf
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Tao
v podmienke
Dátum registrácie: Ut Júl 24, 2007 3:52 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa Tao » St Feb 13, 2008 10:16 pm

na vyklapacku za 2~3000Sk rovno zabudni, ak nechces aby to tam fucalo a hucalo a ma ta aj ochranit tak si radsej riadne priplat, kvalitna prilba ma zivotnost cca 7rokov potom uz skrupina straca svoje vlastnosti, na taketo casove obdobie si myslim neni problem obetovat viac penazi.
Test vyklapaciek mas tu: http://www.varadero.cz/testy/prilby.pdf

Viem ze urcite nedas 15000Sk za schubetrku ale tak 9000Sk za Nolanku je uz prijatelnejsie, ak este lacnejsiu tak asi uz len ten Airoh matisse za 5000Sk

Edit: THeBaNDiT ty si speedy gonzales vole :lol: :lol:

matio
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa matio » St Feb 13, 2008 11:01 pm

Tak moj skuter ide tak maximalne 70km/h, pochybujem, ze pri tak nizkej rychlosti mi tam bude fucat :D a aj keby, tak nevadi, je to sexi :D no a po druhe, dat za prilbu 10 papierov, ked skuter stal 40 mi pride uletene.. keby som mal supersport nepoviem ... ale to moje dvojkolesove cudo sa da prirovnat bicyklu :D

jeffo
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 07, 2006 9:47 pm
Skúter: Honda PCX 150

#6 Príspevok od užívateľa jeffo » St Feb 13, 2008 11:19 pm

ale tak zase prilbu budes mat asi dlhsie ako skuter...ci nie? toto presne sm aj ja riesil ze pri mojej rychlosti nebudem potrebovat nejaku extra prilbu a potom ktosi napisal ze je mozne ze sa budem vozit aj na inych motorkach v tej prilbe...tak sm to pochopil sak tu je ta tema...

http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... ght=prilba

owwidius
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa owwidius » St Feb 13, 2008 11:24 pm

keby som bol predajca, tak by som sa ta spytal, ze na kolko si cenis svoju hlavu :wink:

za 2 papiere vyklapacku? pochybujem ze zozenies nieco take.

ja si tiez chcem kupit vyklapacku. v louisovi mali stale akcie na caberg rhyno, myslim ze 120 Ecok. zasuvacia slnecna clona, slusne vetranie. ono hlucnost a podfu(c)kovanie tazko zistis bez toho aby si pojazdil, a kazdy to aj bere individualne. niekomu vadi rovnaky hluk viac, niekomu menej.

za 2000 to bude ale v kazdom pripade dost sunt :)

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#8 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Feb 13, 2008 11:26 pm

hluk v helme zacina od cca 50ky...v 100ke je to uz sakra citit a pocut...dobra helma nad zlato... :)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#9 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » St Feb 13, 2008 11:26 pm

Na 50ccm skútra Ti bohate postačí ProBiker z Louisa za akciových 50EUR. :wink:
Tak už zasa nič.

Tao
v podmienke
Dátum registrácie: Ut Júl 24, 2007 3:52 pm
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa Tao » St Feb 13, 2008 11:32 pm

po nehodach idu prilby na analyzu, z prilieb bolo zistene ze cez 50% uderov do helmy je smerovane rovno na oblast brady co je asi ta najzranitelnejsia cast vyklapacky, no ber to tak ze pokial naburas a jedine co sa ti stane je vyrazenych 5 zubov :lol: tak si vyrataj co zaplatis za zuby ak jedna korunka (1 zub) stoji 5000Sk neratam implantaty, mostiky a dalsie somariny :lol: :lol:

matio
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa matio » Št Feb 14, 2008 12:02 pm

owwidius: Tak s tym predajcom a na kolko si cenim hlavu si ma dostal :D cakal som, kedy bude takato odpoved. Je samozrejme, ze si moju hlavicku makovicku cenim na velmi velmi vela. Ale kruta realita financneho sveta je ina :D

Tao: A co sa tyka zranitelnosti vyklapacky, viem o tom a je mi to jasne, ale ja jazdim za predpokladu, ze nehavarajum a nie naopak, takze sa snazim minimalizovat moznost havarie. A ta prilba je tam pre istotu a pre moj dobry pocit. Btw. a co ludia, co nosia zaludovku, ci ako sa nadava tym otvorenym prilbam? Ty nemaju okolo ust ziadnu ochranu.

