takze musim sa trosku "postazovat" na novu helmu. ma vela kladov a par nedostatkov. je velmi hlucna, hlucnejsia ako sharka. predpriprava na sluchatka bola nahovno, pretoze som pri jazde takmer nic nepocul a aj viem preco. sluchatka boli skovane pod polstrovanim (to by sa este dalo ako tak prederavit, aby bolo lepsie pocut) a diery na sluchatka boli niekde uplne za usami (bud mam divnu hlavu alebo taliani).
cize sluchatka isli von, na polstrovanie, dal som cez ne sluchatkovu penicku a teraz jemne doliehaju priamo na ucho.
hlasitost sa zvysila asi 10 nasobne. uvidime ako budem pocut pri jazde, snad sa to zlepsi a mp3 bude mozne pocuvat aj pri 120 kmh.
zaroven som namontoval sluchatka aj do sharky, tu si nechavam ako zaloznu helmu pre batoh...
este par kladov novej helmy...je ovela lahsia ako sharka, bradova cast sa velmi lahko vybera a este lahsie dava spat. vo vybave uz boli zadny krcny a predny bradovy deflektor. plexy ma pinlock, zatial to vypada na velmi ucinnu vecicku proti zahmlievaniu.
slnecna clona vacsia ako pri sharke.
co by som vyzdvihol najviac je vetranie helmy...prva helma kde otvorene prieduchy naozaj citim...ked otvorim celovy, hned mi na celo fuka chladny vanok, az je to osviezujuce...takisto otvory na hlave su velmi funkcne, pekne chladia vrch hlavy....ucinok zacina byt citit od 70kmh vyssie...bradove vetranie naopak zase takmer necitim, to je ale sposobene vysokym plexy skutra, keby nebolo, pekne vetra aj hubu.
plexy na helme sa da aretovat v 3 polohach. prva urobi asi 1 cm otvor (prijemne vetranie v meste pri malych rychlostiach), druha asi 3 cm otvor a posledna poloha je plne odklopene plexy.
takze zatial velka spokojnost az na tu hlucnost, dufam ze sa v zime pinlock osvedci a na mikulasskej jazde budem moct mat zatvorene plexy
EDIT - tak pinlock otestovany. jazda v dazdi pri 15°C. spodok plexy kde nie je pinlock bol do minuty ako mlieko, zbytok bol ciry bez naznaku nejakeho zahmlievania...parada zatial

to by sharka asi nevydrzala