Novela zákona 2013
Moderátor: Moderators
Re: Novela zákona 2013
A stále máš dojem že proti takému autu je 125ka nebezpečná ? U nas behal chalan ktorí hned jak spravil vodičak mu kupili rodičia 2liter benzín a ona sa aj ešte z jedným chalanom zabil bolo to aj v novinach úplne zrušili auto ten chalan skoro zrazil moju mladú bol to ..... . A bol na vodičaku ale nepomohlo mu to dostat rozum a ani vodičak na motorku neznamená že na nej vieš a pôjdeš na nej ako sa patrí. Je to o prístupe normalnim to uľahčí a blbým ktorí chcú chodiť jak debili to neni treba stejne jazdia či už s vodičakom alebo bez.
- raplik
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 14, 2008 1:54 pm
- Skúter: PIAGGIO X9 EVO 500
- Kontaktovať užívateľa:
nekonecna tema.. ja by som skratka nedal do ruky vodicak ani na 50 niekomu kto na motorke nespravil skusku... howgh, dohovoril som
Každí mame vlastný názor ale keď to môže fungovať v ostatných krajinách EU tak prečo nie u nás. U mňa tiež dohovorené.
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
Ono je to hlavne návrh EÚ, ktorá akútne rieši katastrofálnu dopravnú situáciu. Keďže 50 ccm 4t sú aj do mesta takmer nebezpečné, padol dobrý návrh na 125 ccm skútre. Do premávky v meste bohato stačia, vďaka menšej byrokracii (netreba robiť biznis autoškole) sa viac ľudí rozhodne ísť do práce práve na skútri. Menej áut v meste, lepšie parkovanie.raplik napísal:nekonecna tema.. ja by som skratka nedal do ruky vodicak ani na 50 niekomu kto na motorke nespravil skusku... howgh, dohovoril som
Každý normálny človek sa pred ostrou jazdou v premávke pár krát prevezie na parkovisku a môže veselo jazdiť. Kto je debil, urobí väčšiu škodu aj na bicykli.
Ja tento krok vítam a som rád, že bude jednoduchšie jazdiť legálne na niečom schopnejšom. Ak to teda tie naše hovná v parlamente schvália.
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Úplne súhlasím....poldecák 4T zavadzia aj v meste ...a je brzda dopravy, hlavne v kopcovitejšom teréne skrátka nevládze ani sám zo sebou.
Všetci tí, čo si každoročne vykrútia krk na velkých motorkách sú jazdiaci načierno??? že nemajú veľké A-čko??? asi si sotva!!!
Lebo jazdiť sa dá aj normálne z rozumom a bez problémov aj bez toho, aby sa muselo najsamprv niekde po parkovisku z inštruktorom za chrbtom skúšať nejakú starú rozhrkanú 500vku.Je to len o tom čo má kto v hlave...
Myslím že spravenie vodičáku a absolvovanie jazdy z inštruktorom ešte rozum nikomu nedalo....
Všetci tí, čo si každoročne vykrútia krk na velkých motorkách sú jazdiaci načierno??? že nemajú veľké A-čko??? asi si sotva!!!
Lebo jazdiť sa dá aj normálne z rozumom a bez problémov aj bez toho, aby sa muselo najsamprv niekde po parkovisku z inštruktorom za chrbtom skúšať nejakú starú rozhrkanú 500vku.Je to len o tom čo má kto v hlave...
Myslím že spravenie vodičáku a absolvovanie jazdy z inštruktorom ešte rozum nikomu nedalo....
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

-
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Mar 05, 2009 12:14 pm
- Skúter: Aprilia sr street
Ako dopadla ta novela zákona ohladom tych 125kovych skutrov? Nevie niekto?
podpis som si este nenastavil
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Prejednáva sa to na terajšej schôdzi NRSR, ale kedže je to opozičný návrh tak asi všetci vieme ako to dopadne.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Navrch podajú na schôdzi ktorá práve prebieha už tretí deň keďže na prerokovanie je zaradených 81 návrhov zákonov, zákon o 125kach je 69ti a bohužiaľ sú ešte len na 14tom bode tak to asi ešte potrvá možno aj par dní.
-
- motorkár
Jaj som zabudol ze tu vsetko trvá 5krat dlhsie aj schvalovanie zakonov. Už to tu tak dosrali ze sami nevedia co skor schvalovat. Su dost strnuli v parlamente na to ze mali cely december volno.
- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
Keď si to tak vezmeš tak oni majú stále voľno, len občas to prerušia pár dňovým rokovaním
proste práca snov

