konflikty v plechovkarmi

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
jeffo
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 07, 2006 9:47 pm
Skúter: Honda PCX 150

#26 Príspevok od užívateľa jeffo » Pi Máj 04, 2007 5:02 pm

kukolarik napísal:TheBandit: Jasne, proti frontalnemu utoku nasrateho vodica nemas sancu. On nemusi nic chranit, ty seba, motorku a vybavu. Ked to TheRuck pojde s tebou skusat, ja som ochotny prispiet ku demonstracii... Aj v ulohe nasrateho plechovkara, aj uboheho skutrisku

TheRuck: Mas hovadsky velku pravdu! V prvom rade treba dbat na vlastnu bezpecnost, nie na zakony. On sice pode na 3-5 do chladku, vodicak mu zoberu, ale ty sa mozno nikdy nepostavis na nohy. Ja viem, aj vozik ma dve kolesa, ako skuter, ale nie je to jednostopak, predsa len...
V prvom rade dbat na svoju bezpecnost, v druhom rade nerozbit skuter. Na moto platia tri pravidla:

1. Nikdy nemas prednost, aj ked ju mas, spravaj sa akoby si ju nemal
2. Predvidat, predvidat a predvidat!!! Viac ako vestica!
3. Mas pod sebou cca 150kg. Plechovkar cca 1000. Zbytocne spekulujes, fyzika je fyzika, ked sa stretnete, vyhra.

Ja na semafore nikdy nepretekam, nikdy! Proste ked vedla mna stoji zasran v ockovej RS octavke a chce sa ukazat, uhnem. Ked dedo v klobuku, co da jednotku, potom medziplyn a pomaly dvojku, tak pridam, aby sa neuhol kanalu a netukol ma. To nie je pretek, to je pre moju bezpecnost.

Ludia, ale ma vie vytocit posledne cislo jedno spravanie plechoviek. Mas cestu, dva pruhy, v rychlejsom ide auto, normal 60-80, ja s odstupom za nim. Vidim semafory, tak 500m. On chce ist rovno, ja do lava, do pruhu, co pribudol ako odbocovaci. On ide pomalicky, sak kam by sa ponahlal, ma cervenu. No ja mam do lava zelenu. Kua, musim sa gulat za nim ja KKK aby som sa mohol zaradit do lava a on rovno, asne ze tu zelenu nestihnem. Mozem trubit, blikat, nic, ziadne reakcie...

A druhu vec som si vsimol. Bud sa preradi z pruhu alebo odboci bez indexu - ide ma rozhodit. Alebo vyhodi index a preradi sa. Minule som chalanovi jednemu za zvuku strasnych nadavok vysvetloval, ze to ze vyhodi index neznamena, ze cesta je volna, ze postup je ten, vyhodit blinker, POZRIET SA DO VSETKYCH ZRKADIEL, nasledne sa este raz pozriet do toho kam odbocujem a nasledne pomaly, nie prudko odbocit.

So skutrom/moto si v slepom uhle furt-to je ked ta nevidno v ziadnom zrkadle. Preto ked za niekym idem, vzdy sa mu ukazem v zrkadle niektorom, aby ma zbadal a mierne sa na 3 sekundy na neho nalepim. Potom viem, ze on vie, ze idem za nim a tak sa aj sprava...

Chalani pozor na seba, nerobte pi*oviny, vozit sa je sranda, som aj za rychlu jazdu, ked viem kam a kade idem a situacia to dovoluje. Nie za kazdu cenu!

Na jednom fore ma fajn opravili. Pisal som ze nie som motorkar, ale skutrista. Chalani ma opravili, ze som motorkar, len na skutri. Tak sa podla toho chovajte, zdravte kazdeho a jazdite hovadsky opatrne, nemam cas behat po poreboch a zapalovat sviecky! Radsej sa stretnime na kofole kazdy weekend!!!
ked sme pri tom som motorkar-na skutry... to som ta opravil ja :D :D

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#27 Príspevok od užívateľa kukolarik » Pi Máj 04, 2007 5:29 pm

jeffo napísal:
ked sme pri tom som motorkar-na skutry... to som ta opravil ja :D :D
jo uz spominam

george
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: St Jan 11, 2006 8:57 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#28 Príspevok od užívateľa george » Pi Máj 04, 2007 6:07 pm

normalne mi to neda ale prispejem čo sa mi stalo :

Takže idem si tak skamošom o Zavodov (dedina na zahori) . Je tam po krajoch dost rozbita cesta a kamos sel predo mnou a samo ze za mnou nervak v plechvke...

