nebylo to na tebe i když to tak vyznělo omlouvám se chtěl jsem jen říct že zrovna u skutru je mísa na tu mini lékárničku habaděj a jestli je blbost ji vozit možná je lépe se o tom bavit až se pořežeš nebo něco podobného a nemusí to bejt jen havárkaTHeBaNDiT napísal:ja mam lekarnicku odvtedy, odkedy sa mi podarilo ju zohnat... nikdy som netvrdil, ze lekarnicka je hlupost, ani ze ju nie je kam na skutri dat... to len pre poriadokaumirek napísal: samozřejmě jen chci říc že pokud někdo tvrdí na skutru že lékárničku nemá kam dát je to do nebe volající blbost protože dnešní skutry maj obrovské uložné prostory oproti motorkám tam nedáš ani helmu ale tu malinkatou lékarničku dáš všude jinak vozit pojistku je dobrá ty žárovky máš pravdu nevyměníš někde potmě ani ty.Ale když poctivě odpovíš tak veškerá povina výbava na skutru ti zabere asi 5 procent prostoru a dš li to do sáčku strčíš třeba do helmy a pod
A len doplnim, ze zo zakona nemaju vozidla L1e (moto do 45km/h a do 50ccm) ziadnu povinnu vybavu, ak som spravne pochopil odkaz, ktory je temou tejto diskusie: http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopic.php?t=1823
Moto s konstr. rychlostou nad 45km/h resp. s objemom nad 50ccm (v technicaku) uz spominanu povinnu vybavu ma...
A k tej babe na skutri... ziarovky su povinnou vybavou aj v autach a pritom kopec zien ani nevie, kde ma manual od auta, nieto este ako vymenit ziarovku v aute... a napriek tomu vsetci ziarovky vozime (a to pritom kazde auto ma DVE stretavacie svetla).
Ale beriem, ze na skutri vozit nahradne ziarovky je fakt odzub, kedze pre pristup k ziarovkam je casto nutne rozobrat tretinu skutra...![]()
mate lekarnicku? (mozete uz aj zmenit hlas)
Moderátor: Moderators
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
- Skúter: neuvedený
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
je to cisty tunel na penaze niekomu do vacku. jasne ze je aj povinna ziarovka na autach blbost... ked mam audi a8 tak asi si nebudem nosit so sebou nahradny xenon za X tisic korun a keby aj ajtak ho na mieste nevymenim lebo ked otvorim kapotu a spadne mi tam srobovak tak uz ho nikdy nenajdem... taketo veci sa robia v servise
thebandit: jedna ziarovka sa nosi pretoze zo zakona staici aby ti na aute svietila lava strana
thebandit: jedna ziarovka sa nosi pretoze zo zakona staici aby ti na aute svietila lava strana
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
ja som to s tymi dvoma svetlami myslel tak, ze ked jedna ziarovka vyhori, stale mas este to druhe svetlo, preto na dojazd domov (resp. do ciela, resp. po najblizsiu (otvorenu) pumpu) by to stacilo, a teda by nemusela byt ziadna ziarovka do stretavacky ako povinna vybava... ale zasa mame dalej napr. smerovky, tie su dolezite, preto jedna stretavacka v krabicke navyse vela nezavazitheruck napísal:thebandit: jedna ziarovka sa nosi pretoze zo zakona staici aby ti na aute svietila lava strana

Nevedel som, ze zo zakona staci, aby svietilo svetlo na lavej strane (teda blizsie k stredu cesty, aby nehrozilo, ze sa oprotiiduce auta "skrtnu"). To akoze vazne policajti nemozu dat za nesvietiace prave svetlo pokutu???
A este k skutrom... ja mam oddelene dialkove svetlo, takze v pripade vyhorenia stretavacky mozem dojst aj s dialkovym (a naopak, samozrejme)... za cenu osvetlovania oprotiiducich... (z predoslej diskusie predpokladam, ze ak na dvojvlaknovej ziarovke vyhori stretavackova cast, tak asi nebude svietit ani dialkac).
Naposledy upravil/-a THeBaNDiT v St Apr 25, 2007 3:36 pm, upravené celkom 1 krát.
-
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
no tunel to není protože ta žárovka je dobrá i doma a tam ji vyměním sám ale to je jedno on je to pozustatek s doby kdy nebyl problém tu žárovku vyměnit na cestě ale s tím autem dojedeš i s jednou se skutrem je to opravdu už sebevražda pokud nemáš ten dojem tak si vzpomen co říkáš když třeba s autem se vyhneš na poslední chvíli neosvětlenému cyklistovitheruck napísal:je to cisty tunel na penaze niekomu do vacku. jasne ze je aj povinna ziarovka na autach blbost... ked mam audi a8 tak asi si nebudem nosit so sebou nahradny xenon za X tisic korun a keby aj ajtak ho na mieste nevymenim lebo ked otvorim kapotu a spadne mi tam srobovak tak uz ho nikdy nenajdem... taketo veci sa robia v servise
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Vážený uvedomte sa... šofér vodič je pre tento (a nielen tento) štát len mlynček na peniaze!!! STK, EK, kontrola kat., žiarovky, povinné reťaze v zime, trojuholníky podla EU, vestička našťastie bez futierka! Tak jak mi skontrolujú scooter na STK za cca 300skk si ho ja skontrolujem každé ráno pred jazdou!!!
snáď si nejaký poliš nemyslí že ak mi prdne vpredu H4ka tak budem na ceste dakde na krajnici po tme rozoberať celý predok čo je na cca 15 šroubov a kopec šikovnosti k tomu a meniť tú žiarovku???!!! mal som čo robiť v klude doma pri svetle aby som to zložil tak jak treba...a tých vybraných slov čo pritom padlo!!!
na to aby ma bolo vidieť aj pri vypálenej H4ke je na každom vozidle parkovačka... a ja tam mám 2 !!! a v zadu kopec LEDiek takže žiarovky som nevozil nevozím a ani voziť nebudem!!! 

