ako je to s vodicakom na velku motorku?
Moderátor: Moderators
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
to ze som robil jednu jazdu je ina vec...ale si precitaj zakon...to ze mas vodicak uz na nejaku moto je to ze mas prax...
a jednu jazdu som robil len preto ze som bol aktivny jazdec a to ze bol koniec oktobra a 5°C...na skuskach som ani nejazdil lebo mrzlo...tak to sem neplet...
a jednu jazdu som robil len preto ze som bol aktivny jazdec a to ze bol koniec oktobra a 5°C...na skuskach som ani nejazdil lebo mrzlo...tak to sem neplet...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Je to tak !!!! Aj ja som si robil pred dvoma rokmi Ačko a dostal som Full a nič som nemusel preukazovať žiadnu prax.A predtým som mal len AMko k Béčku jak sa volakedy dávalo....A jazdil som len akože lebo bol december... ale samozrejme to bolo vybavené zo skúšobným komisárom...klasika SK. 

Naposledy upravil/-a VLADY v Pi Okt 26, 2007 7:33 pm, upravené celkom 1 krát.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- jean
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
- Skúter: neuvedený
Alči to neni dôvod, mrzne tak jazda nebude. Aj ja som robil skúšky v októbri a tiež som aj nejaké jazdy vynechal (na 350 nebolo aj tak "vo co stát"). Raz ma nechal ten chuj krúžiť 90 min po cvičisku, skoro som sa prišťal na nádrž, jak mi bola zima. Ktorá autoškola má známosti u policajtov, také vodičáky vybaví a hotovo.
podpis som si este nenastavil
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
ake znamosti? instruktor obumazkuje preukaz ze si vykonal jazdy a kery policajt pride na to ze si na tom nesedel? ziadne znamosti netreba...a ze na skuskach sa nejazdilo bol vymysel policajtov...sme tam cakaly komplet s vystrojou ale povedali ze je kosa ze nic nebude... a to ze tebe nedali neobmedzene Acko ked si splnal zakonne podmienky je ina vec...po spravnosti dostanes
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
- alcatelko
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
jj...vtedy dali 18rocnemu faganovi zo supu velke Acko kupil si staru cbr 900rr a o tyzden bola pri ceste nova sviecka a krizik a zmienka o mrtvackovi v spravach
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
Re: ako je to s vodicakom na velku motorku?
ja mam 28 a robil som si z B na velku pred 2 rokmiTHeBaNDiT napísal:Davam namet na diskusiu na temu vodicak na velku motorku (A) a zoberme si mna ako priklad (ale mozeme rozpitvat aj nizsie vekove kategorie):
Mam 27 rokov, uz 9 rokov mam vodicak na B (a s tym automaticky po starom aj na A/50). Mozem alebo nemozem si robit vodicak rovno na velku motorku?
EDIT: link na vyhlasku: http://www.minv.sk/legislativa/315premvyhl225.htm, jedna sa najma o paragrafy 17, 18, 19.
Ake su vase skusenosti s tym, resp. ako si vylozite tie paragrafy?
- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
ja mam vodicak a tam mam Acko s rovnakym datumomBAJO1977 napísal:No trosku vam zamiesam karty,ja mam 30 rokov vodicky na B-cko mam od 1995,a minuly rok som robil na A,(tj.april 2006) nemohol som robit rovno nad 25kw,mozem preskocit 125-11kw,lebo som uz drzitelom vodicaka,to mi povedali aj policajti,ohanali sa paragrafmi, vyhlaskami EU,takze nerozumiem ako sa vam podarilo zrobit neobmedzene nad 25kw?Ci to zalezi na autoskole(na ich sikovnosti)?
nechal si sa osalit
(2) Vodičské oprávnenie skupiny A na vedenie vozidiel s výkonom presahujúcim 25 kW alebo s pomerom výkon/hmotnosť presahujúcim 0,16 kW/kg alebo vozidiel s postranným vozíkom s pomerom výkon/hmotnosť presahujúcim 0,16 kW/kg možno udeliť len žiadateľovi o udelenie vodičského oprávnenia, ktorý je už držiteľom vodičského oprávnenia skupiny A na vedenie vozidiel s výkonom nepresahujúcim 25 kW alebo s pomerom výkon/hmotnosť nepresahujúcim 0,16 kW/kg alebo vozidiel s postranným vozíkom s pomerom výkon/hmotnosť nepresahujúcim 0,16 kW/kg a ktorý preukáže prax vo vedení takého vozidla v posledných 24 mesiacoch; táto podmienka sa nevyžaduje, ak žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia spĺňa podmienku podľa § 19 ods. 7. Žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia preukazuje prax vo vedení vozidiel čestným vyhlásením držiteľa vozidla alebo prevádzkovateľa vozidla, na ktorom sa prax vykonávala, s jeho úradne overeným podpisom.
(7) Vodičské oprávnenie skupiny A na vedenie vozidla s výkonom presahujúcim 25 kW alebo s pomerom výkon/hmotnosť presahujúcim 0,16 kW/kg alebo vozidla s postranným vozíkom s pomerom výkon/hmotnosť presahujúcim 0,16 kW/kg možno udeliť len osobe staršej ako 21 rokov alebo osobe, ktorá spĺňa podmienku ustanovenú v § 17 ods. 2.
cize bud splnas jedno alebo druhe
- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Kontaktovať užívateľa:
sak hovorim ze ked urobis vodicak*maas napr 30rokov* na A dostanes obmedzene na 25kw ..po dvoch rokoch das cestne vyhlasenie ze jazdis ze mas prax...a dostanes A neobmedzenemPershing napísal:No len mi nie je jasne, ako ziskam prax, ked nemam na to vodicak, nejako to nechapem...
Alebo musi preukazat prax pri riadeni toho doterajsieho vozidla, nepresahujucim atd. ??
Ja by som mal dostat plne Acko, roky na to by boli, len sa pytam, aby som vedel podat dalej...
- VLADY
- spammer
Jasné musíš mať prax na slabšej moto... ale ak máš vek nad 21 a robíš si komplet Ačko tak máš mať v škole jazdy aj na silnejšej moto a potom odpadá to čestné prehlásenie .Ten Snakeho názor je neviem či celkom správny???? 