SOm si povedal mam ťa v paži je tu ešte aj zona 40 :D tak ideme pomaly.... a šel som po strede lebo po krajoch sa važne nedalo.... Nasledne na to rovny usek že choď , predbehol ma, zatrubil, tak som mu odtrubil a to som nemal robiť... spomaloval a jazdil z jednej strany cesty na druhu/nedalo sa ho predbehnut fakt úska cesta. :) až nakonec postavil auto naprieč cesty a pozeram čo robi? odopina si pasy, vystupuje z auta a sakra... nedalo sa vedla neho preist no nic plny plyn otočka na mieste a hybaj preč, potom som asi 100 m od neho zastavil...a pozeram čo bude robit. Ked vystupil z auta začal tam na mňa nadavat ale nešel ku mne ale že neviem jazdiť a soplak jeden čo si to dovolujem a bla bla... reku mam ťa vieš kde proste som si ho vypočul a bolo. Nastupil znovu do auta a išiel preč.

Aby toho nebolo dost. kusok odtial mal zrejme zahradku kde odstavil na boku svoj šrot... tak jak sme šli s kamošom okolo sme mu krásne odtrúbili ešte :D

Takže tod moje skusenosti s nervoznym plechovkarom.
podpis som si este nenastavil

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#29 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Máj 04, 2007 7:00 pm

netreba vôbec zlezať zo scootra pri nejakom konflikte na scootri mu aj tak v meste musíš ufujazdiť hlavne ak to tam poznáš ...maximálne vybehneš na chodník... a on než sadne do auta to tiež trvá.... a rozbíjať dakomu prilbou okno ???neviem neviem stačí že si zapamätá značku a má ťa za hodinu po telefonáte z nejakým človekom na správnom mieste vylustrovaného aj z číslom topánok...nikdy neviež na koho natrafíš...Alebo si ťa zapamätá viac jak ty jeho a dakedy dostneš z nenazdania do rypáku len tak na chodníku akože pre nič za nič... netreba si robiť zbytočne nepriatelov kvôli takým veciam hlavne ak inede o život ale že niekto pred Vami nedá smerovku a musíte prudko brzdiť to nasere aj mna ale ešte to furt nieje na rozbíjanie okna ani ničoho iného...
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Máj 04, 2007 8:15 pm

theruck napísal:
THeBaNDiT napísal:mne len tak teoreticky napadlo... kebyze si dam dole prilbu (integralku) a zapnem remienok, chytim ju za ten remienok, tak to pri rozmachnuti asi ustedri dotycnemu riadnu ranu, nie? Alebo hrozi znicenie prilby?
(cisto teoreticky)
a potom si sa zobudil a jednu ruku si mal v trenkach a na druhej si si zuzlal palec ne? mozeme si to kludne vyskusat niekedy normalne som ochotny sa obetovat ze ma kludne mozes skusit zabit svojou prilbou ale pravdepodobnejsie bude asi to ze spadnem do jamy co sekundu predomnou vyhlbil meteorit ktory spadol na mesiac odrazil sa od neho na zem a po pade do jamy si oderiem koleno to mi zahnisa chytim s toho aids a zomrem na infarkt
asi si schytal uz vela ran prilbou do hlavy, ked si si taky isty... :D

EDIT: ale aj tak ste ma nemuseli tak zvozit... :) Sak som sa len teoreticky pytal... nikdy som to neskusal a ani skusat nebudem... snad. Musim poklopat, ale zatial som s plechovkarmi ziaden konflikt nemal, tu u nas na severovychode je skuter skor rarita a tak nas aj beru... beru na nas ohlad.
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

matio
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
Skúter: Motorro Polly 50
Kontaktovať užívateľa:

