konflikty v plechovkarmi

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
DracikVTH

#51 Príspevok od užívateľa DracikVTH » So Máj 05, 2007 9:54 pm

Ak chces nesrat tupca co na teba trubi a vyblikuje tak ho pusti a na najblizsej krizovatke sa zarad vedla neho a namiesto toho aby si dal nohu na zem sa opri nohou o jeho zadny naraznik potom uvidis co je to zurivy plechovkar. :twisted:

Užívateľov profilový obrázok
duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

#52 Príspevok od užívateľa duky5 » So Máj 05, 2007 10:05 pm

ono je to vsetko otazka tolerancie.....
na jednej strane skutrikar iduci 60 v meste po strede cesty (dodrzujuci vyhlasku...) na druhej strane plechovkar iduci 90-100 v meste.... je tu priestor na nejaky kompromis. ak som siel po dvojprudovke, siel som stredom, ak bola jednoprudovka, dal som sa viac na kraj (ale nie tak ako na bicykli), aby ma auta mohli bezpecnejsie obiehat....ved v BA sa jazdi 70-80 a ja na simsone som s autami nemohol drzat tempo....
to ze je v meste 60 a ja nou idem, je odo mna slusne, ak dovolim inym ucastnikom ist rychlejsie a nebranim im v ceste ! hlavne na dvojprudovke milujem debilov, co idu v lavom pruhu 60 a idu subezne s autom vpravo tak, ze sa ich neda predbehnut. ano vo vyhlaske su oba pruhy rovnocenne a nie ako na dialnici, ale je nepisanym pravidlom je lavy pruh je pre rychlejsich...preto ked idem v lavom pruhu a v spataku vidim rychlejsieho, ide do praveho a uvolnim mu mu cestu.
mna totizto vobec nemusi zaujimat preco ide 100, na to je tu policia.
tak budme k sebe ohladuplnejsi, nejazdime agresivne, nezavadzajme si na ceste...

geetee

#53 Príspevok od užívateľa geetee » So Máj 05, 2007 10:41 pm

duky5 napísal:ono je to vsetko otazka tolerancie.....
na jednej strane skutrikar iduci 60 v meste po strede cesty (dodrzujuci vyhlasku...) na druhej strane plechovkar iduci 90-100 v meste.... je tu priestor na nejaky kompromis. ak som siel po dvojprudovke, siel som stredom, ak bola jednoprudovka, dal som sa viac na kraj (ale nie tak ako na bicykli), aby ma auta mohli bezpecnejsie obiehat....ved v BA sa jazdi 70-80 a ja na simsone som s autami nemohol drzat tempo....
to ze je v meste 60 a ja nou idem, je odo mna slusne, ak dovolim inym ucastnikom ist rychlejsie a nebranim im v ceste ! hlavne na dvojprudovke milujem debilov, co idu v lavom pruhu 60 a idu subezne s autom vpravo tak, ze sa ich neda predbehnut. ano vo vyhlaske su oba pruhy rovnocenne a nie ako na dialnici, ale je nepisanym pravidlom je lavy pruh je pre rychlejsich...preto ked idem v lavom pruhu a v spataku vidim rychlejsieho, ide do praveho a uvolnim mu mu cestu.
mna totizto vobec nemusi zaujimat preco ide 100, na to je tu policia.
tak budme k sebe ohladuplnejsi, nejazdime agresivne, nezavadzajme si na ceste...
najviac ma nastve ked narazim na vykendoveho vodica (nemusi mat srot, aj novsie auta) a idem tempo okolo 110 a neprehladny usek, plna ciara a on sa ... 75 (mimo mesto) a cim dalej stretavam aj takych ze 55 tak to ma fakt vie rozculit

kukolarik
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 7:11 pm
Skúter: nemam moto
Kontaktovať užívateľa:

#54 Príspevok od užívateľa kukolarik » So Máj 05, 2007 11:06 pm

K tej legalne drzanej zbrani: Ked ju mozem mat uz aj ja, tak ju moze mat fakt kazdy. Legalne by som vystrelil do vzduchu, nasledne ho zlozil strelou do stehna alebo ramena. Vyhlaska to povoluje, nakolko nemozem vediet ci je ozbrojeny. Pokial on zahaji voci mne frontalny utok, mam pravo sa branit vsetkymi dostupnymi prostriedkami aby som ochranil svoj zivot a majetok. Boli by z toho sudne natahovacky, ale nakoniec by som vyviazol max z napomenutim... A vravim to z vlastnej skusenosti...

