rozmyslajte pri jazdeni "vo vlastnom zaujme"

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
matopn
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Máj 25, 2008 9:33 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#26 Príspevok od užívateľa matopn » Ut Júl 29, 2008 10:42 pm

ja sa snazim mat jedno oko v predu druhe na spetaku a ked vidim ze brzdim niekoho najme kamionistov tak hned kde sa da na zastavke nejakom odpocivadle odparkujem pustim pred seba vsetkych a idem dalej otazka casu kedy sa ma budu snazit obehnut a jeden zle vypocita a som v poli

moto ma len ejdnu nevyhodu uz nehoda pri 16km/h je pre zranenie hlavy smrtelna hrozi zlomenie vezov
podpis som si este nenastavil

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#27 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Júl 29, 2008 10:44 pm

taketo som uz zazil...jeden sa lepil strasne...tak len dotyk brzdoveho pedala aby sa rozsvietili brzdove...a reakcia? typek nas predbehol a dupol na brzdu az zadymili kolesa...zadok sa vzdy menej rozbije ako predok...a takychto prikaldov som zazil uz desiatky a to som len bezny vodic...a na skutri? este sa mi nestalo ze by ma dakedy dakto zjavne neohrozil ci uz neumyselne ale este castejsie umyselne...nedanie prednosti v jazde,vytlacenie z cesty atd...treba predvidat nepredvidatelne inac ste mrtvi skutristi...a duplom ty co porusuju predpisy...(nevravim ze ja striktne dodrzujem ale v podstate jazdim extremne slusne oproti beznemu vodicovi...)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#28 Príspevok od užívateľa Scarp » Ut Júl 29, 2008 11:19 pm

alcatelko - ked som vtedy videl ako ta skoro sepalil hornet ci co to bolo tam pri bs na vyjazde mal som dost niektory ludia maju vazne nahaku

DracikVTH

#29 Príspevok od užívateľa DracikVTH » St Júl 30, 2008 7:39 am

pri krajnici som chodil asi prvy den ked som mal scoot a ked som videl ze 100 percent vodicou ma ma na salame tak som si povedal: "ja mam zgegnut aby pani mali viac zeme" nie a stale jazdim v strede svojho pruhu a ak je niekto zamnou a situacia to dovoluje pustim ho preco nie ale nechat sa zabit blbeckom na firemne octavii to nie, ludia dnes myslia len na seba. Odkedy ma jeden dobrak zostrelil na scoote tak este aj ked idem peso tak sa obzeram ci mozem bocit :D

n_king
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: Ne Jún 15, 2008 6:02 pm
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa n_king » St Júl 30, 2008 7:51 am

ja ked som zabehaval, tak som chodil 50km/h bol som pri krajnici ale ani raz sa mi nestalom ze by ma nejak zle predbiehali

n_king
kolobežkár
kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa n_king » St Júl 30, 2008 8:01 am

Skoda ze tu na Slovensku je 99% policajtov skorunpovanych. Sak sa kuknite aj ake znacky tu jadzia 111, 007, 040, 616 oni maju v keli ked prekrocia rychlost, pokutu dostanu ale daju si to vybavit. Keby praca policajtov prebiehala tak, ako by mala tak urcite by sa tu jazdilo v podstate lepsie. Ale nie je to len vo veci v policajtoch. Som bol 8 dni v naglicku, a tam jak sa paradne jazdi, tam je uplna ina kultura, tam su vyspelejsi ludia jak tu. Tam ked sa stane dopravna nehoda, tak kazdy je z toho vymeteny, lebo za dobu 8dni sa tam nestala dopravna nehoda, a tomu aj nieco nasvedcuje.

Ale podstatna chyba sa robi podla mna aj v autoskole. Nechapem ako mozu dostat niektroy vodicak. Aj moja susedkla jedna, kua sak ta ani nevi co to auto je a jazdi.

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Dátum registrácie: St Máj 14, 2008 4:26 pm
Kontaktovať užívateľa:

#32 Príspevok od užívateľa geetee =) » St Júl 30, 2008 8:12 am

takze na obranu BA ec tak aj ja mam, a ked chces v ba jazdit slusne tak si nalepis Z ako zaciatocnik a hotovo,
skor je problem v samotnej BA, co som mal ARN a som predal znamemu do BA tak kym mal KN znacky tak na neho kazdy den aspon raz zatrubili a od kedy ma BA tak este ani raz, a styl jazdenia rozhodne nezmenil
a co sa tyka tych brzdovych svetiel, tie vypynace ma polovica znamych a najcastejsie to pouzivaju na obchvate ked ide suvisla kolona 80 alebo to je jedno kolko aj 40, proste rovnakou rychlostou a zo zadu sa tlaci pretekar a az co len raz zablika svetlami hned ma pozdrav brzdovymi :-D to by ste mali vydet jak sa ukludni a zacne udrzovat odstup
co sa tyka ze obehne a pojde na brzdy, tak mynule sme sli na viane a chalan na carrere nas chcel vyucovat a brnkol na brzdy, no my nic a ked sme mu pomali lizali zadok tak som prvikrat videl ake su nauzaj rychle tie porsche :-D asi nechcel mat rozbyty zadok aj s motorom :-D
http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

n_king
kolobežkár
kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#33 Príspevok od užívateľa n_king » St Júl 30, 2008 8:21 am

geetee =) napísal:takze na obranu BA ec tak aj ja mam, a ked chces v ba jazdit slusne tak si nalepis Z ako zaciatocnik a hotovo,
skor je problem v samotnej BA, co som mal ARN a som predal znamemu do BA tak kym mal KN znacky tak na neho kazdy den aspon raz zatrubili a od kedy ma BA tak este ani raz, a styl jazdenia rozhodne nezmenil
a tu dokaz toho, ze vacsina bratislavcanou si myslia ze su majstramy sveta a kazda znacka okrem BA su KKTI

Mayulik
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Júl 06, 2008 9:39 pm

#34 Príspevok od užívateľa Mayulik » St Júl 30, 2008 8:25 am

Predtym nez som zacala jazdit, som poctivo pocuvala rady motorkarov, ze co a ako mam robit alebo nerobit. V prvom rade mi zdvoraznili, ze nemam jazdit po krajnici, lebo ma budu vsetci vytlacat.
Jazdim vzdy v strede svojho prudu, ak ide za mnou auto a chce ma predbiehat (totiz sledujem poctivo spataky-nielen na malovanie :lol: ) a situacia to dovoli tak sa mu vtedy uhnem na kraj a potom sa opat presuniem do stredu. A s tym odbacanim do lava- ked idem odbacat a predtym idem nahodou pri pravej krajnici, tak sa vcas zacnem vytlacat do prava a tak isto vcas vyhadzujem smerovku. Lebo inak to bude len a len moja chyba, ze som nedala vcas vediet co chcem spravit.
S tym obehavanim aut som mala tiez zaujimave skusenosti, ked ma jedna cica obiehala v zakrute. Chvilu sa drzala za mnou a tam kde mohla nepredbiehala, a zrovna ked som sa snazila "klopit" :D pravotocivu zakrutu, kedy samozrejme potrebujem viac miesta, tak v tom momente ma opalila zlava. Auto ma skoro suchlo, ja som zabalancovala ale nastastie som to ustala. Tento manever spravila cicka kvoli tomu aby za dalsich 20m mohla zostat stat pri krajnici. Keby som si pri tom neublizila, tak by som jej pri obiehali poradne kopla do toho SUPERB-cka. Ako som tiez zenska, ale niekedy sa az za hlavu chytam, ze jakych chobotin su tie zenske schopne :evil:
Kawasaki ER-6f
Obrázok

Obrázok

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#35 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Júl 30, 2008 9:47 am

Mayulik napísal:A s tym odbacanim do lava- ked idem odbacat a predtym idem nahodou pri pravej krajnici, tak sa vcas zacnem vytlacat do prava a tak isto vcas vyhadzujem smerovku. Lebo inak to bude len a len moja chyba, ze som nedala vcas vediet co chcem spravit.
dolava si mala na mysli, ze? :)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

Mayulik
st. skútrista
st. skútrista

#36 Príspevok od užívateľa Mayulik » St Júl 30, 2008 9:53 am

THeBaNDiT napísal:
Mayulik napísal:A s tym odbacanim do lava- ked idem odbacat a predtym idem nahodou pri pravej krajnici, tak sa vcas zacnem vytlacat do prava a tak isto vcas vyhadzujem smerovku. Lebo inak to bude len a len moja chyba, ze som nedala vcas vediet co chcem spravit.
Jo jo, sorry. :oops:
Kawasaki ER-6f
Obrázok

Obrázok

matopn
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#37 Príspevok od užívateľa matopn » St Júl 30, 2008 9:53 am