Bacil-BA: Ta ProBiker helma za 50 euro je vyklapacia? To je nejaka moc lacna, nie?

to all: A nepovedal som, ze to musi byt za 2000, ja viem, ze za taku sumu nic nezozeniem. Dajme tomu, ze aj do 3500 by som siel. Za to som uz videl aj dve vyklapacie AIROH.

No a este otazka? Ten LOUISE ako furt o nom pisete, to je nejaky obchod v BA? maju web stranku? A este nikto nepovedal, ci ma kontakt na velkoobchod, takze zrejme asi nikto... fakt si myslim, ze koncovy predajcovia nas okradaju :D 8)

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 14, 2008 12:26 pm

ked si kupis airoh vyklapacku tak spravis chybu ako kazdy co si ju kupil. financna situacia je jasna. za tu cenu je to dajem tomu dobre ale to ze je to nahovno helma to je skratka fakt. je hlucna je tazka a fuci do nej.
ja na tvojom mieste sa obzeram po Nolan N102 ak ju kupis urcite neolutujes. pripadne Nolan N100E

matio
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#13 Príspevok od užívateľa matio » Št Feb 14, 2008 12:52 pm

theruck: hmmm, tak tie NOLAN vyzeraju fajn, ale z tych cien odpadavam :shock:

ale googlil som a nasiel som asi ten obchod LOUISE a toto sa mi velmi pozdava:
louis prilba airoh

za 80 euro by som to zobral hned v podstate, lenze pre mna je to daleko :(

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 14, 2008 1:53 pm

ked si schopny trpiet to ze ti ta prilba poleze stale na nervy tak chod do toho airohu nic lepsie za tu cenu asi nezozenies. kazdopadne si to nekupuj cez internet - to si musis vyskusat a kup si tesnejsiu lebo ti dost povoli tak aby ti nehrkala na hlave. ja som mal airohu XL a nolanku mam L a dal som na hlavu aj M ale ta uz tlacila. treba si to skusit a par minut v tom byt aby si vedel ci ta to netlaci na usoch a inde. mne na priklad na tom airohu vadi ze ma malu bradu a ked pohnem zo sankou tak sa dotykam prilby a to mi lezlo tak na nervy ze som bol s toho na prasky. navyse cez tu odklapaciu bradu do toho svinsky fucalo takze si kup model co ma na brade taky kryt aby nefukalo
N100E stoji 5990
N102 stoji 8290

aspon na tu N100E by si mohol nasetrit :)
mimochodom preco chces vyklapacku? nejak casto sa vykecavas s prilbou na hlave ? ja som presiel s vyklapacky na integralu a nejaky rozdiel v komforte nevidim skor pocas jazdy je to naopak

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#15 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Št Feb 14, 2008 2:08 pm

matio napísal:
Bacil-BA: Ta ProBiker helma za 50 euro je vyklapacia? To je nejaka moc lacna, nie?
Bola v akcii z pôvodných 112Eur.

Kokrétne mám túto tmavomodrú:

http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... 7&start=20

A takéto akcie sú tam minimálne štvrťročne.
Dá sa to objednať aj poštou. Už aby sme mali Euro a jednotné prevodné poplatky, to sa bude potom poľahky objednávať z EU i-net shopov. :D

www.louis.de
Na mapke si nájdi filialen: Wien
Tak už zasa nič.

matio
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa matio » Št Feb 14, 2008 2:15 pm

theruck: Ja som AIROH prilbu mal pozicanu, vyklapaciu a nosila sa mi dobre, lepsie ako teraz co mam integralu. Ale je zase pravda, ze som nemal nikdy na hlave NOLAN a je mozne, ze by som uz ani nic ine nechcel, keby som ju raz vyskusal ;) A to si napisal dobre, cez internet to asi nebudem kupovat, viem, ze XL by mi bola ok, ale je mozme, ze by sa kvedlala a L by pasovala lepsie. V tomto som v Ziline trosku diskriminovany, vela obchodv tu nie je, tak maximalne dva. Tak rozmyslam, ze by som siel na vylet do toho LOUISA, vieden nie je az taka dialka, aj ked predsa len zo ZA :D na skutri by som to asi nezvladol :D

