vymenena celej motorickej časti z jedneho skutra do ineho

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
123DUSAN321
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Št Mar 10, 2011 10:31 pm
Skúter: CPI Formula R 50

vymenena celej motorickej časti z jedneho skutra do ineho

#1 Príspevok od užívateľa 123DUSAN321 » Po Júl 18, 2011 10:09 pm

Dnes ma napadla taká vec: chcel by som sa spýtať či máte nejaké skúsenosti s prehodeným resp. vymenením celého motora variatora a zadného kolesa z dvoch rozdielnych skútrov s tým istým motorom (napr. minareli horizontal) rozmýšlam, že si hodím na moje cpi karter bud z yamahy aerox alebo staršej aprilky sr čo má motor minareli...(viem že tam nemám čisto kopiu minareli, ale väčšinu hej) pretože uvažujem o prestavbe na vodníka a myslím, že keby sa prehodil celý zadok tak by bol už menší problém zohnať chladič a hadice... chcem sa spýtať či má niekto s tým skusenosti a či by to bolo vobec možné a čo by to všetko obnášalo..zrejme prisposobovanie aby to tam zapasovalo a aj skrátenie alebo predlženie zadneho tlmiča resp jeho výmena...za každú radu dakujem...

optik
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Ne Máj 06, 2007 4:34 pm
Skúter: Keeway Focus - custom tuned, Gilera Ice - racing scooter
Kontaktovať užívateľa:

Re: vymenena celej motorickej časti z jedneho skutra do ineh

#2 Príspevok od užívateľa optik » Po Júl 18, 2011 10:16 pm

Pozri si moju temu http://forum.scooter-tuning.sk/viewtopi ... =12&t=3464 som daval do Keewaja motor z Aprilie, nie je to nic mimoriadne, ale namakas sa a vysledok je taky vselijaky... cinske ramy nie su stavane na vykonne motory a jazdenie s tym je adrenalinovym zazitkom...
podpis som si este nenastavil

123DUSAN321
skútrista
skútrista

#3 Príspevok od užívateľa 123DUSAN321 » Po Júl 18, 2011 11:23 pm

o nejak výkonný motor by sa v mojom prípade nejednalo..išlo by o sériu z aprilie max multivar a s6 pro replica viac nič...len by ma zaujímalo zadný tlmič si použil originál? a predná vidla je tiež originál? a v tej téme bolo spomínané to pripevnovanie celej tej časti z aprílky o ten rám z focusa...možeš mi prosím ťa niečo bližšie o tom napísať??? ja by som chcel kupit aprilku bez papierov a len prehodit ten zadok...čiže motor by som nerozoberal len poodpájal karb a zapalovanie a ešte brzdu a chladenie...a zapojil to na cpi-čko...

wilili
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Pi Júl 27, 2007 1:09 pm
Skúter: keeway focus , piaggio beverly 500

#4 Príspevok od užívateľa wilili » Ut Júl 19, 2011 9:36 am

Aj ja som sa toho obaval no je to robota tak na dva dni v kľude. Ja som kúpil malaguti bez tp úplnú sériu a prehodil to do focusa. Najjednoduchšie je vymeniť komplet kablovačku. Musiš niekam napchať expanzku a chladič a jazdiš . Rozdiel je neskutočny. Ale pokial máš to ac v poriadku do lc by som sa nepušťal až potom keď ho zadrieš.
Piagio Beverlly 500

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#5 Príspevok od užívateľa rspeed » Ut Júl 19, 2011 10:55 am

... mne to trvalo o nieco dlhsie - od kupi po jazdenie cca mesiac - ale ja som mal povodne spodny uchyt (morini ) a presiel som na minarelli ... problem priamo pri tebe bude ako u wililiho trosku odlisna spinacka(chek engine,resp kontrolka oleja ti pred nastartovanim nezasvieti) ... a mozno s blikanim smeroviek ...

123DUSAN321
skútrista
skútrista

#6 Príspevok od užívateľa 123DUSAN321 » Ut Júl 19, 2011 1:48 pm

wilili: vieš teraz cez leto mám pocit že sa mi to dosť prehrieva lebo beháme na tom dvaja...aj do kopcov a tam to už nevládze tak....a ten motor z aprilky myslím že bude silnejší oproti tomuto čo tam mám...a vieš na LC sa predsa dá zlepšiť chladenie prídavnými chladičmi atd...a u AC iba oversize a náhon vzduchu...a radšej nech to mám všetko minareli ako nejaké bambusové kovy s prímesou ryžového prášku (origo cpi)...

myso
skútrista
skútrista
Dátum registrácie: Ut Feb 26, 2008 3:39 pm
Skúter: Gilera Nexus500

#7 Príspevok od užívateľa myso » Ut Júl 19, 2011 2:06 pm

uplna pohoda, kludne sa do toho pusti, troska strihania kablov, spajkovania. To mas zachvilku hotove, ak ti bude uchyt na rame pasovat. Ja som musel ako rspeed ram prevarat a aj napriek tomu to nebolo nic az tak tazke. Ak pojdes do LC najzlozitejsie co ta caka je vymysliet miesto pre chladic.

btw.. necital som prispevky nadomnou :) ak pisem odveci, tak si nevsimaj :P
Cause scooter is always in the right gear.... Obrázok

123DUSAN321
skútrista
skútrista

#8 Príspevok od užívateľa 123DUSAN321 » St Júl 20, 2011 12:47 pm

nemáte to ešte niekto podrobnejšie rozpísané v téme tak ako mal napr. optik?? a najlepšie by bolo asi aj hned prehodit spínaciu skrinku, komplet kabeláž resp motor a celú elektriku nie?? dakujem

rspeed
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: So Aug 11, 2007 1:11 pm
Skúter: Hyena(motor minarelli)+ Gilera Runner ST 125+ Suzuki GSR 600

#9 Príspevok od užívateľa rspeed » St Júl 20, 2011 1:11 pm

.... vilili ti povie rozmer valcekov(medzikusov) na uchyt mina na cinsky ram,ked das mina kablovacku tak mas motor hned funkcny,takze ostavaju koncovky ku svetlam a spinacka - a samozrejme budik teploty chladiacej kvap. resp prehodenie mina pristrojovky - to su uz banalitky ....

123DUSAN321
skútrista
skútrista

#10 Príspevok od užívateľa 123DUSAN321 » St Júl 20, 2011 1:16 pm

ohladom toho budíku až by bol funkčný z tej aprilky by som to prehodil komplet ten vrch kde je pristrojovka a možno aj prednu vidlu až by mi zapasovala..uvidím ked to budem mat doma...mám jednu vyhliadnutú uvidím ako to dopadne...a spinaciu skrinku by som asi tiež chcel prehodit až by to nebolo moc zložité...a s koncovkami na svetla atd...to už nieje problém s pájkou si rozumiem:D..poprosil by som wilili-ho aby mi povedal niečo bližšie k tým "medzikusom" na nahodenie toho minareli motoru na chinu...bud tu do temy alebo do pm...dakujem:)

geetee =)
Riaditeľ Zemegule
Dátum registrácie: St Máj 14, 2008 4:26 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa geetee =) » Št Júl 21, 2011 4:16 pm

http://www.lcd-display.cz náhradné displeje do laptopov, doručenie aj na SK do 24h http://www.lcd-display.cz

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"