#31 Príspevok od užívateľa matio » Pi Máj 04, 2007 11:05 pm

dobra tema, sice casto preberana, ale je zo zivota ... ja som sice este len kratko skutrista, ale uz som sa naucil pouzivat spatne zrkadielka, su velmi dolezite pre motorkara skutristu :)

som z vacsieho mesta, takze v meste ked je velka premavka napr. v piatok poobede tak jazdim v strede pruhu, lebo plechovkari(co som tiez) nejazdia vacsinou viac ako 50km/h, cize v pohodke stiham, na krizovatke zastanem na mieste, na ktorom som prisiel alebo podla situacie sa presuniem na zaciatok, co sa niektorym sice nepaci, ale nemozu mat nic proti 8) na hlavnych cestach jazdim v strede, ak som sam, ak vidim niekoho za mnou, dam sa viacej ku kraju, ale nie na doraz, predsa len v zakrute potrebujeme klopit, no nie?

ked treba uhynam, ked treba predbieham, ale vzdy s konrolou, padnut trolejbusu pod kolesa nie je najlepsia vyhra

obzvlast si davam pozor na blondiny, stalo sa mi, ze som musel ist na plne brzdy kvoli jednej fiflenke, ktora si ocividne myslala ze je na hlavnej a keby som bol vtedy v plechovke tak je z toho riadny tukanec s tym, ze jej beru vodicak

tolko moj nazor, ako uz bolo povedane, nepriatelov nie je potrebne si robit, ale ked je treba, treba udriet a nedat sa, ale nasilie az ako nevyhnutny posledny krok, niekedy viac naserie, co poviete, ako to, ako silno udriete :wink:

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#32 Príspevok od užívateľa alcatelko » So Máj 05, 2007 12:23 am

krizoviek s plechovkarmi kopa...uz si len volaco pomyslim aj ked par krat som chcel ukopavat spetne zrkadlo...kym vylozene nejde niekto po mne tak zachovavam chladnu hlavu...akurat minule davali v spravach ako v nitre typek zablokoval auto ktore ho pred tym mierne zbrzdilo a nastriekal mu do oci slzak...pocul som uz aj o vyhrazkach zbranou a pod...a vecsinou vyskakuju ty co maju za sebou konexie na policajtov...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

DracikVTH

#33 Príspevok od užívateľa DracikVTH » So Máj 05, 2007 11:17 am

Ja myslim ze problem dnesnej doby je taky: Sklopit usi a nechat sa urazat. Ano je spravne zachovat si chladnu hlavu, no preco by mal nejaky debil v plechovke rubat mesto nemesto 90km/hod Ked je v meste 60 tak idem 60 a nie ze nejaky trtklo chce byt o minutku skor doma tak sa mu budem ustupovat ked nie je kam. Je som neporusil zakon ze idem 60! A ked na krizovatke na mna zacal nadavavat nejaky blb som ho poslal skratkou do pip a pip a ked vyliezol z auta tak nech si buchne a ja spadnem, postavim sa a zavolam police. Uz sa mi tak stalo a este len polozil ruku na moje rameno skocila zelena a f**k off ostatny za nim zacali trubit a bol on .... Cervena netrva vecne a ani on nie je taky debil aby ta na krizovatke dokobal (cest vynimkam).Aj tak vacsina bude len nadavat. Tolko moj skromni nazor.

jeffo
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 07, 2006 9:47 pm
Skúter: Honda PCX 150

#34 Príspevok od užívateľa jeffo » So Máj 05, 2007 11:45 am

ja som zatial nemal vaznejsi problem, ale taky davaci, ze trubia, alebo si chce silou mocou spravit na pravej strane ryhu, lebo ma predbieha tak ze mi sklopi zrkadlo sa stava mozno kazdy vikend viackrat, ja ich ignorujem, ved aj takym svieti slnko...

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#35 Príspevok od užívateľa aumirek » So Máj 05, 2007 12:11 pm

mPershing napísal:Zatial je to vo vacsej miere v rovine - co by som robil, keby... - vsetci maju plnu hubu hrdinstva, ale ked budete zoci-voci situacii, tak sklopite usi vy!
Vid posledny medializovany priklad, co by ste robili, keby ste boli na skutri a zablokovalo vas auto?
To si len myslite, ze by ste mu ufujazdili. Boli by ste taki prekvapeni, ze by ste nevedeli, ako sa volate, geroji!

