SPZ na skuter ?

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
orgi

Re: shortis

#76 Príspevok od užívateľa orgi » Ut Máj 29, 2007 1:54 pm

shortis napísal:precitaj si vyhlasku, co je moped. moped je motorove vozidlo do 50cm3 s rychlostou do 50km/h. to je napr, moja. ja chodim na nom iba do 50km/h. takze ja nemusim mat. apropo, ja spz mam:)
a ako si dopadol? platil si pokutu alebo ti azda zobrali vodicak?
co robia v nemecku? bud si isty ze radsej by som sa vozil po nemeckych cestach ako po slovenskych ;)
vyhlaska moze byt protireciva.. aj moped je jednostopove motorove vozidlo, ktore musi byt schvalene na jazdu po komunikaciach.. a ak je schvalene, MUSI mat spz. aj ja chodim zatial iba do 50kmh, to je Tvoj problem, ako rychlo Ti to chodi a ci Ti potom na to pridu, ci si na tom nieco robil.

ked ma stopli, najskor mi slusne ukazal presne miesto vyhlasky, kde mi ukazal ze SPZ to mat musi... prva hrozba = vodicak na jeden rok + 10 tis pokuta na DI. nakoniec to skoncilo dohovorom, ked som mu celu situaciu vysvetlil, ale mal som stastie.

takze resume = znacku mat musis a je dobre, ze ju mas. pre tych, co neveria, staci sa ist spytat prveho policajta na DI a ten ti to rychlo vysvetli..

v nemecku = kontroluju skutre na testeroch, ci nemaju vecsie valce a ci nie su upravene. lebo vo vyhlaske je jasne napisane, ze nesmies robit zasahy do vozdial (pokial nie su homologovane (alebo je spravne homologizovane?)), tzn. vsetky tieto tuning veci su prakticky nelegalne a je zatial na toleratnosti nasich policajtov, ze proti tomu nezakrocia.. pokial si zaregistroval, vysla novel zakona, ktora tieto upravy jasne zakazuje - preto sa v poslednej dobe objavuje tolko tuningovych aut na predaj - nesmies s nimi jazdit (aj ked mas SPZ) po cestach.

shortis

#77 Príspevok od užívateľa shortis » Ut Máj 29, 2007 5:09 pm

ok,
kolko by ma stalo keby som chcel prihlasit taliansky 10rocny skuter?

ripper

#78 Príspevok od užívateľa ripper » Ut Máj 29, 2007 5:26 pm

vela :D na 10 rocny skuter nezozenies COC ( prosim nepytaj sa co je COC ) :D

Užívateľov profilový obrázok
alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#79 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Máj 29, 2007 6:01 pm

prihlasit sa da len 98 a novsie lebo vtedy sa zacali uplatnovat limity hluk,emisie,brzdy...starsie to nemaju vyznacene cize musis ist do skusobne a nechat si to otestovat co ta vyjde viac ako novy scoot...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#80 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ut Máj 29, 2007 6:17 pm

inac ja som zhanal COC na malaguti rv2003a nevedia mi zohnat :shock:
podpis som si este nenastavil

ripper

#81 Príspevok od užívateľa ripper » Ut Máj 29, 2007 9:50 pm

kamos co dovaza hovoril ze skuter z rakuska sa postavy lahko lebo coc zozenies. ked je z talianska to je horsie inac snake on mal malaguty 2002 zohnal coc

shortis

#82 Príspevok od užívateľa shortis » St Máj 30, 2007 5:30 pm

spz bez coc nedostanem? ak by som pozhanal poistku, spz tak treba mi ese aj coc? potrebujem sa vozit na tom skutri, paci sa mi.

orgi

#83 Príspevok od užívateľa orgi » St Máj 30, 2007 5:38 pm

shortis napísal:spz bez coc nedostanem? ak by som pozhanal poistku, spz tak treba mi ese aj coc? potrebujem sa vozit na tom skutri, paci sa mi.
podmiekou na udelenie spz je poistka, nejaky doklad o nadobudnuti (faktura, K-P zmluva), COC.. poistku Ti daju v pohode, ale bez COC ti to neprihlasia