Bacil-BA: Ta tvoja vyzera lepsie, ako som ja dal ten link. Take nieco by som si predtsavoval :) Lenze som pozeral a tu teraz v ponuke nemaju. Je to skoda. A dakujem pekne a tu mapku a upresnenie pozicie LOUSIE :)
edit: este ma tak napada, ze to aby som zobral niekoho kto vie po nemecky :D a preco tu stranku nemaju v anglictine? ta nemcina je grcajuca :D

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#17 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 14, 2008 2:30 pm

ten louis je vraj nic oproti hein gericke co je kusok od louisa (tak mi to vsetci hovorili ja som tam nebol)
akcie v louisovi byvaju dobre ale byvaju na konkretnu velkost takze ty tam pojdes kvoli helme co stoji 50 eur vo velkosti M ale ty zistis ze potrebujes L a si v prdeli :)
kazdopadne je tam dobry vyber tak aspon si urobis predstavu ze co by si asi tak chcel a mozes si tam oskusat vela veci
po nemecky nepotrebujes vediet sak to si vyskusas aj bez teticky.ledaze by si ju chcel balit :)
skus pozhanat secondhandove helmy v inzeratoch. http://motorky.hyperinzercia.sk/motorka ... vsky-kraj/

naco ti je ta vyklapacka?

matio
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa matio » Št Feb 14, 2008 3:26 pm

theruck: sorrac, vsimol som si uz aj v prispevku predtym, ze na co mi je vyklapacka. Takze odpovedam ... no pre mna je pohodlnejsia vyklapacka, aj sa casto vykecavam, aj ked je teplo tak mozem ist chvilu s tym hore, ked idem este pomaly. Vravim, mam aj integralu, ale vyklapacka sa mi viacej paci, aj sa mi zda praktickejsia. Mozem jes a pit, bez toho, aby som to dal dole z hlavy :D Ako sa vravi, 100 ludi, 100 chuti :)

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 14, 2008 3:40 pm

len co ti povie mama ked jej v nedelu k obedu prides v helme :)
imho vyklapacka je zbytocna vec. ist s vyklopenou to mas to iste jak ist bez prilby

Zoidberg
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: Pi Feb 02, 2007 5:40 pm

#20 Príspevok od užívateľa Zoidberg » Št Feb 14, 2008 4:31 pm

Vyklápěčku jsem si dal pod stromek, nakonec to vyhrál Caberg Justissimo, ale vyzkoušel jsem před tím hromadu různých jiných přileb. Ten Caberg je fajn,nefouká tam, ale je hlučnější. Za slušnou cenu je i Nolan 102, ten se mi taky líbil. Airoh nic moc, to zpracování a ergonomie se nedá srovnat s dražšími značkami. Fakt to chce vyzkoušet, čím více, tím lépe. Prodejci tě nevyženou, pokud to jsou motorkáři, tak chápou, že výběr helmy není lehký.

DamiBiker
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Aug 13, 2007 10:50 am
Kontaktovať užívateľa:

#21 Príspevok od užívateľa DamiBiker » Št Feb 14, 2008 4:37 pm

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa theruck » Št Feb 14, 2008 4:40 pm

lol ta helma ma za 3 roky uz 4ty nazov a furt je to ta ista

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa alcatelko » Št Feb 14, 2008 4:57 pm

ja odporucam marushin m400... super vyklapacka,ticha a nefuka do nej...plus ma aj deflektory aby nepodfukovala cize idealna helma aj na dlhsie presuny...ucinne vetranie, kompozitna skrupina, komplet vyberatelne futro skratka ziadny ausus...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

matio
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa matio » Št Feb 14, 2008 10:12 pm

No dakujem za tolko pozitivnych odpovedi, som milo poteseny a myslim, ze som sa aj trosku zorientoval :) Inak theruck k obedu s tou prilbou snad nepojdem, to by ma mama zabila :D

Uz ma len jedna vec trapi a zaujima, ked mame taketo velke forum, ze nikto tu nema pristup do velkoskladu?? Ako je to vlastne? Vsetko sa to objednava? Zrejme to nebude ako s beznym tovarom vo velkoskladoch.

tom13
Dátum registrácie: Ut Apr 01, 2008 1:37 pm

#25 Príspevok od užívateľa tom13 » Št Apr 24, 2008 10:02 am

No ja som kupil cca pred tyzdnom Schubert concept v LOUISE za smiesnych 150 EUR a spokojnost maximalna :D myslim,ze je to velmi dobra helma.

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"