Čo práve teraz robíte a prečo!?
Moderátor: Moderators
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Re: Čo práve teraz robíte a prečo!?
Zámok na kotúč bez alarmu je reálne tak na dve veci....aby si si rozbil hubu alebo poničil predný kotúč....Ak na neho zabudneš náhodou.
Ale ten s tým alarmom má aspoň výhodu že na neho nezabudneš.
Ale ten s tým alarmom má aspoň výhodu že na neho nezabudneš.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- SnoopyBA
- moderátor
- Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
- Skúter: Honda Vision 110
Preco by som mal na neho zabudnut? To je ako startovat bez klucov. Viem ze vela ludi mi bude teraz oponovat, no to je len moj skromny nazor. 
Sent from my iPhone using Tapatalk

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
preco? lebo zabudnes
nie nadarmo sa k zamkom na kotuc davaju aj "telefonne" snury, ktore idu od zamku a druhy koniec pripevnis na rukovat plynu
nie nadarmo sa k zamkom na kotuc davaju aj "telefonne" snury, ktore idu od zamku a druhy koniec pripevnis na rukovat plynu
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
Kto dáva zámok na kotúč VŽDY, ten nezabudne... 

- mucow
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
- Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
- Kontaktovať užívateľa:
Ja používam zámok na kotúč BEZ alarmu už nejaký ten rôčik, používam tú telefónnu šnúrku a ešte sa mi nestalo aby som ho zabudol odomknúť.
Spoiler: ukázať
- SnoopyBA
- moderátor
@bandit: mám taký istý názor..
@mucow: no bolo by blbé keby si ho už aj s káblom zabudol dať dolu..
@duky: vďaka za vysvetlenie načo slúži telefónna šnúra a kam ju treba upevniť..
nič v zlom, ale to, že je niekto nový na ST fóre neznamená že v živote nesedel na motorke a netreba z neho robiť hneď "tupelo"..
JOKE
@mucow: no bolo by blbé keby si ho už aj s káblom zabudol dať dolu..

@duky: vďaka za vysvetlenie načo slúži telefónna šnúra a kam ju treba upevniť..

- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Nemyslím že by tu niekto z niekoho niečo robil.....
A inak ja som len napísal svoju reálnu skúsenosť....Mal som ho nahodený na kotúči možno 15-20 krát a z toho som možno 5 krát na neho zabudol a len tak tak som to udržal a neprekotil sa aj z celým scootrom či to bola Viva alebo Dinko. Na Burgera ho už ani nedávam a ani ho nevozím...mi to príde ako zbytočný kus železa...Skrátka zámok na kotúč mne príde ako len pasca sám na seba...profíkovi nezabráni scooter ukradnúť . Tú istú službu mi spraví aj origo zámok na riadidlách.Že zabráni odtlačeniu za roh...A ak sú šikovní, tak hodia pod predné koleso niečo na spôsob kolečkovej podložky pod kvetináč, a už ho môžu tlačiť aj cez pol mesta , aj z troma železami na kotúči. Ja ak idem dakam na dlhšie od scootra, alebo že nie som si istý situáciou na parkovisku, tak vždy si radšej zamknem poriadnym lanovým zámkom koleso o niečo ako značka alebo zábradlie a pod.
A okrem toho som už starší a ťažko sa mi zohnúť, a ešte ťažšie potom narovnať....Aj v garáži ledva zamknem reťaz cez koleso....

A inak ja som len napísal svoju reálnu skúsenosť....Mal som ho nahodený na kotúči možno 15-20 krát a z toho som možno 5 krát na neho zabudol a len tak tak som to udržal a neprekotil sa aj z celým scootrom či to bola Viva alebo Dinko. Na Burgera ho už ani nedávam a ani ho nevozím...mi to príde ako zbytočný kus železa...Skrátka zámok na kotúč mne príde ako len pasca sám na seba...profíkovi nezabráni scooter ukradnúť . Tú istú službu mi spraví aj origo zámok na riadidlách.Že zabráni odtlačeniu za roh...A ak sú šikovní, tak hodia pod predné koleso niečo na spôsob kolečkovej podložky pod kvetináč, a už ho môžu tlačiť aj cez pol mesta , aj z troma železami na kotúči. Ja ak idem dakam na dlhšie od scootra, alebo že nie som si istý situáciou na parkovisku, tak vždy si radšej zamknem poriadnym lanovým zámkom koleso o niečo ako značka alebo zábradlie a pod.
A okrem toho som už starší a ťažko sa mi zohnúť, a ešte ťažšie potom narovnať....Aj v garáži ledva zamknem reťaz cez koleso....

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!