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- polly50
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Ne Jún 24, 2007 9:36 am
- Skúter: Motorro Polly 50
mam stala 100sk
valec-70 Motoforce Sport,vario-seria 5.75g,spojka-seria červené prižinky Naraku, červena kontrastka Malossi,Kemen kevlar,výfuk- LeoVince Touring, Motoforce 17,5 tryska 72 http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... 491#p41317
- polly50
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Ne Jún 24, 2007 9:36 am
- Skúter: Motorro Polly 50
nie zeby jej cena bola len 100sk ale kolega z prace ma manzelku co stymto obchoduje a ta mi ju predala inak origo cena 325sk
valec-70 Motoforce Sport,vario-seria 5.75g,spojka-seria červené prižinky Naraku, červena kontrastka Malossi,Kemen kevlar,výfuk- LeoVince Touring, Motoforce 17,5 tryska 72 http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... 491#p41317
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Vo vyhlaske stoji:

Jo a nikde vo vyhlaske som zbezne nenasiel nic o povinnej vybave vozidiel L1e (co sme my, skutristi s technicakom 50ccm a 45km/h), a z toho usudzujem, ze L1e ziadnu povinnu vybavu nema... lekarnicku som si vsak kupil aj tak.
Co znamena pocnuc 1. julom 2007? Sa mi velmi lubia takto jasne napisane zakony...(1) Technickej kontrole pravidelnej podlieha prvýkrát vozidlo
a) kategórie L1e a L2e uvedené v § 47 ods. 1 písm. a),
počnúc 1. júlom 2007

Jo a nikde vo vyhlaske som zbezne nenasiel nic o povinnej vybave vozidiel L1e (co sme my, skutristi s technicakom 50ccm a 45km/h), a z toho usudzujem, ze L1e ziadnu povinnu vybavu nema... lekarnicku som si vsak kupil aj tak.
- citajuci
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: So Jún 09, 2007 11:10 am
kedže to vo vyhláške nieje, tak povinnú výbavu L1e a L2e nemá...ale ak máš konštrukčnú rýchlosť vyššiu ako 45 km/h...tak už si L3e...a tá už povinnú výbavu má. V techničáku máš aj kategoriu svojho tátoša napísanú, tak podla toho budeš vediet.... Ale to už tu THERUCK písal aspom 3 krát (čo som si tak všimol)... no a počnúc znamená...že po 1.7.2007 budú od Teba chciet aj kartičku s TK a nálepku na ráme motocyklaTHeBaNDiT napísal:Vo vyhlaske stoji:
Co znamena pocnuc 1. julom 2007? Sa mi velmi lubia takto jasne napisane zakony...(1) Technickej kontrole pravidelnej podlieha prvýkrát vozidlo
a) kategórie L1e a L2e uvedené v § 47 ods. 1 písm. a),
počnúc 1. júlom 2007![]()

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Re: mate lekarnicku? (mozete uz aj zmenit hlas)
stara stara tema, ale vyjadrit sa mozete, ved zopar ludi tu odvtedy pribudlo... Ja som napriklad vymenil Keeway Matrix 50 za Apriliu Atlantic 250 a motolekarnicka prestupila so mnou... 

- konti
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Mar 09, 2006 5:17 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Re: mate lekarnicku? (mozete uz aj zmenit hlas)
bandita: ty si taký všeobecne sčítaný človek, nevieš mi povedať, resp. niekde nájsť čo má obsahovať lekárnička na moto? Lebo som kúpil včera v lidli jednu, a je skoro o polovicu väčšia jak tá čo som mal
akosi mi to nejde do hlavy
a k téme: lekárničku samozrejme mám

a k téme: lekárničku samozrejme mám