zadretie vs. zaruka

tu sa prezentujte, čmárajte a podobné veci

Moderátor: Moderators

Správa
Autor
Užívateľov profilový obrázok
THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
Skúter: je už minulosť
Kontaktovať užívateľa:

zadretie vs. zaruka

#1 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Št Sep 21, 2006 2:11 pm

iba maly dotaz pre zaujimavost, nic neriesim :wink:

v jednej predajni CPI, kde som sa bol schvalne informovat ohladom servisu pre Keeway :D , mi povedali okrem ineho i toto:

Vraj na zadretie neplati zaruka, ci sa zadrie travny traktorik, kosacka ci motorka, ide to mimo zaruky a ze mozem byt rad, ze mi v Keeway opravili zadretu (skor pridretu) motorku v ramci zaruky... a to som podotkol, ze som do jej nastavenia vobec nebabral, i na servisne prehliadky som chodil.

Co vy na to?
Honda NC750X ------------------- Obrázok
Nezabúdajte na PRAVIDLÁ FÓRA a ďakujte pomocou Obrázok.

lil_b
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: So Feb 11, 2006 4:39 pm
Skúter: neuvedený
Kontaktovať užívateľa:

#2 Príspevok od užívateľa lil_b » Št Sep 21, 2006 5:01 pm

ved by skrachovali keby to v záruke :)
podpis som si este nenastavil

VLADY
spammer
spammer
Dátum registrácie: St Apr 12, 2006 4:38 pm
Skúter: A ja mám lepší...a väčší...Burger...400vku...

#3 Príspevok od užívateľa VLADY » Št Sep 21, 2006 6:44 pm

HMMMMM tak to je nejaké divné!!!!! a ako si môžu byť takí istí že zadretie nieje vinou materiálu napr. prasknutý krúžok alebo tak . A čo na 2takte ak prestane fungovať čerpadlo????? znenazdania???? dal by som si spraviť znalecký posudok a dal ich pekne na súd!!!!To sa mi zdá blbina hlavne ak sa vylúči neautorizovaný zásah do motora tak nemajú šancu to vyhrať!
Moje príspevky zvyčajne vyjadrujú: Mój nazor skromny...osobny! :techie-ebay:
A ak neviem poradiť-tak Vás aspoň popletiem. :P

theruck
Site Admin
Site Admin
Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
Skúter: Aprilia sportcity 200
Kontaktovať užívateľa:

#4 Príspevok od užívateľa theruck » Št Sep 21, 2006 8:18 pm

ja myslim zase ze je to spravne
naozaj
si zober toho predajcu ako by k tomu prisiel - predal funkcne a vratia mu zadrete
na 2t sa da zadriet aj tak ze tam nenalejes olej a to nedokazes ze tam ten olej bol alebo nebol ked si zadrel
kto sa boji zadretia si predsa nekupi skuter za 3 koruny

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#5 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Sep 22, 2006 3:38 pm

VLADY napísal:HMMMMM tak to je nejaké divné!!!!! a ako si môžu byť takí istí že zadretie nieje vinou materiálu napr. prasknutý krúžok alebo tak . A čo na 2takte ak prestane fungovať čerpadlo????? znenazdania???? dal by som si spraviť znalecký posudok a dal ich pekne na súd!!!!To sa mi zdá blbina hlavne ak sa vylúči neautorizovaný zásah do motora tak nemajú šancu to vyhrať!
presne to mi napadlo... poserie sa olejove cerpadlo, ci co to ma na starosti dodavku oleja, a ja mam niest zodpovednost? Ak by napr. vyrobca zistil, ze olejove cerpadlo ma zivotnost napr. 6 mesiacov, tak nech da do servisnych kontrol aj pravidelnu vymenu olejoveho cerpadla. Hadam chapete princip... Ja zastavam nazor, ze ak skuter normalne podla navodu uzivam, chodim na kontroly a do nicoho nezasahujem, vsetku zodpovednost za vzniknute zavady pocas zaruky nesie predajca. (samozrejme neratam opotrebovane pneumatiky, oskrety lak a pod.)

theruck: potom by sa nic nereklamovalo, ak by platilo, ze "ako oni k tomu pridu, ze predaju funkcne a vrati sa im zadrete?" Kupim telku, poserie sa a vratim im ju, a oni ako k tomu pridu, ved mi ju predali funkcnu? Ved od toho su reklamacie, nie? Ze sa nieco pokazi (samozrejme nie vinou uzivatela). To je snad ich riziko podnikania...

