Dotaz ohľadom varia

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
geetee

Re: vario

#26 Príspevok od užívateľa geetee » Pi Aug 11, 2006 3:19 pm

tottito napísal:cafte, pisem to sem lebo nexem zakladat kvoli tomu nove tema. Neviete od coho by mohli byt tie vyrypane drazky v tom variu? Deformuje to valceky tak to budem musiet asi vymenit za nejaky malosi multivar. Ide o origo varec zo SF1. dikes
Obrázok
to ti ich nedeformuje, a aj na mojom to je.
ak nechceš kupovať tuning variator, tak to nechaj tak a kup new valčeky

Užívateľov profilový obrázok
VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#27 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Aug 11, 2006 4:38 pm

Si myslím že mal zodraté alebo malé valčeky a je to odtlačené od toho plechového protikusu čo je zozadu...JA by som to asi nejak zarovnal aby tam nebola ostrá hrana a nové valčeky sa o to nejak ... alebo nazadrhovali. :P
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

snake

#28 Príspevok od užívateľa dr.snake » Pi Aug 11, 2006 6:52 pm

kuz to prebrus 800 smirglom a bude dobre
podpis som si este nenastavil

scrat

#29 Príspevok od užívateľa scrat » Pi Aug 11, 2006 7:15 pm

Kua, s tou zadnou remenicou ste mi dali chrobaka do hlavy. Zvlášť ked už som objednal o 1cm dlhší kevlar. Budem to musieť dnes v noci otvoriť lebo nezaspím...

Tak som na to pozeral, celú remenicu som vytiahol, roztlačil a došiel na to, že u mna je to v pohode, remenu nič nebráni v tom aby klesol až na spodok
Naposledy upravil/-a scrat v Pi Aug 11, 2006 10:46 pm, upravené celkom 1 krát.

Crossbiker

#30 Príspevok od užívateľa Crossbiker » Pi Aug 11, 2006 9:15 pm

zajtra pridám foto tiež som došiel na zaujímavú vec ohľadom varia a spojky možno to tiež niekomu pomôže

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

snake

#31 Príspevok od užívateľa dr.snake » Pi Aug 11, 2006 9:36 pm

Crossbiker napísal:zajtra pridám foto tiež som došiel na zaujímavú vec ohľadom varia a spojky možno to tiež niekomu pomôže
som same ucho

Crossbiker

Re: snake

#32 Príspevok od užívateľa Crossbiker » So Aug 12, 2006 6:08 am

dr.snake napísal:
Crossbiker napísal:zajtra pridám foto tiež som došiel na zaujímavú vec ohľadom varia a spojky možno to tiež niekomu pomôže
som same ucho
hady nemajú uši :D :D

Crossbiker

#33 Príspevok od užívateľa Crossbiker » So Aug 12, 2006 7:12 am

Takže ako vidno na spojkovej remenici nejde remeň úplne dole. Remenica je pritom roztiahnutá na maximum. Na variátorovej remenici zas remeň nejde úplne hore, čo vidno na hornej časti remenice ako aj na oske. Pokiaľ by som chcel, aby remeň na spojke išiel až dole, bolo by treba zmeniť ho za tenší, alebo nejakým zásahom upraviť spojkovú remenicu tak, aby otvárala viac(žeby som počkal kým sa zjazdí? :D). Potom by remeň pri zachovaní pôvodnej dĺžky mohol vybehnúť na variátore až hore za predpokladu, že sa dokáže zavrieť tak aby ho vytlačil navrch. Vario som zatial ešte nerozoberal, tak neviem kde je hranica zavretia. Druhá možnosť je dať dlhší remeň ako mám teraz, aby na variu vybehol hore, no vzadu by aj tak nezbehol nadol.
Obrázok
Obrázok

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

Re: snake

#34 Príspevok od užívateľa dr.snake » So Aug 12, 2006 9:58 am

Crossbiker napísal:
dr.snake napísal: som same ucho
hady nemajú uši :D :D
maju...len ich nevidno :D

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

snake

#35 Príspevok od užívateľa dr.snake » So Aug 12, 2006 9:59 am

a co tak dat remen z cirkularu podla mna je o dost dlhsi :D

Xlukas.cz
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: So Jún 10, 2006 6:01 pm
Skúter: Piaggio X9 125
Kontaktovať užívateľa:

#36 Príspevok od užívateľa Xlukas.cz » So Aug 12, 2006 10:13 am

kdyz se na to divam, tak na spojce ti to uz vic dolu nepujde, protoze v te rezerve uz neni sbihajici se profil, ale rovny. cim vic to tam "zavres", tak tim vic se ti bude opotrebovavat a zahrivat remen. mozna se pletu, ale rezervu hledej na variatoru. co ti vic zmackne variator? tezsi valecky? ale uplne ze vseho by mel stacit delsi remen.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#37 Príspevok od užívateľa alcatelko » So Aug 12, 2006 10:18 am

ked chces vacsiu maximalku tak daj ten dlhsi remen a vymen zadny prevod za dlhsi...(napr.stage 6) a nemusis si posrat variator...max bude vacsia ale jemne horsia akceleracia...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Crossbiker

#38 Príspevok od užívateľa Crossbiker » So Aug 12, 2006 11:03 am

Xlukas.cz napísal:kdyz se na to divam, tak na spojce ti to uz vic dolu nepujde, protoze v te rezerve uz neni sbihajici se profil, ale rovny. cim vic to tam "zavres", tak tim vic se ti bude opotrebovavat a zahrivat remen. mozna se pletu, ale rezervu hledej na variatoru. co ti vic zmackne variator? tezsi valecky? ale uplne ze vseho by mel stacit delsi remen.
teraz ale ide remeň v tom žltom vyznačenom na kónuse je ešte rezerva kam by to mohlo zbehnúť-červené
Obrázok

Nepo

#39 Príspevok od užívateľa Nepo » So Aug 12, 2006 5:28 pm

Tazko je ot takto posudit.Remen uz ale nizsie nepojde,musel by byt uzsi.Xlukas ti dobre radi treba to riesit na variatore.Ja som si dal zrezat ten kovovy valcek co je medzi remenicou a valcekmi.

Xlukas.cz
st. cyklista
st. cyklista
Kontaktovať užívateľa:

#40 Príspevok od užívateľa Xlukas.cz » So Aug 12, 2006 5:40 pm

tim valeckem ve variatoru jsi mne hodne inspiroval a vrtalo me to hlavou. zase nikdy nevyuzijes tu dolni pozici remene. ale to asi nevadi.
skoda, ze sem nikde na internetu nevidel nabidku remenu a jejich parametry - delka, tloustka. prece nejsou vsechny variatory stejne dlouhe a co kdybych do meho strcil remen z jineho ;-) treba by byl o 2cm delsi mozna i uzsi a pomohlo by me to.

Nepo

#41 Príspevok od užívateľa Nepo » So Aug 12, 2006 5:50 pm

Tak urcite by ti to pomohlo keby si nasiel nejaky idealny remen ,co by presne sedel do tvojho varia.

Bacil-BA
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
Skúter: Už zasa žiadny

#42 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » So Aug 12, 2006 9:10 pm

Ak keď to znie paradoxne :!: a v nejakej inej diskusii, pokiaľ som nevedel, že zadná remenica je takto obmedzená, som tvrdil, že dlhší remeň nepomôže zvýšeniu rýchlosti, tak teraz som vlastne zistil :idea: , že dlhší remeň dovolí na variu vystupiť vyššie a tým sa dosiahne prevod do vyššej rýchlosti a zároveň sa zlepší akcelerácia, lebo pri otvorenom variu zasa remeň vystúpi vyššie na zadnej remenici, čo prevod zmenší.
Ale viac ako 3 cm by som si netrúfal pridať.
Vyskúšam, dám vedieť.
Tak už zasa nič.

Bacil-BA
motorkár
motorkár

#43 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » So Aug 12, 2006 9:16 pm

Nepo napísal:Tazko je ot takto posudit.Remen uz ale nizsie nepojde,musel by byt uzsi.Xlukas ti dobre radi treba to riesit na variatore.Ja som si dal zrezat ten kovovy valcek co je medzi remenicou a valcekmi.
Nepo, to som tiež skúšal, ale ak Ti remeniice vzadu nepustia remeň nižšie, tak Ti to nepomôže, iba si zhoršíš rozbeh.
Skúšal som to aj naopak, tak, že som dal pod ten valček 1mm podložku. Rozbeh sa mi zlepšil a maximálka zostala, lebo remeň sa hore na variátore zasa zastaví na tej istej pozícii.
Vyskúšam to riešiť tým dlhším remeňom z kevlaru, aby nešmýkal.
:roll:
Tak už zasa nič.

