Kúpa skútra na sezónu 2010 JE DOMA + video
Moderátor: Moderators
- 123talis
- skútrista
- Dátum registrácie: Ut Sep 22, 2009 7:22 pm
- Skúter: Honda XL1000V Varadero 2003
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Kúpa skútra na sezónu 2010 vyberte mi.
Čo vravíte na toto? úplne nový so zárukou za 2000 E
http://www.yuki.sk/skutre-motocykle-stv ... w-103.html
Značka pre mňa síce známa, ale neviem či v dobrom, alebo v zlom.
http://www.yuki.sk/skutre-motocykle-stv ... w-103.html
Značka pre mňa síce známa, ale neviem či v dobrom, alebo v zlom.
EX Kymco Xciting 250@500i
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
Honda XL1000V Varadero 2003
SVK, H, AU, IT, FR, Monaco a St Tropez...
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
hmm... som toho nazoru, ze radsej jazdeny Xciting, nez nova Yuki (bez urazky voci znacke, maxiky robi mozno kvalitnejsie nez poldecaky).
A ten kosicky Xciting, tak sa mi mari, ze bol v predaji uz v roku 2008, ked som ja hladal maxika... bud ten isty majitel, alebo dalsi... neviem.
A ten kosicky Xciting, tak sa mi mari, ze bol v predaji uz v roku 2008, ked som ja hladal maxika... bud ten isty majitel, alebo dalsi... neviem.
- 123talis
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Naposledy upravil/-a 123talis v Pi Feb 19, 2010 1:37 am, upravené celkom 1 krát.
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak je to cina, to je pravda... je to okopirovana Honda Jazz, ak dobre pamatam... avsak zrejme iba vzhladovo. Kvalita bude Yuki. Ktosi na fore ju tusim aj ma, mozes sa ho popytat na nejake poznatky... Ja by som siel do jazdeneho znackovejsieho... (overeneho)
Vlastne tu je tema o Yuki Arrow 250: http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... sight+yuki
Vlastne tu je tema o Yuki Arrow 250: http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... sight+yuki
- 123talis
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Bandit, prvé čo so skútrom urobím je že sa ti pôjdem poďakovať za pomoc a trpezlivosť do BJ 

Teraz:
Peugeot Elyséo 125
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:

- Lapko
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ut Apr 08, 2008 7:40 pm
- Skúter: Suzuki Burgman 400 K7 / Suzuki V-Strom 650 K7
Ak chceš naozaj velky skuter tak jedine Burgman. Odkedy som videl noveho burgmana na vlastne oči tak sa mi všetko ostatne zdalo akesi male. Mal som trosku obavu ked to vazi 200kg ale akonahle som sa previezol tak som vedel ze ine nechcem. Potom uz len pride radost ztoho odkladacieho priestoru (pod sedadlo dve integralky, 1 bunda a este povinna vybava) Priatelka chce jazdit stale somno a to pohodlie si nevie vynachvalit. Akurat ze tie starsie rocniky sa mne osobne moc nepacili ale kazdemu sa predsa paci nieco ine. O 650tke netreba ani rozpravat. Akurat ta cena je vyssia ako mas strop. Vela štastia pri hladani toho praveho...
podpis som si este nenastavil
- 123talis
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Rozmýšľam nad Burgmanom a Xcitingom... 250 a 400 je veľký rozdiel? ako je to so spotrebou? a aké sú ročné pplatky, mysím daň z motorového vozidla?
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
neplati sa dan z motoroveho vozidla len v pripade firiem? Lebo ak to platia aj fyzicke osoby, tak som zrejme neplatic. 
A kuknime ho, v prvych prispevkoch chcel 50ccm a o chvilu bude mat maxika s najvacsim motorom na fore (Burgmana 650 alebo rovno Gileru GP800?
). Male scootre su dobre najma do mesta (poldecaky resp. 125ccm), velke scootre su dobre najma turistiku mimomesto (Burgman 400, Burgman 650 a i.) a stredna cesta (Aprilia Atlantic, Malaguti Madison a pod.) su dobre aj do mesta aj mimomesto... Kymco Xciting je tak medzi druhou a tretou spominanou skupinou... 
Treba si polozit otazku, kde hlavne to chces pouzivat... samozrejme, ze aj s B650 sa da jazdit po meste, to v ziadnom pripade nepopieram... ale je to stroj stavany na turistiku. Aj s poldecakom sa da jazdit mimomesto, ale stavany je do mesta so semaformi... Stredna cesta to kombinuje... Ja sa hlavne tesim, co si kupis, som zvedavy...
Spotreba Burgmana 400 je mimomesto prakticky rovnaka ako mojej Aprilky 250, ba mam pocit, ze na dlhsich trasach je o nejake deci nizsia... Mozno ak by ho VLADY viac zmykal, mal by spotrebu vyssiu... Rozdiel moze byt v poplatku za povinne zmluvne poistenie, a v neposlednom rade dlhoprsti mozu mat na iste scootre zalusk (klop-klop). Rozdiel este moze byt v dostupnosti nahradnych dielov a v narocnosti servisu.