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#6 Príspevok od užívateľa theruck » Pi Sep 22, 2006 4:07 pm

ak tu telku zapojis do 380V ako ti oni dokazu ze si ju nezapojil do 220V? jasne je ze vsetci predpokladaju ze to bude na 220v fungovat ale ak si kupis smejd za par korun z lacnych komponentov tak musis ratat s tym ze mozes byt jednym z tych ktorym sa atane to ze ti to len tak znicoho nic zhori. mozno budes jeden z tisic. to ze teba chrani europsky zakon je druha vec ale z vlastnych skusenosti ti poviem ze ak ti ja predam nejaku elektroniku ako odbornik a ty si ju kupis ako zakaznik a prides to reklamovat tak ti vydokladujem na papieri ze si sa s tym kupal v dunaji a nepomozes si. otazne je ze ci by sa mi to oplatilo za tu pokazenu povest. :)

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#7 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Pi Sep 22, 2006 4:14 pm

no vies, ja som obycajny zakaznik, ktory si chce vec kupit a riadne uzivat... ja netuzim po ziadnych reklamaciach ci natahovackach s predajcom.

Nebudem telku zapinat do 380V, naco? Budem liat do skutra aj olej, ked sa to tak ma... Budem dokonca chodit na servisne prehliadky. A za to vsetko pozadujem, aby vyrobok riadne fungoval po dobu zaruky. Myslim, ze na tom nie je nic nepochopitelne... 8)

focus
st. skútrista
st. skútrista
Dátum registrácie: Št Sep 07, 2006 1:29 pm
Skúter: yamaha tdm 900

#8 Príspevok od užívateľa focus » Pi Sep 22, 2006 6:17 pm

s tou telkou pomaly,kvoli blondinam su odlisene zasuvky a zastrcky na odlisne napatia,tak ze tak,a kazdy predajca ma volajake zmluvne podmienky a do istej miery ruci za vady vznikle aj na tej najlacnejsej sunke,je to aj kvoli bezpecnosti a je na to aj nejaka vyhlaska,ak mas keway,priprav sa na problemy,ja uz som z nimi riesil a ich logo je NEDA SA!

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#9 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Sep 25, 2006 4:28 pm

focus napísal:s tou telkou pomaly,kvoli blondinam su odlisene zasuvky a zastrcky na odlisne napatia,tak ze tak,a kazdy predajca ma volajake zmluvne podmienky a do istej miery ruci za vady vznikle aj na tej najlacnejsej sunke,je to aj kvoli bezpecnosti a je na to aj nejaka vyhlaska,ak mas keway,priprav sa na problemy,ja uz som z nimi riesil a ich logo je NEDA SA!
mas taku skusenost s dovozcom, ci s predajcom v Presove?

Este mu planujem znova zavesit na krk kluciky od skutra, lebo od novosti sa mi nezhoduju tie jednoduche kluciky s cepelami na dialkovom... a takisto spotrebu mu otukam o hlavu, pretoze v CPI mi povedali, ze ich CPI Oliver ma zarucene spotrebu (aj po odblokovani) len nieco cez 2 litre, a mne to po oprave stuplo z 3 na 3.7! Skusal som ekonomicku jazdu, tak maximalne do 50km/h som jazdil, a spotreba mi vysla 3.5L, takze asi im ho niekedy koncom jesene dam, nech to nasteluju... Urcite si ten predajca v Presove pamata, ako mi vravel, ze po odblokovani to pojde z 2.5 na 2, bol by som rad aj za tie 3, co boli pred opravou... :evil:

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#10 Príspevok od užívateľa dr.snake » Po Sep 25, 2006 5:15 pm

neviem co tolko spekulujete kazda 50ccm 2T berie nad 3l a mozes sa posrat neurobis menej aj ked budes tlacit a ked budes chodit furt plny kotol tak ligne aj 4l/100km pod 2l chodi iba babeta alebo caio
Obrázok

alcatelko
moderátor
moderátor
Dátum registrácie: Po Máj 01, 2006 2:46 pm
Skúter: piaggio zip lc
Kontaktovať užívateľa:

#11 Príspevok od užívateľa alcatelko » Po Sep 25, 2006 5:37 pm

alebo seriovy hero puch automatic...pri cca 55-60 som spravil 100km za 1,5 litra...dlhodoba spotreba 1,7l...ale potom som dal dozadu sirsiu gumu a hup spotreba na 2l...potom open filter a hned 2.5l...teraz mi odchadza retazovi kit a mam rozstelovany karbec a zrazu nad 3.5l...ale na 2T je 3l akurat spotreba...ak jazdis po meste tak 4l uplna normalka...za normalna na puchu mimo mesta 2.2-2.4... a v meste (blava) 3-3.5litra...
............ http://www.50cm3.eu .............. http://www.facebook.com/50cm3 ..............
scooter racing team, vývoj, výroba a úpravy racing dielov

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#12 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Sep 25, 2006 5:39 pm

dr.snake napísal:neviem co tolko spekulujete kazda 50ccm 2T berie nad 3l a mozes sa posrat neurobis menej aj ked budes tlacit a ked budes chodit furt plny kotol tak ligne aj 4l/100km pod 2l chodi iba babeta alebo caio
Obrázok
ja len hovorim, co mi vravela ta baba v CPI, ani mne sa to nevidi...

mne to zralo 3 - bol som spokojny

teraz mi to zerie 3.5 pri ekonomickej jazde (50km/h), to sa mi uz nepaci... to radsej chodim plny kotol (65km/h) za 3.7

Ale tu to aj tak nevyriesime, nechajme to...

focus
st. skútrista
st. skútrista

#13 Príspevok od užívateľa focus » Po Sep 25, 2006 6:04 pm

bandit,
tu v po sa s nimi da, ale hlavny dovozca krtiš im nepomaha ani trochu.nedal im skolenie,naradie a tak.kludne tam pojdem s tebou.napadlo ma ze triska a otacky robia vela.zasrubuj na doraz ,najprv oznac srubovakom kde ta srubka je teraz.pootoc o 1,5 otacky a nastaruj.ak nezdochlo dolat volnobezne a mas to,nemusis nikam chodit.ja som mal problem ze bol povoleny blok,pozri moje prispevky tam mas vysvetlenie mozno mas te samy problem,drzim palec

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#14 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Po Sep 25, 2006 6:12 pm

focus napísal:bandit,
tu v po sa s nimi da, ale hlavny dovozca krtiš im nepomaha ani trochu.nedal im skolenie,naradie a tak.kludne tam pojdem s tebou.napadlo ma ze triska a otacky robia vela.zasrubuj na doraz ,najprv oznac srubovakom kde ta srubka je teraz.pootoc o 1,5 otacky a nastaruj.ak nezdochlo dolat volnobezne a mas to,nemusis nikam chodit.ja som mal problem ze bol povoleny blok,pozri moje prispevky tam mas vysvetlenie mozno mas te samy problem,drzim palec
kdesi mi tu theruck ukazoval jeden graf a otrieskaval o hlavu, ze ta skrutka bohatosti zmesi nema na spotrebu prakticky ziadny vplyv...

ja len ze viem, ze mi mechanik tou skrutkou pri zadreti potocil, potom poslali skuter kdesi prec mimo Presova do opravy a odkedy sa vratil, tak zerie 3.6-3.8

Tvoje prispevky som velmi pozorne cital, ale momentalne sa necitim na rozoberanie skutra :) Na to nie som dostatocne skuseny... tak maximalne dat dole to sedadlo, ladit volnobeh, vycistit vzduchovy filter a tak... nerad by som nieco pokaslal...

Niekedy dame stretko a budeme mudrejsi...

focus
st. skútrista
st. skútrista

#15 Príspevok od užívateľa focus » Po Sep 25, 2006 6:19 pm

nic sa neboj,do roka je steba tuner ako z ostatnych,starych skutristov,cez zimu hladaj fora,navody,schemy, fotky a na jar mi nakitujes 70ccm valec!
a to rozoberanie?mas to v zaruke,a ak si to kupil u nich tak to je zadara,a maju aj stahovak na magneto,aj ja.a vedia to aj pouzit.cina je super a keewaj na hrad haha.

