Rady ohladom vyberu skutra + rady pre zacinajuceho

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
deltoro5784
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
Skúter: Honda VFR 800 V4
Kontaktovať užívateľa:

Re: Rady ohladom vyberu skutra + rady pre zacinajuceho

#76 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Po Júl 12, 2010 8:35 am

Mne v autoškole povedali že na tie prednášky nemusím chodiť, ale ja som dobrovoľne chodil, predsa len po 7 rokoch od robenia vodičáku už som aj čo to pozabúdal a hlavne človek by ani neveril koľko predpisov sa za ten čas zmenilo. Treba sa dohodnúť a autoškola ti isto vyjde v ústrety.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -

mullah
chodec
chodec
Dátum registrácie: Ut Apr 27, 2010 11:50 pm
Skúter: Yamaha X-Max 250

#77 Príspevok od užívateľa mullah » Po Júl 12, 2010 2:19 pm

Ja som robil vodicak v autoskole Ficker. Na prednasky som chodit nemusel, ale test na skuske som samozrejme musel absolvovat - 55/55 :D
podpis som si este nenastavil

miso sk8
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: Pi Apr 16, 2010 9:58 pm
Skúter: Piaggio NRG mc2

#78 Príspevok od užívateľa miso sk8 » St Júl 14, 2010 11:31 am

caute, potreboval by som poradit ohladom kupi skutra (ak sa da nazvat tato moto-skuter), ide o Gillera DNA 50, ma vsetky potrebne papiere na prihlasenie, je dovezena z nemecka, je sice z prievidze co mam z BA dost odveci, no cena sa mi nezda zla (bez prihlasenia) ---800€, len problem je, ze neviem kolko by stalo kompletne prihlasenie, ked PREHLASENIE z okresu do okresu (kompletne vsetky papierovacky) stoja cca 2000SK (aspon tak som platil pri kupe moto 50ccm)...ci by ste mi vedeli povedat zhruba kolko by ma to kompletka vysla, dik!

Tu je link na inzerat (nepredbehnite ma:D)

http://gilera-dna.autobazar.eu/50-id1698717.html

-a este pise ze malossi vario a leo vince vyfuk, ten leo vince tam je, no to vario by som musel skntrolovat, resp. aby mi dal doklad od toho nejaky.

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#79 Príspevok od užívateľa alcatelko » Ut Júl 20, 2010 2:02 pm

v inzerate je ze je z rakuska a nie z nemecka co je oooooooobrovsky rozdiel... co som zatial mal tu cest tak z rakuska to boli same vraky...rocny skuter bol hrdzavejsi ako 15rocny talian...

prihlasenie rataj od 200e...

a u takehoto odvozu by som si dal pozor na vsetko...hlavne hrdza a poskodenia
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

Snap
chodec
chodec
Dátum registrácie: Po Mar 15, 2010 7:19 pm
Skúter: Yamaha AeroX

#80 Príspevok od užívateľa Snap » Ut Júl 20, 2010 6:09 pm

Ja som z toho obchodu co sa nachadza v prievidzi chcel kupit yamahu aerox dovezena z rakuska hovorili setki papiere potrebne na prihlasenie tak som sa snimi dohodol aby mi to prihlasily ze ja doplatim tich 300€ a nakoniec sa mi ani neohlasily :D . Tak asi komplet papiere nemali tu je link

http://yamaha-aerox.autobazar.eu/yq-50-id1709068.html

miso sk8
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: Pi Apr 16, 2010 9:58 pm
Skúter: Piaggio NRG mc2

#81 Príspevok od užívateľa miso sk8 » Ut Júl 20, 2010 8:52 pm

hej tu som pozeral aj ja :D no ja som im pisal, tusim aj volal a nic, do emailu (2x som im pisal) som sa pytal, ze ci mi mozu poslat fotokopie tich papierov, ze ja si dam zistit ci sa to da prihlasit (aby som sa neokaslal), a nic, neohlasili sa este do teraz-a to je take 2tyzdne, a pisal som aj na stranku :roll:

capricornus
chodec
chodec
Dátum registrácie: So Júl 10, 2010 7:52 pm
Skúter: neuvedený

#82 Príspevok od užívateľa capricornus » Ut Júl 27, 2010 9:25 pm

tak som teda dal na vas a som v autoskole, mam ale teraz na vas ine dve otazky.

