vyhlaska moze byt protireciva.. aj moped je jednostopove motorove vozidlo, ktore musi byt schvalene na jazdu po komunikaciach.. a ak je schvalene, MUSI mat spz. aj ja chodim zatial iba do 50kmh, to je Tvoj problem, ako rychlo Ti to chodi a ci Ti potom na to pridu, ci si na tom nieco robil.shortis napísal:precitaj si vyhlasku, co je moped. moped je motorove vozidlo do 50cm3 s rychlostou do 50km/h. to je napr, moja. ja chodim na nom iba do 50km/h. takze ja nemusim mat. apropo, ja spz mam:)
a ako si dopadol? platil si pokutu alebo ti azda zobrali vodicak?
co robia v nemecku? bud si isty ze radsej by som sa vozil po nemeckych cestach ako po slovenskych
ked ma stopli, najskor mi slusne ukazal presne miesto vyhlasky, kde mi ukazal ze SPZ to mat musi... prva hrozba = vodicak na jeden rok + 10 tis pokuta na DI. nakoniec to skoncilo dohovorom, ked som mu celu situaciu vysvetlil, ale mal som stastie.
takze resume = znacku mat musis a je dobre, ze ju mas. pre tych, co neveria, staci sa ist spytat prveho policajta na DI a ten ti to rychlo vysvetli..
v nemecku = kontroluju skutre na testeroch, ci nemaju vecsie valce a ci nie su upravene. lebo vo vyhlaske je jasne napisane, ze nesmies robit zasahy do vozdial (pokial nie su homologovane (alebo je spravne homologizovane?)), tzn. vsetky tieto tuning veci su prakticky nelegalne a je zatial na toleratnosti nasich policajtov, ze proti tomu nezakrocia.. pokial si zaregistroval, vysla novel zakona, ktora tieto upravy jasne zakazuje - preto sa v poslednej dobe objavuje tolko tuningovych aut na predaj - nesmies s nimi jazdit (aj ked mas SPZ) po cestach.