vyber Prilby
Moderátor: Moderators
- VLADY
- spammer
- Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
- Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...
Re: vyber Prilby
Tak ale treba mať aj dobrú pamäť...nie jak ja....ja som si tiež na Motosalóne skúšal a sedela.....asi len som neskúšal dôsledne alebo som skúšal o číslo väčšiu než som potom objednal, lebo domov doručená síce sedela ale zle sa mi zaklapávala s tým že mi tam zavadzal bradový deflektor....a nedalo by sa jednoručne za jazdy ju zatvoriť.....či som sa ozaj sekol vo veľkosti o číslo alebo tá čo som skúšal ten deflektor pod bradu nemala to už nezistí asi nikdy nikto....Len teda previezol som sa do HC....
Ak ti pasuje a sedí ak je aj dobrá cena ....vyskúšané máš .
Ak ti pasuje a sedí ak je aj dobrá cena ....vyskúšané máš .
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny!
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem.

- potapac
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Máj 15, 2014 11:35 am
- Skúter: Honda GW1800
pozeral som aj ten caberg duke .. ale to si nemam kde vyskusat.. v BB ich nikto asi nepredava
aspon podla webu..
Ta Nox ma jednu nevyhodu (asi) je cierna.. neviem ako je to s ciernou prilbou ked
vonku pecie slnko.
aspon podla webu..
Ta Nox ma jednu nevyhodu (asi) je cierna.. neviem ako je to s ciernou prilbou ked
vonku pecie slnko.
SW-T 400 -
radšej stratiť 5 min. života čakaním,
ako stratiť život pre 5 min.
Relax, kľud, pohoda..
SW-T 400 -

- Bobo
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Máj 03, 2007 2:29 pm
- Skúter: BMW R 1200 RT
čiernu som mal a už by som ju nikdy nekúpil. Mal som hlavu ako v mikrovlnke. Teraz mám bielu a je to teda bohovský rozdiel.
KYMCO XC 250, SUZUKI Burgman 650, BMW R 1200 RT
- PeterZ
- motorkár
- Dátum registrácie: Ut Júl 17, 2007 10:31 am
- Skúter: Peugeot Vivacity Silversport
- Kontaktovať užívateľa:
Ono stačí keď ideš "dostatočne" rýchlo. Ak má prilba dobre navrhnuté chladiace kanáliky a izoláciu žiadna farba nie je problém. Neviem si v niektorých farebných kombináciách dvojkolky a oblečenia jazdca predstaviť bielu alebo zrkadlovo lesklú prilbu len preto aby "neprehrievalo". Však každý je súdny pri pohľade do zrkadla alebo na fotku a vidí.
- Rips.
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Jan 26, 2009 3:21 pm
- Skúter: Kawasaki er6n 2010
Chalani moja AGV prila dosluhuje a chcel by som nieco nove co by ste mi poradili v cene cca 180-220€ a mala by to byt integrala. Mate s niecim v tejto cene dobre skusenosti?? 

podpis som si este nenastavil
-
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 09, 2011 10:11 pm
- Skúter: neuvedený
Nolan N86, clona, pinlock, bradovy deflektor...s hlučnostou ani vetranim som problem nemal. 

- dreamer
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Feb 12, 2014 8:44 pm
- Skúter: Aprilia SR MAX 300
Ja mam obidve prilby cierne, lesklu aj matnu a teplo v nich nie je. Kvalitna prilba musi aj dobre odvetravat a mat nejaku izolaciu predsa.
Aprilia SR MAX 300

ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207

ex: Honda XL 1000V Varadero | Suzuki DL650 V-Strom | Yamaha XS650 Midnight Special | Simson S50 | Jawa Babetta 207
- VLADY
- spammer
Nebavíme sa tu o tom že vozím sa, normálne vrčím po ceste, a mám tam naložené 100-110.Alebo teda podľa odvahy....
Vtedy nieje teplo ani ak si dáš na hlavu sáčik z Tesca.
Ale bavíme sa o tom, že idem dakam, hľadám dačo, šuchcem sa krokom, do toho dve tri červené na svetlách....teplomer na slnku na 45ke ...kde jak mi má čo prefukovať a chladiť hlavu?
Koľko krát si bol niekde na dovolenke na scootri? a išiel skapať niekde v meste kde si netušil kde si , alebo skrátka si len na niekoho čakal až sa vymochle z parkoviska, alebo si ho čakal za križovatkou lebo jemu už skočila červená a musel tam postáť...takéto prípady sa dejú v lete bežne ... Nie že idem na scootri do roboty v BA a je 25...vtedy sa Ti neprehreje žiadna prilba...
Vtedy nieje teplo ani ak si dáš na hlavu sáčik z Tesca.
Ale bavíme sa o tom, že idem dakam, hľadám dačo, šuchcem sa krokom, do toho dve tri červené na svetlách....teplomer na slnku na 45ke ...kde jak mi má čo prefukovať a chladiť hlavu?
Koľko krát si bol niekde na dovolenke na scootri? a išiel skapať niekde v meste kde si netušil kde si , alebo skrátka si len na niekoho čakal až sa vymochle z parkoviska, alebo si ho čakal za križovatkou lebo jemu už skočila červená a musel tam postáť...takéto prípady sa dejú v lete bežne ... Nie že idem na scootri do roboty v BA a je 25...vtedy sa Ti neprehreje žiadna prilba...