- mucow
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Vlady a si použil aj ten tel. kábel keď si ho zabudol odomknúť ?
- SnoopyBA
- moderátor
Ako si napísal, zlodej si poradí so všetkým. Ak ti chcú raz niečo ukradnúť, ukradnú ti to. s tým nič žiaľ nič nespravíme..
- duky5
- motorkár
z nikoho nic nerobim
s vladym na 100% suhlasim a preto som v zivote kotucak na skutri ani motorke nemal.
je to zbytocnost a naopak mozes uskodit iba sebe a kotucu

s vladym na 100% suhlasim a preto som v zivote kotucak na skutri ani motorke nemal.
je to zbytocnost a naopak mozes uskodit iba sebe a kotucu

- SnoopyBA
- moderátor
Mozno este tak prave ten s alarmom aby odplasil tych "patkorunovych" zlodejov 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
S tou reťazou cez koleso je to skoro to isté - kto ju dá len občas, tiež môže na ňu zabudnúť a následne sa vykotiť (ak ju prehliadne).
Zámok na kotúči je rozhodne vyšší stupeň ochrany než iba uzamknuté riadidlá. Zámok na riadidlách sa dá vcelku rýchlo vylomiť (je to otázka sekúnd), a potom stačí byť oblečený aspoň trošku motorkársky + prilba, a odtlačíš moto aj o tri ulice ďalej k dodávke/garáži. So zámkom na kotúči toto padá.
Ja dávam zámok na koleso vždy a všade, a za tie roky som naň zabudol asi dvakrát (keď som sa zakecal a robil ostatné veci len na autopilota) a i to sa nič nestalo, pretože ho dávam tak, aby sa moto dopredu nemohla pohnúť, takže ju vlastne ani nedám dole z hlavného stojana. Lanko od telefónu nemám, takže ani nepoužívam. A ide to.
Zámok na kotúči je rozhodne vyšší stupeň ochrany než iba uzamknuté riadidlá. Zámok na riadidlách sa dá vcelku rýchlo vylomiť (je to otázka sekúnd), a potom stačí byť oblečený aspoň trošku motorkársky + prilba, a odtlačíš moto aj o tri ulice ďalej k dodávke/garáži. So zámkom na kotúči toto padá.
Ja dávam zámok na koleso vždy a všade, a za tie roky som naň zabudol asi dvakrát (keď som sa zakecal a robil ostatné veci len na autopilota) a i to sa nič nestalo, pretože ho dávam tak, aby sa moto dopredu nemohla pohnúť, takže ju vlastne ani nedám dole z hlavného stojana. Lanko od telefónu nemám, takže ani nepoužívam. A ide to.

- mucow
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Obliekam sa, naštartujem, zahrejem, a ťahám domov s dennej 

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
nezabudni dat dole zamok z kotuca... 

- bezoadam
- st. skútrista
- Dátum registrácie: So Júl 10, 2010 6:13 pm
- Skúter: Gilera runner sp50
giannelli reverse, malossi mutlivar (5.5g), malossi x-kevlar, malossi redsponge, malossi carbon plates, GOPRO HD HERO
- duky5
- motorkár
THeBaNDiT napísal:Kto dáva zámok na kotúč VŽDY, ten nezabudne...
LOLTHeBaNDiT napísal:
Ja dávam zámok na koleso vždy a všade, a za tie roky som naň zabudol asi dvakrát (keď som sa zakecal a robil ostatné veci len na autopilota)

ten s alarmom, napríklad xena, robí rámus, ale zlodej vie čo urobí žuvačka v otvore pre sirénuSnoopyBA napísal:Mozno este tak prave ten s alarmom aby odplasil tych "patkorunovych" zlodejov

Ten alarm je iba na to dobrý, keď zabudneš zámok na kotúči, dostaneš upozornenie

zámok na kotúč je placebo bezpečnosti

Reťaz sa vždy zamyká o niečo, inak má rovnaký “význam“ ako zámok na kotúč.THeBaNDiT napísal:
S tou reťazou cez koleso je to skoro to isté - kto ju dá len občas, tiež môže na ňu zabudnúť a následne sa vykotiť (ak ju prehliadne).
Na bradavicu na kotúči môžeš hocikedy zabudnúť a narobíš si škodu, reťaz neprehliadneš.
ideálna môže byť kombinácia zámok na kotúč s okom na reťaz. Reťaz omotáš okolo prekážky a zamkneš ju o kotúč, niečo také má abus, tuším aj s alarmom