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#84 Príspevok od užívateľa alcatelko » St Máj 30, 2007 7:41 pm

neprihlasia ti bez tp...coc sluzi na to aby ti mestsky urad vydal technicky preukaz...a na zaklade technicaku ti potom vydaju spz...cena za to ze dotrepes srot z vonku kde su radi ze nehnije u nich na smetisku...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............

orgi

#85 Príspevok od užívateľa orgi » St Máj 30, 2007 11:14 pm

alcatelko napísal:neprihlasia ti bez tp...coc sluzi na to aby ti mestsky urad vydal technicky preukaz...a na zaklade technicaku ti potom vydaju spz...cena za to ze dotrepes srot z vonku kde su radi ze nehnije u nich na smetisku...
sorry, samozrejme mas pravdu s tym COC -> TP

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#86 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Máj 31, 2007 7:12 am

Večná téma...aspoň je o čom písať :twisted:A či treba alebo netreba EČ záleží na SK tak ako skoro vždy a pri všetkom na nálade dotyčného orgánu!!!! apropo v susednom Rakúsku mám taký dojem treba mať EČ na všetkom aj na mopedoch typu babeta respektíve som tam nevidel jazdiť nič bez EČ! A ani po dedinách všetci poctivo aj blembáčiky na hlavách a je jedno či mladý 15 ročný pazúr alebo stará baba 65ročná čo ide kúpiť ráno do obchodu rožky!!! dúfam že to príde čo skoro aj sem na SK aby bol už konečne poriadok!!!! Raz je to motorové vozidlo na verejnej komunikácii tak neviem prečo tolko rečí okolo toho! :oops:
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

pallo537
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: St Jún 06, 2007 10:07 am
Skúter: malaguti f15 gilera DNA
Kontaktovať užívateľa:

#87 Príspevok od užívateľa pallo537 » So Jún 09, 2007 4:09 pm

a od koho sa žiada coc? vyropca-predajca. priklad malaguti?

struter
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Mar 27, 2007 10:58 pm
Kontaktovať užívateľa:

#88 Príspevok od užívateľa struter » So Jún 09, 2007 4:18 pm

pallo537
trojkolkár
trojkolkár
Dátum registrácie: St Jún 06, 2007 10:07 am
Skúter: malaguti f15 gilera DNA
Kontaktovať užívateľa:

#89 Príspevok od užívateľa pallo537 » St Jún 13, 2007 2:28 pm

podarylo sa niekomu vybavyť coc na malaguti? .coc.sk-tu to nedokažu.

hatamrc
chodec
chodec
Dátum registrácie: Po Júl 23, 2007 2:09 pm
Kontaktovať užívateľa:

#90 Príspevok od užívateľa hatamrc » Ne Júl 29, 2007 3:24 pm

ja sa na to vyprdnem a kupim tu asi jazdeny keeway alebo kymco ,aj tak viacej money nemam a budem mat po problemoch

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#91 Príspevok od užívateľa dr.snake » Ne Júl 29, 2007 5:37 pm

mPershing napísal:Vlady, inde, na zapad od nas (aj ked cz zrovna nemyslim) nosia blembaky z vlastneho presvedcenia, nie preto, ze im to niekto kaze. Aj bidziglisti...
bol som v corvatsku a tam nosia na skutroch v meste velmi sporadicky asi tak 1/5 v neprospech prilieb

Plexxak
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Ut Aug 15, 2006 6:27 pm
Kontaktovať užívateľa:

#92 Príspevok od užívateľa Plexxak » Pi Aug 10, 2007 3:50 pm

dobre, pekna tema a ja mam taku otazocku... videl som inzerat na Gileru Runner 50, okrem toho ze ma rakusky TP ma aj rakusku SPZ... moj otazka znie, za kolko sa da prehlasit na slovenske SPZ, ci aj tam treba coc alebo nie?... a ci sa to vobec oplati prehlasovat a jazdit na tom s rakuskymi SPZ? dik :)

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#93 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Aug 10, 2007 10:37 pm

