Povinna vybava

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
Martin_Atlantic
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Ut Nov 15, 2011 10:59 pm
Skúter: Aprilia Atlantic

Povinna vybava

#1 Príspevok od užívateľa Martin_Atlantic » St Nov 30, 2011 9:14 pm

Zdravím všetkých majiteľov(alebo budúcich) a milovníkov jednostopových motorových vozidiel.... :friends:

Moja otázka smeruje na našu povinnú výbavu. Čo všetko musí obsahovať úložný priestor aby nebol problém s kontrolami....?? :unknown:

-lekárnička...to znamená že klasická čo ide do auta? alebo je špeciálna moto?lekárnička?? aký je v tom rozdiel? je chyba ak by som mal miesto moto(ak taká existuje) autolekárničku ??
-vesta??
-niečo náhradné? napr. žiarovky??
-?
-?
-?

Ďakujem za odpoveď....

mafo2253
st. trojkolkár
st. trojkolkár
Dátum registrácie: Ne Máj 10, 2009 7:40 pm
Skúter: adly twister 50 ccm

Re: Povinna vybava

#2 Príspevok od užívateľa mafo2253 » St Nov 30, 2011 9:41 pm

podpis som si este nenastavil

Martin_Atlantic
motorkár
motorkár

#3 Príspevok od užívateľa Martin_Atlantic » St Nov 30, 2011 10:01 pm

Dakujem Mafo...sice si ma moc nepotesil ale aj tak dakujem :D a co ja viem kde na tom mojom mam hladat elektricke poistky aby som zistil ake mam zohnat nahradne...?? akoze kopec veci si viem opravit...ale rozoberat nieco co mi ma po zlozeni bezpecne sluzit...tak do toho ja nejdem.

Je tu niekto kto ma Apriliu Atlantic +-500vku?? napriklad ty Petom alebo Duky5...a vedeli by ste mi spisat zoznam co sa tyka tych nahradnych elektrickych poistok a vlaknovych ziaroviek ktore treba mat??? MOOOOOC by mi to pomohlo.....

dakujem..

duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

#4 Príspevok od užívateľa duky5 » St Nov 30, 2011 10:09 pm

cize v skratke:
- poistky nie
-ziarovky nie
- motolekarnicku (kupis v kazdom motoobchode) autolekarnicku neviem ci ti policajt uzna, je tam sice plno veci naviac, ale vo vyhlaske je to jasne dane, tak aby za dobrotu nebolo na zebrotu :)
Naposledy upravil/-a duky5 v St Nov 30, 2011 10:33 pm, upravené celkom 2 krát.
jazdim za Obrázok, dlhodoby priemer za cca 50 000 km
moje vylety na http://www.motoduky.blogspot.com

Martin_Atlantic
motorkár
motorkár

#5 Príspevok od užívateľa Martin_Atlantic » St Nov 30, 2011 10:15 pm

:D tebe sa to Duky lahko povie poistky, ziarovky...
ale ake...??? :D :D to sa da neako zistit? okrem zloziteho hladania v neakom manualy?? :/
jake mas napr ty?

davtex
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Júl 13, 2009 5:37 pm
Skúter: Yamaha FZ6N

#6 Príspevok od užívateľa davtex » St Nov 30, 2011 10:23 pm

Nie.

Ziadne poistky a ziarovky nie su povinne. Keby ste davali aspon trosku pozor, tak by ste si vsimli, ze clanok od mafa(ktory nasiel na googli za 3 sekundy) je z roku 2008. Vyhlaska 578/2006 uz neplati, nahradila ju vyhlaska 464/2009, kde sa jasne pise, ze povinna je iba motolekarnicka.

Martin_Atlantic
motorkár
motorkár

#7 Príspevok od užívateľa Martin_Atlantic » St Nov 30, 2011 10:27 pm

AAAAAAAAAAAA Davtex :D ani nevies aky obrovsky suter mi teraz odpadol od srdcaaaa

Moc Dakujem.... :))

vidim ze som dobre spravil ze som sa prihlasil na toto forum....

9393andy
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Feb 11, 2010 12:07 am
Skúter: Yamasaki ym150t

#8 Príspevok od užívateľa 9393andy » St Nov 30, 2011 10:29 pm

Ja mam druhu sezonu v kufri 10klúč a eskapasky.. nič viac na opravu netreba.. :wink:

duky5
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
Skúter: Gilera Nexus 500 mk2

#9 Príspevok od užívateľa duky5 » St Nov 30, 2011 10:31 pm

aha jasne, dik za upozornenie davtex, nieco sa mi marilo o tom, ale nebol som si isty a pri 5 clankoch co som pozeral nebol datum vydania..

takze sa opravujem :)

BTW poistky, ziarovky nosim aj tak, aj nahradnu sviecku a reflexnu vestu, ale to uz je hrube OT :)
jazdim za Obrázok, dlhodoby priemer za cca 50 000 km
moje vylety na http://www.motoduky.blogspot.com