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#16 Príspevok od užívateľa theruck » Po Sep 25, 2006 6:27 pm

s tym srobom znizis spotrebu tak na volnobehu a do 1/4 plynu a na 1/4 plynu nechodis asi vobec ked mas seriu a tympadom slaby vykon

focus
st. skútrista
st. skútrista

#17 Príspevok od užívateľa focus » Po Sep 25, 2006 6:37 pm

no som rad ze sa tu objavil prof.theruck :wink: .este ma napadlo ze vyfuk ma vplyv na spotrebu u 2t,ale ja som zatial amater, tak prenechavam priestor.idem studovat,ps:bandit a co triska?476 alebo ina?pozri www.scootland.sk ako na to a servis atd,a studuj ako my amatery,zdravym vsetkych,off

dr.snake
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Pi Jan 27, 2006 11:06 pm
Kontaktovať užívateľa:

#18 Príspevok od užívateľa dr.snake » Po Sep 25, 2006 6:46 pm

ked si das novy kit v servise a tak zadres samozrejme zaruku mas ak to oni nasteluje a popripade ti zaleju srubky na karbeci

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#19 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Sep 26, 2006 8:33 am

dr.snake napísal:ked si das novy kit v servise a tak zadres samozrejme zaruku mas ak to oni nasteluje a popripade ti zaleju srubky na karbeci
a o tuningovom vyfuku to neplati?

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#20 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Sep 26, 2006 9:00 am

a to aky predajca co ti drzi zaruku ti namontuje tuning vyfuk na cinu?

Scarp
motorkár
motorkár
Dátum registrácie: Po Aug 28, 2006 4:39 pm

#21 Príspevok od užívateľa Scarp » Ut Sep 26, 2006 11:24 am

No niektory predajcovia ti to zoberu zadretie ako zlihanie suciastok alebo tak nejak kamarat mal nejaky strasne lacny cinsky a 3500 km nebol na vymene oleja a zadrel ho zobrali mu ho prec a povedali ze bud dostane peniaze alebo novy .

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#22 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Sep 26, 2006 11:31 am

theruck napísal:a to aky predajca co ti drzi zaruku ti namontuje tuning vyfuk na cinu?
theruck, ved ja sa len pytam... nevedel som ani, ze existuje moznost, ze ak by mi kit namontovali v servise, tak mi zaruka bude platit - teda ako tu dr.snake napisal (a kludne to tak byt nemusi, alebo sa to moze tykat len znackovych skutrov, ale ved je to diskusia, vymienanie nazorov)

viem, ze tuningovy vyfuk zasiahne do krutiaceho momentu, otacok motora i jeho vykonu, a preto bude cina namahanejsia a zaruka je otazna... a preto ta moja otazka.

Uzivatel Focus ma tuning. vyfuk a spominal nieco, ze ma zaruku, este som to s nim neprebral...

theruck
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať užívateľa:

#23 Príspevok od užívateľa theruck » Ut Sep 26, 2006 11:48 am

ja myslim ze ten kit ti namontuju so zarukou lebo vedia ze ten kit je lepsi ako seria

THeBaNDiT
moderátor
moderátor
Kontaktovať užívateľa:

#24 Príspevok od užívateľa THeBaNDiT » Ut Sep 26, 2006 12:13 pm

theruck napísal:ja myslim ze ten kit ti namontuju so zarukou lebo vedia ze ten kit je lepsi ako seria
tak nad tym pouvazujem... lebo mam pocit, ze moja "seria" nie je nic moc :? :D

ale ak by som siel do kitu, radsej by som ho kombinoval aj s vyfukom, ale to sa mi nechce verit, zeby na takyto tuneny skuter dali zaruku...

aj tuneny variator by sa zisiel... uz len peniaze naskrabat :D

focus
st. skútrista
st. skútrista

#25 Príspevok od užívateľa focus » Št Sep 28, 2006 6:18 pm

BANDIT,NEPONAHLAJ SA !CEZ ZIMU VYCHLADNES HAHA !JA SOM CHCEL VSETKO,lebo prvotne nadsenie bolo velke,a ked som dal vyfuk tak som zistil ze zatial mi to stací.valec pocka len nieco z variom porobim.a ta zaruka: ak by sa nieco posr... tak vyfuk schovam a vratim tam seriu.prides ku mne ,dam sa ti povozit a uvidis ze valec pocka.
a este jedna vec,ja som zistil ze ani neviem tak super jazdit,cize keby to islo 100 tak sa zabijem.

Napísať odpoveď

Návrat na "Voľná Diskusia"