slucky na semaforoch (BA, mozno aj inde ) a maly scoot

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Savage
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Máj 05, 2009 6:29 pm
Skúter: Piaggio Typhoon

Re: slucky na semaforoch (BA, mozno aj inde ) a maly scoot

#26 Príspevok od užívateľa Savage » So Aug 01, 2009 10:00 pm

presne tak vlady,na slovensku sa spravodlivosti nedockas,ked policajt nema nazbierane pokuty tak ti konntroluje aj dezen na pneu aby nieco mal,zatial co jeho kamarat jazdi opity na aute a ty platis pokutu ze nemas osvetlenu spz,a toto je fakt mozne!!

EDIT: cest vynimkam
Naposledy upravil/-a Savage v Po Aug 03, 2009 9:51 pm, upravené celkom 1 krát.
podpis som si este nenastavil

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#27 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ne Aug 02, 2009 10:43 pm

Savage, len tak na okraj, nehadz vsetkych policajtov do jedneho vreca. Z casti ti davam za pravdu, ale napisal si to tak, ako by to robili vsetci a nato som trosku citlivy

ivast
chodec
chodec
Dátum registrácie: Št Aug 21, 2008 3:15 pm
Skúter: neuvedený

#28 Príspevok od užívateľa ivast » Po Aug 03, 2009 10:00 am

TomasARN: sorry, ja som tiez toho nazoru, ze tento nazor sa da pausalizovat. To ze ty poznas nejakeho, ktory sa podla tvojho nazoru vymyka, este neznamena, ze moja skusenost s nim je rovnaka. To, ze si vybrali pracu ktoru robia, ich istym sposobom kategorizuje.

Ale spat k sluckam, na ofiko staznost mi poslali toto:
Dňa 23. 7. 2009 bol na Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave odstúpený Váš e-mail, predmetom ktorého je otázka týkajúca sa správania vodiča motocykla pri prechode cez dopravný detektor v prípade, že dopravný detektor umiestne-ný vo vozovke zo smeru jazdy vodiča prejazd motocykla indukčnou slučkou nezaregistruje.
Uvedená situácia môže v procese riadenia nastať v prípade, že vodič motocykla indukčnou slučkou neprešiel alebo v prípade, že dopravný detektor bol v čase prejazdu nefunkčný.
Z dôvodu, že vo Vašom e-maili uvádzate, že dopravný detektor iný dopravný prostriedok (osobný automobil) zaregistroval, je možné konštatovať, že dopravný detektor bol v tom čase funkčný a je pravdepodobné, že vodič motocykla indukčnou slučkou neprešiel (obišiel ju, stál pred ňou a pod.).
V prípade, že dopravný detektor je nefunkčný, zariadenie tento stav zistí a zabezpečí zmenu riadenia z riadenia v závislosti na doprave na riadenie v pevnom cykle (zariadením cestnej svetelnej signalizácie je vysielaný signálny plán s pevne určenou postupnosťou zobrazovania signálov na jednotlivých návestidlách a dĺžkou ich trvania).
Vzhľadom na skutočnosť, že neuvádzate deň vzniku udalosti, bola u  fy Siemens (spoloč-nosť zabezpečujúca okrem iného údržbu zariadení cestnej svetelnej signslizácie) preverená funkčnosť zariadenia spätne rok dozadu. Zástupcom firmy bolo zistené, že v období posledného roku nebola zaznamenaná žiadna porucha indukčnej slučky zabezpečujúcej dynamické riadenie (riadenie v závislosti na doprave) v priestore dopravného uzla Lamačská cesta - Mokrohájska ulica. Verifikáciu priamo v teréne vykonal policajt Krajského dopravného inšpektorátu KR PZ v Bratislave bola dňa 28. 7. 2009. Pri viacerých prejazdoch motocyklom cez dopravný detektor nedostatky nezistil.
Vyššie popísanú nefunkčnosť zariadenia ste pozorovali aj v križovatke ulíc Vajnorská - Magnetová. Tu bola príčinou vzniku vyššie popísanej situácie porucha indukčnej slučky. Porucha bola odstránená dňa 30. 6. 2009. Odstránenie poruchy malo za následok, že v priestore dopravného uzla došlo ku zmene riadenia - riadenie v pevnom cykle, ktoré prebiehalo počas poruchy dopravného detektoru nahradilo riadenie v závislosti na doprave.
Záverom uvádzam, že akékoľvek nedostatky zistené v riadení dopravného procesu zaria-deniami cestnej svetelnej signalizácie na území hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy je možné oznamovať na Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, Špitálska ul. č. 14 (telefón 09610 25605, 09610 25606; fax 09610 25609) alebo na Magistrát hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy oddelenie cestného hospodárstva, Röntgenova ul. č. 24 (telefón 02/59356704, 02/59356705).

S pozdravom
Ing. Miloslav Seifert

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#29 Príspevok od užívateľa VLADY » Po Aug 03, 2009 3:49 pm

Takže nasadať na tátoše a ideme kontrolovať indukčné slučky .V BA je ich neúrekom a asi sa ozaj prejdem na tú spomínanú Mokrohájsku.... Inak pekne napísané tá ich odpoveď ,len mám pochybnosť či je to aj pravdivé a reálne.či tam vôbec dakto to aj bol na moto kontrolovať.A inak je rozdiel 300kilové Policajné železo a nejaký malý 100-120 kilový scootrik .Skrátka ja som nadobudol vždy dojem keď som na takej križovatke čakal a čakal a čakal, že scooter alebo moto to proste nechytá a basta. Vždy som čakal až príde nejaká plechovka a postaví sa za mňa a vtedy to preplo , alebo som to po istom čase cca 4-5 min.riskol a švihol na ružový signál ... :pardon: alebo to nejak obišiel alebo som zvolil inú trasu.
PS: A dá sa paušalizovať každé povolanie ??? aj Lekár alebo obchodník alebo dokonca napríklad železničiar??? Za to že Ťa vytočí nejaký, s tvojho pohľadu dementný sprievodca vo vlaku alebo slépka za okienkom čo Ti predá nesprávny lístok alebo miestenku tak budeme všetci čo robíme na železnici rovnakí???? :unknown: Aj keď zrejme to nieje moc vhodné prirovnanie ..... ale otázka je v tom že kto a prečo ide k Polícii a aký má na to dôvod alebo čo od toho vôbec očakáva.Hlavne PMJčky lebo s nimi človek prichádza do styku asi najviac...Podla mňa ak by bolo viac ľudí čo tam idú preto lebo chcú ostatným ľudom pomáhať, tak ako to je napríklad u Hasičov alebo RZP-záchranári tak by to aj lepšie vypadalo v reále v správaní...Ale paušalizovať všetko a všetkých podla mňa nieje moc fér aj keď dakedy mám k tomu sklony aj ja sám a asi aj každý z nás.....chyba je vždy v ľudoch.....pozor na to :fool:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"