Co si myslite o cinskych skutroch

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
mano

#126 Príspevok od užívateľa mano » Pi Aug 10, 2007 10:34 am

noj nazor je taky ze cinaka by som si nekupil, ale ked si to niekto kupi s dobrym umyslom tak nemam s tym problem,.kazdeho osobna vec.

Užívateľov profilový obrázok
marko358
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Mar 19, 2007 7:42 pm
Skúter: neuvedený

#127 Príspevok od užívateľa marko358 » Pi Aug 10, 2007 11:41 am

aumirek napísal:
alcatelko napísal:dokonaly vyrobok neexzistuje...ja najdem chyby na uplne vsetkom...len su chyby ktore sa daju jednoducho odstranit a su chyby s ktorymi sa nic neda urobit :lol:
Souhlas jen dodám že jsou chyby s kterejma se dá žít a cyby co ti ztrpčujou život nebo také podstatné a nepodstatné jako příklad dám u aprilky nemožnost jízdy v noci
a to sa mi zda dost podstatny problem
podpis som si este nenastavil

marko358
st. skútrista
st. skútrista

#128 Príspevok od užívateľa marko358 » Pi Aug 10, 2007 11:51 am

shobull napísal:Ja mam CPI Aragon GP a som s nim zatial velmi spokojny.
Ked tu niekto pisal o shitnom vypracovani, tak sa moze prist pozriet na moj skuter, ktory je od adamsov na hony vzdialeny.
Napr. digitalny tachometer, led smerovky, ale aj celkovo vypracovanie detailov a kvalita a licovanie plastov.
Vykonovo je zatial zablokovany, takze nomozem zatial porovnavat.
nie som obhajca adamsov ale s akym si to porovnaval?
Co si porovnaval nove modely keeway a upne prvymi od adamsu
si myslim ze su dizajnovo na tej istej urovni mozno tam keeway a juki daju volaco cool ale si za to aj pekne zapytaju
pozri ten isty model
http://yuki.katalog-motocyklov.sk/motoc ... space-125/ 54tisic

http://www.adamsmoto.sk/index.php?func= ... LUN_skutre 35 tisic
tak akoze neviem o com

shobull
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 9:12 am

#129 Príspevok od užívateľa shobull » Pi Aug 10, 2007 11:53 am

geetee napísal: LED? urcite? daj detajl fotku tych lediek, lebo co som kukal na vystave u cpi tak tam mali akurat take male ziarovky co sa davaju do pristrojoviek a tak podobne
Makro detail prednej smerovky.
Obrázok

Detail zadnej smerovky.
Obrázok

Pristrojova doska - startovacia sekvencia.
Obrázok

shobull
st. cyklista
st. cyklista

#130 Príspevok od užívateľa shobull » Pi Aug 10, 2007 11:59 am

marko358 napísal: nie som obhajca adamsov ale s akym si to porovnaval?
Co si porovnaval nove modely keeway a upne prvymi od adamsu
si myslim ze su dizajnovo na tej istej urovni mozno tam keeway a juki daju volaco cool ale si za to aj pekne zapytaju
pozri ten isty model
http://yuki.katalog-motocyklov.sk/motoc ... space-125/ 54tisic

http://www.adamsmoto.sk/index.php?func= ... LUN_skutre 35 tisic
tak akoze neviem o com
Ja tiez nechcem adamsov nijako hanit alebo zosmiesnovat.
Jazdenim som neporovnaval, ale videl som CPI, keewaye, yuki, kymca a a samozrejme aj adamsy nazivo a mohol som si ich aj "osahat", a ten rozdiel v cene adamsov od inych je prave v pouzitych plastoch a pochromovanych materialov, kde vidiet jasny kvalitativny rozdiel. Aj celkovo detaily su slabsie. I ked vidno ze sa tiez zlepsuju.

Inak adams v tomto roku jednoznacne kopiruje, napr. taky nejaky ZNAN je cista kopia Keeway focus, ale zase i yuki ho ma okopceny.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#131 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Aug 10, 2007 12:03 pm

Ja osobne myslím že kvalita klasickej číny sa zlepšuje viď CPI sa mi zdá plne porovnatelné s napr. KYMCO aj keď je to TAIWAN ale to ja aj CPI tuším a kvalita klasických značiek sa neviem či zhoršuje je to správne slovo ale celkový trend je: výroba na určený počet kilometrov alebo vek a teda na spotrebu....skrátka to aj klasické značky začínajú flákať a je jedno či je to auto, televízor, mikrovlna, pračka....A prvoradá je jednoduchá a lacná výroba a nie to kolko to vydrží a čo stojí servis ..lebo ten ide z iného vcrecka.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

geetee

#132 Príspevok od užívateľa geetee » Pi Aug 10, 2007 1:50 pm

no tak uz tam maju diody, ale zas videt plosaky, sak o rok aj to snad dorobia

shobull
st. cyklista
st. cyklista

#133 Príspevok od užívateľa shobull » Pi Aug 10, 2007 2:02 pm

Pri pohlade na scooter si tie plosaky urcite nevsimnes :). Ja som si to vsimol. Ono to je asi tretina zabudovanej smerovky.
Ale volnym nezameranym okom si to nevsimnes. Ja som to fotil tak narokom aby bolo vidiet ze su to LEDky.