A kuknime ho, v prvych prispevkoch chcel 50ccm a o chvilu bude mat maxika s najvacsim motorom na fore (Burgmana 650 alebo rovno Gileru GP800?

Treba si polozit otazku, kde hlavne to chces pouzivat... samozrejme, ze aj s B650 sa da jazdit po meste, to v ziadnom pripade nepopieram... ale je to stroj stavany na turistiku. Aj s poldecakom sa da jazdit mimomesto, ale stavany je do mesta so semaformi... Stredna cesta to kombinuje... Ja sa hlavne tesim, co si kupis, som zvedavy...

Spotreba Burgmana 400 je mimomesto prakticky rovnaka ako mojej Aprilky 250, ba mam pocit, ze na dlhsich trasach je o nejake deci nizsia... Mozno ak by ho VLADY viac zmykal, mal by spotrebu vyssiu... Rozdiel moze byt v poplatku za povinne zmluvne poistenie, a v neposlednom rade dlhoprsti mozu mat na iste scootre zalusk (klop-klop). Rozdiel este moze byt v dostupnosti nahradnych dielov a v narocnosti servisu.
- 123talis
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Pozri prišiel som si pre radu s malým 50ccm skútrom a odídem s.... chcel som si kúpiť najviac 250ccm, ale pozeral som ceny a ponuku a ak bude v podobnej cene a lepšom stave 400ka vezmem to. Vy chlapi ste ma do toho zatiahli až tak, že si spravím ten vodičák a motorka bude na 100%. Mimochodom Bandit, tvoj kanál na Youtube mám tiež prejdený, celkom a zaujal a náhodou som ho našiel..
Nie som z tých, ktorí si spravia s ružovými okuliarmi sľuby a nič nedodržia. V pondelok nastupujem na kurz, ktorý potrvá ak sa posnažím nie viac než mesiac. Takže tento topic budem stále komentovať s mojím priebehom a až kým nedôjde ku kúpe budem sa vypytovať.
A teraz k téme: Som z dediny 10km od mesta, tak že nepotrebujem motorku len do mesta (to by mi stačila 50tka) a chcem s ním obehať čo sa bude dať, zúčastniť sa zrazov a pod. To, že sme sa dostali s touto témou sem je vaša zásluha, za čo som vám vďačný a môžem vám dať slovo, že nemrháte časom. Toto do konca dotiahnem. Najhoršie čo sa môže stať ale úplne najextrémnejší záver je, že budem musieť čakať na výplaty až do augusta a až potom si kúpim stroj. Ale nakoľko kupujem na splátky, nepočítam s tým. nad 400 kubatúru sa rozhodne nechystám, tú 400 som začal uvažovať naozaj len kvôli cene, ktorá je zhruba rovnaká. Rozšíril sa mi tým dosť podstatne výber moto.
EDIT: prosímťa mohol by si napísať konkrétne číslo spotreby ? a dodám, že 400 spadajú do mojej kategórie do25kW a na to som prišiel len predvčerom, preto som s nimi nerátal. Človek sa učí...