Jazdim zasadne v strede pruhu, pokial su dva, tak v tom lavom, aj na dialnici. V BA je v meste priemerna rychlost cca 80, povolena 60, na dialnici 100, povolena 80. Ja si ficim furt 90-100 a teda nikomu nezavadzam. Pokial na mna niekto zatrubi alebo vyblikuje, stiahnem sa do praveho, nech si ma predbehne. A vratim sa s5 do laveho. Mam odtial lepsi prehlad, nehrozi mi az tak to, ze niekto z vedlajsej mi neda prednost a zvacsa je menaj rozbita a je na nej menej jam.

Pokial je niekto moc mudry z plechovky, bez ohladu na moj vek, je prva odpoved slusna. Minule mi stary hovory: Neplet sa mi do cesty, ponahlam sa. Moja odpoved: Dodrzujte/ano vykam mu/ predpisi a ponahlajte sa v norme, ja ich dodrzujem. Naledne jeho poznamka: Vravim ti, neplet sa tu a zmizni. Moja odpoved je utocna vzdy, lebo je druha: Davaj si bacha na hubu, lebo mozes zle skoncit. Nasledne su dve moznosti. Vystupi, ja natedy dam scoot na stojam a on sa pozre z 80cm do ustia 9mm, alebo naskoci zelena a ja pustim kone na beton...

Pokial je to konfliktny typ, nezmoses nic, pokial je to chlapec plny energie, alebo nadupany praskami, agresivite sa nevyhnes. Treba to riesit vzdu ludsky, kompromisne, ked nastane krizova situacia, zachovat chladnu hlavu a erobit unahlene rozhodnutia. Je rozdiel daco spravit rychlo a unahlene!

Zatial sa mi to stalo malokedy, zatial vzdy kazdy cuvol ked zbadal, co mal zbadat. Kazdy jeden, aj mlady aj stary!Aj chydy, aj 120 kilovy! Nikomu nestoji jeho zdravie a bducnost za jednu vyhratu roztrzku. Lebo ako ty nevies, co za magora sedi v aute, tak ani on nevie, co za hovado sedi na moto!
podpis som si este nenastavil

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

#55 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » So Máj 05, 2007 11:14 pm

kukolarik napísal:Pokial on zahaji voci mne frontalny utok, mam pravo sa branit vsetkymi dostupnymi prostriedkami aby som ochranil svoj zivot a majetok.
mne sa vidi, ze by to mohla byt neprimerana obrana...

kukolarik napísal:Jazdim zasadne v strede pruhu, pokial su dva, tak v tom lavom, aj na dialnici. V BA je v meste priemerna rychlost cca 80, povolena 60, na dialnici 100, povolena 80. Ja si ficim furt 90-100 a teda nikomu nezavadzam.
Myslim, ze na dialnici zavadzas... a jazdit neustale v lavom pruhu je grobianstvo aj u plechovkarov, nieto u skutristu.

kukolarik napísal:Vystupi, ja natedy dam scoot na stojam a on sa pozre z 80cm do ustia 9mm
A ak ma zbran aj on a vyberie ju ako prvy? ;) Divoky zapad? :mrgreen:
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

duky5
motorkár
motorkár

#56 Príspevok od užívateľa duky5 » So Máj 05, 2007 11:18 pm

kuko mysli dialnicu v meste, tam je ale 80....

aumirek
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Nov 02, 2006 11:36 pm
Skúter: neuvedený

#57 Príspevok od užívateľa aumirek » So Máj 05, 2007 11:22 pm

uplnej souhlas jak píšeš že zavazí vyhláška jasně říká jezdí se zásadně při pravém okraji a jak říkáš vystřelím do vzduchu ten druhej ale už nebude střílet do vzduchu a pak opravdu divokej západ a ten mám rád jenom v kině ne v životě

kukolarik
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#58 Príspevok od užívateľa kukolarik » So Máj 05, 2007 11:22 pm

mne sa vidi, ze by to mohla byt neprimerana obrana...

No ked si pozres zakon, primarana obrana to je, nakoko on utocil ako prvy, nemal jasny dovod a preto jeho spravanie bolo nepredvidatelne. Navyse si v nevyhode vdaka prilbe, vdaka motorke, vdaka nepredvidatelnej situacii a co plati pre mna tak aj vdaka vahovej kategorii...

Myslim, ze na dialnici zavadzas... a jazdit neustale v lavom pruhu je grobianstvo aj u plechovkarov, nieto u skutristu.