Nuz a Terminator Kukolarik s tasenim koltov tomu nasadil korunu...
přesně tak a za druhé je třeba si položit otázku jezdím já sám podle předpisu neomezuji také někoho nemá chut mi někdo také dát za uší ono vše to je o toleranci a slušnosti a nakonec jestli jsu v právu nebo ne není až tak duležité jako to abych se v pořádku vrátil domu.A v neposlední řadě také má vubec muj stroj legálně co dělat na cestě.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#36 Príspevok od užívateľa alcatelko » So Máj 05, 2007 12:41 pm

ked na mna niekto zatrubi tak porusuje predpisi on...pokial viem trubit mozes len ked je ohrozenie...nie ked sa ti nepaci volakoho styl jazdy...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#37 Príspevok od užívateľa aumirek » So Máj 05, 2007 12:44 pm

alcatelko napísal:ked na mna niekto zatrubi tak porusuje predpisi on...pokial viem trubit mozes len ked je ohrozenie...nie ked sa ti nepaci volakoho styl jazdy...
osobně k tomu mohu dodat že nejen zatroubit ale i světelnou houkačku sám jsem za to zaplatil 200 a byl rád že to nebylo více i když toto je spíše extrém ale vyhláška to nedovoluje.

ripper

#38 Príspevok od užívateľa ripper » So Máj 05, 2007 3:06 pm

mne sa nestalo nic take ale raz ma bol oco zobrat na aute do autoskoly a hovorim mu ze sa mi nepacia niektory vodici aut ze su moc netolerantny voci motorkam si myslia ze sa vsade mestia a v tom sme skoro jedneho nabrali na piagiovi lebo oco mu nedal prednost :roll:

VLADY
spammer
spammer

#39 Príspevok od užívateľa VLADY » So Máj 05, 2007 5:39 pm

A o tom to je...už v BIBLII je písané :hoď kameňom kto si bez viny!!!! a podla toho by sme sa mali správať všetci...len je škoda že poliši sa ešte nenaučili rozlišovať medzi tými čo sa im to stane občas a tými čo tak jazdia bežne a majú nejakú blbú predstavu že všetko na tomto svete im patrí!!!!Magorovi rozum nedáš!!! a trúbením ho môžeš dakedy dostať do situácie že sa na Teba zamerá...nehovorím že netrúbim na nikoho a nikdy ale už som sa začal tak chovať že ak nejde o život tak ide o hovno.... 8)

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#40 Príspevok od užívateľa aumirek » So Máj 05, 2007 5:51 pm

no ono je to tím že i ti policajti jsou stejní lidé jako ten řidič a jelikož to je jeho práce musí vykazovat nějakou činost.Takže si to ulehčí a chytá jen ty menší ryby u těch velkejch má strach že narazí a doplatí na to sám a v neposlední řadě také proto že oni si to stejně vybaví a jsou beztrestní.A v tom bordelu a korupci co je se jím někdy ani nedivím.

VLADY
spammer
spammer

#41 Príspevok od užívateľa VLADY » So Máj 05, 2007 6:04 pm

presne tak mne sa najaviac lúbili dvaja pochôdzkári keď sa tak na začiatku smeny večer postavili jak dve Děvky na kraj cesty a snažili sa zarobiť si .... :twisted: Ale teraz som už pár rokov nič také nespozoroval ale trebarz pred takými 10 rokmi to bolo tu v BA bežné... žiadna PMJčka alebo dopraváci ...skrátka bežní pochôdzkári si takto vylepšovali rozpočet na úkor šoférov!!!! :oops: :oops: bolo im šumafuk či dakde za rohom niekto kradne zo zaparkovaného auta stierače benzín alebo nejaký sprejer zmagorený strieka po čerstvo vymalovanej fasáde!!! s tým by mal len kopec roboty takto to je jednoduchšie a efektívnejšie!!! a potom že si ich človek neváži a má ich za Orgánov!!!! česť vínimkám!!! :twisted:

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#42 Príspevok od užívateľa aumirek » So Máj 05, 2007 6:18 pm

VLADY napísal:presne tak mne sa najaviac lúbili dvaja pochôdzkári keď sa tak na začiatku smeny večer postavili jak dve Děvky na kraj cesty a snažili sa zarobiť si .... :twisted: Ale teraz som už pár rokov nič také nespozoroval ale trebarz pred takými 10 rokmi to bolo tu v BA bežné... žiadna PMJčka alebo dopraváci ...skrátka bežní pochôdzkári si takto vylepšovali rozpočet na úkor šoférov!!!! :oops: :oops: bolo im šumafuk či dakde za rohom niekto kradne zo zaparkovaného auta stierače benzín alebo nejaký sprejer zmagorený strieka po čerstvo vymalovanej fasáde!!! s tým by mal len kopec roboty takto to je jednoduchšie a efektívnejšie!!! a potom že si ich človek neváži a má ich za Orgánov!!!! česť vínimkám!!! :twisted:
no já jednou je to už teda asi 30 roku mě teda zastavil v takové dědince policajt takovej správnej strejc a hned pane řidič dostanu od vás 10 kč/tehdá to byla min pokuta/já na to já dobrá ale nevím že bych něco provedl on nic jste neprovedl ala já tu každej měsíc stojím a od každého cizího vyberu 10 kč vykáži činost a vás to nebolí a pokud nechcete mohu vám prohlédnout auto a jistě se něco najde.Samozřejmě sem mu je dal poděkoval a dodnes na něj vzpomínám v dobrém.

matio
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#43 Príspevok od užívateľa matio » So Máj 05, 2007 6:56 pm

mPershing napísal:Zatial je to vo vacsej miere v rovine - co by som robil, keby... - vsetci maju plnu hubu hrdinstva, ale ked budete zoci-voci situacii, tak sklopite usi vy!
Vid posledny medializovany priklad, co by ste robili, keby ste boli na skutri a zablokovalo vas auto?
To si len myslite, ze by ste mu ufujazdili. Boli by ste taki prekvapeni, ze by ste nevedeli, ako sa volate, geroji!

nehovor za vsetych, ja sa nedam, ked citim, ze je krivda pachana na mne, minimalne slovne oplacam, ked by nebodaj prislo na fyzicky utok, tak nerobi mi problem strihnut ani xlapovi o hlavu vyssiemu jednu do zubov, netreba sa dat, staci spravne trafit a aj chlap ako hora moze ist lahko k zemi 8)

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#44 Príspevok od užívateľa aumirek » So Máj 05, 2007 7:06 pm

matio napísal:

nehovor za vsetych, ja sa nedam, ked citim, ze je krivda pachana na mne, minimalne slovne oplacam, ked by nebodaj prislo na fyzicky utok, tak nerobi mi problem strihnut ani xlapovi o hlavu vyssiemu jednu do zubov, netreba sa dat, staci spravne trafit a aj chlap ako hora moze ist lahko k zemi 8)
bejvávalo v dněšní době kdy každej baraba muže mít legálně zbran a ten zbytek nelegálně nikdá nevíš na koho narazíš a ten případ se už bohužel stal a to mu jen slušně řekl jestli neví jak se jezdí

matio
st. skútrista
st. skútrista
Kontaktovať užívateľa:

#45 Príspevok od užívateľa matio » So Máj 05, 2007 7:12 pm

aumirek napísal:
matio napísal: nehovor za vsetych, ja sa nedam, ked citim, ze je krivda pachana na mne, minimalne slovne oplacam, ked by nebodaj prislo na fyzicky utok, tak nerobi mi problem strihnut ani xlapovi o hlavu vyssiemu jednu do zubov, netreba sa dat, staci spravne trafit a aj chlap ako hora moze ist lahko k zemi 8)
bejvávalo v dněšní době kdy každej baraba muže mít legálně zbran a ten zbytek nelegálně nikdá nevíš na koho narazíš a ten případ se už bohužel stal a to mu jen slušně řekl jestli neví jak se jezdí
neverim, ze by niekto strielal za to, ze ides v strede pruhu, mozno ti tak maximalne pohrozi zbranou a co spravi, ked mu dam facku? zastreli ma? :D

