Príspevok
od užívateľa 123talis » Št Nov 25, 2010 4:16 pm
Neviem prečo súdiš celý môj prístup k nemu podľa toho, že mi to teraz zadrelo... Každý sa učí na vlastných chybách a zadretý motor nie je koniec motorky. Čo treba sa vymení a skúter bude zase vo výbornom stave. Plasty sú plasty. Občas spadne aj ten najlepší jazdec, stačí štrk na ceste, alebo blbá náhoda (srna) akurát, že na skútre nie sú padáky (ak nerátam tie "ochranné rámy" z ebayu). O motorku som sa normálne staral umýval som ju a čistil všetky časti minimálne raz týždenne + pravidelne dolieval, či vymieňal oleje. A to, že mi zožrala posledný mesiac-dva viac oleja bolo spôsobené skôr počasím a tým, že som na nej jazdil s priateľkou než zlým prístupom. Ak sa ti nezdá, kľudne sa stav keď bude opravený, v akom je stave, alebo sa kľudne stavím ja... keď som ho kupoval a aj potom som stretával motorky, ktoré mali okolo 25 000-30 000km a boli v neporovnateľne horšom stave. Škrabanec ani prasknutý plast nie je dôvod povedať, že sa o motorku niekto zle stará. Zadretý motor je moja hlúposť. Intervaly sa veľmi skracujú ak sa jazdí v zlom počasí a s vyššou záťažou, ja som to podcenil.
Keď som skúšal už spomínaný Burgman 400 2004 (len o rok a niečo starší, než môj XC) išiel neporovnateľne horšie. Myslím, že svoj XC som počas sezóny (BEZ PORUCHY) využil naplno a so zlým prístupom by to tá motorka asi ťažko prežila. Naleštené plasty ani nová lakovačka ešte nerobí z motorky cukrík. Tak ako prach a vybehaná guma z nej nerobí šrot.
Nemám rád ak niekto hodnotí pritom nevie nič o mojom prístupe. Je to motorka za moje peniaze, nemám to ako darček od rodičov, a nemám to na to, nech sa môžem predvádzať a jazdiť po lesoch. A neviem čo si človek viac cení, než niečo, čo si kúpi za vlastné. V budúcnosti budem obozretnejší a rovnakú chybu už nespravím.
Asi toľko k môjmu prístupu...
Nie je to útok na teba, iba sa mi nezdá veľmi objektívne hodnotiť môj prístup hlavne keď si tu z fóra, kde som písal všetky kroky, ktoré som chcel podniknúť a stále som si nechával poradiť od skúsenejších.
EX Kymco Xciting 250@500i
Teraz:
Peugeot Elyséo 125
Honda XL1000V Varadero 2003
SVK, H, AU, IT, FR, Monaco a St Tropez...