Na dialnici je v BA po obchvatoch 80ka cez den, az hlboko v noci 100km/h povolena... Nezavadzam, aj dves som siel a pohoda... Vela ludi tych 80 dodrzuje. A pokial je v meste dvojprudovka a povolena 60ka, s mojou 90-100 mam pravo ist v "rychlejsom" pruhu, nikomu nezavadzam a jazdim bezpecnejsie, hlavne pre seba bezpecnejsie...

ak ma zbran aj on a vyberie ju ako prvy? Wink Divoky zapad? Mr. Green

Tak vtedy zacina situacia, ktoru je potrebne riesit. Bud rychlo a agresvne, alebo zdrhat, alebo ked vytahujes tu svoju a vidis ze aj on ju ma, vsak sa ukludnit a strkat ju naspat, tvarit sa ze tam je vreckovka. Ak ale ja som prvy, tak tento postup musi dodrzat on inak bez vahania strielam, nakolko som v plnom prave a legislativa ma chrani... A myslim na to, ze vysetrovacia vazba je dlha, sli zisk v nenavratne ale v porovnani s nemocnicou a stratou na skutri je to primerane riziko...

owwidius
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 05, 2006 11:55 pm
Skúter: Suzuki V-Strom 650 ABS 2007
Kontaktovať užívateľa:

#59 Príspevok od užívateľa owwidius » Ne Máj 06, 2007 12:11 pm

Hehe, Kuko>>

Moja odpoved: Dodrzujte/ano vykam mu/ predpisi a ponahlajte sa v norme, ja ich dodrzujem.

a potom

A pokial je v meste dvojprudovka a povolena 60ka, s mojou 90-100 mam pravo ist v "rychlejsom" pruhu

Radsej opatrne v meste, nikdy nevies kde ti kto skoci pod koleso..

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#60 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ne Máj 06, 2007 12:20 pm

v meste nemas rychlejsi pruh...mozes ist v ktorom chces (okrem vinimiek)
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

duky5
motorkár
motorkár

#61 Príspevok od užívateľa duky5 » Ne Máj 06, 2007 12:32 pm

alcatelko napísal:v meste nemas rychlejsi pruh...mozes ist v ktorom chces (okrem vinimiek)
oficialne su oba pruhy rovnocenne, ale kazdy snad vie, ze ten lavy je "rychlejsi"

a jazdit 60 v meste je nebezpecne, zvlast pre motorky. bezpecnejsie je ist rychlostou "vlny"

a este pridam - jazdit 60 v lavom pruhu v dvojprudovke, pokial nebudem odbacat dolava, je poriadna sedlacina....

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#62 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Máj 06, 2007 12:40 pm

duky5 napísal:
alcatelko napísal:v meste nemas rychlejsi pruh...mozes ist v ktorom chces (okrem vinimiek)
oficialne su oba pruhy rovnocenne, ale kazdy snad vie, ze ten lavy je "rychlejsi"

a jazdit 60 v meste je nebezpecne, zvlast pre motorky. bezpecnejsie je ist rychlostou "vlny"

a este pridam - jazdit 60 v lavom pruhu v dvojprudovke, pokial nebudem odbacat dolava, je poriadna sedlacina....
ano přesto se jezdí v pravém pokud není velkej provoz a ten pravej je plnej a mimochodem kde jsi přišel na to porovnáš li skutr a auto že ten skutr je rychlejší má větší akceleraci do určité ne moc velké rychlosti ale to je vše

duky5
motorkár
motorkár

#63 Príspevok od užívateľa duky5 » Ne Máj 06, 2007 12:44 pm

precital som tvoj prispevok 3x, ale nepochopil som ho....
moj prispevok som myslel vseobecne o lavom pruhu. samozrejme ked je dopravna spicka su zapratane oba pruhy a ide sa mozno 30...

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#64 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Máj 06, 2007 12:53 pm

duky5 napísal:precital som tvoj prispevok 3x, ale nepochopil som ho....
moj prispevok som myslel vseobecne o lavom pruhu. samozrejme ked je dopravna spicka su zapratane oba pruhy a ide sa mozno 30...
no chtěl jsem jen říct že se zásadně jezdí v pravém pruhu samozřejmě pokud je volnej a že skutr není žádné rychlé vozidlo aby navíc jezdilo v levém ale nevztahuj to na sebe jasně píšeš tvuj názor na jízdu skutrem v levém a s tím souhlasím

duky5
motorkár
motorkár

#65 Príspevok od užívateľa duky5 » Ne Máj 06, 2007 1:02 pm

tomuto uz rozumiem viac :wink:
myslim ze mame na to podobny nazor :)

duky5
motorkár
motorkár

#66 Príspevok od užívateľa duky5 » Ne Máj 06, 2007 1:18 pm

mPershing napísal:
kukolarik napísal:...s mojou 90-100 mam pravo ist v "rychlejsom" pruhu...
Nemas ziadne pravo, tam kde je predpisana 80! Tam mas POVINNOST ist tou 80 aj ty!
to ale neplati vzdy...
kazdy ma pravo porusit zakon/vyhlasku, ale musi si potom niest aj nasledky svojho konania.

a potom je plno hrdinov, ktori ked sa niecim previnia, tak policajtovi nezastavia a zdrhaju a este sa s tym na fore pochvalia....