THeBaNDiT napísal:
vsak ona ma ozaj tie spetaky na malovanie ju ani vytlacat nemusia sa vytlaci sama :lol:

nic v zol

Mayulik
st. skútrista
st. skútrista

#38 Príspevok od užívateľa Mayulik » St Júl 30, 2008 9:59 am

2matopn: hovado :D :D :D :D :D :D :lol:
no co, stala hyba :D
Kawasaki ER-6f
Obrázok

Obrázok

DamiBiker
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Aug 13, 2007 10:50 am
Kontaktovať užívateľa:

#39 Príspevok od užívateľa DamiBiker » St Júl 30, 2008 10:23 am

mne sa uz tiez stalo ze sme isli a kamarat co som sedel za nim (karci808)
si chcel nadist a odbocit do lava , smerovku mal uz dlho a "róm" na svojom mercedese si to kludne zobral z lava a vsetci co boli za nim to zopakovali a ja som sa skoro po... ... aj ked nadist si do zakruty .. je dost blbost a kedze navyse ma slabu baterku v skutri a pri brzdeny mu smerovky dost zoslabnu ... a na cestach medzi obcami je to cista smrt ist po krajnici kamarata nejaky chuj vtlacil do jarku ...

DracikVTH

#40 Príspevok od užívateľa DracikVTH » St Júl 30, 2008 10:43 am

u nas su najarogantnejsi taxikary ten sa ti predkom natlaci ku lavej strane a ked ho nepustas na 40-tke tak zacne trubit, uz ma tak nejeden vystrasil ked mi pri riti zacal trubyt jeden ma raz potom obehol, ked som to uz rezal po obrubniku aby panstvo mohlo prejst, a na krizovatke som mu omylom sejmul zrkadielko :lol: ked som sa predieral krizovatkou, este ze naskocila zelena a letel som prec

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#41 Príspevok od užívateľa VLADY » St Júl 30, 2008 3:21 pm

n_king napísal:
geetee =) napísal:takze na obranu BA ec tak aj ja mam, a ked chces v ba jazdit slusne tak si nalepis Z ako zaciatocnik a hotovo,
a tu dokaz toho, ze vacsina bratislavcanou si myslia ze su majstramy sveta a kazda znacka okrem BA su KKTI
jasné že všetci ale vždy len tí druhí.... vieš ako sa vraví ak má dakto PK???? ak nie pošlem Ti SS....Prečo skoro každý vie len kydať na druhých a nepozre sa v prvom rade najprv sám na seba a na svoje schopnosti???? Väčšina ludí a je jedno odkial sú robí chobotiny ak sú niekde kde to nepoznajú... takže PK robí blbosti v BA...BA robí blbosti v NR... a tak.... Je to len o tom že ja môžem byť hocikde ale ak prestrelím nejakú križovatku tak vždy radšej idem dalej a na dalšej sa v uličke otočím a idem nazad...a kolko ludí to spraví tak že naposlednú chvílu buď skočí na brzdu a strhne volant bez toho že by tušil či môže alebo začne zmätkovať a ak na neho zatrúbiš tak sa nasere a oháňa sa že ja som nie odtialto ja to tu nepoznám.
A inak nedá mi ešte nespomenúť ženské za volantom česť vínimkám a normálnym vodičkám...áno sú aj také a istotne ich je väčšina ale mal som namysli vymachlené žaby čo majú rok-dva vodičák a služobné auto...jazdia jak bez rozumu.... viem si to presne predstaviť autoškolu spravia ledva ledva z odretými ušami a roztiahnutými nohami potom majú rok problém ešte furt zaparkovať krížom cez dva fleky ,jazdia štýlom kam hlava tam volant.... a keď to konečne začnú zvládať tak im naraz už nerobí ani problém celú cestu mať mobil pri uchu.... si to všímam a mám pocit že za volantom telefonujú viac ženy jak chlapi... a je jedno akú majú tabulku EČ.... skrátka najnebezpečnejší vodiči sú tí ktorí robia všetko možné len nie pozerajú na cestu... A jazdia štýlom šak druhí sa uhne alebo pod..a ak sa takí dvaja stretnú tak je búračka jak svet..lebo sa spoliehajú že ten druhý dá pozor!!!!
Naposledy upravil/-a VLADY v St Júl 30, 2008 3:30 pm, upravené celkom 1 krát.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

