ked sme pri tom som motorkar-na skutry... to som ta opravil jakukolarik napísal:TheBandit: Jasne, proti frontalnemu utoku nasrateho vodica nemas sancu. On nemusi nic chranit, ty seba, motorku a vybavu. Ked to TheRuck pojde s tebou skusat, ja som ochotny prispiet ku demonstracii... Aj v ulohe nasrateho plechovkara, aj uboheho skutrisku
TheRuck: Mas hovadsky velku pravdu! V prvom rade treba dbat na vlastnu bezpecnost, nie na zakony. On sice pode na 3-5 do chladku, vodicak mu zoberu, ale ty sa mozno nikdy nepostavis na nohy. Ja viem, aj vozik ma dve kolesa, ako skuter, ale nie je to jednostopak, predsa len...
V prvom rade dbat na svoju bezpecnost, v druhom rade nerozbit skuter. Na moto platia tri pravidla:
1. Nikdy nemas prednost, aj ked ju mas, spravaj sa akoby si ju nemal
2. Predvidat, predvidat a predvidat!!! Viac ako vestica!
3. Mas pod sebou cca 150kg. Plechovkar cca 1000. Zbytocne spekulujes, fyzika je fyzika, ked sa stretnete, vyhra.
Ja na semafore nikdy nepretekam, nikdy! Proste ked vedla mna stoji zasran v ockovej RS octavke a chce sa ukazat, uhnem. Ked dedo v klobuku, co da jednotku, potom medziplyn a pomaly dvojku, tak pridam, aby sa neuhol kanalu a netukol ma. To nie je pretek, to je pre moju bezpecnost.
Ludia, ale ma vie vytocit posledne cislo jedno spravanie plechoviek. Mas cestu, dva pruhy, v rychlejsom ide auto, normal 60-80, ja s odstupom za nim. Vidim semafory, tak 500m. On chce ist rovno, ja do lava, do pruhu, co pribudol ako odbocovaci. On ide pomalicky, sak kam by sa ponahlal, ma cervenu. No ja mam do lava zelenu. Kua, musim sa gulat za nim ja KKK aby som sa mohol zaradit do lava a on rovno, asne ze tu zelenu nestihnem. Mozem trubit, blikat, nic, ziadne reakcie...
A druhu vec som si vsimol. Bud sa preradi z pruhu alebo odboci bez indexu - ide ma rozhodit. Alebo vyhodi index a preradi sa. Minule som chalanovi jednemu za zvuku strasnych nadavok vysvetloval, ze to ze vyhodi index neznamena, ze cesta je volna, ze postup je ten, vyhodit blinker, POZRIET SA DO VSETKYCH ZRKADIEL, nasledne sa este raz pozriet do toho kam odbocujem a nasledne pomaly, nie prudko odbocit.
So skutrom/moto si v slepom uhle furt-to je ked ta nevidno v ziadnom zrkadle. Preto ked za niekym idem, vzdy sa mu ukazem v zrkadle niektorom, aby ma zbadal a mierne sa na 3 sekundy na neho nalepim. Potom viem, ze on vie, ze idem za nim a tak sa aj sprava...
Chalani pozor na seba, nerobte pi*oviny, vozit sa je sranda, som aj za rychlu jazdu, ked viem kam a kade idem a situacia to dovoluje. Nie za kazdu cenu!
Na jednom fore ma fajn opravili. Pisal som ze nie som motorkar, ale skutrista. Chalani ma opravili, ze som motorkar, len na skutri. Tak sa podla toho chovajte, zdravte kazdeho a jazdite hovadsky opatrne, nemam cas behat po poreboch a zapalovat sviecky! Radsej sa stretnime na kofole kazdy weekend!!!