pouziva tu niekto digitalnu zrkadlovku?

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
davtex
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
Skúter: Yamaha FZ6N

Re: pouziva tu niekto digitalnu zrkadlovku?

#26 Príspevok od užívateľa davtex » Ut Apr 27, 2010 8:10 pm

Hodil som tu este 3 fotky motoriek na Donovaloch, pes z blizka, moj skuter, moj skuter foteny v roznych rezimoch a nakoniec moj skuter 12mpix automatika. Je tam dost vela tlacitok a ja to vzdy iba hodim na automatiku, pripadne na jeden z rezimov :).

http://rapidshare.com/files/380860560/scoot.rar
podpis som si este nenastavil

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#27 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Apr 27, 2010 8:38 pm

diky moc, velmi pekne fotky... dvojica na choppri i chopper pred drevenicou, velmi pekne... pri fotke BMWcka fotak zaostril skor na koleso PASSATa, ktore je ostrejsie, ale i tak velmi pekne, ak by bolo zaostrene BMWcko, nema to chybu... ten pes je super, krasne vykresleny, pozadie pekne rozostrene :good: ...a fotky scootra s bleskom - jedina namietka: mozno by ho uz bolo treba umyt... Obrázok

technicka kvalita tychto fotiek sa mi paci, som spokojny s tym, ako D5000 s 18-55 VR objektivom foti... :)

otazka: fotis cez hladacik, alebo pouzivas LifeView (fotenie cez displej)? Predpokladam, ze cez hladacik, ako kazdy na zrkadlovke... fotit cez LCD mam ja v plane iba v pripadoch, ked sa cez hladacik nebude dat, najma z dovodu ineho sposobu ostrenia (cez kontrast), ktore je cez LifeView o dost pomalsie...

a vratim sa este k m4rk0vej fotke RC auta... velmi sa mi lubi, ako fotoaparat zachytil odskakujuce kamienky a prach spod kolies, super... zmrazenie pohybu. :good:
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

m4rk0
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Jún 02, 2009 9:21 pm
Skúter: Gilera Runner 70 SP Replica Simoncelli
Kontaktovať užívateľa:

#28 Príspevok od užívateľa m4rk0 » Ut Apr 27, 2010 9:12 pm

the bandit ak das rychli cas a je dobre svetlo zachyti to bezproblemov kazda zrkadlovka dokonca som podla fotky ako stvorkolka bola v pohybe pozeral rozmer pneu ked som objednaval .. :D tu je nieco dalsie z mojej tvorby uz v malom formate
Prílohy
Voda.JPG
Studna v lesicku
(103.34 KiB) 179 stiahnutí
oblak.JPG
oblak fotene z balkona :)
(58.48 KiB) 179 stiahnutí
Slnko.JPG
a horske slnko
(48.03 KiB) 179 stiahnutí
Runner 70 sp simoncelli
viac tu --- >http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =42&t=8232

m4rk0
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#29 Príspevok od užívateľa m4rk0 » Ut Apr 27, 2010 9:15 pm

a este ako si spominal ten pohyb ..tak tu je fotka podla ktorej som pozeral rozmer tiez pekne zachytilo co odlietavalo s kolesa a tak...
Prílohy
stvorkolka.JPG
(115.13 KiB) 179 stiahnutí
Runner 70 sp simoncelli

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#30 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Apr 27, 2010 9:18 pm

jj, trebars to RC, to si mal tusim 1/3200, to uz zmrazi pohyb viac nez dobre... :D

so zrkadlovkami sa da krasne pohrat, moj kompakt (aj ked je dobry) mi neponuka take moznosti... a staci, ze je menej svetla a idem s casmi aj s ISO doprdele... :D

davtex
motorkár
motorkár

#31 Príspevok od užívateľa davtex » Ut Apr 27, 2010 10:27 pm

Jasne, umyt motorku by nezaskodilo :), vacsinov fotim prave cez display, pri lepsich zaberoch, kde mas viac casu sa da aj cez hladacik. Mimochodom v tom hladaciku mas taky mini display, kde vidis nastavene ISO, focus atd. Vseobecne to podla mna foti super, kazdy sa v tom najde. Detaily ako HDMI, HD video atd. tiez potesia. len ta cena s tym VR objektivom dost zamrzi. To, ze mas zrkadlovku neznamena, ze sa musis hrat na experta a pouzijes hladacik alebo display tak, ako sa ti to hodi. Keby si chcel este vediet nejake detaily o tom fotaku, napis.