- VLADY
- spammer
No možeme o tom debatovať doblba asi je najlepšie pozreť vyhlášku. ja len že odomňa nikto nič nechcel a keď som si došiel pre nový vodičák tak som tam mal kompletku Ačko odfajknuté.... ale vieš jak to je na SK..... 

- rspeed
- motorkár
- Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
- Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600
.....Žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia preukazuje prax vo vedení vozidiel čestným vyhlásením držiteľa vozidla alebo prevádzkovateľa vozidla, na ktorom sa prax vykonávala, s jeho úradne overeným podpisom....VLADY napísal:Jasné musíš mať prax na slabšej moto... ale ak máš vek nad 21 a robíš si komplet Ačko tak máš mať v škole jazdy aj na silnejšej moto a potom odpadá to čestné prehlásenie .Ten Snakeho názor je neviem či celkom správny????
....takze mas 21,vyhlasenie od drzitela vozidla a mas neobmedzene A-cko...
- dr.snake
- motorkár
- Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
- Kontaktovať užívateľa:
hej...jak u j.. na dvore....ja tiez som chcel spravit.....este uvidim ..spoluziak je komisar ak bude dajaky kurz ze len tsty pojdem spavit ta urobim dakedy zjara...ale na neos mi netreba no...VLADY napísal:No možeme o tom debatovať doblba asi je najlepšie pozreť vyhlášku. ja len že odomňa nikto nič nechcel a keď som si došiel pre nový vodičák tak som tam mal kompletku Ačko odfajknuté.... ale vieš jak to je na SK.....

-
- st. cyklista
- Dátum registrácie: Št Apr 16, 2009 9:21 pm
- Skúter: Yuki CSR 250 Naháč
Heh, dilema...
Dostal som vodičák na moto do 25kw, vtedy som urobil aj autoškolu, vek 21 rokov.
Nejak som neriešil že čo mám a čo nemám vyplnené teraz som troška začal intenzívnejšie riešiť neobmedzene a hľa- Mám vyplnenú komplet obidva riadky skupiny A.... Na ten istý dátum...
Otázka znie, mám alebo nemám neobmedzene podľa vodičáku?! Aj keď vtedy boli iné zákony a hneď neobmedzene človek nedostal, ale na druhej strane, čo je psáno to je dáno!!!
Robil niekto vodičák na A v 2009? Ako to mám brať?
Dostal som vodičák na moto do 25kw, vtedy som urobil aj autoškolu, vek 21 rokov.
Nejak som neriešil že čo mám a čo nemám vyplnené teraz som troška začal intenzívnejšie riešiť neobmedzene a hľa- Mám vyplnenú komplet obidva riadky skupiny A.... Na ten istý dátum...
Otázka znie, mám alebo nemám neobmedzene podľa vodičáku?! Aj keď vtedy boli iné zákony a hneď neobmedzene človek nedostal, ale na druhej strane, čo je psáno to je dáno!!!
Robil niekto vodičák na A v 2009? Ako to mám brať?
Actual: Often rider Kawa ER- 6n 2012
Passed: Yuki CSR 250
China scooter 125 4T
Scooter Kentoya Zoom 50 4T
Passed: Yuki CSR 250
China scooter 125 4T
Scooter Kentoya Zoom 50 4T
- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
závisí od toho čo máš uvedené v karte vodiča... ja som tiež na VP nemal obmedzenie na okuliare, no v karte vodiča bolo.. takže ak to niekto bude preverovať, bude problém. Neviem aký veľký, keďže je to pochybenie zo strany "orgánu" ale bude. V karte je to vždy správne, pretože sú tam založené záznamy skúšok ako aj zdravotné prehliadky, pokuty obmedzenia a neviem ešte čo všetko.
Osobne by som to riskoval asi len tak, že ísť si vyskúšať motorku alebo tak.. ale denne jazdiť, neviem neviem.. pri nejakej nehode to budú zrejme preverovať.
Osobne by som to riskoval asi len tak, že ísť si vyskúšať motorku alebo tak.. ale denne jazdiť, neviem neviem.. pri nejakej nehode to budú zrejme preverovať.

- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
ja som robil vodicak na velku A v 2008, a mam tam rovnake datumy vo vsetkych troch A-kolonkach... (dovtedy som mal iba B a AM)
povedal by som, ze ak mas datum vo vsetkych troch, tak si opravneny od toho datumu riadit vozidla tychto kategorii... bodka.
Ale aj Bamma moze mat v tomto svoju pravdu. Mozno by si mohol ist na DI a poinformovat sa ohladom toho, co vlastne mozes riadit.
povedal by som, ze ak mas datum vo vsetkych troch, tak si opravneny od toho datumu riadit vozidla tychto kategorii... bodka.

- Bamma_boy
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
- Skúter: Aprilia SR50 R
- Kontaktovať užívateľa:
Podstata je tá, že na riadenie vozidla potrebuješ vodičské oprávnenie + vodičský preukaz ..to je isté..
keď ti oprávnenie chýba, je to zle.
keď ti oprávnenie chýba, je to zle.