1. vodicak budem mat koncom augusta - oplati sa mi este tuto sezonu kupovat skuter?
2. ako je to s garazovanim - resp. odkladanim cez noc :) davate do garaze (nemam) alebo by stacilo vonku (tak povediac na dvore, tak, ze ho z ulice nevidno) a prehodit plachtou? alebo nieco ine? mozno sa pytam hlupo a vsetci poviete "jedine garaz, fool" ale tak lepsie sa spytat ako nevediet :)

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#83 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » Ut Júl 27, 2010 9:59 pm

Na konci sezóny bývajú dobré ceny skútrov. Má to však nevýhodu, že už veľa toho nenajazdíš a možné poruchy neobjavíš.
Čo sa týka garážovania, určite je lepšie ho mať uskladnený niekde v suchej garáži ako vonku na mraze a snehu. Tak ale ak nemáš inú
možnosť tak ho aspoň prikry a ak sa dá tak to daj aspoň pod nejaký kúsok strechy.

Damo555
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Nov 16, 2009 5:05 pm
Skúter: Yamaha Majesty S 125, Yamasaki Ym 150T
Kontaktovať užívateľa:

#84 Príspevok od užívateľa Damo555 » Ut Júl 27, 2010 10:02 pm

na tvojom mieste ak sa nechceš silou mocou už tento rok voziť tak bi som počkal do zimy ceny skutrov pôjdu dole cez zimu je najvyhodnejšie kupovať. Keď ja som kupoval tak som pozoroval inzeraty cely rok ale pred a cez zimu su najlepšie ceny...
...pozeram že ma deltoro predbehol ale aj tak to tu dam
Obrázok
Yamaha Majesty S 125 - road
Yamasaki YM 150 T - offroad

capricornus
chodec
chodec
Dátum registrácie: So Júl 10, 2010 7:52 pm

#85 Príspevok od užívateľa capricornus » Ut Júl 27, 2010 10:30 pm

a tak to cez zimu jasne ze by som ho dal niekam dnu, myslel som len zatial kym by som na nom jazdil.

no a co sa tyka kupy - tak jasne ze rad by som si na nom este teraz zajazdil, na cene mi zas tak strasne nezalezi, uz aj preto, ze chcem kupit Vespu 125 (novu) a predpokladam ze tam nejake extra zlavy nebudu (a keby aj o nejaku stovku, to zas rolu nehra). Skor ma zajimalo, ze realne do akeho zhruba datumu sa da na nom jazdit - teda viem, ze nie ste meteorologicky ustav, ale tak orientacne :)

TomasARN
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ne Júl 29, 2007 11:35 am
Skúter: Kawasaki ER-6n, 2009
Kontaktovať užívateľa:

#86 Príspevok od užívateľa TomasARN » Ut Júl 27, 2010 10:37 pm

Tak niekto jazdi pokial nie je sneh alebo namraza. Napriklad Duky, takze je len na tebe, aku teplotu zvladnes, takze kalendarny mesiac nerozhoduje

deltoro5784
motorkár
motorkár
Kontaktovať užívateľa:

#87 Príspevok od užívateľa deltoro5784 » St Júl 28, 2010 7:41 am

Jazdí sa dovtedy, kým si ochotný akceptovať chlad. Ja som sa vozil tento rok ešte 15 januára keď bolo + 0 Stupňov (tomu som samozrejme prispôsobil aj oblečenie). Samozrejme sneh a ľad = koniec sezóny aj pre mňa.

Kubbo8
chodec
chodec
Dátum registrácie: St Máj 05, 2010 9:16 pm

#88 Príspevok od užívateľa Kubbo8 » Po Feb 07, 2011 8:34 pm

Chalani chcel by som sa spýtať, mám skúter Malaguti phantom f12 a chcel by som kúpit nové pneumatiky, variator, výfuk a možno ešte niečo k tomu ako nejaké kontrastné pružiny a čo treba ked kúpim variator dať tam nové závažia a akej hmotnosti , mohli by ste mi poradiť čo by sa najviac hodilo aby to pekne šlapalo, aké by sa hodili komponenty do mojho skutra aké su najlepšie značky? dík za radu, nevedel som kde mám hodiť tento príspevok lebo tu je strašne moc tém tak som to hodil sem snád nebude vadiť!

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: So Dec 27, 2008 3:28 am
Skúter: Bianchi

#89 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » Po Feb 07, 2011 8:51 pm

určite tam daj variator malossi multivar. dostanes k tomu aj kontrastku a valceky, vyfuk daj nejaky zakladny ladak ako leo vince ZX alebo yasuni Z alebo gianelli next, popripade nieco podobne. pneu si kup ake uznas za vhodne, odporucam Dunlop alebo Sava co sa pomer cena/vykon tyka. tvrdsie pruzinky do spojky, vlozku do filtra malossi red sponge.
Obrázok

benjmain.student
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: So Feb 12, 2011 5:02 pm
Skúter: Aprilia Rally Lc 50
Kontaktovať užívateľa:

#90 Príspevok od užívateľa benjmain.student » So Feb 12, 2011 9:40 pm

trance-sk podla mna by si si mal rozmyslat o tom neosovi http://motocykle.bazos.sk/inzerat/66309 ... eos-50.php yamahy sa nekazia je tam tych 22000km ale lepsie nez by to mal niekdo pretacat a nakoniec by si s toho bol debil ze si kupil skuter ktory ma napr. do 10000 km a secko je naprd cena je dobra myslim jak si uviedol ze 700 euro tak si 50 doplatis a mas slusny skuter podla mna so slusnym vykonom za slusnu cenu

matus79
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ne Apr 27, 2008 7:32 pm
Skúter: gilera utekač
Kontaktovať užívateľa:

#91 Príspevok od užívateľa matus79 » So Feb 12, 2011 10:38 pm

a aj si si vsimol kedy to trance pisal? :)

benjmain.student
kolobežkár
kolobežkár
Dátum registrácie: So Feb 12, 2011 5:02 pm
Skúter: Aprilia Rally Lc 50
Kontaktovať užívateľa:

#92 Príspevok od užívateľa benjmain.student » So Feb 12, 2011 11:30 pm

vsimol vsimol len som chcel pdotknut :D :D :D no sry ze som nieco napisal

celloo
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: Št Feb 24, 2011 3:17 pm
Skúter: Honda Fo?za 125 abs

#93 Príspevok od užívateľa celloo » Št Feb 24, 2011 3:33 pm

Ahojte, nechcem zakladat nove vlakno pre otrepanu temu novacikov. Preto prispevok hodim sem. Potrebujem poradit s vyberom skutra. Takze potrebujem skuter 50 ccm (koli vodicaku), mam 185cm 95 kg. Ako pomocku som si urobil nasledovnu tabulku, z mojho pohladu, relevantnych skutrov:

znacka typ vykon cena
keeway fact 2,2 1000
keeway fact nkd 2,2 1000
tauris corona 2 1150
keeway arn 2,9 1200
keeway goccia 2,57 1200
benelli quadronove 2,45 1400
kymco agility 3,3 1400
tauris cubana 2,5 1550
tauris strada 3,25 1550
yamaha neos 2 1650
kymco super 8 3,8 1700
kymco agility city 3,3 1750

Co sa tyka rozmerov , cize skutre na ktore sa zmestim, som skusal :Keeway Goccia, Benelii quad, tauris cubana, yamaha neos a kymco super 8.

A teraz by som potreboval poradit, ze ktory z tychto skutrov je optimalny, co sa tyka pomeru cena/vykon (nielen ten kilovatovy) vs. rychlost po odblokovani vs. moznosti lahkeho a lacneho tuningu kedze mam uz svoje roky a neplanujem travit volne vecery pod skutrom :)
Dakujem pekne za kazdu odpoved!
Ak vas napadne, kludne mi dajte tipy aj na dalsie skutre, prip. ak poznate v BA a okoli nejake rozumne jazdenky na predaj, tiez potesi:)

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista

#94 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » Št Feb 24, 2011 4:37 pm

na výkon písany na papieri sa vyser. hlavne u číňanov sú to bludy. nejak som nepochopil či chceš nový, alebo jazdený skuter. napíš cenovú predstavu, čo od skútra očakávaš?
z tých čo si napisal tak Yamahu Neos.
Obrázok

celloo
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#95 Príspevok od užívateľa celloo » Št Feb 24, 2011 5:01 pm

Servus, v principe mi je relativne jedno, ci novy, alebo starsi....ide mi o pomer cena vykon....chcem od toho rozumne vozenie sa a ked mi nebude stacit vykon, tak moznost rozumneho tuningu....cenovo....samozrejme, ze co najlacnejsie...asi to bude len prestupna stanica na rok...smerom k vyssej kubature....avsak cena urcite nieje totalna priorita....takze novy...tak okolo 1500...a starsi...keby vosiel do 1000....

gianmarco1
st. skútrista
st. skútrista

#96 Príspevok od užívateľa gianmarco1 » Št Feb 24, 2011 5:39 pm

http://motocykle.bazos.sk/inzerat/65770 ... ox-R50.php
alebo: http://motocykle.bazos.sk/inzerat/64490 ... MA-TP-.php
alebo: http://motocykle.bazos.sk/inzerat/66659 ... -sr-50.php
Yamaha, Aprilia, Piaggio, Gilera, Malaguti = kvalitne skutre. samozrejme zalezi na danom kuse v akom je stave ale urcite by som sa drzal týchto. Tuning nie je problem, je na nich kopec dielov. zalezi uz len od teba kolko budes ochotny investovat.
samozrejme ak chces novy cinsky skuter tak ta nebudem odhovarat, su to tvoje prachy...
Obrázok

celloo
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#97 Príspevok od užívateľa celloo » Št Feb 24, 2011 7:57 pm

diki za linky....vcelku zaujimave tipy...akurat, keby to nebolo vsetko z vychodu....:) ja som z BA a zrovna na vychod sa mi po to nechce ist:) idem asi troska pogooglit:)
a co sa tyka kymco, benelli , CPI, T|auris...je to naozaj vsetko az taky shit?....ludia, ake mate s nimi skusenosti?...naozaj sa to rozpada pod rukami?