scrat

#134 Príspevok od užívateľa scrat » Pi Aug 10, 2007 3:18 pm

shobull napísal:adams v tomto roku jednoznacne kopiruje, napr. taky nejaky ZNAN je cista kopia Keeway focus, ale zase i yuki ho ma okopceny.
tak tato tvoja poznámka je za 100 bodov. Vypustiť do sveta taký blud, že čína čínu kopíruje....zrejme si este nepochopil ako sa robia čínske skutre. Je tam xy výrobcov a predávaju diely na tisíce, ty ako zákaznik so svojou zmyslenou značkou iba povyberáš čo sa ti páči a zložíš si to jak lego.

shobull
st. cyklista
st. cyklista

#135 Príspevok od užívateľa shobull » Pi Aug 10, 2007 4:06 pm

scrat napísal:
shobull napísal:adams v tomto roku jednoznacne kopiruje, napr. taky nejaky ZNAN je cista kopia Keeway focus, ale zase i yuki ho ma okopceny.
tak tato tvoja poznámka je za 100 bodov. Vypustiť do sveta taký blud, že čína čínu kopíruje....zrejme si este nepochopil ako sa robia čínske skutre. Je tam xy výrobcov a predávaju diely na tisíce, ty ako zákaznik so svojou zmyslenou značkou iba povyberáš čo sa ti páči a zložíš si to jak lego.
Ja viem ako to je s masovou vyrobou scootou v cine.
A s tymi fokusmi a kopiami by ti to mohol vysvetlit geetee. (patenty v SR a EU)

Mozno som to napisal zle, ale chcem povedat ze predtym adamsy ani yuki skutre dizajnu focusa na slovensko nedodavali, a kedze som tie scootre porovnaval, tak kvalita tych scootrov je rozdielna (aspon co sa tyka fyzickeho spracovania)

shobull
st. cyklista
st. cyklista

#136 Príspevok od užívateľa shobull » Pi Aug 10, 2007 4:07 pm

scrat napísal:
Viem ako to je s masovou vyrobou scootou v cine a subdodavatelmi. (a to nielen u scootov ale aj elektroniky - vid ORAVA)
A s tymi fokusmi a kopiami by ti to mohol vysvetlit geetee. (patenty v SR a EU)

Mozno som to napisal zle, ale chcem povedat ze predtym adamsy ani yuki skutre dizajnu focusa na slovensko nedodavali, a kedze som tie scootre porovnaval, tak kvalita tych scootrov je rozdielna (aspon co sa tyka fyzickeho spracovania)

scrat

#137 Príspevok od užívateľa scrat » Pi Aug 10, 2007 4:23 pm

sak jaké si objednáš také dostaneš. čím kvalitnejsie, tým drahsie, čo sa prejaví na cene skutra. Dva roky mali Adamoto problem s karbikmi a praskajucimi plastami, tak objednali iné a teraz montuju karbiky made in Japan a plasty už nepraskaju. Síce aj skuter stoji o 5litrov viac ale to sa dá čakať.

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#138 Príspevok od užívateľa Scarp » So Aug 11, 2007 11:14 am

No ja nenadavam az tak casto na cinu stat sa moze ale tak napr teraz riesim prasknuty spodny okular proste vada materialu vo vyrobe bezne na moto sa to stava pri velkych burackach celnich co uz hadam mi to vyreklamuju

marko358
st. skútrista
st. skútrista

#139 Príspevok od užívateľa marko358 » So Aug 11, 2007 12:30 pm

scrat napísal:sak jaké si objednáš také dostaneš. čím kvalitnejsie, tým drahsie, čo sa prejaví na cene skutra. Dva roky mali Adamoto problem s karbikmi a praskajucimi plastami, tak objednali iné a teraz montuju karbiky made in Japan a plasty už nepraskaju. Síce aj skuter stoji o 5litrov viac ale to sa dá čakať.
idealne by bolo keby prisla znacka ktora by sice bola o 5-10 tisic drahsia od terajsej ciny ale bola by porovnatelne dobra s znackovimi sice by si nemal znackovy skutrik ale zato uz kvalitny

zoberme si priklad s teniskami napriklad znacku asics(volako tak sa to pise) zatial vsetky modely co som videl staly do 2500,-SK a su urcite na takej urovni ako vsetky zname znacky dokonca by som povedal ze su aj lepsie teraz mam doma jedny co staly 1500,-SK su kozene s gelovou vystelkou za to by som si mozno kupil akurat tak nejaky lacny model znackovych topanok ktore nedrzia dobre nohu a za pol roka su roztrhane co sa o tychto neda povedat
:)