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#46 Príspevok od užívateľa aumirek » So Máj 05, 2007 7:19 pm

matio napísal:
aumirek napísal: bejvávalo v dněšní době kdy každej baraba muže mít legálně zbran a ten zbytek nelegálně nikdá nevíš na koho narazíš a ten případ se už bohužel stal a to mu jen slušně řekl jestli neví jak se jezdí
neverim, ze by niekto strielal za to, ze ides v strede pruhu, mozno ti tak maximalne pohrozi zbranou a co spravi, ked mu dam facku? zastreli ma? :D
věř nevěř stalo se to a duvod byl ten že při objíždění mu shodil výstražný trojuhelník pravda nezemřel jen ho postřelil

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#47 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Máj 05, 2007 9:10 pm

aumirek napísal:no já jednou je to už teda asi 30 roku mě teda zastavil v takové dědince policajt takovej správnej strejc a hned pane řidič dostanu od vás 10 kč/tehdá to byla min pokuta/
...
Ehm... pozor, asi si zabudol, vtedy to bolo 10 Kčs ;) :D
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

scrat

#48 Príspevok od užívateľa scrat » So Máj 05, 2007 9:12 pm

aumirek napísal:bejvávalo v dněšní době kdy každej baraba muže mít legálně zbran...
este som nepočul o tom, žeby niekto v čechách alebo na slovensku spáchal trestny čin s legálne držanou zbranou preto možnosť si v dnesnej dobe legalne zadovazit zbrať považujem za jeden z pilierov demokracie. Akékolvek sprisnenie by viedlo akurat k tomu, že slušny človek strati možnosť brániť sa lebo ten kto chce páchat trestny čin si zbran zadováži vždy. Vo Švajčiarsku ma 92% obyvatelov zbran a maju najmensiu kriminalitu v europe, je to dane tým, že potencionálny páchatel si sakramensky rozmysli či pojde vykradnuť napr. dom ked hrozí viac než 90% šanca, že ho domáci zloži este pri plote...

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#49 Príspevok od užívateľa aumirek » So Máj 05, 2007 9:20 pm

scrat napísal:
aumirek napísal:bejvávalo v dněšní době kdy každej baraba muže mít legálně zbran...
este som nepočul o tom, žeby niekto v čechách alebo na slovensku spáchal trestny čin s legálne držanou zbranou preto možnosť si v dnesnej dobe legalne zadovazit zbrať považujem za jeden z pilierov demokracie. Akékolvek sprisnenie by viedlo akurat k tomu, že slušny človek strati možnosť brániť sa lebo ten kto chce páchat trestny čin si zbran zadováži vždy. Vo Švajčiarsku ma 92% obyvatelov zbran a maju najmensiu kriminalitu v europe, je to dane tým, že potencionálny páchatel si sakramensky rozmysli či pojde vykradnuť napr. dom ked hrozí viac než 90% šanca, že ho domáci zloži este pri plote...
asi opravdu nečteš nic jiného jak tady to forum nevím u vás ale u nás je polovina těchto činu spáchána legálně drženou zbraní pokud tam nepočítám přepadeni banky jinak celkove asi čtvrtina.Je to sice věc názoru ale bez té zbraně jsi bezpečnější pokud ji máš a někdo tě přepadne než ji vytáhneš on vystřelí dříve a mimo to ono si někteří pletou demokracii a anarchii.A jsou jistě duležitější pilíře demokracie než nosit zbran.konkrátně ten případ co jsem psal to byla také legální zbran

geetee

#50 Príspevok od užívateľa geetee » So Máj 05, 2007 9:28 pm

no ja mam iba pozityvne (vsetkych povrazdit)

ja som zvikol chitit nerva ked som predbiehal a pridal, tak som mal na dlhej klucenke stary kluc a ked mi to spravil dva krat tak na treti som pustil plin a vylestil mu lak, (nechapem ale nikto si to nevsimol ked som mu potiahol kluc po boku :-D )

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"