-
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: St Jún 30, 2010 6:32 pm
- Skúter: majesty 250/bola/ kawasaky z750s
na nolanke len pozor trocha tazsie sa nasadza .ale ked si sadne tak drzi a netlaci.z bradoveho vetrania sa velmi tazko odstranuju musky.clona a pinlock naparadu
- Rips.
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Jan 26, 2009 3:21 pm
- Skúter: Kawasaki er6n 2010
Asi si behnem skusit tu nolanku do styxu za 160€ to vyzera fajn prilba
A neni tazka?

- dreamer
- st. skútrista
- Dátum registrácie: St Feb 12, 2014 8:44 pm
- Skúter: Aprilia SR MAX 300
Kua Vlady, ty mas vzdy totalne na vsetko jedinu spravnu odpoved a ostatni mozu ist handry fajcit. Hovorim z vlastnych skusenosti, ze tvoje su ine ti neberiem. Normalne ma uz prestava bavit prispievat do tem v ktorych sa objavis, ale tych je uz asi len zopar. Teba mat za kolegu, tak davam vypoved 

Aprilia SR MAX 300

- lubomir11
- cyklista
- Dátum registrácie: Po Máj 19, 2014 12:28 pm
- Skúter: Piaggio X10 125
- Kontaktovať užívateľa:
Vladyho odpovede su furt k veci a neraz s humorom
a aj ked pise litanie.. dobre sa to cita a furt citam do konca lebo tie slohy maju vždy neraz odpoved na množstvo dalších veci 
Dnes som kupil LS2 prilbu...o pár dní po vození hodim nejaké stručné skúsenosti
no prvotný dojem je dobry
prilba pekna.. sedi skvelo...je lahka a konecne nemam pocit ze mam niečo tažke na hlave
viem že to nieje top .. ale patrí myslim k stredu a je za priatelnu cenu 
+ ochota predavajuceho a informacie ...celkove jednanie výborné

Dnes som kupil LS2 prilbu...o pár dní po vození hodim nejaké stručné skúsenosti

+ ochota predavajuceho a informacie ...celkove jednanie výborné

Čerstvo zaľúbený do mojej moto lásky

- VLADY
- spammer
Ak by to tak bolo, musel by byť vždy za mojim príspevkom predsa asi nejaký dodatok v zmysle: počuli ste slovo božie....dreamer napísal:Kua Vlady, ty mas vzdy totalne na vsetko jedinu spravnu odpoved a ostatni mozu ist handry fajcit. Hovorim z vlastnych skusenosti, ze tvoje su ine ti neberiem. Normalne ma uz prestava bavit prispievat do tem v ktorych sa objavis, ale tych je uz asi len zopar. Teba mat za kolegu, tak davam vypoved

Inak sa obávam toho že ak to zoberieš ozaj vážne a poctivo s tým znechutením , moc tém na písanie Ti neostane. Som skrátka skoro v každej...

No vieš ja sa nezvyknem hádať a ak aj napíšem svoj názor, tak zväčša je podložený mojou skúsenosťou...že niekto má inú svoju skúsenosť je OK veľakrát sa z toho zas poučím ja. A k tej prilbe možno je to tým kde jazdím a kde bývam.Ozaj je rozdiel v teplote a aj v jej vnímaní dakde v meste kde je dokola samý betón a asfalt, a niekde mimo mesta kde sa stromy a domylen sem tam a tráva a les jazierko s vodopádom a tak.... Ja viem slnko na palicu pečie všade rovnako takže je to možno zas len placebo efekt a psycho v hlave

A ako kolegu by si ma nechcel mať...možno mám ja mojeho už vycvičeného ale sedíme spolu len mi dvaja v jednej dielni už možno aj 15 rokov.
Samozrejme občas sa zaiskrí lebo on je baran a znamenie mu teda dosť sedí aj čo sa týka správania, a tiež občas neústupčivý a zvykne si myslieť že má pravdu a okrem toho ďalšie dve hlavné úchylky: mobily a autá - predávame predajné a kupujeme kúpne ,štýlom dnes kúpi a večer už je v inzeráte. Ale inak myslím že ak sa chováme ako ľudia tak je všetko OK a aj prípadný problém na druhý deň je len na zasmiatie.

