Skúter so slovenskými ŠPZ v zahraničí
Moderátor: Moderators
-
- chodec
- Dátum registrácie: St Jún 13, 2012 10:47 am
- Skúter: PIAGGIO ZIP 50 2t
Zdravim,
Chcem sa spytat ci ma niekto skusenost, alebo vie presne, ci sa da jazdit na skutri so slovenskymi spz-tkami v parizi ?
Mam tu skuter Piaggio Zip 50cc, ale strasne je to tu drahe. skuter mam presne rok, a teraz opat zvysili zakonnu poistku na skuter (418eu/rocne, zle ?)
V lete planujem na slovensko, preto som chcel vediet ci si ho mozem tam postavit na svk spz (momentalne je na francuzskej spz) a nasledovne (samozrejme poistene) zobrat do pariza a tu na nom jazdit ?
dakujem vopred
Chcem sa spytat ci ma niekto skusenost, alebo vie presne, ci sa da jazdit na skutri so slovenskymi spz-tkami v parizi ?
Mam tu skuter Piaggio Zip 50cc, ale strasne je to tu drahe. skuter mam presne rok, a teraz opat zvysili zakonnu poistku na skuter (418eu/rocne, zle ?)
V lete planujem na slovensko, preto som chcel vediet ci si ho mozem tam postavit na svk spz (momentalne je na francuzskej spz) a nasledovne (samozrejme poistene) zobrat do pariza a tu na nom jazdit ?
dakujem vopred
- SnoopyBA
- moderátor
- Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
- Skúter: Honda Vision 110
Fu kamo s tou cenou si to zabil!! Nezalezi to od trvaleho pobytu? Resp by sa to dalo mozno riesit nejakym splnomocnenim ak by si ho mal prihlaseny na niekoho kto ma pobyt na SK. Neviem. Najlepsie by to bolo zistit vo F na uradoch.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- chodec
Re: Skúter so slovenskými ŠPZ v zahraničí
To je este dobre tych 418eu, to som nasiel najlacnejsiu aku sa dalo (z tych deviatich poistovni). V tej prvej chceli 1300eu rocne za 50c skuter, ako keby som bol daky kaskader z holywoodu. To este tie poplatky za cokolvek mozne, hadam aj za atmosferny tlak by chceli priplatok.
Trvaly pobyt mam aj tu aj na svk. Volal som do viacerich poistovni na slovensku, vsetci potrebuju od dakeho noveho zakonu, aby skuter bol fyzicky pritomny pri prihlaseni. Povedal som im ze skuter mam novy, mam od toho papiere, je nulovy atd... Len vsetky poistovne trvali na tom, ze kvoli novemu zakonu ho musim doviezt. To bolo pred rokom, a zabudol som uz ci som vobec zistoval o tom, ci by sa dalo behat na slovenskych spztkach po fr, preto sa pytam, lebo neviem naist ziadnu informaciu o tom.
dakujem
Trvaly pobyt mam aj tu aj na svk. Volal som do viacerich poistovni na slovensku, vsetci potrebuju od dakeho noveho zakonu, aby skuter bol fyzicky pritomny pri prihlaseni. Povedal som im ze skuter mam novy, mam od toho papiere, je nulovy atd... Len vsetky poistovne trvali na tom, ze kvoli novemu zakonu ho musim doviezt. To bolo pred rokom, a zabudol som uz ci som vobec zistoval o tom, ci by sa dalo behat na slovenskych spztkach po fr, preto sa pytam, lebo neviem naist ziadnu informaciu o tom.
dakujem
- Look
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Jan 10, 2006 12:12 am
- Skúter: -TUNING.SK
- Kontaktovať užívateľa:
Každá krajina má svoje zákony, štandartne je doba, počas ktorej môžeš využívať svoje vozidlo v krajine 3mesiace na značkách inej krajiny (platí v D,IE,UK) ,Myslím, že rakúsko má túto lehotu iba 1 mesiac, stým že si preverujú ako dlho tam pracuješ , aký tam máš pobyt, a pokuty za auto bývajú v A aj v D cca 1600e. Majú to legislatívne podchytené, skrátka, keď si v ich krajine dlhšie tak musíš mať ich značky a aj v dotyčnej krajine platiť poistky a iné poplatky za vozidlo.
- THeBaNDiT
- moderátor
- Dátum registrácie: Ut Aug 08, 2006 8:23 am
- Skúter: je už minulosť
- Kontaktovať užívateľa:
poistka 418€ resp. az 1300€ za rok pre 50ccm?
Nebude to havarijna poistka?
Ked u nas platim zakonnu poistku 33€ za 250ccm...