Nepo

#44 Príspevok od užívateľa Nepo » So Aug 12, 2006 9:29 pm

Teda bacil ty si riadny tuner.Ty si toho na svojom skutri vyskusal uz hadam vsetko.Umna nenastal ziadna zmena ked som ten valcek zbrusil.No co mi hovoril jeden znami on to spravil na 50-ke a maximalka sa mu zvisila asi o 10km/h.Preto som to skusal aj ja.

Bacil-BA
motorkár
motorkár

#45 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » So Aug 12, 2006 11:02 pm

To vieš, začínal som na Pinčli a teraz mi to neustále rýpanie sa v motore chýba. :D
Až mi je to blbé, že to len jazdí a nič to nepýta. Tak sa realizujem aspoň takto... Ak by som mal nejakú Yamahu za 150 000, tak si to asi nedovolím. :shock:
Tak už zasa nič.

scrat

#46 Príspevok od užívateľa scrat » Po Aug 14, 2006 5:54 pm

Xlukas.cz napísal:tim valeckem ve variatoru jsi mne hodne inspiroval a vrtalo me to hlavou. zase nikdy nevyuzijes tu dolni pozici remene. ale to asi nevadi.
skoda, ze sem nikde na internetu nevidel nabidku remenu a jejich parametry - delka, tloustka. prece nejsou vsechny variatory stejne dlouhe a co kdybych do meho strcil remen z jineho ;-) treba by byl o 2cm delsi mozna i uzsi a pomohlo by me to.
Ja som mal ten istý problém ale nakoniec som našiel toto http://www.gilera-runner.com/keilriemen.shtml
Jená sa pravdepodobne o vonkajšie obvody "La" remeňov, upozornujem na to preto, lebo napr. čínania označujú remene "Li" čo je vnútorná dlžka remena! Takže napr. čínska 50 4T má remen 669 18 30, čo znamená 669mm vnútorný obvod, 18mm šírka, 30 je uhol sklonu. 669Li je cca. 690La

Bacil-BA
motorkár
motorkár

#47 Príspevok od užívateľa Bacil-BA » Po Aug 14, 2006 10:04 pm

scrat>Tie údaje na čínskom remeni nie sú ani vonkajší, ani vnútorný obvod. Meral som to. Je to meraný obvod plátna (alebo čo to tam svieti v remeni. Nad plátnom je ešte guma a pod plátnom guma a zuby, tak preto nijako nesedí po premeraní ani jeden z tých čínskych rozmerov.
Obrázok
Tak už zasa nič.

Xlukas.cz
st. cyklista
st. cyklista
Kontaktovať užívateľa:

#48 Príspevok od užívateľa Xlukas.cz » Po Aug 14, 2006 10:21 pm

z te tabulky odhaduju, ze bych mohl mit remen 22 x 828, takze kdyz koupim 22 x 834, tak to bude akorat. to ani nepoznam. nebo misto 22 x 834 tento 22,5 x 845 ? bylo by to prodlouzeni o 0,6 resp. 1,1 cm. to zase neni tolik. v % je to minimum.

scrat

#49 Príspevok od užívateľa scrat » Ut Aug 15, 2006 3:04 pm

Xlukas.cz napísal:z te tabulky odhaduju, ze bych mohl mit remen 22 x 828, takze kdyz koupim 22 x 834, tak to bude akorat. to ani nepoznam. nebo misto 22 x 834 tento 22,5 x 845 ? bylo by to prodlouzeni o 0,6 resp. 1,1 cm. to zase neni tolik. v % je to minimum.
si najpr odmeraj či ti zadná remenica zvládne širší remeň. Ak sa totiž nedokáže dostatočne roztlačiť, budeš mať síce dlhší remen ale maximálkou budeš na tom rovnako ak nie este horšie

Xlukas.cz
st. cyklista
st. cyklista
Kontaktovať užívateľa:

#50 Príspevok od užívateľa Xlukas.cz » Ut Aug 15, 2006 4:07 pm

toho 0,5mm v nejhorsim pripade ubrousim. hlavni je delka, jesli ma smysl - jeslti je v te vyssi casti nejake stoupani na remenici, aby to vytlacilo nahoru a taky jestli to jde vic k sobe, aby to vytlacilo. musim to rozebrat a uvidim. jen se k tomu rozebrani chystam uz mesic a porad se mne nechce.

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"