-
- st. kolobežkár
- Dátum registrácie: Ut Aug 09, 2011 10:11 pm
- Skúter: neuvedený
Ani nie, taká primeraná samozrejme sú aj lahšie. Príď a vyskúšajRips. napísal:Asi si behnem skusit tu nolanku do styxu za 160€ to vyzera fajn prilbaA neni tazka?

-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Niekde robili testy, že rozdiel teploty v aute na slnku pri bielom, červenom, čiernom aute a rozdiel bol tuším niečo zľahka okolo 1°C lepší pre biele auto. V prilbe to asi nebude inak, keď tam máš navyše ešte 3-4cm vložku z polystyrénu medzi povrchom prilby a kokosom. Pri státí na križovatke skôr viacej tepla prijmeš z vonka, od motora, od asfaltu, ako vrchom cez škrupinu a vložku. Akurát keď lapneš čiernu prilbu zvonka do rúk, tak môže byť na povrchu pocitovo teplejšejšia.
Tak už zasa nič.
- VLADY
- spammer
Myslím že auto je na tom preto tak, lebo tam asi najviac tepla vlezie cez predné okno....a celkovo cez okná ale hádať sa nebudem ..... možno by sa dalo spraviť pokus a dať vedla seba na slnko bielu a čiernu prilbu a po určitom čase im odmerať povrchovú teplotu . Isto tam bude rozdiel viac ako len 1-2 stupne . Alebo stačí si obliecť čierne tričko a biele a porovnať .Ja viem prilba je o inom ale aj tak ....hlava spraví viac ako reálne 2°C rozdielu...vsugeruješ si že v bielej je menej teplo a to stačí, ten jeden posledný funkčný závit sa tak nakalibruje , a hneď je človek spokojnejší...
Jak farebné bobule od dochtora....povie Ti že zelené sú najsamlepšie a aj sú hotovo šmitec .A ak náhodou nezaberú jak teraz mne ...netreba zúfať je kopec iných farieb...

Jak farebné bobule od dochtora....povie Ti že zelené sú najsamlepšie a aj sú hotovo šmitec .A ak náhodou nezaberú jak teraz mne ...netreba zúfať je kopec iných farieb...

-
- motorkár
- Dátum registrácie: So Jan 28, 2006 12:59 am
- Skúter: Už zasa žiadny
Test OK, ale nie merať povrchovú teplotu, ale vnútornú, tam kde máme bežne napchatý kokos. 

Tak už zasa nič.
- VLADY
- spammer
Lenže predsa vnútro sa Ti časom prehreje aj od okolitého tepla od tepla ak je taká prilba len tak niekde položená na nejakej podložke , (sú tam celkom iné podmienky ako na hlave , a asi má na to vplyv aj to ako a koľko máš chlpov na hlave alebo či použiješ alebo nepoužiješ kuklu .) A zrejme preto aj minimálne rozdiely medzi čiernou a bielou farbou v dlhodobom horizonte. Ale myslím že v prípade rôznej farby bude skorej rôzny priebeh teploty v čase vo vnútri prilby . Napríklad bolo by dobré to merať v určitých časových intervaloch a z toho potom nakresliť grafy a tie porovnať. Škoda že nemám dve rovnaké prilby na laborovanie .Isto by to stálo za to porovnať ich.
Skrátka môj záver je taký, nech si každí kúpi čo uzná za vhodné. Aj tým vlastne bojuje aj proti kríze, lebo len kúpa nového tovaru roztáča kolesá prosperity a ekonomického rastu....že niekto kúpi za život dve a iný osem ???
Skrátka môj záver je taký, nech si každí kúpi čo uzná za vhodné. Aj tým vlastne bojuje aj proti kríze, lebo len kúpa nového tovaru roztáča kolesá prosperity a ekonomického rastu....že niekto kúpi za život dve a iný osem ???