A teraz k téme: Som z dediny 10km od mesta, tak že nepotrebujem motorku len do mesta (to by mi stačila 50tka) a chcem s ním obehať čo sa bude dať, zúčastniť sa zrazov a pod. To, že sme sa dostali s touto témou sem je vaša zásluha, za čo som vám vďačný a môžem vám dať slovo, že nemrháte časom. Toto do konca dotiahnem. Najhoršie čo sa môže stať ale úplne najextrémnejší záver je, že budem musieť čakať na výplaty až do augusta a až potom si kúpim stroj. Ale nakoľko kupujem na splátky, nepočítam s tým. nad 400 kubatúru sa rozhodne nechystám, tú 400 som začal uvažovať naozaj len kvôli cene, ktorá je zhruba rovnaká. Rozšíril sa mi tým dosť podstatne výber moto.
EDIT: prosímťa mohol by si napísať konkrétne číslo spotreby ? a dodám, že 400 spadajú do mojej kategórie do25kW a na to som prišiel len predvčerom, preto som s nimi nerátal. Človek sa učí...
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
Ešte ťa upozorním keď už ťa zaujímajú tie poplatky že je rozdiel a to dosť podstatný v kubatúrach do 350 cm3 a nad 350 cm3. Myslím že je to až dvojnásobok ceny takže bacha nato vo svojom výbere by si to mal tiež zvážiť. Myslím že s 250 cm3 budeš spokojný ako v meste tak na našich okreskách a ani spotreba by ťa nemala zničiť. Na jazdenie po diaľniciach by sa už hodila vyššia kubatúra. Ale kto by jazdil po ,,nudnej\" diaľnici keď môže ísť poriadne kľukatou obchádzkou 

Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- viper
- motorkár
- Dátum registrácie: So Júl 08, 2006 7:59 pm
- Skúter: Kawasaki Versys 2009
- Kontaktovať užívateľa:
123talis: Ja som mal spotrebu na AA500 medzi 3,8 - 4,2 litra aj so spolujazdcom.
Co sa tyka cestnej dane tu platia len pravnicke osoby a netyka sa motoriek.Rozdiel v kubature zistis pri plateni PZP.
Ako vravel deltoro5784 je to rozdelene do 350 a nad 350ccm.
Co sa tyka cestnej dane tu platia len pravnicke osoby a netyka sa motoriek.Rozdiel v kubature zistis pri plateni PZP.
Ako vravel deltoro5784 je to rozdelene do 350 a nad 350ccm.
Kawasaki Versys Touring Edition

- 123talis
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
http://kymco-xciting.autobazar.eu/250-id1276285.html
Volal som majiteľovi tohto stroja má nabehané 12 000 pri 10 000 menený remeň a valčeky, pôvodné pneu, r.v. 2007 s komplet papiermi a so všetkým čo dostal pri kúpe prvý majiteľ. Asi to posuniem do užšieho výberu alebo nie?
Volal som majiteľovi tohto stroja má nabehané 12 000 pri 10 000 menený remeň a valčeky, pôvodné pneu, r.v. 2007 s komplet papiermi a so všetkým čo dostal pri kúpe prvý majiteľ. Asi to posuniem do užšieho výberu alebo nie?
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
nevyzera zle a navyse si ho mozes realne okuknut, kedze si od Kosic...
Na Xcitingu trebars v porovnani s mojou Aprilkou ocenis vacsie kolesa a dva tlmice vzadu... dalej krasnu pristrojovku, v noci vyzera uchvatne. Zadne svetlo brzdove/koncove je moderne diodove. Brzdy su prijemne ostre, dobre davkovatelne... S Xcitingom budes spokojny... Aky si vysoky? Ma to posuvnu opierku, ja mam 190cm a nie je problem, na Xcitingu mam viac miesta nez na mojej Aprilke (ak si nizsi, opierka sa da samozrejme posunut dopredu). Plexi je vyskovo nastavitelne... O uzitkovych vlastnostiach Xcitinga viem pomerne dost, brat ma Xcitinga 300i. 
Dufam, ze v cene je aj ten drziak na kufor a kufor samotny...

