presne tak vlady,na slovensku sa spravodlivosti nedockas,ked policajt nema nazbierane pokuty tak ti konntroluje aj dezen na pneu aby nieco mal,zatial co jeho kamarat jazdi opity na aute a ty platis pokutu ze nemas osvetlenu spz,a toto je fakt mozne!!
EDIT: cest vynimkam
slucky na semaforoch (BA, mozno aj inde ) a maly scoot
Moderátor: Moderators
- Savage
- skútrista
- Dátum registrácie: Ut Máj 05, 2009 6:29 pm
- Skúter: Piaggio Typhoon
Re: slucky na semaforoch (BA, mozno aj inde ) a maly scoot
Naposledy upravil/-a Savage v Po Aug 03, 2009 9:51 pm, upravené celkom 1 krát.
podpis som si este nenastavil
-
- moderátor
- Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
- Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
- Kontaktovať užívateľa:
Savage, len tak na okraj, nehadz vsetkych policajtov do jedneho vreca. Z casti ti davam za pravdu, ale napisal si to tak, ako by to robili vsetci a nato som trosku citlivy
TomasARN: sorry, ja som tiez toho nazoru, ze tento nazor sa da pausalizovat. To ze ty poznas nejakeho, ktory sa podla tvojho nazoru vymyka, este neznamena, ze moja skusenost s nim je rovnaka. To, ze si vybrali pracu ktoru robia, ich istym sposobom kategorizuje.
Ale spat k sluckam, na ofiko staznost mi poslali toto:
Ale spat k sluckam, na ofiko staznost mi poslali toto:
Dňa 23. 7. 2009 bol na Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave odstúpený Váš e-mail, predmetom ktorého je otázka týkajúca sa správania vodiča motocykla pri prechode cez dopravný detektor v prípade, že dopravný detektor umiestne-ný vo vozovke zo smeru jazdy vodiča prejazd motocykla indukčnou slučkou nezaregistruje.
Uvedená situácia môže v procese riadenia nastať v prípade, že vodič motocykla indukčnou slučkou neprešiel alebo v prípade, že dopravný detektor bol v čase prejazdu nefunkčný.
Z dôvodu, že vo Vašom e-maili uvádzate, že dopravný detektor iný dopravný prostriedok (osobný automobil) zaregistroval, je možné konštatovať, že dopravný detektor bol v tom čase funkčný a je pravdepodobné, že vodič motocykla indukčnou slučkou neprešiel (obišiel ju, stál pred ňou a pod.).
V prípade, že dopravný detektor je nefunkčný, zariadenie tento stav zistí a zabezpečí zmenu riadenia z riadenia v závislosti na doprave na riadenie v pevnom cykle (zariadením cestnej svetelnej signalizácie je vysielaný signálny plán s pevne určenou postupnosťou zobrazovania signálov na jednotlivých návestidlách a dĺžkou ich trvania).
Vzhľadom na skutočnosť, že neuvádzate deň vzniku udalosti, bola u fy Siemens (spoloč-nosť zabezpečujúca okrem iného údržbu zariadení cestnej svetelnej signslizácie) preverená funkčnosť zariadenia spätne rok dozadu. Zástupcom firmy bolo zistené, že v období posledného roku nebola zaznamenaná žiadna porucha indukčnej slučky zabezpečujúcej dynamické riadenie (riadenie v závislosti na doprave) v priestore dopravného uzla Lamačská cesta - Mokrohájska ulica. Verifikáciu priamo v teréne vykonal policajt Krajského dopravného inšpektorátu KR PZ v Bratislave bola dňa 28. 7. 2009. Pri viacerých prejazdoch motocyklom cez dopravný detektor nedostatky nezistil.
Vyššie popísanú nefunkčnosť zariadenia ste pozorovali aj v križovatke ulíc Vajnorská - Magnetová. Tu bola príčinou vzniku vyššie popísanej situácie porucha indukčnej slučky. Porucha bola odstránená dňa 30. 6. 2009. Odstránenie poruchy malo za následok, že v priestore dopravného uzla došlo ku zmene riadenia - riadenie v pevnom cykle, ktoré prebiehalo počas poruchy dopravného detektoru nahradilo riadenie v závislosti na doprave.
Záverom uvádzam, že akékoľvek nedostatky zistené v riadení dopravného procesu zaria-deniami cestnej svetelnej signalizácie na území hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy je možné oznamovať na Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, Špitálska ul. č. 14 (telefón 09610 25605, 09610 25606; fax 09610 25609) alebo na Magistrát hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy oddelenie cestného hospodárstva, Röntgenova ul. č. 24 (telefón 02/59356704, 02/59356705).
S pozdravom
Ing. Miloslav Seifert
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Takže nasadať na tátoše a ideme kontrolovať indukčné slučky .V BA je ich neúrekom a asi sa ozaj prejdem na tú spomínanú Mokrohájsku.... Inak pekne napísané tá ich odpoveď ,len mám pochybnosť či je to aj pravdivé a reálne.či tam vôbec dakto to aj bol na moto kontrolovať.A inak je rozdiel 300kilové Policajné železo a nejaký malý 100-120 kilový scootrik .Skrátka ja som nadobudol vždy dojem keď som na takej križovatke čakal a čakal a čakal, že scooter alebo moto to proste nechytá a basta. Vždy som čakal až príde nejaká plechovka a postaví sa za mňa a vtedy to preplo , alebo som to po istom čase cca 4-5 min.riskol a švihol na ružový signál ...
alebo to nejak obišiel alebo som zvolil inú trasu.
PS: A dá sa paušalizovať každé povolanie ??? aj Lekár alebo obchodník alebo dokonca napríklad železničiar??? Za to že Ťa vytočí nejaký, s tvojho pohľadu dementný sprievodca vo vlaku alebo slépka za okienkom čo Ti predá nesprávny lístok alebo miestenku tak budeme všetci čo robíme na železnici rovnakí????
Aj keď zrejme to nieje moc vhodné prirovnanie ..... ale otázka je v tom že kto a prečo ide k Polícii a aký má na to dôvod alebo čo od toho vôbec očakáva.Hlavne PMJčky lebo s nimi človek prichádza do styku asi najviac...Podla mňa ak by bolo viac ľudí čo tam idú preto lebo chcú ostatným ľudom pomáhať, tak ako to je napríklad u Hasičov alebo RZP-záchranári tak by to aj lepšie vypadalo v reále v správaní...Ale paušalizovať všetko a všetkých podla mňa nieje moc fér aj keď dakedy mám k tomu sklony aj ja sám a asi aj každý z nás.....chyba je vždy v ľudoch.....pozor na to 

PS: A dá sa paušalizovať každé povolanie ??? aj Lekár alebo obchodník alebo dokonca napríklad železničiar??? Za to že Ťa vytočí nejaký, s tvojho pohľadu dementný sprievodca vo vlaku alebo slépka za okienkom čo Ti predá nesprávny lístok alebo miestenku tak budeme všetci čo robíme na železnici rovnakí????

Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.