- potapac
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Št Máj 15, 2014 11:35 am
- Skúter: Honda GW1800
ak poznáte film Pelíšky... "..taková blbost a kolik to dá práce.."
okrem výskumných záverov.. a čo údržba.. na bielej asi bude vidno
viacej mŕtvych múch

okrem výskumných záverov.. a čo údržba.. na bielej asi bude vidno
viacej mŕtvych múch

SW-T 400 -
radšej stratiť 5 min. života čakaním,
ako stratiť život pre 5 min.
Relax, kľud, pohoda..
SW-T 400 -

- VLADY
- spammer
Neviem mám pocit že je to asi aj jedno...Mal som čisto čiernu JETku, mal som integrálu s polepmi farebnú modročervenú...a dve strieborné lesklé vyklápačky a na každej je vidno niečo. A taký chutnučký vypasený rozpleštený hmyzák a jeho hnusné žlté vnútro je vidno na každej.
jednofarebná je vždy horšia ako ak je nejaký vzor ...to je asi celé. Pri aute je na čiernom alebo tmavom asi najviac vidno špinu ...na striebornom najmenej , biela je taká čojaviem??? ťažko povedať . Čistiť a umývať treba vždy najviac asi plexi.

jednofarebná je vždy horšia ako ak je nejaký vzor ...to je asi celé. Pri aute je na čiernom alebo tmavom asi najviac vidno špinu ...na striebornom najmenej , biela je taká čojaviem??? ťažko povedať . Čistiť a umývať treba vždy najviac asi plexi.

-
- st. trojkolkár
- Dátum registrácie: Pi Máj 16, 2014 7:46 pm
- Skúter: Piaggio x9 125
Ludia co hovorite na kupu marushin 999 konkretne napr. tato http://www.speedmoto.cz/14005/marushin- ... nzova.html + nakrcnik ? nie je to lacna investicia. jazda tak max do 130. teraz mam vyklapacku worker ako prvu a po pol roku chcem menit. ide mi o hluk. brat kupil nolan n86 a je to s hlukom lepsie no fuka na krk. preto ten nakrcnik ocenim. mate nejake skusenosti ? dik. resp. co ine ? najidealnejsie tak okolo 150
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
999ku ma optik tu na fore...ja mam 888 a 222, mal som aj 777...za tu cenu su to best helmy...aerodynamiku mam vyskusanu len do 150km/h ale do tej rychlosti maximalne ticha, mne nikde nic nefuka (viacero ludi sa stazovalo na podfukovanie plexi ale v 90% pripadoch to bolo po vymene plexi a nikoho nenapadlo ze si to treba zostelovat)...vetranie je na vybornu, futro maximalne komfortne, bezpecnost mam vyskusanu na vlastnej hlave (dva tazke pady na hlavu a stale som tu bez ujmy a to mi raz skoro utrhlo hlavu ako mi chcelo vyzut helmu z hlavy (takze aj ich system MARO funguje na jednotku))
aby to nebolo len ospevovanie tak jedna veci mi na nich aj vadi...na niektorych modeloch je olemovanie futra takou ako imitaciou koze...a asi po 3 rokoch pouzivania ta "koza" zacala od potu opadavat...a co sa dodava nosovy deflektor k helme tak moj velky nos do neho naraza a nemozem ho pouzivat...aj som si ho zrezal ale na jamach sa aj tak obcas stretol s mojim nosom...je samozrejme vyberatelny takze siel prec...antifog vrstva funguje dobre aj po 5 rokoch takze ani nie je potrebny len v extremnom pocasi by sa hodil...
aby to nebolo len ospevovanie tak jedna veci mi na nich aj vadi...na niektorych modeloch je olemovanie futra takou ako imitaciou koze...a asi po 3 rokoch pouzivania ta "koza" zacala od potu opadavat...a co sa dodava nosovy deflektor k helme tak moj velky nos do neho naraza a nemozem ho pouzivat...aj som si ho zrezal ale na jamach sa aj tak obcas stretol s mojim nosom...je samozrejme vyberatelny takze siel prec...antifog vrstva funguje dobre aj po 5 rokoch takze ani nie je potrebny len v extremnom pocasi by sa hodil...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov
-
- st. trojkolkár
ono je to znacene ako nejaka rada ? ze 999 je lepsia ako 888 ?
- alcatelko
- moderátor
- Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
- Skúter: piaggio zip lc
- Kontaktovať užívateľa:
ano je to znacene ako rady...999 a rs su najvyssie rady...u 999 zu este dve rady odlahcene a klasicke...je tam nejakych 50-100g rozdiel...222 je skutrova integrala...ma zmensenu skrupinu a upraveny tvar aby za vliezla pod sedacku skutra... ochudobnena na futre ale spickova bezpecnost...777 a 888 su oproti 999 starsie rady ale stale maju co ponuknut...teraz su uz myslim inovovane na 778 a 889... ja som na marusky vytazeny...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
-
- st. trojkolkár
perfektne rady. diky moc. este jedna otazocka nemozem to najst. su 3 druhy rs et. iba rs et, potom rs et fundo a rs et start up. nevies aky je tam rozdiel ? diky
// aha asi iba farba a styl. to nerozhoduje. kazdpoadne dik za rady
// aha asi iba farba a styl. to nerozhoduje. kazdpoadne dik za rady