Martin_Atlantic
motorkár
motorkár

#10 Príspevok od užívateľa Martin_Atlantic » St Nov 30, 2011 10:36 pm

Hej....vestu si aj ja planujem zohnat...je to fajn vec. v kazdom pripade vzdy v noci ju budem nosievat. fakt to o moc pomaha....

napr. ked motorkar ktory ide pri strede vozovky alebo po kraji a relativne tesne pred nim je auto tak sofer za motorkou ma pocit ze tam je iba auto. aspon teda mne sa par krat stalo ze v dialke som videl iba dve cervene...(teda ak sa podobali) a dobehol som a ze hups tam je este motorkar alebo teda skutrista....

to len tak :D

Petom
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Máj 06, 2009 1:58 pm
Skúter: BMW K1200 LT

#11 Príspevok od užívateľa Petom » Št Dec 01, 2011 12:12 pm

Vestu vrelo odporucam, motolekarnicku za dobru cenu mavaju vo Forstingeri, autolek. je zbytocne velka, ja este odporucam sadu na opravu defektov (aj s bombickami na nafukanie po oprave) sice na skutri som nemal este defekt, ale na aute celkom cerstvo minuly tyzden na dialnici (prijemna praca, ked okolo teba frcia auta)
Inak poistky su pomerne lahko pristupne pod sedadlom, kde je aj baterka, asi 5 skrutiek a mas to otvorene, inak sa mi zda, ze priamo v poistkovej skrinke su aj nahradne (ale nieviem, ci vsetky druhy - to sa da zas pozriet v nejakom manuali ich hodnoty a su to normalne poistky ako do auta, kupis po jednej a zastrcis do tej skrinky - 5 minut a ked potrebujes akoby si nasiel.
Mne sa stratil podpis, aj vám?

Martin_Atlantic
motorkár
motorkár

#12 Príspevok od užívateľa Martin_Atlantic » Št Dec 01, 2011 12:21 pm

Teba Petom...sa musim drzat a sledovat kedze mame rovnake masinky :D teda..ty tam mas este ze sprint...to je akoze sportova verzia?
ci co? :)
dakujem za prispevok a za typ na obchod...pojdem to omrknut.

davtex
motorkár
motorkár

#13 Príspevok od užívateľa davtex » Št Dec 01, 2011 2:08 pm

Zase vsetko s mierou, netreba zbytocne minat priestor. Ja mam napr. priestor na naradie a lekarnicku. Naradia som sa este nedotkol, no neviem si predstavit pripad, kedy by som ho potreboval. Ked sa nieco pokazi, je komplikovane to opravit doma v garazi a nie niekde v tme pri krajnici. Motolekarnicka detto. Su tam 2 obvazy a realne vyuzitie nulove. Max. suhlasim s vestou, v noci moze zachranit zivot. Poistky, sada na defekt: kolkokrat sa vam stalo, ze ste dostali defekt alebo sa vypalila poistka? Ja osobne som blbou nahodou pichol 2x v auguste a pred tym este skuter. Vzdy to bol klinec. S klincom sa da kludne zajst na najblizsiu benzinku. Ak je rotrhnana guma, ta troska lepidla nepomoze.

Martin_Atlantic
motorkár
motorkár

#14 Príspevok od užívateľa Martin_Atlantic » Št Dec 01, 2011 2:26 pm

Davtex: vsetci vieme ze lekarnicka ako povinna vybava je viac menej chujovina...dobre..ak sa porezes a nechces si zaspinit veci tak naplast alebo co...ale ak ti pri pade utrhne hlavu...alebo vymalujes neaky mostny pilier...tak tvoji kamosi mozu bat aj lekarnicku pre kamiony a nepomozu ti :D :D

takze...vlastne je to koli policajtom. ale pravidla su pravidla...tak by sme sa ich mali pokusit dodrziavat... :-) :evil: :D

davtex
motorkár
motorkár

#15 Príspevok od užívateľa davtex » Št Dec 01, 2011 2:40 pm

Martin: v mojom pripade bude lahsie presvedcit policajta, ze lekarnicku nepotrebujem, ako sa ju pokusit napchat pod sedadlo :D

Martin_Atlantic
motorkár
motorkár

#16 Príspevok od užívateľa Martin_Atlantic » Št Dec 01, 2011 2:48 pm

No...asi hej :D

Petom
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: St Máj 06, 2009 1:58 pm
Skúter: BMW K1200 LT

#17 Príspevok od užívateľa Petom » Št Dec 01, 2011 5:29 pm

k lekarnicke: asi budem vyzerat ako stary ujo, ale uz som osetroval rakusana (nie sice na motorke) ktory mal stiahnutu kozu na holeni a riadne krvacal (zacinal sa dostavat do soku (nie zo straty krvi - zaial)) a velmi mi pomohlo pruzne obvinadlo a tlakovy obvaz, jasne, ze z piliera ta uz len zotru, ale medzi tym je este dost urazov, kde lekarnicka pomoze
k defektu: supravou, ktoru myslim sa da zalepit defekt (gumenym knotom) a nafukat guma, lebo ak ti ten klinec vypadne, guma rychlo vyfuci, ty budes k pumpe tlacit, ja po 10 min prace pofrcim na vylet akoby sa nic nestalo
k Atlantic Sprint: nie je sportova verzia, len oznacenie novsieho modelu (myslim od 2005-6) a mam menej elektroniky na pristr. doske a spatne zrkadla su na kapote, nie na riadidlach
Mne sa stratil podpis, aj vám?