- deltoro5784
- motorkár
- Kontaktovať užívateľa:
skôr keby som bol dobrým riťolízačom a mal dobré známosti 

S tou novelizaciou je to asi takto:
Pisal som osobne panovi poslancovi z SaS Jurajovi Dropovi, ktory je spolu s Martinom Chrenom predkladatel
tejto novelizacie a pytal som sa ho ako to vidi on a aku to ma sancu prejst.Napisal mi toto:
Vazeny pan!
dakujem velmi pekne za Vas e-mail. Na program schodze to podla
vsetkeho pride az koncom buduceho tyzdna. Prva reakcia SMERu je
zamietava, skusime ale vyrokovat nejaky kompromis, ktory by
limitoval vykon v kW, nie objem motora. S tym maju najvacsi
problem,
lebo ministerstvo vnutra tvrdi, ze vycipovane 125ky mozu ist aj 150
kmh a zabijaju sa ludia. Neviem. Ked je niekto nezodpovedny hlupak,
zabije sa aj na 50cc skutri, ktory ide 70 kmh.
Ozvite sa mi prosim o dva tyzdne na tento mail a ja Vam dam
najnovsiu informaciu, ako nas pozmenovaci navrh dopadol.
S uctou,
Juraj Droba
Takze uvidime.
A potom som pisal aj Martinovi Chrenovi a napisal toto:
Dobry den,
Snazime sa rokovat s Ministerstvom vnutra, aby navrh podporilo.
Pekny den,
Martin Chren
Treba ich otravovat nech sa trosku posnazia.
Pisal som osobne panovi poslancovi z SaS Jurajovi Dropovi, ktory je spolu s Martinom Chrenom predkladatel
tejto novelizacie a pytal som sa ho ako to vidi on a aku to ma sancu prejst.Napisal mi toto:
Vazeny pan!
dakujem velmi pekne za Vas e-mail. Na program schodze to podla
vsetkeho pride az koncom buduceho tyzdna. Prva reakcia SMERu je
zamietava, skusime ale vyrokovat nejaky kompromis, ktory by
limitoval vykon v kW, nie objem motora. S tym maju najvacsi
problem,
lebo ministerstvo vnutra tvrdi, ze vycipovane 125ky mozu ist aj 150
kmh a zabijaju sa ludia. Neviem. Ked je niekto nezodpovedny hlupak,
zabije sa aj na 50cc skutri, ktory ide 70 kmh.
Ozvite sa mi prosim o dva tyzdne na tento mail a ja Vam dam
najnovsiu informaciu, ako nas pozmenovaci navrh dopadol.
S uctou,
Juraj Droba
Takze uvidime.
A potom som pisal aj Martinovi Chrenovi a napisal toto:
Dobry den,
Snazime sa rokovat s Ministerstvom vnutra, aby navrh podporilo.
Pekny den,
Martin Chren
Treba ich otravovat nech sa trosku posnazia.
Tak toto je report diki.
Takže nás čakateľov neminie vodičak keď obmedzia výkonovo 125ku tak to nemá význam ani menit ten zákon to stačí potom 50ka 2t nejakí výfuk a vario a bude to to iste ako uškrtená 125ka 4t.
Takže nás čakateľov neminie vodičak keď obmedzia výkonovo 125ku tak to nemá význam ani menit ten zákon to stačí potom 50ka 2t nejakí výfuk a vario a bude to to iste ako uškrtená 125ka 4t.
Nie neobmedzia 125-ku.Skor si myslim,ze navrhnu namiesto povolit 125-ky to pozmenia
napriklad,ze so skupiou B- budes moct jazdit s motorkou do 6kw.Co je prakticky to iste
len naoko je 125 pre ministerstvo vnutra asi vela tak im navrhnu 6kw co je mensie cislo
a bude to tak akurat
napriklad,ze so skupiou B- budes moct jazdit s motorkou do 6kw.Co je prakticky to iste
len naoko je 125 pre ministerstvo vnutra asi vela tak im navrhnu 6kw co je mensie cislo
a bude to tak akurat