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#67 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Máj 06, 2007 1:20 pm

mPershing napísal:
kukolarik napísal:Vela ludi tych 80 dodrzuje. A pokial je v meste dvojprudovka a povolena 60ka, s mojou 90-100 mam pravo ist v "rychlejsom" pruhu, nikomu nezavadzam a jazdim bezpecnejsie, hlavne pre seba bezpecnejsie...
No do pekla, to znamena, ze ked pojdem po obchvate od Vajnor do Karlovej Vsi v lavom pruhu pekne 80tkou, moze sa mi stat, ze na to doplatim prestrelenym stehnom, lebo ma dobehol 100kou ozbrojeny (a...) Kukolarik a zacal sa primerane branit, lebo som mu branil v jazde ... :D :D :D
Sorry OT
kukolarik napísal:...s mojou 90-100 mam pravo ist v "rychlejsom" pruhu...
Nemas ziadne pravo, tam kde je predpisana 80! Tam mas POVINNOST ist tou 80 aj ty!
a nejen to pokud je volnej pravej pruh je tvoje povinost jet v pravém i kyž pojedeš třeba tou 100 kou

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#68 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Máj 06, 2007 1:24 pm

duky5 napísal:
mPershing napísal: Nemas ziadne pravo, tam kde je predpisana 80! Tam mas POVINNOST ist tou 80 aj ty!
to ale neplati vzdy...
kazdy ma pravo porusit zakon/vyhlasku, ale musi si potom niest aj nasledky svojho konania.

a potom je plno hrdinov, ktori ked sa niecim previnia, tak policajtovi nezastavia a zdrhaju a este sa s tym na fore pochvalia....
a proto je u cest tolik křížku bohužel nejsou těch co nezastaví ale těch co přejel ten co ujížděl

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#69 Príspevok od užívateľa Scarp » Ne Máj 06, 2007 1:41 pm

kukolarik -Co sa tyka zbrane ja som to riesil zakupenim plynovej zbrane ktora sa da zakupit od 18r v tom pripade mozes strielat v situacii ked ti hrozi nebezpecenstvo alebo ked by si sa nebol schopny ubranit sa inak ale ked ju uz vytiahnes musis strielat lebo riskujes ze niekto vytiahne normalny kver . Ale ucinky CS plynu su nerpijemne : po zasahu obet caka 1 - 2 hodiny vymyvania oci ,neskutocnej palivej bolesti, zavratov a vracania - toto viem od chalan ktory jednu supu dostal

scrat

#70 Príspevok od užívateľa scrat » Ne Máj 06, 2007 1:46 pm

kukolarik napísal:Legalne by som vystrelil do vzduchu, nasledne ho zlozil strelou do stehna alebo ramena. Vyhlaska to povoluje, nakolko nemozem vediet ci je ozbrojeny. Pokial on zahaji voci mne frontalny utok, mam pravo sa branit vsetkymi dostupnymi prostriedkami aby som ochranil svoj zivot a majetok. Boli by z toho sudne natahovacky, ale nakoniec by som vyviazol max z napomenutim... A vravim to z vlastnej skusenosti...
už samotný výstrel do vzduchu mimo strelnice alebo miesta na to vyhradeneho je porušením zákona. O tom či by tvoj pristup bol adekvátny alebo nie bude hovoriť paragraf 13 a 14, nutná obrana alebo krajná nudza. Ak máš zbran mal by si vedet čo to znamená.

btw.: doprial by som ti svojich pár mesiacov výcviku v Izraeli aby si pochopil ako to funguje v realite. Ten kto nikdy nepracoval v oblasti osobnej ochrany alebo bezpečnosti budov a osob v nich to nikdy nepochopí a pre takeho budu majitelia strelnej zbrane vždy vagabundi a na druhu stranu bežny majitelia zbrani si budu stale myslieť, že su neohrozitelny a pri použiti zbrane v práve....