- gombo
- skútrista
- Dátum registrácie: Št Apr 28, 2011 7:07 pm
- Skúter: Piaggio MP3 300ie Hybrid
- Kontaktovať užívateľa:
Prave som sa vratil z Novyh zamkov
- Prílohy
-
- 2012-06-09-081.jpg
- (247.52 KiB) 250 stiahnutí
-
- 2012-06-09-061.jpg
- (212.39 KiB) 250 stiahnutí
BMW K 1200 LT,Piaggio MP3 300ie Hybrid,EX:Honda FJS 600 Silver Wing,Honda CN250 Helix,Yamaha125cygnus,Kymco heroism,Kymco dink,Honda sfx,KTM ponny II
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tusil som, ze sa niekto chyti toho, ze sa priznam, ze aj mne sa stalo, ze som na zamok na kotuci zabudol (neberiem to vobec v zlom). Avsak nic hrozne sa nestalo, pretoze staci vediet ten zamok na kotuc spravne umiestnit.
Jasne, ze ak sa da na koniec kotuca tak, ze koleso urobi skoro otocku, kym dojde ku kontaktu zamku a brzdoveho strmena, tak clovek moze hodit aj so scootrom/moto papulaka...
Ale ak sa da na opacny koniec, je to v pohode aj so zabudnutim...
...a asi musim zdoraznit, ze ak zratam tie 4 roky, co tam ten zamok davam (vzdy ked idem od scootra prec), tak tie dve zabudnutia netvoria statisticky ani 0.01%
a ak by som pouzival telefonne lanko, tak sa mi to nestane isto ani raz.
(no v dobe kupovania zamku k tomu tie lanka este neboli a teraz uz ho pouzivat nemusim, pretoze mam vypracovany bezpecny navyk
)
A ak je niekto schopny prehliadnut zlte telefonne lanko na gripe, tak je schopny prehliadnut aj retaz na kolese obmotanu okolo znacky, a potom po nastartovani urobi pekne kolecko.
(joke)
A ano, retaz okolo stlpa je isto bezpecnejsia nez trebars zamok, pretoze sa neda scooter/moto jednoducho odniest, no som lenivy nejaku si kupovat a potom ju ako dalsiu zataz vlacit v kufri a manipulovat s nou, nehovoriac o tom, ze treba aj najst nejaky vhodny stlp/zabradie a primanipulovat scooter/moto k nemu tak, aby sa dalo zamknut...
(samozrejme, ak cloveku potom scooter/moto slohnu, bude neskoro spytovat si svedomie, no ako uz bolo povedane, ak si profik zmysli, nic ho nezastavi)

...a asi musim zdoraznit, ze ak zratam tie 4 roky, co tam ten zamok davam (vzdy ked idem od scootra prec), tak tie dve zabudnutia netvoria statisticky ani 0.01%

A ak je niekto schopny prehliadnut zlte telefonne lanko na gripe, tak je schopny prehliadnut aj retaz na kolese obmotanu okolo znacky, a potom po nastartovani urobi pekne kolecko.

A ano, retaz okolo stlpa je isto bezpecnejsia nez trebars zamok, pretoze sa neda scooter/moto jednoducho odniest, no som lenivy nejaku si kupovat a potom ju ako dalsiu zataz vlacit v kufri a manipulovat s nou, nehovoriac o tom, ze treba aj najst nejaky vhodny stlp/zabradie a primanipulovat scooter/moto k nemu tak, aby sa dalo zamknut...

- SnoopyBA
- moderátor
práve sa trápim na dafont.com s nejakým písmom, čo vybrať na nápis "Honda".. ešteže ich je tam miliontristo, že má človek z čoho vyberať..

- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
mas na mysli toto? http://www.dafont.com/hondafont.font
- SnoopyBA
- moderátor
no niečo podobné..
ale rozmýšlam nad niečim "netypickým".. napr.. http://www.dafont.com/bn3rd-place.font? ... text=Honda alebo takáto divočina http://www.dafont.com/shanghai.font?fpp ... text=Honda.. proste neviem! 

- lacosta
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Júl 26, 2009 10:34 am
- Skúter: Aprilia SR50 Factory only ...
- Kontaktovať užívateľa:
Neviem kam to napisat, moze mi niekto zmerat u SR50 vysku najvyssieho bodu ked je na stojane ? bez zrkadiel, dakujem ...
Hail to the king baby !

Utíkej foreste utíkej, honí te kocour divokej ...
- lacosta
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Júl 26, 2009 10:34 am
- Skúter: Aprilia SR50 Factory only ...
- Kontaktovať užívateľa:
jj v pohode, dakovala ...
Hail to the king baby !

- Davidian
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Máj 09, 2010 11:17 am
- Skúter: Aprilia SR50R - DERBI GP1 125
- Kontaktovať užívateľa:
hlavny som odmontoval, ale ked ide o to, tak bez zrkadiel sa vleze do pickupu, ked nie je na stojane, ale asi aj ked je..
..odoslané, odosladké..
..odoslané, odosladké..