m4rk0
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#32 Príspevok od užívateľa m4rk0 » Ut Apr 27, 2010 10:35 pm

zasa ja tam taku moznost nemam ze fotenie cez display ...mozem iba cez hladacik a potom sa mi akurat ta fotka na displejy zobrazi .....
ale nechyba mi vobec tato funkcia lepsie sa mi foti cez hladacik
Runner 70 sp simoncelli

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#33 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Apr 27, 2010 10:39 pm

cez hladacik to ostri daleko rychlejsie (totiz iny sposob ostrenia), fotenie cez LCD je len bonus... Samozrejme podla potreby vyuzivat... :) Komu ako vyhovuje... :)

D5000 s 18-55 VR stoji trebars v NAYi 21tisic Sk (stale zijem v starej mene), ja mam moznost kupit ju v istom slovenskom internetovom obchode za 17tisic... (a 30 dni na vratenie tovaru v pripade nespokojnosti). Najlepsia cena na Slovensku, ak celkovo neratam PixManiu, od ktorej by som si nekupil ani ponozky...

Detaily, ktore by ma zaujimalo ohladom D5000, tak napriklad to, ze ako ju prenasate? Kupil si si nejaku tasku, predpokladam... Objektiv davas dole, alebo mas taku, ze to nosis v celku?

davtex
motorkár
motorkár

#34 Príspevok od užívateľa davtex » Ut Apr 27, 2010 10:52 pm

Prenasa sa to vzdy s nasadenym objektivom, aby sa tam nedostal bordel a aby ti netrvalo 5min vybrat fotak. Zatial to prenasame v starej taske na kameru, chceme ale kupit nieco take ako ma stryko, to jest taka trojuholnikova taska, kde davas fotak objektivom dole.

viper
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
Skúter: Kawasaki Versys 2009
Kontaktovať užívateľa:

#35 Príspevok od užívateľa viper » Ut Apr 27, 2010 11:13 pm

Ja som si kupil toto http://www.tamrac.com/5546.htm a zatial spokojnost.
Kawasaki Versys Touring Edition
Obrázok

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#36 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Apr 27, 2010 11:19 pm

vyzera paradne, ale nebojis sa na ulici, ze ti niekto takyto vak pocas chodze otvori a slohne techniku? Vreckari vedia byt nepozorovatelni...

viper
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
Skúter: Kawasaki Versys 2009
Kontaktovať užívateľa:

#37 Príspevok od užívateľa viper » Ut Apr 27, 2010 11:24 pm

otocis ho dopredu a mas fotak na hrudi :)
Nato aby vybral fotak musi rozopnut zips a vyklopit vrch batohu - to si urcite vsimnes.
Kawasaki Versys Touring Edition
Obrázok

optik
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 06, 2007 4:34 pm
Skúter: Keeway Focus - custom tuned, Gilera Ice - racing scooter
Kontaktovať užívateľa:

#38 Príspevok od užívateľa optik » St Apr 28, 2010 3:24 pm

Mitko napísal:Nie som si velmi istý ale mam dojem , že u alciho ked bol cez vikend optik tak mal na stoličke položenu "zrkadlovku" ....možno bude mať nejaké skusenosti si myslim....
Ano Mitko dobre si videl, pouzivam zrkadlovku od Sony DSLR A300 http://www.sony.sk/product/dsb-body-and ... ccessories kupil som v ju v kite s dvomi objektivami DT 18 - 70 mm, F3,5 - 5,6 a teleobjektivom 75 - 300 mm F4,5 - 5,6 za velmi rozumnu cenu v polsku - zrovna vtedy ked zlote malo vykyv voci euru.
K foteniu so zrkadlovkou - je to uplne ine kafe nez z kompaktom /pouzival som Sony Cybershot 5megapixel a Olympus Mju 800 8megapixel/ a v podstate sa to neda porovnat. Ale sak to je jasne kedze kavlitu vysledneho snimku velmi ovplyvnuje objektiv - teda nie len rozlisenie cipu. Na kompaktoch su vacsinou male objektivy i ked vyrobcovia pisu obrovske priblizenia.
Odporucam dobre premysliet co chces fotit a podla toho kupit telo a objektiv, na rovinu poviem ze vymena objektivov ma bavila prve 2 mesiace a najcastejsie pouzivam ten maly, keby som mohol odporucit kupit objektiv sirokouhly univerzalny objektiv 18-200 mm F3,5 - 6,3 a nemusis nic menit a pokryjes tym vsetko.
Konkretne k tomu mojmu Sonaku je to super fotak a na amatersku fotku bohate staci, jedinu vyhradu mam k vyklopnemu zadnemu displayu ktory vytrca - a vdaka tomu moze lahko dojst k jeho poskodeniu - co sa miaj stalo fotak spadol a presne na na ten display - a kedze som nemal ochranny kryt /uz ho samozrejme mam/ tak doslo k jeho poskodeniu, vymena displaya 130 €...
Aby som to zhrnul, kebysom kupoval zrkadlovku by som zvazoval Canon, Nikon, Sony - podla ceny a sposobu pouzitia vybrat vhodny typ a potom objektiv - bud kupit nieco co je v kite s fotakom, alebo kupit nieco zvlast podla parametrov pouzitia, zn. Tamron, Sigma alebo coklvek ine....

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#39 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Apr 28, 2010 3:53 pm

optik, dik za info...

ja som uz rozhodnuty pre Nikon D5000 s objektivom 18-55 VR (teda stabilizovany), mojim limitom je cena, uz 17tisic za fotak sa mi vidi byt dost vysoka investicia (teda ani nie tak mne, ako skor rodina by tak reagovala), a to pritom usetrim 4 tisicky trebars oproti NAYu, a o nieco menej (ale stale nezanedbatelne dost) oproti inym obchodom... :)

Objektiv 18-55 VR mi pre zaciatok bude isto stacit, spominane priblizenie mam teraz na mojom kompakte a da sa s tym zit... objektiv s vacsim zoomom uz cenu navysi dost nad 17tisic Sk, tak to budem zvazovat, az ked mi bude zoom chybat... :)

A spominany Nikon D5000 (podla mna najrozumnejsia volba, ak chcem investovat tych 17tisic Sk) mam uz z recenzii, videoreceznii a citania manualu zmaknuty tak, ze by som ho vedel rovno teraz z fleku ovladat... :D

davtex
motorkár
motorkár

#40 Príspevok od užívateľa davtex » St Apr 28, 2010 7:31 pm

Thebandit: to si zase nemysli, ten manual ti vystane na par dlhych vecerov :D

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#41 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Apr 28, 2010 7:56 pm

jj, ja citam manualy velmi rad, po zakupeni noveho vyrobku je to moja oblubena literatura... som presny opak tych ludi, ktori naopak manual uplne odignoruju, pretoze si myslia, ze su dostatocne mudri... (nezriedka nie su dostatocne, a potom sa pytaju, ako to a to vyriesit, no hrdost im zakazuje kuknut do manualu... :D)

davtex
motorkár
motorkár

#42 Príspevok od užívateľa davtex » St Apr 28, 2010 8:01 pm

Ja som otvoril manual iba raz v zivote a to bolo vtedy, ked sme kupili novu pracku a skakala po celej kupelni ako diva. Vysvitlo, ze tam bola nejaka sroba co drzi tlmice bubna, aby sa bubon nehybal pocas prepravy :D