Dufam, ze v cene je aj ten drziak na kufor a kufor samotny...
- 123talis
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Cenu plánujem zraziť na 2000 rovných, v cene je výmena oleja a pripravenie stroja na jazdu. Ten predávajúci je mechanik venuje sa profesionálne motocrossu. Mám 188cm, tak treba mi niečo väčšie
dúfam, že sa mi to s tou cenou podarí, je to pre mňa dosť drahé nakoľko pracujem popri škole za smiešne peniaze kvôli praxi.. dúfam, že všetko vyjde podľa mojich predstáv. Inak ten chlapík mi povedal, že do 40 000 KM je skúter v pohode ešte schopný predaja (neviem od toho vytvoriť prídavné meno...) je to pravda? mne sa nejak zdá aj 30 000 veľa.. alebo je to individuálne?

Teraz:
Peugeot Elyséo 125
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
predajaschopny... realnych 30tisic kilometrov pri bezne pouzivanom a opatrovanom maxiscootri povazujem za nedavno zabehnuty maxiscooter... Ja mam na svojom cez 26-tisic a cenim si ho ako novy... Maxiscootre su stavane viac na turistiku, ak sa o ne staras, cez 50-tisic pri beznej udrzbe by mali dat... ba aj viac.
citacia z jednej diskusie na motoride.sk:
citacia z jednej diskusie na motoride.sk:
hoc aka 50ccm-ka 2takt ak nie si magor a normalne chodis ti vydrzi minimalne 20000km..poznam take co maju aj 33tis a slapu normalne
nehovoriac o 4t...to musi v pohode 100000 vydrzat ak sa staras
sak vacsina salatov z I 4T maju 30tis m a veselo este tu brazdia cesty roky a taliansky cigani nie su zrovna dajaky puntickari na skutre
- 123talis
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
No to ma poešilo, lebo také Yamahy Majesty idú po 1500 eu s 30 000 nabehaných... tak možno mám aspoň zadné dvierka a Yamaha nie je zlá značka.
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
u Majesty velky pozor na rocnik vyroby... lepsie kusy su az od r.v.2001, starsie kusy maju technicke problemy (odpadavajuce vyfuky a pod.) a celkovo, starsi kus a malo kilometrov zavana stacanymi kilometrami...
Hladaj taky maxiscooter, ktory bol kupovany na Slovensku, pretoze dovazanym sa neda verit... chapes, niekto kupi v Taliansku za lacny peniaz ojazdenku s 50tisic kilometrami najazdenymi talianskym sposobom, dovezie na Slovensko, da na slovenske znacky, stoci to na 11tisic km a preda s velkym ziskom... a novy majitel sa potom cuduje, ze mu to zerie olej a pod.
Ked kupis scooter kupovany na Slovensku, mas moznost ako tak si overit servisnu historiu a podla stavu scootra nabehane kilometre (najviac asi prezradia penumatiky a brzdove kotuce).
Jo a chcel si vediet moje cislo spotreby: hybe sa od 3.5 do 4.0 podla sposobu jazdy a toho, ci som behal mimomesto alebo v meste... priemer za minuly rok mam 3.76, som spokojny (tolko ba i viac mi zral predosly tuningovany Keeway Matrix).
Hladaj taky maxiscooter, ktory bol kupovany na Slovensku, pretoze dovazanym sa neda verit... chapes, niekto kupi v Taliansku za lacny peniaz ojazdenku s 50tisic kilometrami najazdenymi talianskym sposobom, dovezie na Slovensko, da na slovenske znacky, stoci to na 11tisic km a preda s velkym ziskom... a novy majitel sa potom cuduje, ze mu to zerie olej a pod.
Ked kupis scooter kupovany na Slovensku, mas moznost ako tak si overit servisnu historiu a podla stavu scootra nabehane kilometre (najviac asi prezradia penumatiky a brzdove kotuce).