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#140 Príspevok od užívateľa rspeed » Ne Aug 12, 2007 3:09 am

Ja mam hyosung uz 4 roky a max. spokojnost.Je pravda ze korejci a cinania su s kvalitou pozadu no na druhej strane tam skutrov jazdi kopec takze neake skusenosti maju...
Inak ide to asi 65 no taha od spodku a od seriovej 50-tky ani viac necakam.
A nikto mi nemoze povedat ze som tym skutrom slapol vedla...bola to vyhra zo sutaze ""na motorku za fidorku"".Proste som na sladke..

shobull
st. cyklista
st. cyklista

#141 Príspevok od užívateľa shobull » Ne Sep 02, 2007 7:00 pm

Dnes som dal 101km/h, podla digitalneho tacha na scoote? Nepozicia mi nekdo gps?:)

Plexxak
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Ut Aug 15, 2006 6:27 pm
Kontaktovať užívateľa:

#142 Príspevok od užívateľa Plexxak » Ne Sep 02, 2007 7:04 pm

Sam skutra este nemam, ale jedno mi nejde do hlavy... vela ludi tu nadava na cinske skutre, vysvetlite mi ale potom, preco 75 percent fora ma cinsky skuter?? To fakt je az taka vyhodna kupa? alebo ste zmenili nazor? :)

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#143 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ne Sep 02, 2007 7:10 pm

prvy scoot byva vecsinou cina...malokto kupi aj druhy raz :lol:
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#144 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Sep 02, 2007 7:14 pm

ale pravda také že že všichni co na čínu nadávaj i když ji nekoupěj ani jako první skutr by měli děkovat bohu že ty číny jsou.Pokud by byli jen ty značkové okamžitě by byli o polovinu dražší.

Scarp
motorkár
motorkár

#145 Príspevok od užívateľa Scarp » Ne Sep 02, 2007 8:19 pm

Ja som momentalne spokojny s mojou cinou ako bolo tam sice napchat peniazky ako 80 valec a podobne ale teraz osm spokojny aj z vykonom aj spotrebou nestazujem sa

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#146 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Sep 02, 2007 8:25 pm

Scarp napísal:Ja som momentalne spokojny s mojou cinou ako bolo tam sice napchat peniazky ako 80 valec a podobne ale teraz osm spokojny aj z vykonom aj spotrebou nestazujem sa
no já respektive manželka je také spokojená a to má v základu ale pravda je že má na něj uplně jiné nároky a také jinak jezdí vždy jde o to k čemu to máš a co od toho čekáš mimochodem s di techem nectěla jezdit ani za nic je na ni velkej

Scarp
motorkár
motorkár

#147 Príspevok od užívateľa Scarp » Ne Sep 02, 2007 8:28 pm

To je pravda zalezi od poziadaviek no ja som potreboval nieco ine ked som kupoval a teraz zas nieco ine no dnes som spravil asi 80 km vo dvojici a maximalna spokojnost z blbim remenom co smyka ako svina v poho lietalo po kopcoch 30 40 co predtim na 50 valci som tade ledva vysiel

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#148 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Sep 02, 2007 8:42 pm

Ano věřím ti já jsem spokojenej pokud bys měl ten muj asi bys mne někde nakopal co to je a měl bys také pravdu.Každej si musí přeci uvědomit koupí li cokoliv za 30 procent ceny toho značkového že se tomu nemuže vyrovnat pokud v to doufá je blázen.Na druhou stranu někdo třeba mladej synek pokud si to musí koupit za svoje na to nemá.Druhej i když na to třeba má ale klade na to jiné nároky a potřebuje to třeba jen na to popojíždění těch 5 km do práce tak potom to v pohodě zvládne i ta čína.A nakonec u skutru nebo i auta je duležité se v pořádku a zdravej vrátit domu než tam bejt o 5 minut dříve než ten druhej bohužel ne vždy to záleží jen na tobě.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#149 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ne Sep 02, 2007 9:03 pm

no mna dostalo uz len to ze scarp mal prasknute okuliare na vidlici...to je zivotu nebezpecne...tak isto zlomeny uchyti motora co rupol za jazdy fredymu...a ked sme odlahcovali spojku tak som tak mekky hlinik v zivote nevidel (to nevravim o tom ze v odliatku boli obrovske bubliny...vrtak oberal 2mm na otacku...za sekundu to bolo navrtane :lol: )...cinania vedia preco to ma tak maly vykon... :)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Scarp
motorkár
motorkár

#150 Príspevok od užívateľa Scarp » Ne Sep 02, 2007 9:10 pm

Vsetko zalezi od toho ci na odlievanie pouzivaju klasicku ryzu alebo gulatu :lol:

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"