davtex
motorkár
motorkár

#18 Príspevok od užívateľa davtex » Št Dec 01, 2011 5:43 pm

Petom: ja nehovorim, ze vybava, ktoru spominas sa niekedy v zivote nezide. Samozrejme zalezi na povahe cloveka, moznostiach motorky a ucelu pouzitia. Ja napr. buduci rok planujem 2000km vylet z UK na Slovensko a bez sady na opravu defektu sa ani nepohnem. No zatial jazdim 99% po meste a vzhladom na moju osobnost a motorku som si povedal, ze tu vybavu nepotrebujem/existuje minimalna sanca, ze ju budem musiet pouzit. Ty sam si mojim opakom a tak to proste je. Neexistuje jedna spravna odpoved.

Bobo
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Máj 03, 2007 2:29 pm
Skúter: BMW R 1200 RT

#19 Príspevok od užívateľa Bobo » Št Dec 01, 2011 5:55 pm

Ja osobne bez spreja na opravu pneu ani nevytiahnem päty z domu. Okrem toho mám pod sedadlom vestu, lekárničku, žiarovky, origo sadu náradia, fľašku s vodou a rolku toaleťáku. Ten toaleťák nemám na ....., ale spolu s tou vodou perfektne umyje plexi. Ostatné veci som chvalabohu ešte nepotreboval, ale istota je istota. A načo sa budem dohadovať s policajtom o tom, či potrebujem lekárničku alebo nie. Keď to je raz vo vyhláške, tak o tom zbytočne nebudem debatovať. K tomu spreju na opravu defektu len toľko - pokiaľ má niekto 70kilový poldecák, tak ho kľudne môže aj odniesť na najbližšiu pumpu na chrbte :D , ale ja si radšej pomôžem tým sprejom (Burgoš má 270 kg )
KYMCO XC 250, SUZUKI Burgman 650, BMW R 1200 RT

Martin_Atlantic
motorkár
motorkár

#20 Príspevok od užívateľa Martin_Atlantic » Št Dec 01, 2011 7:31 pm

Petom: a nie si stary ujo?? :D oproti mne napr?? :D gumenny knot?? to akoze ho potres lepidlom a vrazis do tej diery a zvysok napr urezes??? uaau to znie ako sikovna vecicka
som myslel ze to je neaky co ma nitro/turbo
Davtex: presne ako ty... ked som mal 50tkoveho tak som tiez behal iba po meste a tiez nebolo kde nosit lekarnicku :D jedine ze prielepenu paskou na zadnom sedadle :D alebo ine naradie
Bobo: samozrejme ze lekarnicku treba...aj koli polisom aj presne ako vravel Petom...moze pomoct. mozno by sa dala pouzit aj na opravu pneu nie?? prilozime tlakovy :D obviazeme 4obvazmi...a mozno po pumpu sa dojde....
musim si nieco zohnat na tie pneu. vahovo som z teba asi polovicka jak pozeram na tvoju foto a moj ma 230kg :D takze...tiez by to nebolo pre mna najjednoduchsie tlacit s prazdnym kolesom :D :D

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#21 Príspevok od užívateľa VLADY » Pi Dec 02, 2011 11:32 am

K tomu knôtu ,ten je taký akokeby špagátový a len je naimpregnovaný dajakou gumou ,ale videl som už aj dačo čo bolo len zo samotnej gumy....Ono v návode sa síce píše že to je len na núdzovku a trvalo by sa mal každý defekt opraviť z vnútra plášťa gumovým hríbikom, ale bežne sa to tam necháva a nebýva problém ....A inak ja tiež vozím všetko...teda žiarovky všetky ani nie,len tuším prednú pre istotu, lebo aj tak mi ich nejak prakticky netreba...v zadu sú po dve koncové-brzdové a ešte mám v kufri nejaké tie LEDky takže bez zadného svetla by som nemal ostať, a v predu zas k smerovkám sa nedostanem a parkovačky mám tiež LEDkové . A hlavné svetlo mám zdvojené takže tiež by bola veľká náhoda aby skapala aj záložná žiarovka, hlavne ak ju zapínam len občas na noc. Lekárnička je dobrá vec.... prinajhoršom sa dá obväz alebo gáza použiť aj ako hajzlpapier... :oops:
A lepiacu súpravu s knôtmi a CO2 bombičkami vozím lebo sa zmestí, a príde mi to lepšie a hlavne trvácnejšie riešenie ako klasika defektsprej, a následne to aj tak budem musieť doma opravovať tým knôtom....a hlavne že defektsprej dakedy nepomôže ak je diera väčšia po dajakom veľkom šroube alebo dačom podobnom .
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

Martin_Atlantic
motorkár
motorkár

#22 Príspevok od užívateľa Martin_Atlantic » Pi Dec 02, 2011 12:20 pm

Diks Vlady