Jo a chcel si vediet moje cislo spotreby: hybe sa od 3.5 do 4.0 podla sposobu jazdy a toho, ci som behal mimomesto alebo v meste... priemer za minuly rok mam 3.76, som spokojny (tolko ba i viac mi zral predosly tuningovany Keeway Matrix).
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
Este k tym Yamaham Majesty 250, toto sa pise o jazdenej Yamahe Majesty 250 v casopise MOTOCYKL Skutry 2009
YAMAHA YP 250 MAJESTY
Ton v segmentu velkych skutru udavala Yamaha od roku 1996 s modelem YP 250 Majesty - s dvacetikonovym motorem, aerodynamickou karoserii a promyslenou vybavou. Moderni podvozek bohuzel nezabranil nestabilite ve vysokych rychlostech, ucinek zadni bubnove brzdy nestacil. Jezdci male postavy ocenovali nizkou polohu sedatka i operadlo, dlouhonohym sahala kolena az k riditkum, operku museli odmontovat a stezovali si na hluk vyvolany ochrannym stitem. Prepracovane verzi DX z roku 1998 dala Yamaha do vinku zadni kotoucovou brzdu, bohuzel bez parkovaci, montovane drive. Tentyz rok spatril svetlo sveta trvanlivejsi vyfuk. U drivejsich verzi si ho jeho vysost YP 250 casto uvibroval do ztracena... Majitele si v teto souvislosti stezovali na vysoke naklady a banalni pricinu - uvolnene srouby. Roku 1999 se objevila prvni verze s ABS, roku 2000 prosel YP 250 komplexni modelovou peci: nova karoserie, novy ram, novy motor. Se zpetnym odvodem spalin a nerizenym katalyzatorem novy agregat o vykonu 15.4kW (21k) mene vibroval a hucel a lepe zrychloval z nuly. Jeste komfortneji nastaveny podvozek si poradil i se spatnymi silnicemi. Svetlo, prihradka na helmu, zpracovani a vybava predstavuji spicku. YP 250 nebyl levny, ale stal za to - doporucujeme predevsim stroje vyrobene po roce 2001.
plusy:
+ kultivovany, silny motor
+ dostatek prostoru
+ dlouhe servisni intervaly
minusy:
- draha ojetina
- hlucny ochranny stit
- vyfuk trpi vibracemi (predpokladam, ze to sa tyka len vyfukov do 1998, pozn. THeBaNDiT)
- 123talis
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
V prípade Majesty by som sa určite poradil aj s vami vopred, tak toho sa nebojím, no uvidím čo jak...
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
- 123talis
- skútrista
- Kontaktovať užívateľa:
Dnes som bol v Adamoto. Ponúkli mi úplne nový adamoto maior 250 cc za 1742 eur v akcii.. vraj ej to z 90% yuki po motorickej stránke. Počkám? neponáhľam sa a akciu majú na posledné tri kusy
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
- Damo555
- motorkár
- Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
- Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
- Kontaktovať užívateľa:
ved ten mayor aj tolko stoji tu mas katalog adams http://www.adamoto.eu/1/files/adamoto_a ... ocykle.pdf ale ked uz tak chceš adamsa tak chod za tym šefom neviem kde si bol ten šef je v Košiciach a ked dedo kupoval skutra tak pošiel za nim a mu spustil 3 000 a dedo potom ešte ze tu sa farba zliala dalšia tisicka dole tu toto tu toto a nakoniec mu skustil 6 000

Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad
- THeBaNDiT
- moderátor
- Kontaktovať užívateľa:
tak to si musis sam zvolit, ci chces znackovu jazdenku alebo novu cinu, inac ak si necital, toto si isto precitas
: motoride.sk: Test Adamoto Maior 250