Ked u nas platim zakonnu poistku 33€ za 250ccm...
- deltoro5784
- motorkár
- Dátum registrácie: Ne Júl 20, 2008 12:54 pm
- Skúter: Honda VFR 800 V4
- Kontaktovať užívateľa:
To je na západe bežné takéto vysoké poistenie.
Keeway Focus 50@70 2006 - 2010
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
Honda CBF 125 2009 - 2012
Honda VFR 800 V-Tec 2012 -
- SnoopyBA
- moderátor
- Dátum registrácie: St Máj 23, 2012 12:15 pm
- Skúter: Honda Vision 110
OT: v Rakusku kvoli tomuto odhlasuje X ludi svoje auta na zimu aby nemuseli platit PZP.
-
- chodec
No to som este nehovoril, ze pri registracii cez telefon co mi zadelila ta pani ked som ju poprosil mi vypocitat mesacne za poistku. Sa ma vypytovala na rozne otazky, po ktorych mi oznamila ze budem platit 63eu/mesacne za ten skuter. a potom sa ospravedlnila ze zabudla sa spytat ci som chalan alebo baba (hlas nemam az taky zensky). tak vravim ze podla vsetkeho som chalan, preco ? na co mi odpoveda, tak v tom pripade to bude na 13eu/mes drahsie, cize dokopy 78eu/mes.
Inak hento ani nepachne havarijnou pistkou. Havarijne su tu ovela ovela drahsie.
Volaky buzeranti mi par razi zhodili skuter, teraz je doskrabany aj zjednej aj zdruhej strany + vykrutene spatne zrkadla (jedno spatne zrkadlo mi dokonca volaky pacient vytrhol a zahodil)...
rozhodol som sa ze si dam spravit vsetko na slovensku.
zajtra zrusim poistku a somariny okolo toho skutra, to bude dalsi nekonecny pribeh vymahania a posielania si navzajom postovych holubikov... ked to vybavim tak potom napisem ako som dopadol, ak by to niekoho zaujmalo v buducnosti.
Inak hento ani nepachne havarijnou pistkou. Havarijne su tu ovela ovela drahsie.
Volaky buzeranti mi par razi zhodili skuter, teraz je doskrabany aj zjednej aj zdruhej strany + vykrutene spatne zrkadla (jedno spatne zrkadlo mi dokonca volaky pacient vytrhol a zahodil)...
zajtra zrusim poistku a somariny okolo toho skutra, to bude dalsi nekonecny pribeh vymahania a posielania si navzajom postovych holubikov... ked to vybavim tak potom napisem ako som dopadol, ak by to niekoho zaujmalo v buducnosti.
- Wasi
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Po Mar 05, 2012 6:10 am
- Skúter: Jawa 353, Vespa GTS300
Neviem ako tam, ale kamarat co je dlhodobo v It. prepisal auto na svoju mamu.
Tiez mu prisla pokuta alebo upozornenie, ze ho dlhsiu dobu registruju na tom aute v It. Po prepise mu nemozu nic, auto vlastni slovak zijuci dlhodobo na slovensku.
Akurat ze pokuty mu chodia do BB a ja mu to musim skenovat a posielat emailom
Tiez mu prisla pokuta alebo upozornenie, ze ho dlhsiu dobu registruju na tom aute v It. Po prepise mu nemozu nic, auto vlastni slovak zijuci dlhodobo na slovensku.
Akurat ze pokuty mu chodia do BB a ja mu to musim skenovat a posielat emailom

-
- chodec
Keby to spravim tak isto, ze prepisem napriklad na brata, zijuceho na slovensku a zoberem si ten skuter sem do francuzska. Urcite sa budu vypytovat ze co robi brat na slovensku a jeho skuter vo francuzsku ? 

- theruck
- Site Admin
- Dátum registrácie: Po Jan 09, 2006 11:19 pm
- Skúter: Aprilia sportcity 200
- Kontaktovať užívateľa:
toto je zas podchytene u nasSnoopyBA napísal:OT: v Rakusku kvoli tomuto odhlasuje X ludi svoje auta na zimu aby nemuseli platit PZP.

- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
klasicky slovak sa musi vzdy snazit vybabrat zo systemom aby usetril...aspirinemaga napísal:No to som este nehovoril, ze pri registracii cez telefon co mi zadelila ta pani ked som ju poprosil mi vypocitat mesacne za poistku. Sa ma vypytovala na rozne otazky, po ktorych mi oznamila ze budem platit 63eu/mesacne za ten skuter. a potom sa ospravedlnila ze zabudla sa spytat ci som chalan alebo baba (hlas nemam az taky zensky). tak vravim ze podla vsetkeho som chalan, preco ? na co mi odpoveda, tak v tom pripade to bude na 13eu/mes drahsie, cize dokopy 78eu/mes.
som zvedavy ako budes chodit na STK a ako budes riesit poistnu udalost
hlavne ze 300e doma a dobry pocit z dobre vykonanej na srdci
-
- chodec
no takze pocuvaj moj "klasicky slovak"... Za prve, niesom slovak. Za druhe, ked ti uz mam povedat aky mam nazor na slovakov, tak k vasej lutosti, ten tvoj "klasicky slovak" sa praveze necha obabrat, ako by mal ... on so system ktory prakticky ... snim. Za tretie, vysvetli mi co si mi tym chcel povedat, tym tvojim nazorom ? To ako budem chodit na STK si to uz dako vybavim, vzdy sa dalo nieco vymyslet. Radsej by si mohol pomoct a upozornit na co si davat pozor.... ale asi tuto spravu ani neschvalis uz ked si admin(necakal som taku spravu od admina)...
-
- chodec
@theruck - co by si spravil ty, keby si na mojom mieste ? S cistym svedomim by si chcel poctivo platit tych 400eu+ ?
- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
vybavenie SK papierov
3 dni vybavujes 2 tyzdne cakas a 230 EUR zaplatis na poplatkoch
prevoz skutra dajme tomu zadarmo ze to mas po ceste a dajme tomu ze si uplny luzer a ze tvoj cas tiez nestoji nic. usetris teda 190 EUR
190/12=15,80 EUR mesacne alebo 52 centov denne ktore si v parizi asi do prasiatka aby si sa raz mohol vratit domov na vychod a kupit si octaviu TDI
povedz mi kolko tam minies denne na kavu alebo ine hovadiny v hentakom meste a preco ta sere zrovna 52 centov. mozno budes namietat ze sak tento rok 52 centov a buduci rok 1 euro ale pointa zostava, euro klesa a ty ten skuter mozno ani rok mat nebudes.
ale aby som ti odpovedal, ano, ja by som poctivo platil 400 EUR lebo iny kraj iny mrav a ked som cudzinec tak sa prisposobim a nebudem sa snazit v ciganskej osade machrovat zo zlatou retiazkou na krku...
keby si to chcel trochu birokratickejsie ponat tak si zober ake mas riziko sposobit nehodu u nas a tam a ked porovnavas ceny poisteni tak si porovnaj aj ceny poistneho krytia mozno to 400 eurove kryje viac ako to nase 30 eurove. co usetris na benzine to doplatis na poistke. vitaj v europe
3 dni vybavujes 2 tyzdne cakas a 230 EUR zaplatis na poplatkoch
prevoz skutra dajme tomu zadarmo ze to mas po ceste a dajme tomu ze si uplny luzer a ze tvoj cas tiez nestoji nic. usetris teda 190 EUR
190/12=15,80 EUR mesacne alebo 52 centov denne ktore si v parizi asi do prasiatka aby si sa raz mohol vratit domov na vychod a kupit si octaviu TDI
povedz mi kolko tam minies denne na kavu alebo ine hovadiny v hentakom meste a preco ta sere zrovna 52 centov. mozno budes namietat ze sak tento rok 52 centov a buduci rok 1 euro ale pointa zostava, euro klesa a ty ten skuter mozno ani rok mat nebudes.
ale aby som ti odpovedal, ano, ja by som poctivo platil 400 EUR lebo iny kraj iny mrav a ked som cudzinec tak sa prisposobim a nebudem sa snazit v ciganskej osade machrovat zo zlatou retiazkou na krku...
keby si to chcel trochu birokratickejsie ponat tak si zober ake mas riziko sposobit nehodu u nas a tam a ked porovnavas ceny poisteni tak si porovnaj aj ceny poistneho krytia mozno to 400 eurove kryje viac ako to nase 30 eurove. co usetris na benzine to doplatis na poistke. vitaj v europe
- lacosta
- st. skútrista
- Dátum registrácie: Ne Júl 26, 2009 10:34 am
- Skúter: Aprilia SR50 Factory only ...
- Kontaktovať užívateľa:
milion rohú, milion marek ... 

