Ak planuješ z DX ešte niečo objednávať, zober radšej Store Credit. Pri vrátení peňazí späť na kartu/účet to trvá ešte dlhšie, lebo aj PayPal to chvíľu pozdrží a ešte si stiahne cca 1,2-1,5€.
Keď táto platba príde na tvoj PayPal účet, tak sa ti:
1. Nič nestrhne, ak máš Personal účet. Na PayPal účet sa ti pripíše celá suma.
2. Strhne poplatok za prichádzajúcu platbu (Transaction Fees), ak máš Business alebo Premium účet. Tento poplatok je závislý od celkového množstva prijatých peňazí za predchádzajúci mesiac. (Základná hranica je pri prijatých platbách do hodnoty 70.000,-CZK 3,4%+10korún. Pri väčšom obrate sa percento progresívne znižuje)
Z toho by sa zdalo, že je dobré zriadiť si Personal účet. No základný problém je, že Personal účet má limitovaný počet transakcii (počet prijatých platieb z kreditných kariet za rok, celkovú hodnotu prijatých peňazí za rok (aké sú tie limity som nikde nenašiel)). Sú tam aj ďalšie obmedzenia, ale ich vymenovanie je nad rámec tohto základného prehľadu a hlavne, zatiaľ som na ne nenarazil. Proste, na hranie sa je Personal účet, na podnikanie je Premier/Business účet.
V skratke, samozrejmosť personal účet. Mne nikdy nič nestiahlo zo sumy, či poslanej či prijatej.
THeBaNDiT napísal:Bacil-BA napísal:aj PayPal to chvíľu pozdrží a ešte si stiahne cca 1,2-1,5€.

to ako fakt? Ma sa mi vratit 2.26€ a z toho si PayPal strhne trebars tych 1.5€?

To som to dobacoval...
Ak je tomu tak, tak som si z tych troch moznosti (nova zasielka, vratenie penazi, store credit) napokon vybral tu najhorsiu moznost...
Podľa mňa sa nemusíš báť, že ti stiahnú peniaze zo sumy čo ti majú vrátiť

Vespič.