Pri ich inteligencii rozšíria AM na 125ccm a max rýchlosť do 45km/h

-
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Ut Máj 03, 2011 10:52 pm
- Skúter: Aprilia Sr 50 Street
už preberali ten navrh ?
APRILIA SR STREET:Leo Vince Zx-R Malossi:Multivar,MHR klapky,Xspecial,DRS 

Ešte nie dufajme že zajtra
-
- motorkár
.....aj ja cakam uz len z principu ako to domrvia Ti nasi mecenasi
-
- motorkár
.....to bolo myslene skor v "mecenasi", moja chyba.
vcera prejednavali aktivacne prace. o chvilu tu bude pol Slovenska aktivnych , ale iba behanim po uradoch prace.
velmi smiesne je ako sa vsetky pracovnicky cuduju ked je tam vela ludi ze ako je mozne ze nie je robota.
samozrejme maju dvojaky meter na ludi.
biely clovek musi dokladovat hadam vsetko na co si spomenu a najlepsie je to mat v 10tich kopiach. pricom by som to co tam treba vybavil mailom za 10 minut.
rom samozrejme nezabudne pri co len najmensej vytke na nedonesenie nejakeho tlaciva zahrat to na sikanovanie a rasovy motiv.
vcera prejednavali aktivacne prace. o chvilu tu bude pol Slovenska aktivnych , ale iba behanim po uradoch prace.
velmi smiesne je ako sa vsetky pracovnicky cuduju ked je tam vela ludi ze ako je mozne ze nie je robota.
samozrejme maju dvojaky meter na ludi.
biely clovek musi dokladovat hadam vsetko na co si spomenu a najlepsie je to mat v 10tich kopiach. pricom by som to co tam treba vybavil mailom za 10 minut.
rom samozrejme nezabudne pri co len najmensej vytke na nedonesenie nejakeho tlaciva zahrat to na sikanovanie a rasovy motiv.
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
tak ale tam to vidis aky je on socialny apripad a aky si ty. ty mas email a chut a on nema nic 

Momentálne som sledoval priami prenos z Národnej rady SR, navrch zákona o 125cc triede bol prediskutovaný a zajtra sa bude o tento navrch hlasovať. Samozrejme že sa našli odmietavé pripomienky ale navrhovatelia to celkom dobre vysvetlili. Je zaujímave že tento zákon prijalo 11 štatou ale iba v našom štáte sa budu ľudia zabijat.

-
- motorkár
To je tu s celym statom tak. Sme sice v unii vsetko tu mame riadne europske hlavne ceny a benzin ale platy mame ako keby Nas z unie vylucili pred 20mi rokmi. co sa im hodi do noty tak to schvalia adeklaruju ako super europske a co sa im nehodi tak na to kaslu.
Vid priklad nedelne vystupenie Freso Vs Fico na stv1.
Najlepsie bolo ukoncenie debaty ked jeden na druheho nabonzovali kto v akej kauze figuruje naco Fico reagoval, ze to nebudu prepierat na obrazovke.
Oni ziju este v tom ze sme na tom dobre ze este nam kusok chyba ku Grecku a Spanielsku. Ale ked sa redaktorka spytala ze preco sa neporovnavame s Nemeckom kde je 4percentna nezamestnanost ale s Greckom kde je 25 percent uz Fico nevedel odpovedat a vyzval ju aby bola trosku profesionalna a nedavala mu take otazky.
Vid priklad nedelne vystupenie Freso Vs Fico na stv1.
Najlepsie bolo ukoncenie debaty ked jeden na druheho nabonzovali kto v akej kauze figuruje naco Fico reagoval, ze to nebudu prepierat na obrazovke.
Oni ziju este v tom ze sme na tom dobre ze este nam kusok chyba ku Grecku a Spanielsku. Ale ked sa redaktorka spytala ze preco sa neporovnavame s Nemeckom kde je 4percentna nezamestnanost ale s Greckom kde je 25 percent uz Fico nevedel odpovedat a vyzval ju aby bola trosku profesionalna a nedavala mu take otazky.