VLADY
spammer
spammer

#42 Príspevok od užívateľa VLADY » St Júl 30, 2008 4:43 pm

Hallo nejak sa to zvrháva..tak sa kontrolujte !!!! mňa osobne to dakedy vytáča !!!pretože som sa tu v BA narodil , v živote som nikoho nepodceňoval len preto že je trebarz aj z druhého konca republiky a ani ja sa nesprávam tak že si niečo namýšlam alebo že mám navrch lebo som z BA!!! Ale čím tu dlhšie bývam tým začínam mať väčší pocit že sa sem zachvílu natlačí celé SK .... ktoré potom po večeroch nič nerobí len sedí pri PC a na všelijakých diskusných fórach kydá na BA ako tam je naprd a aký sú tam všetci ako by som to slušne nazval....A je zaujímavé že takéto kydy vždy začnú od niekoho iného a nie od BA....čím to asi bude???? dakto kto má asi pocit menejcennosti že sa nenarodil v BA!!!!! :oops: :oops:

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#43 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Júl 30, 2008 4:59 pm

ked sme uz pri tom byval som v ba viem ako to tam chodi...na pozore sa treba mat hlavne pred tunenym autom zvlast ak tam sedi osoba pod 25rokov (100% pruser) skodovky so spz SC a DS na strednom slovensku hlavne KA a DT...(u DT aj hlavne vsetky auta nad 1milion korun...laznik pri prachoch je najhorsi vodic),nebezpecne su ciganske rolls royce (lady) a povecsine firemne auta (zvlast z vecsich firiem)...
doprava v ba je dost specificka a problem je ze vela blavakov sa nevie prisposobit doprave mimo ba a naopak dedincania sa nevedia prisposobit doprave v ba...a v blave stretnut blavaka je uz umenie...2/3 obyvatelstva su presov kosice a dalej na vychod...tak ako v prahe nestretnete prazaka...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Flash99
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: So Jún 14, 2008 3:59 pm

#44 Príspevok od užívateľa Flash99 » St Júl 30, 2008 5:15 pm

alcatelko napísal:povecsine firemne auta
hej..hlavne auta od Golden Bazanta, Alofoku a Tepleho Mobilu..pod 80km/h cez rovinky v meste nejdu..

VLADY
spammer
spammer

#45 Príspevok od užívateľa VLADY » St Júl 30, 2008 5:59 pm

šak lebo sú v robote a idú sa potrhať.... :lol: :lol: Je pravda služobáky sú najhoršie....A aj TAXI..ak má čas tak brzdí dopravu ide jak posero a potom ak sa niekam ponáhla pre zákazníka tak je je jak odtrhnutý vagón - všetci mi uhybajte!!!!

n_king
kolobežkár
kolobežkár
Kontaktovať užívateľa:

#46 Príspevok od užívateľa n_king » St Júl 30, 2008 6:45 pm

Flash99 napísal:
alcatelko napísal:povecsine firemne auta
hej..hlavne auta od Golden Bazanta, Alofoku a Tepleho Mobilu..pod 80km/h cez rovinky v meste nejdu..
tak to mas pravdu

matopn
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#47 Príspevok od užívateľa matopn » St Júl 30, 2008 10:31 pm

VLADY napísal:Hallo nejak sa to zvrháva..tak sa kontrolujte !!!! mňa osobne to dakedy vytáča !!!pretože som sa tu v BA narodil , v živote som nikoho nepodceňoval len preto že je trebarz aj z druhého konca republiky a ani ja sa nesprávam tak že si niečo namýšlam alebo že mám navrch lebo som z BA!!! Ale čím tu dlhšie bývam tým začínam mať väčší pocit že sa sem zachvílu natlačí celé SK .... ktoré potom po večeroch nič nerobí len sedí pri PC a na všelijakých diskusných fórach kydá na BA ako tam je naprd a aký sú tam všetci ako by som to slušne nazval....A je zaujímavé že takéto kydy vždy začnú od niekoho iného a nie od BA....čím to asi bude???? dakto kto má asi pocit menejcennosti že sa nenarodil v BA!!!!! :oops: :oops:

aj ja som sa v BA narodil a e je to tak proste 50% soferov su manazery co jazdia ako zmyslov zbaveny nehovorim vsetci najdu sa tam aj mili a slusni soferi ktori radi poradia ale uznaj sama by ti niekto vynydal ze nevies kde je nejaky hotel v piestanoch lebo panicka sa ponahla tak to je vela :wink: a aj v pn je asi 50% suferov kreteni ale stale je ich podstatne menej ako v ba na pocet alebo v inom meste a CESI su najhorsi soferi akych som kedy videl

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#48 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Júl 30, 2008 11:07 pm

u nas v okrese nie je problem stretnut auto s BA evidencnym cislom, povacsinou sa nalepi zozadu na naraznik... samozrejme osoba v nom sediaca ma s Bratislavcanom spolocne len tie dve pismenka na SPZ-tke, je to nejaky miestny poskok velkej firmy... ale pismenka BA na SPZ-tke mu povoluju chodit minimalne o 20km/h viac, nez je medzi vodicmi tolerovany limit... teda nejakych 30km/h prekrocenie povolenej rychlosti (zvacsa v obci). Mimo obce lietaju takych 130km/h, a to sme dost hornaty a najma zakrutovy okres.

