Co si myslite o cinskych skutroch

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm
Skúter: neuvedený

#376 Príspevok od užívateľa jean » Pi Sep 14, 2007 4:55 pm

Ak zoženiete dosť bláznov ochotných nechať ničiť brzdy na svojom skútri, tak sa môžem pokúsiť zabezpečiť profi zar. na meranie brzdnej dráhy. Len neviem, či sa to na motorku dá upevniť, je to určené pre osobáky. Máme to na katedre, dal by sa o tom článok napísať na konferenciu a mal by som kredity :P. A kuko do novín 8). Už chcem analyzovať olej, že či je výmenný interval stanovený výrobcom oprávnený alebo je to blbosť :).
podpis som si este nenastavil

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm

#377 Príspevok od užívateľa aumirek » Pi Sep 14, 2007 5:25 pm

s tím olejem toho moc nezjistíš poněvadž výrobce si samozřejmě dává rezervu a ani potom to není jednoznačné kolik km.Jeden čas jsme měnily olej podle takového analizéru.A stejné auto najelo 20 nebo i 60 tisíc km.To záleží na mnoha okolnostech.On i výrobce třeba ve švédku ti nařídí nekolikanásobně delší interval než někde v poušti nebo stepi.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#378 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Sep 14, 2007 5:28 pm

olej vydrzal v daewoo ticu 100tis km... :lol:
Naposledy upravil/-a alcatelko v Pi Sep 14, 2007 5:54 pm, upravené celkom 1 krát.
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#379 Príspevok od užívateľa aumirek » Pi Sep 14, 2007 5:32 pm

alcatelko napísal:
aumirek napísal:s tím olejem toho moc nezjistíš poněvadž výrobce si samozřejmě dává rezervu a ani potom to není jednoznačné kolik km.Jeden čas jsme měnily olej podle takového analizéru.A stejné auto najelo 20 nebo i 60 tisíc km.To záleží na mnoha okolnostech.On i výrobce třeba ve švédku ti nařídí nekolikanásobně delší interval než někde v poušti nebo stepi.
olej vydrzal v daewoo ticu 100tis km... :lol:
nevím jestli narážíš na mne ale toto jsem opravdu kdesi četl bohužel teda nevím co to bylo za auto

ripper

#380 Príspevok od užívateľa ripper » Pi Sep 14, 2007 5:44 pm

a po tych 100 000 km ho do sucha zozral co? :D

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#381 Príspevok od užívateľa aumirek » Pi Sep 14, 2007 5:47 pm

ripper napísal:a po tych 100 000 km ho do sucha zozral co? :D
nevím ale matně si vzpomínám že dojela do servisu a měla najeto těch 100 tisíc bez výměny assi jen dolejval byla tam i foto motoru

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#382 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Sep 14, 2007 5:57 pm

sry...zle som dal citovat...udajne nic nedolievali...skratka vraj prisli do servisu ze nieco je s autom...ze uz tak dobre nejde...
jak nam v autoskole vravel jeden insruktor...ze na 120ke netreba menit olej len dolievat...ze ono za interval vymeny sezere tolko ze sa stale dolieva a ostava cisty :lol: staci menit filter olejovy :lol:
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

jean
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Júl 14, 2007 9:29 pm

#383 Príspevok od užívateľa jean » Pi Sep 14, 2007 6:07 pm

Aumirek, ale pre ten istý druh motora udáva keeweay 4000, adams 1000, CPI tuším 2000 (nemsom istý), pre môj JMstar tiež 1000. Tak asi pumnem TomasaARN o vzorku po výmene, svoju a porovnám ich. My tu tých prístrojov na vyhodnocovanie oleja máme tiež niekoľko. Akurát chm. zloženie by som tu nezistil, to nám robia Hungari.

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#384 Príspevok od užívateľa aumirek » Pi Sep 14, 2007 6:25 pm

jean napísal:Aumirek, ale pre ten istý druh motora udáva keeweay 4000, adams 1000, CPI tuším 2000 (nemsom istý), pre môj JMstar tiež 1000. Tak asi pumnem TomasaARN o vzorku po výmene, svoju a porovnám ich. My tu tých prístrojov na vyhodnocovanie oleja máme tiež niekoľko. Akurát chm. zloženie by som tu nezistil, to nám robia Hungari.
tak já mám teda co 3 tisíce a popravdě jsem ani netušil že někde doporučujou co tisíc to už trochu přeháněj to je skoro častěji než tankováni

matio
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Apr 25, 2007 11:01 am
Skúter: Motorro Polly 50
Kontaktovať užívateľa:

#385 Príspevok od užívateľa matio » So Sep 15, 2007 12:23 am

Cinske skutre su tie najlepsie a najskvelejsie stroje, pozna niekto nieco lepsie? :D :D :D :gt1: :gt2: :gt1: :D

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#386 Príspevok od užívateľa TomasARN » So Sep 15, 2007 12:53 am

jean napísal:Aumirek, ale pre ten istý druh motora udáva keeweay 4000, adams 1000, CPI tuším 2000 (nemsom istý), pre môj JMstar tiež 1000. Tak asi pumnem TomasaARN o vzorku po výmene, svoju a porovnám ich. My tu tých prístrojov na vyhodnocovanie oleja máme tiež niekoľko. Akurát chm. zloženie by som tu nezistil, to nám robia Hungari.
ja mam predpisanu po 4000, teraz mam najazdene 3100 ale potom ti dam ten olej, ked tak moc chces

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#387 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Sep 15, 2007 9:53 am

tak s tymi brzdami by to bol zaujimavy test/porovnanie, ci uz by sa jednalo o profesionalne zmeranie, alebo jednoduche, ktore sa navrhovalo na zaciatku...

Ked niekto tvrdi, ze ma vyborne brzdy, a druhy vravi, ze brzdy su naprd, kludne to spravte tak, ako ste pisali, a totiz rozbehnite sa na nejakej ploche vedla seba hoc aj siesti trebars na 60km/h a v jednom okamihu dupnite na brzdy... vysledky budu sice malinko nepresne (podla toho, komu sa ako podari vystihnut moment zaciatku brzdenia), ale rozdiely mozno budu natolko rozmanite, ze ucel to splni... a ak by ste dobrzdili priblizne rovnako, aj tak by to dalo vysledok... a na kvalite pneu a vahe jazdca+stroja sice tiez zalezi, ale takto porovnate medzi sebou svoje vlastne vykony a tvrdenia.

A samozrejme, jedna osoba nech to nakruca zboku na kameru, a da to na youtube, bude to mat dobru sledovanost... :wink: :D

Na moje brzdy sa mozem vzdy spolahnut, este sa mi nestalo, aby som niekde nedobrzdil, a to brzdim dost sportovo, zastavim na par metroch. (klop-klop)
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#388 Príspevok od užívateľa aumirek » So Sep 15, 2007 9:56 am

Na moje brzdy sa mozem vzdy spolahnut, este sa mi nestalo, aby som niekde nedobrzdil, a to brzdim dost sportovo, zastavim na par metroc

na každé brzdy se dá spolehnout musíš je ale znát a podle toho přizpusobit
jízdu

donmartin22

#389 Príspevok od užívateľa donmartin22 » Po Sep 17, 2007 7:59 pm

ja si myslim,ze cina vydrzi dost...
mam kymco agility 50,a klaklo po 23 tis km...
lenze:-ucil som sa na nom zadnaky:uspech po asi 5tich padoch
-nebolo retardera ktoreho som nepreletel minimalne 50tkou
-ti,co boli pri mestskej hale v presove 1 den po wild bike day vedia co som tam stvaral(ze FiLiP - :) )

Proste bol kazdy den roztrieskavany...a minuly piatok sa mi stal osudny...
preletel som cez retarder ako furt...pri dopade mi vsak praskla oska v zadnom kolese.Okamzite som dostal smyk a zvysok si precitajte dole v podpise... :cry: :cry:
Pochybujem,zeby toto co som robil s kymcom by nejaka honda ci yamaha vydrzali.

Este nakoniec:"Americke suciastky, Ruske suciastky...ved aj tak ich vsetky vyrobil Taiwan..."

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#390 Príspevok od užívateľa Scarp » Po Sep 17, 2007 8:25 pm

donmartin22 - Kolko mas rokov ?

shobull
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 9:12 am

#391 Príspevok od užívateľa shobull » Po Sep 17, 2007 8:31 pm

Scarp - ked si pozries profil, tak sa dozvies.

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#392 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Sep 17, 2007 9:07 pm

donmartin22 napísal: Pochybujem,zeby toto co som robil s kymcom by nejaka honda ci yamaha vydrzali.
no cudoval by si sa ale to co prezilo runnero tak to by neprezila ziadna cina :lol: vratane niekolkych buraciek (vsak pipeline :lol: ),motokrosove santenie na pooranom poli atd... ma cez 30tis km a jedina vazna vec bol rotrhnuty nahon cerpadla a nasledne zadretie (zla udrzba)...na zavodoch som deklom trafil obrubnik a len kamienok prerazil mini dierku...ziadne prasknutie atd...

ale zlomene osky celkom bezna vec...vecsinou zo sebou vezmu uchyt brzdica ak ma kotuc...karter pri tom zvycajne nepraska...