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#71 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Máj 06, 2007 2:01 pm

netvrdím že ten kdo má legálně zbran je nutně baraba bohužel to opravdu muže získat každej baraba ty razítka a povolení se dá koupit pokud máš peníze a známosti a kdo říká že ne tak lže.Ale děsí mne že vždy když odhalí nějakou opravdu organizovanou zločinou bandu že mezi nima jso lidá co prodělali výcvik u jednotek rychlého nasazení nebo podobnejch agentur.

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#72 Príspevok od užívateľa VLADY » Ne Máj 06, 2007 5:13 pm

Je to všetko o ohladuplnosti ,ale len málokto si prizná že ak ide vlavom prúde tak jak vedla idúce auto v pravom a nemáš ich kade predbehnúť že je neohladuplný...každý jeden z nich sa vyhovára že on jazdí podla predpisu a teda neporušuje rýchlosťný limit a je to z jeho strany akože OK a ty sa nemáš podla neho kam ponáhlať. A pritom je vo vyhláške jasne napísané že v obci vodič jazdiaci v lavom pruhu je povinný pustiť pred seba rýchlejšie idúce vozidlo!!! a na to mnohí s tých akože predpisových šoférov zabúdajú.... alebo sa šuchcú mimo obce 70-80 a uplne bezdôvodne teda dôvod to má samozrejme len u nich a to ten že buď má magor čas a nemponáhla sa čo na tom že je za ním kolóna alebo šetrí benzín . podaktorí aleto je jeden zo sto radšej ide po krajnici a zbiera klince a iný bordel do kolesa....takých dementov mám najradšej aj na dialnici vyleze na dialnicu a vleče sa 80-90!!!! aj kamióny ho predbiehajú !!! potom sú z toho zbytočné konflikty a kolízie že ideš v lavom 130 a naraz sa pred teba ... kamion alebo nejaký magor čo sa nekukne poriadne do zrkadla a ide predbiehať hentakú brzdu, čo má čas!!! :oops: Skrátka žiadny extrrém nieje dobrý ani strelci čo jazdia jak na závodoch ale ani šuchtáci čo brzdia dopravu... :?
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

kukolarik
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#73 Príspevok od užívateľa kukolarik » Ne Máj 06, 2007 6:00 pm

scrat napísal: btw.: doprial by som ti svojich pár mesiacov výcviku v Izraeli aby si pochopil ako to funguje v realite. Ten kto nikdy nepracoval v oblasti osobnej ochrany alebo bezpečnosti budov a osob v nich to nikdy nepochopí a pre takeho budu majitelia strelnej zbrane vždy vagabundi a na druhu stranu bežny majitelia zbrani si budu stale myslieť, že su neohrozitelny a pri použiti zbrane v práve....
Len podotknem, ze som vyse dva roky pracoval v oblasti osobnej ochrany osob a majetku podla platnych noriem SR. A mierne za ich hranicami...

aumirek
st. skútrista
st. skútrista

#74 Príspevok od užívateľa aumirek » Ne Máj 06, 2007 6:08 pm

kukolarik napísal:
scrat napísal: btw.: doprial by som ti svojich pár mesiacov výcviku v Izraeli aby si pochopil ako to funguje v realite. Ten kto nikdy nepracoval v oblasti osobnej ochrany alebo bezpečnosti budov a osob v nich to nikdy nepochopí a pre takeho budu majitelia strelnej zbrane vždy vagabundi a na druhu stranu bežny majitelia zbrani si budu stale myslieť, že su neohrozitelny a pri použiti zbrane v práve....
Len podotknem, ze som vyse dva roky pracoval v oblasti osobnej ochrany osob a majetku podla platnych noriem SR. A mierne za ich hranicami...
no tak potom jístě víš že běžnému člověku bez patřičného výcviku reflexu a používání je ta zbran spíše na obtíž a bezpečnosti mu nepřidá jen se mohou postřelit jeho děti nebo on sám a pokud ho někdo opravdu a nenadále napadne nestačí ji ani vytáhnout pokud teda toho zloděje nevidí dopředu z okna nebo pod.

focus
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Sep 07, 2006 1:29 pm
Skúter: yamaha tdm 900

Takze

#75 Príspevok od užívateľa focus » Ne Jún 03, 2007 10:38 pm

Mam zbrojak opravnenie A. v aute nosim bejsbolku.posilujem berem kreatin a trenujem nechutne veci.nebojim sa nikoho len medveda. mam aj plechovku.a pouzivam zdravy rozum aj ked niektory ucastnici premavky su bez rozumu.prosto nezavadzam.problemi som mal a posral som sa.zigulak skutra pokrci a moja babenka to skoro schytala.on nechapal ze skot je fragile.tak sa ovladni ked ti baba jaci od soku.

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"