Hail to the king baby !

Utíkej foreste utíkej, honí te kocour divokej ...
Utíkej foreste utíkej, honí te kocour divokej ...
-
- chodec
Dakujem za vysvetlenie.
Skuter planujem mat viac ako jeden rok, je tu velmi uzitocny, urcite si bol v bratislave a poznas asi tie ich zapchy. Tak tu je ich 2x viac, preto uvazujem si ten skuter zaobstarat na dlhsiu dobu. Jazdia tu viacery na polskych, nemeckych, talianskych, holandskych, atd... znackach. Dokonca je tu privatna "taxi sluzba" ktora ma okolo 20 eSkovych mercedesov s nemeckymi znackami, a to uz pekne dlho. Myslim ze ti co chcu troska usetrit tak si to skusia povybavovat.
Okrem tej zakonnej poistky na skuter (400eu+) platim 126eu mesacne za zdravotnu. Nebudem pripocitavat socialne vydavky a dph ktore tu musim splacat, jednym slovom ostava mi vazne malo, kvoli comu som naozaj zacal uvazovat o tomto. Keby mam plne vacky, tak by som tu urcite tuto temu nevytvaral.
A podla tych vypoctov, ak su take ake pises, tak kazdopadne si myslim ze to stoji za to, aby usetrit aspon dajme tomu ze 200eu na moju momentalnu financnu situaciu.
Skuter planujem mat viac ako jeden rok, je tu velmi uzitocny, urcite si bol v bratislave a poznas asi tie ich zapchy. Tak tu je ich 2x viac, preto uvazujem si ten skuter zaobstarat na dlhsiu dobu. Jazdia tu viacery na polskych, nemeckych, talianskych, holandskych, atd... znackach. Dokonca je tu privatna "taxi sluzba" ktora ma okolo 20 eSkovych mercedesov s nemeckymi znackami, a to uz pekne dlho. Myslim ze ti co chcu troska usetrit tak si to skusia povybavovat.
Okrem tej zakonnej poistky na skuter (400eu+) platim 126eu mesacne za zdravotnu. Nebudem pripocitavat socialne vydavky a dph ktore tu musim splacat, jednym slovom ostava mi vazne malo, kvoli comu som naozaj zacal uvazovat o tomto. Keby mam plne vacky, tak by som tu urcite tuto temu nevytvaral.
A podla tych vypoctov, ak su take ake pises, tak kazdopadne si myslim ze to stoji za to, aby usetrit aspon dajme tomu ze 200eu na moju momentalnu financnu situaciu.
- theruck
- Site Admin
- Kontaktovať užívateľa:
tak potom si poloz otazku co tam vlastne robis a preco robis za tak malo penazi ked ti to nestaci ani na to aby si jazdil na posratom skutri
- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2
ako prosim ta splacas dph?
-
- chodec
@theruck, nespravne si pochopil. Splacat skuter mi staci, chcel som sa len spytat, ako to funguje na slovensku, ze ci by ste mi vedeli nieco poradit, na co si dat pozor a tak. No nevadi, kazdopadne dakujem vsetkym za vase prispevky.
@duky - pre info, 120eu/m zdravotna poistka, 730eu/m socialne vydavky, 750eu/m byt, +elektrina, mobil, internet, benzin.. atd atd... dph za minuly rok (3000eu+)...
@duky - pre info, 120eu/m zdravotna poistka, 730eu/m socialne vydavky, 750eu/m byt, +elektrina, mobil, internet, benzin.. atd atd... dph za minuly rok (3000eu+)...
- mucow
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Aug 19, 2010 9:13 am
- Skúter: Aprilia Leonardo 150; Suzuki DR 600 S
- Kontaktovať užívateľa:
Theruck-
Aspiri.....-navrhujem aby si svojou prácou podporil Slovenský trh a nemusíš riešiť takéto ptákoviny o ušetrení 200 €.

Aspiri.....-navrhujem aby si svojou prácou podporil Slovenský trh a nemusíš riešiť takéto ptákoviny o ušetrení 200 €.
Spoiler: ukázať
-
- chodec
@muco.... - dobre sefe, velmi uzitocna sprava 

- duky5
- motorkár
- Dátum registrácie: Št Sep 21, 2006 3:20 pm
- Skúter: Gilera Nexus 500 mk2