donmartin22

#393 Príspevok od užívateľa donmartin22 » Po Sep 17, 2007 9:45 pm

Scarp:17,preco?
Alcatelko:Spytaj sa Shobull-a,Focus-a,XAWIER-a alebo THeBaNDiT-a co si o tom myslia...oni videli moj skuter nazivo a videli co s nim stvaram :)

donmartin22

#394 Príspevok od užívateľa donmartin22 » Po Sep 17, 2007 9:47 pm

motokrosove santenie na pooranom poli atd
este k tomuto...pri presove sa nachadza mnoho lesov a inych podmienok kde by sa skuter nemal nachadzat...napriklad borkut cemjata alebo z lubotic offroad na sekcov poza nove bloky na sekcove :D

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#395 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Sep 17, 2007 9:57 pm

mozem potvrdit, ze donmartin dostaval zo svojho scootra maximum, ba i viac... jazda na zadnom bezna vec, klopenie v serpentinach na hranice moznosti a pod. Scooter vyzeral ako veteran, ba casom mal dorobnene aktivne naklananie kolies... :lol:

Donmartin, mas uz nieco v plane? Opravis stary (ak sa to vobec da, nevidel som ho teraz), alebo kupis nieco ine? Nove ci jazdene? Cinu ci znacku? Viem, ze teraz si trosku klucovo zraneny, ze uz mozno tohto roku nepojazdis... (teda nevidel som po nehode ani Teba, takze neviem, ale tak do buducna sa pytam... :))
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#396 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Sep 17, 2007 10:13 pm

klopenie az za hranice...pri nom som urobil tu dierku do varia...stojan ma nebrzdi nakolko ho nemam...hranicou je uz dekel varia...na puchu som normal jazdil motokros vratane skokov (rekord bol asi 1.5m do vysky a dopad na rovnu plochu :lol: ...pri dalsom uz povolila stupacka)

ale celkovo...si magor ked sa tak spravas ku skutru...tak ti treba...mozes byt rad ze si sa nezabil...

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#397 Príspevok od užívateľa Scarp » Po Sep 17, 2007 10:28 pm

Kupil si ten skuter z vlastnich prachov ? Lebo ja co som si nan zarobil a vsetko kupil za moje prachy by som sa k nemu vzivote tak nespraval ako ty len tolko

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#398 Príspevok od užívateľa aumirek » Po Sep 17, 2007 10:46 pm

alcatelko napísal:
ale celkovo...si magor ked sa tak spravas ku skutru...tak ti treba...mozes byt rad ze si sa nezabil...
nevadí mi jezdí li tak někdo mimo cestu je to jeho skutr ale vadí mi jezdí li tak v normálním provozu pokud rozbije hubu sobě také jeho věc bohužel to odnese většinou nevinej i když pravda toto platí více u auta.A ještě takovej postřeh je tu hodně co havarovali poněvadž jim někdo nedal přednost a pod nemám duvod jim nevěřit ale ještě jsem nečetl že někdo havaroval a řekl sral jsem na stopku přehlídl jsem ho a pod nebo nebejt té plechovky že to ubrzdil tak pruser ale popravdě stát se to muže každému že neco přehlédne a pod.Jinak ještě souhlasím co řekl scarp koupí mu to rodiče a ještě třeba si stěžuje že mu koupili jen čínu

mao

ha haaaaaa

#399 Príspevok od užívateľa mao » Ut Sep 18, 2007 8:34 am

[quote="mPershing"]Donmartin -(vid tvoja fotka, ktora tu vytocila tvojich obhajcov...)

toto forum co je - Bajecna zena ci Novy cas?? no offence :wink:

shobull
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 9:12 am

#400 Príspevok od užívateľa shobull » Ut Sep 18, 2007 8:58 am

Trocha OT:

mPershing na hrad!!!! sorry za MODERATORA!!!!!
vlastne on sa na neho uz aj pasoval.
vsetkych si nas ofoti, skatalogizuje, pomeria nas...
a ked sa nieco stane, tak zverejni nase udaje s dodatkom a hrubym hlasom mafiana "VIEM KDE BYVAS!!!" :D

Taky BIG BROTHER

A trochu k teme:

Co som zatial jazdil s donmartinom po nomalnych cestach aj mimo, tak si nespominam aby v na normalnych cestach niekoho ohrozil alebo jazdil nejako divo...

Mimo ciest to je uz iny pripad a viem ze ho akykolvek skokansky mostik velmi laka. Scoot mu sluzi ako vyplavovac adrenalinu ale to je len jeho vec ako so nim naklada, urcite nepatri k tym, ktori vecer pisknu oteckovi ze chcu uz zajtra novy scoot a zajtra tam stoja dva.

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"