A k ceskym SPZ-tkam, tu u nas je to tiez z 95% dajaky miestny Slovak, co si zakupil a zaevidoval auto v CR (uz neviem, pre ake vyhody, ale chodi ich tu tiez nemalo).

Osobitnou perlickou su auta s pravostrannym riadenim, trebars nejake zdaleka nie najnovsie AUDI, alebo videl som uz aj Feliciu... :mrgreen: Tak to su vsetko dovezenci jak fras, vsetko na britskych znackach... Mne by bolo vrcholne trapne vyvazat sa v takom aute.

Ale dost sme odbehli od povodnej temy. Zakladom na nasich cestach pre scootristu je nenechat sa vytlacit na/za bielu ciaru, ale zasa by som nechodil po strede vozovky (na 50ccm), to mnohych vodicov vydrazdi k neuvazenemu konaniu... Podla mna optimum je prava jazdna stopa auta, pripadne stred pruhu... Vacsie kubatury, ktore zvladaju ist tempom aut, kludne kade chcu v ramci svojho pruhu... :)

Flash99
st. kolobežkár
st. kolobežkár
Dátum registrácie: So Jún 14, 2008 3:59 pm

#49 Príspevok od užívateľa Flash99 » St Júl 30, 2008 11:17 pm

THeBaNDiT napísal:Zakladom na nasich cestach pre scootristu je nenechat sa vytlacit na/za bielu ciaru, ale zasa by som nechodil po strede vozovky (na 50ccm), to mnohych vodicov vydrazdi k neuvazenemu konaniu... Podla mna optimum je prava jazdna stopa auta, pripadne stred pruhu... Vacsie kubatury, ktore zvladaju ist tempom aut, kludne kade chcu v ramci svojho pruhu... :)
ak ides tych 50-60 resp nebrzdis premavku tak si moze typek vysrat oko..je to uplne jedno ci tam ide auto abo sktuer..moto ako moto..nebudem lizat patniky kvoli nejakemu idiotovi co ma obehne este aj v kruhovom..napsoledy som isiel napravo..a taka zena v strednych rokoch ma zacal obiehat..akurat to nevystihla a musela dat prednost po hlavnej..no a ja som skoncil tak ze som sa drzal jej spatneho aby som nepadol na chodnik..tak som jej ustedril podstatne plus pridavne meno a bolo..zasadne nejazdim po kraji..skor po lavom kraji :-D v NR ma este nikto nevytrubil..iba jeden atila s LV znackou..a to sme isli na cervenu..tak som ubral plyn a tahal sa na lavy okraj pruhu bo som sa isiel preradit do laveho pruhu..ked niekomu vadi ze idem 40 na cervenu asi 100m od nej tak to iba sveci o jeho inteligencii..

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#50 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Júl 30, 2008 11:57 pm

ak ides 50-60, tak brzdis premavku (z vlastnej dlhorocnej auto-skusenosti viem, ze v obciach/mestach sa (tu u nas) jazdi tych 70km/h, to je taka ta tolerovana hranica) A ak som brzdil premavku (este na 50ccm), tak som isto nechodil pri stredovej ciare... (to je ten v mojom predoslom prispevku spominany stred vozovky). Ak som pomalsi ako auto, idem stredom pruhu, pripadne v pravej stope auta (ak idem za autom, tak vzdy v jeho lavej stope, aby ma videl v lavom spataku).

Proste treba jazdit tak, by sa scootrista citil na scootri bezpecne, dobiedzajuceho plechovkara nechat, nech Ta v najblizsej moznej chvili bezpecne obehne (a teda nepratat sa mu ihned do priekopy, ale na druhej strane nejst pred nim provokacne po stredovej ciare, lebo Ta tam autom schvalne zdrgne).

Teraz na vacsej kubature uz nie je problem s respektom na ceste, ak ma tlaci plechovkar, rozhodne mu neuhnem, idem si tolerovanym limitom po strede pruhu, pripadne po lavej stope, a ak nic v protismere nejde, tak idem po pravej stope, nech ma radsej dost miesta na obiehanie (a on t to zaroven berie aj ako signal, ze ho pustim...)

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"