A si myslíš že to dovezeš na rakúskych tabulách a budeš na tom tu jazdiť...... musel by si mať minimálne nejaký papír do majitela že ti to požičal...to je lepšie radšej bez nich a okrem toho neviem ako to je ale majitel ak odhlási tak musí tabule vráťiť tak jak tu na SK ...či nie? :twisted: :evil: A ak bývaš na dedine a nebudeš s tým jazdiť do mesta alebo dakam kde bývajú flojdi tak na to kašli... a zaplať len PZP na číslo rámu a jazdi..tak to robí vela ludí neschvalujem to a nemá sa to ale ak by nebol taký blbý systém tak by ho ludia nemuseli obchádzať a prihlásili by si to normálne civilizovane ako v okolitých štátoch...bez nejakého COC a podobných papierov....
Naposledy upravil/-a VLADY v Pi Aug 10, 2007 10:41 pm, upravené celkom 1 krát.
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

alcatelko
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#94 Príspevok od užívateľa alcatelko » Pi Aug 10, 2007 10:39 pm

a na prihlasenie u nas musis mat potom doklad ze si tabule vratil v krajine povodu...

Plexxak
st. cyklista
st. cyklista
Dátum registrácie: Ut Aug 15, 2006 6:27 pm
Kontaktovať užívateľa:

#95 Príspevok od užívateľa Plexxak » Pi Aug 10, 2007 10:49 pm

VLADY: ja reagujem konkretne na ponuku z tohto inzeratu, rozhodne nechcem nic doviest, ale tento ma rakuske znacky:

http://gilera-runner.autobazar.eu/card.php?id=287426

:)

robuch
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Dec 23, 2007 7:27 pm
Skúter: Gilera Runner 125 2T AC, Piaggio Skipper 125 4T AC
Kontaktovať užívateľa:

#96 Príspevok od užívateľa robuch » Ne Dec 23, 2007 10:40 pm

ak mas do 50 SPZ netreba,ale nechcu to velmi davat,lebo nebude scooter vedeny v evidencii vozidiel, no ak mas 50 a viac tak SPZ treba.

robuch
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Dec 23, 2007 7:27 pm
Skúter: Gilera Runner 125 2T AC, Piaggio Skipper 125 4T AC
Kontaktovať užívateľa:

#97 Príspevok od užívateľa robuch » Ne Dec 23, 2007 10:51 pm

[quote="alcatelko"]treba ist na mestsky urad odbor dopravy...2000sk je poplatok za zacatie konania...musis vydokladovat plnenie noriem tzv.coc (certificate of comformity...vydavaju ho vyrobcovia pre moto od 98...starsie je velmi tazke dostat...) tento vyjde tak do 5000sk...potom absolvovat stk (vraj cca 800sk)...a potom sa to hadam podari...este fizli a znacky a poistka...
No a ja som to mal takto:2000 poplatok,COC zadarmo/povinnost vyrobcu,dovozcu odovzdat COC kupujúcemu-u nas aj na tom zarabaju PROTIZAKONNE a kto da za COC peniaze tak sa ojekabatil/, cca 300 za preklad, cca 150 za STK/ak mas znamost nech ti da cenu za pravidelnu prehliadku,nie za prihlasenie noveho,dovezeneho vozidla/,vela casu na cakanie v rade a v ziadnom pripade ak mas do 50 cm3 sa nenechaj prehovorit na prihlasenie na SPZ/so zakona mas pravo aj len na tzv. technicke osvedcenie vozidla/nie je nutna spz. ..... na ziskanie COC musis mat vo VIN cisle pism E.ak nemas,tak ani COC neziskas

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#98 Príspevok od užívateľa rspeed » Po Dec 24, 2007 2:15 pm

.... od januara coc ani preklad technicaku netreba ... a mam to od cloveka co to vymyslel ...

dr.snake
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#99 Príspevok od užívateľa dr.snake » Po Dec 24, 2007 2:21 pm

rspeed napísal:.... od januara coc ani preklad technicaku netreba ... a mam to od cloveka co to vymyslel ...
slovaci blbci furt daco vymyslaju....hlavne uz vymyslene a to riadne k... potom

Snehulak
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Po Jún 04, 2007 9:07 pm
Skúter: Gilera Runner 180cm3 Carbom
Kontaktovať užívateľa:

#100 Príspevok od užívateľa Snehulak » Ne Jan 06, 2008 2:24 pm

A je to zaručenne ? že nepotrebujesš to COC maš to od spolahliveho 100% zdroja a už je to v platnosti ? Ja som počul že to ešte stale neplati a stale vyžaduju COC na prihlasenie :D

Zamknuté

Návrat na "Voľná Diskusia"