Bamma_boy
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 05, 2008 10:08 pm
Skúter: Aprilia SR50 R
Kontaktovať užívateľa:

#98 Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Št Feb 24, 2011 10:39 pm

celloo napísal:a co sa tyka kymco, benelli , CPI, T|auris...je to naozaj vsetko az taky shit?....ludia, ake mate s nimi skusenosti?...naozaj sa to rozpada pod rukami?
áno, osobne mám číňana a doprial by som ho maximálne tak najväčšiemu nepriateľovi.. hlavne ak sa nevieš vyvarovať základných chýb údržby číny, tak do toho nechoď. Ak si myslíš, že sa u číňana budeš len bezstarostne voziť a liať benzín s olejom, tak nie. Každú chvíľu treba doťahovať šroby, lepiť plasty, riešiť problémy.
Ak to neurobíš, najpravdepodobnejšie sa ti stane niečo také ako mne:
Povolený šrob na prírube výfuku, tým pádom prehorené tesnenie, pri doťahovaní nového praskol šrob, ostal mi v závite vo válci.. keď som to celé rozobral, tak mi popraskali plasty atď.... :good:
Takže ak si chceš užiť, tak je to tá správna voľba.. (inak sú aj šťastlivci, čo im číňan vydržal, tým úprimne gratulujem, ale viac je asi tých nespokojných. Ľudia na fóre vedia porozprávať :wink: )

Prajem nech si dobre vyberieš a nech ti to len bezproblémovo jazdí, skútrom zdar.. :beer:

Luthar
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Aug 03, 2010 11:11 pm
Skúter: Derbi GP1i 250

#99 Príspevok od užívateľa Luthar » Pi Feb 25, 2011 1:04 am

celloo napísal:diki za linky....vcelku zaujimave tipy...akurat, keby to nebolo vsetko z vychodu....:) ja som z BA a zrovna na vychod sa mi po to nechce ist:) idem asi troska pogooglit:)
a co sa tyka kymco, benelli , CPI, T|auris...je to naozaj vsetko az taky shit?....ludia, ake mate s nimi skusenosti?...naozaj sa to rozpada pod rukami?
ja by som tak isto nesiel do cinskeho skutra :)
tiez som z BA sice som kupoval novy scooter ale bez sa popitat na Galvaniho do http://scooter-racing.sk/ pracuje tam Alcatelko je to jeden z najvacsich odbornikov na SR, ten ti poradi najlepsie. ci uz jazdenku alebo novy skuter.
konkretne v tom shope predavaju cinske skutre ale aj Talianske a akekolvek budes chciet.

celloo
st. trojkolkár
st. trojkolkár

#100 Príspevok od užívateľa celloo » So Mar 05, 2011 12:47 am

Ahojte,
este stale som vo vybere skutra a chcem sa poradit v nasledovnej veci|:
Objavil som v BBmoto Peugeot speedfight II, novy za cca 1500Euri....zaroven som si bol posediet v Yamahe na Neose a tiez som sedel na Benelli Quad...
Chcem sa opytat:
1. su tie speedfighty spolahlive?....niesu s stym problemy?...taha to dobre?...tuning diely asi na to budu....zejo? ten speedfight II , to je uz asi vybehovy model..ze?..Kto este v BA predava Peugeoty?
2. Da sa na ten Benelli nejakym zazrakom domontovat dozadu kufor?...lebo je to doost sexi skuter, ale potrebujem chodit do roboty..a potrebujem niekde zlozit sako , ked pojdem v bunde...takze kufor je nutnost....alebo su tam vzadu nejkae sroby/ uchytne miesta na rame, kde by sa dalo nieco prichytit?...lebo custom made nosny ram na kufor si zvarim aj sam
3. Neos je troska pohodlnejsi voci Peugeotu, co sa tyka riaditok a mojich kolien, ale zasa je na moj vkus prilis civilny....co by ste volili PG vs. Neos?
4. Existuju na Benelli nove riadidla, vyssie, aby som ziskal vacsi odskok od kolien?
Dakujem za kazdu radu!

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"