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#43 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » St Apr 28, 2010 8:26 pm

Ja sa tiež riadim heslom "Keď si nevieš rady, použi návod na obsluhu". Rýchlejšie sa všetko naučím sám, ako lúštiť to niekde v nezmyselne napísanom návode a ešte hodinu rozmýšľať čo tým chcel básnik povedať.. :pardon:
A ak mám pravdu povedať, návod na obsluhu som potreboval možno 2x za celý život.. K telefónom ho nepotrebujem nikdy, k PC komponentom (a, že ich nie je málo) tiež návody nepoužívam (len obrázky čo a ako zložiť)...
Takže považujem čítanie návodov za zbytočnosť, no poznám aj takých ľudí, ja ich nazývam "inžinieri" (oni to totižto väčšinou aj ozaj sú :) ) ktorý ani len nezapnú výrobok predtým ako neprečítajú návod aj odpredu aj odzadu...a to už sa mi zdá extra prehnané, resp. prehnaná opratrnosť.. :roll:

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#44 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Apr 28, 2010 8:35 pm

ja som inzinier... :D My inzinieri mavame takyto technicky exaktny pristup... :) Ale zasa nie ze by som nezapol vyrobok, kym si neprecitam navod... no rozhodne navod k tym komplikovanejsim vyrobkom preluskam, aby som objavil vsetky ich moznosti... :) A nie ako ked si niekto nevie ani cas nastavit na videorekorderi, ci teraz DVD/HDD rekorderi (kdesi bola taka studia, kolko ludi ma na videorekorderi nastaveny cas, a to percento bolo zaujimave). :D

Citanie manualov k vyrobkom, na ktore sa velmi tesim, a z ktorych sa velmi tesim, iba znasobuje moju radost z nich... Aj k Aprilke som si navod precital... cez den som sa vozil, vecer cital... :D (lebo nepijem :D)

Rips.
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Jan 26, 2009 3:21 pm
Skúter: Kawasaki er6n 2010

#45 Príspevok od užívateľa Rips. » St Apr 28, 2010 8:51 pm

Ja mam návod cely v taliančine :( Ale k fotaku som si daktoe veci čital tieš :) Sem tam je tam par užitočných rád a funkcii :) A k Pc komponentom hm raz som si ten navod pozrel nie ze by som ho potreboval ale zzo zvedavosti :D Ak to niekto sklada podla toho navodu nečudujem sa ,že tak vela Pc končí v servise :D

m4rk0
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#46 Príspevok od užívateľa m4rk0 » St Apr 28, 2010 8:53 pm

hmm navos na skuter som sictal ako tak lebo bol v anglictine ...hlavne som pochopil :D :D
k fotaku som preluskal manual az o mesiac odkedy som ho mal a to som len zistil ake seliake mozne funkcie ma :D som ani netusil
Runner 70 sp simoncelli

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#47 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » St Apr 28, 2010 8:54 pm

THeBaNDiT napísal:ja som inzinier... :D
Myslel som si.. :D Ja tiež nemám nastavené hodiny na mikrovlnke, ale to len z toho dôvodu, že sa stále vyťahuje zo zástrčky a vynulujú sa. Tak ich predsa nebudem nastavovať zase, no ni? :)
To ja som v tomto úplne opačný typ. Ja kým ozaj nemusím tie návody čítať, tak ich nečítam. Je tam toľko podľa mňa nepodstatných vecí, kt. už viem predtým ako na napr. moto sadnem, že kým sa dopracujem k tým možno trochu dôležitejším (aj keď aj na tie po čase človek príde), tak mám depku na celý nasledujúci deň.. :D
Ale nemám proti takým ľuďom nič, jedine by som ich možno niekedy trochu popohnal..ku príkladu ujo (inžinier) išiel skladať skrinku, takže jasné, najskôr 100 stranový návod a čítal. Kým on dočítal ja som mal skrinku zloženú, teta už do nej ukladala veci.. :roll:
Alebo keby som mal dôvod na skútri niečo rozoberať, tak sa do toho okamžite púšťam (aj keď pripúšťam, tiež niekedy nanič vlastnosť), kdežto on si zavolá do servisu nech mu idú odmontovať jeden plast, reku "čo keby na tom niečo pokazil?".. :unknown:

2Rips: tak, tak...myslím, že raz v živote som čítal návod k nejakej základnej doske, šak zvedavosť...no keď som ho dočítal, amen tma..keby som to mal podľa toho skladať...s bohom mária... :fool:

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#48 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Apr 28, 2010 9:10 pm

my inzinieri totiz vieme, ze veci vedia byt fest zlozite... ostatni to nevedia, tak sa odvazne pustia do opravy a asi ako sa hovori, odvaznemu stastie praje... :D
(tym nechcem nikoho urazit, pisem uvolnenym tonom... :))

M4rk0 potvrdzuje moju teoriu o uzitocnosti navodov... :) U komplikovanejsich veci zistis aj detaily, ktore by ti nenapadli... :) Ale zasa nezriedka plati, ze na co prides sam skumanim, to si lepsie zapamatas, to je nepopieratelny fakt... obcas to praktizujem na ziakoch... :)

Ale troska sme odbehli od povodnej temy...

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#49 Príspevok od užívateľa VLADY » St Apr 28, 2010 10:47 pm

Keď už sme pri tých návodoch..sorry za OT ale nedá mi ...ja ich čítam zo zaujímavosti že či sa tam náhodou nedozviem dačo nové....ale zbytočne si oči kazím väčšinou....ale občas sa stane že dačo neviem zistiť bez návodu a vtedy ho použijem a nehambím sa za to...Ale mám pocit že je to čím ďalej tým viac len o tom ako popliesť a nastrašiť ľudí ....lebo je viac a viac tých takých akože bezpečnostných upozornení a niektoré sú ozaj zbytočne prehnané alebo aj celkovo nepotrebné....Viď návod od auta.(KIA)....pokec k autozapalovačovej zástrčke..písané v návode je: nezapínajte tam nič okrem vloženého zapalovača, pri zapojení iného zariadenia hrozí riziko požiaru....napríklad nabka na mobil je riziko požiaru podľa toho potom :ROFL: ...ale na strane kde sa pojednáva o núdzovom dojazde v prípade defektu sa už zasa píše , že kompresor ( ktorým sa má natlačiť do kolesa nejaký tesniaci sajrajt a dofúkať tak koleso )sa pripojí do autozásuvky - šak kam inakam by sa dal asi pripojiť k napájaciemu napätiu, ...a ten kompresor berie parádnych 15A...to je OK.....vtedy už zázrakom nehrozí nič zlé... ale nabka na mobil z ktorá berie max 0,5 A prúdu je nebezpečná.... :good: :good:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#50 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » St Apr 28, 2010 10:55 pm

bezpecnostne upozornenia a celkovo tie uplne uvodne strany letim na pol oka... ale trebars citanie o zmienovanom D5000 a jeho rezimoch, ze ktory na co sluzi a pod., to sa dobre cita, a este lepsie bude podla navodu skusat... :) U zrkadlovky by som asi chvilu tapal, co vsetko kde na co sluzi, takto si to najdem v navode a ide sa...

...a ked uz tahame tuto OT vsuvku, tak spomeniem, ze u mnohych vyrobkov pre istotu kontrolujem rozdiely medzi SVK a EN navodom, pretoze na prekladatelov sa zdaleka nie vzdy da spolahnut... :D Najspolahlivejsie su predsalen tie zrejme povodne, anglicke... slovenske navody na prefotenej A4 ani nespominam.

...co vsak teraz studujem cesky navod na ten Nikon D5000, je to navod profesionalne spraveny se-vsim-vsudy, proste ceska mutacia anglickeho navodu. Na ten sa da spolahnut... (mozno je aj v slovenskej verzii, ale tu som tak narychlo na NETe nesplasil) :)

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"